Ζωηφόρος

Δελτίο τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος,

Δελτίο τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος

***

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΟΥ

Τ.Θ. 1308 Τ.Κ. 38001 ΒΟΛΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βόλος 18/5/2011

Ιερά πανήγυρις του Ιερού Ναού Αγ. Κων/νου και Ελένης Βόλου.

Το Σάββατο 21 Μαΐου πανηγυρίζει ο περικαλλής  και  ιστορικός Ιερός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην παραλία του Βόλου.

Φέτος, με τη μεγάλη ευλογία της ελεύσεως του τεμαχίου του Τιμίου Σταυρού, την παραμονή της εορτής την Παρασκευή 20 Μαΐου στις 7 μ.μ. θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και στη συνέχεια  θα πραγματοποιηθεί Λιτανεία και Αρτοκλασία στη παραλία του Βόλου.

Ανήμερα της εορτής θα τελεσθεί Όρθρος και Πανηγυρική θεια Λειτουργία στην οποία θα συλλειτουργήσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα ψαλεί μεθέορτος πανηγυρικός Εσπερινός στον, οποίο θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός.

***

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΟΥ

Τ.Θ. 1308 Τ.Κ. 38001 ΒΟΛΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βόλος 17/5/2011

Εορτή Λήξης των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς μητροπόλεως Δημητριάδος

την Κυριακή 22 Μαΐου, στις 5:00 το απόγευμα, στο Πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου Βόλου θα πραγματοποιηθεί η εορτή Λήξης των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς μητροπόλεως Δημητριάδος.

Η καταληκτήρια αυτή Εκδήλωση είναι καρπός συνεργασίας της Ιεράς μας Μητροπόλεως με την Οργάνωση Προστασίας της Ελληνικής φύσης «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ», γνωστής για το έργο της για την προστασία της αρκούδας και του λύκου, που απειλούνται με εξαφάνιση από τα ελληνικά δάση. Στις δραστηριότητες απασχόλησης των παιδιών θα συμμετάσχει η αδελφότητα της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς και παιδαγωγοί από το Στέκι Παιδιού του Δήμου Βόλου.

Η εορτή θα επικεντρωθεί στην ευχαριστιακή θεώρηση της κτίσης, σύμφωνα με την ορθόδοξη Πατερική Θεολογία.

Τα μέλη των Κατηχητικών Σχολείων θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες παιδαγωγικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, που θα συντονίζονται από τους εθελοντές του «ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ», τις Μοναχές της Μονής του Τιμίου Προδρόμου και τους παιδαγωγούς από το «Στέκι Παιδιού» του Δήμου Βόλου, με σκοπό να γνωρίσουν τη σημασία του σεβασμού προς τη φύση και την ενεργητική προσπάθεια προστασίας της. Θα δημιουργηθούν πρωτότυπες κατασκευές από πηλό, χαρτόνι και άλλα υλικά φιλικά προς το περιβάλλον. Επίσης, θα μπορούν να ζωγραφίσουν μεγάλες συνθέσεις, εκφράζοντας την «εδεμική» αρμονία του ανθρώπου με τη φύση.

Τα παιδιά θα μπορούν να μετακινούνται με την σειρά σε κάθε πάγκο-εργαστήρι και στη διάρκεια του απογεύματος να συμμετάσχουν σε 8 διαφορετικά υπαίθρια εργαστήρια-χώρους δραστηριότητας.

Εκ του Γραφείου Τύπου

Αγιολογιο

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel