Ζωηφόρος

Επιστολή Μεσσηνίας Χρυσοστόμου στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας,

Επιστολή Μεσσηνίας Χρυσοστόμου στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Επιστολή προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, απέστειλε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος ο οποίος ζητά τη διατήρηση του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Διαβιβάσεων (ΚΕΔΒ).

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στην αρχή της επιστολής του προς τον Υπουργό, ξεκαθαρίζει ότι «με την παρούσα επιστολή μου, η οποία δεν θα ήθελα να θεωρηθή ως παρέμβασιν αναμείξεως εις τας αρμοδιότητας της Υμετέρας Εξοχότητος, επιθυμώ απλώς να εκφράσω την ευγενή έκκλησιν όλων των φορέων του Νομού Μεσσηνίας και ειδικότερον της πόλεως της Καλαμάτας σχετικώς με την κατάργησιν λειτουργίας του ΚΕΔΒ, το οποίον από του έτους 2004 και εφεξής, έχει καταστεί αναπόσπαστον και αναγκαίον στοιχείον εις την εν γένει ζωήν της πόλεως και του νομού, καθώς και σημαντικός παράγων δια την ανάπτυξιν της τοπικής οικονομίας».

«Το συγκεκριμένο στρατόπεδο ενηγκαλίσθησαν όλοι οι τοπικοί φορείς (δήμος, εκκλησία, εκπαίδευσις, επιχειρηματικός κόσμος, κ.α.) ενώ με την παρουσίαν του αφομοιώθει άριστα εις τον κοινωνικόν ιστόν της πόλεως της Καλαμάτας, άνευ προβληματικών συνεπειών η δυσλειτουργιών», προσθέτει ο κ. Χρυσόστομος.

Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, επισημαίνει τα προβλήματα που δημιουργεί στο τόπο η συνεχής κατάργηση υπηρεσίων του δημοσίου, τονίζοντας: «Επειδή η συνεχής κατάργησις διαφόρων υπηρεσιών του δημοσίου τομέως, εις τα όρια του νομού και κυρίως της πρωτευούσης αυτού πόλεως, της Καλαμάτας, έχει ήδη εμφανίσει τα πρώτα σημεία οικονομικής κάμψεως, θεωρούμεν, ότι η απομάκρυνσις του Στρατοπέδου ΚΕΔΒ θα συμβάλη εις την έτι περαιτέρω διατάραξιν η επιτάχυνσιν των ανωτέρω οικονομικών συνεπειών εις τα όρια του νομού, με συνέπειας εν τω βάθει του χρόνου την εμφάνισιν και προβλημάτων κοινωνικής συνοχής».

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8197:2011-05-21-00-28-51&catid=26:2009-12-18-08-38-40

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel