Ζωηφόρος

Δράσεις Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος,

Δράσεις Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΟΥ

Τ.Θ. 1308 Τ.Κ. 38001 ΒΟΛΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βόλος 20/5/2011

Έκκληση Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου για ενότητα και σύμπνοια

Την ανάγκη ενότητας και σύμπνοιας στην Ελληνική κοινωνία τόνισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, κατακλείοντας την Γενική Ιερατική Σύναξη του μηνός Μαΐου της τοπικής Εκκλησίας, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19/5 στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας και απηύθυνε, ταυτόχρονα, αγωνιώδη έκκληση προς κάθε κατεύθυνση.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των καιρών, για τον τόπο μας, ιδιαίτερα στο επόμενο δίμηνο, κατά το οποίο, όπως επεσήμανε, «θα υπάρξουν κρίσιμες και σημαντικές εξελίξεις». Κάλεσε, επίσης, τους Κληρικούς του να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να εργαστούν, ακόμα περισσότερο, με αυταπάρνηση, ταπείνωση, κοινωνική ευαισθησία, αγάπη, διάκριση και ανιδιοτέλεια, στηρίζοντας οποιονδήποτε άνθρωπο θα προστρέξει στην Εκκλησία, αναζητώντας κάθε είδους βοήθεια. Εξέφρασε, τέλος, την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των ενοριών στην διευθέτηση του κοινωνικού έργου και ζήτησε ετοιμότητα για την επαύξησή του.

Ομιλία Αρχιμ. Ανδρέα Κονάνου

Κεντρικός ομιλητής στην Ιερατική Σύναξη ήταν ο Αρχιμ. Ανδρέας Κονάνος, Κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών – Εκπαιδευτικός, ο οποίος μίλησε με θέμα «Η ομορφιά της Ιερατικής ζωής»

Ο π. Ανδρέας αναφέρθηκε στη ζωή του ιερέα, η οποία δεν μεταβάλλεται μαγικά με τη χειροτονία αλλά χρειάζεται συνεχή αγώνα γιά νά μην δείχνει άλλο απ’ αυτό πού έχει στην καρδιά του. Τόνισε ότι ο κληρικός δεν πρέπει να απογοητεύεται γιατί σε βάθος χρόνου βλέπει τα αποτελέσματα της καλής μας διακονίας, καθώς είναι ο μόνος στον οποίο, τελικά, μπορούν να «ακουμπήσουν» οι άνθρωποι. Και ο Θεός φροντίζει τον ιερέα για κάθε του ανάγκη.

Με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού, ο ομιλητής παρουσίασε το πώς βλέπουν οι νέοι την Εκκλησία και τους ιερείς. Για τη σχέση μεταξύ τους τόνισε ότι χρειάζεται, από την πλευρά του ιερέα, αυθεντικότητα, επαφή με την πραγματικότητα και ειλικρινές ενδιαφέρον γιά τή ζωή καί τά προβλήματα των νέων. Ὁ Χριστός ήταν πάντα εκπληκτικός καί αναπάντεχος στή διαχείριση των ανθρώπων. Ὁ ιερέας πρέπει να οδηγήσει τους ανθρώπους στην ελευθερία και στην αποκάλυψη ότι ο Θεός τους αγαπά.

***

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βόλος 20/5/2011

Β΄ Κύκλος Μουσικολογικών Διαλέξεων

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του Α΄ Κύκλου, ξεκινούν οι εργασίες του Β΄ Κύκλου Μουσικολογικών Διαλέξεων, της περιόδου Μαΐου – Ιουνίου 2011, που συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος ιεροψαλτών Βόλου «Άγιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης» και το Γραφείο Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Η πρώτη διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την  Κυριακή 22 Μαΐου στις 11 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας, με ομιλητή του Άρχοντα Μουσικοδιδάσκαλο της Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως, Καθηγητή Βυζ. Μουσικής και Πρωτοψάλτη κ. Ζάχο Νικολέρη, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Μελωδικές έλξεις και αλλοιώσεις των κλιμάκων των διατονικών ήχων του Βυζαντινού μέλους – Μέρος Β΄»

Οι εκδηλώσεις του Β΄ Κύκλου Μουσικολογικών Διαλέξεων απευθύνονται σε Κληρικούς, Ιεροψάλτες, Μουσικούς, Καθηγητές μουσικής, μαθητές Ωδείων, Σχολών Μουσικής, Μουσικών Σχολείων και κάθε φιλόμουσο ακροατή.

***

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βόλος 20/5/2011

Κοινή Πολιτιστική δράση Δήμου Βόλου και Ιεράς Μητροπόλεως

Την σημασία της κοινής δράσης και σε θέματα πολιτισμού, η οποία έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Δήμου Βόλου και της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, τονίζει με επιστολή του προς τον Σεβ. κ. Ιγνάτιο ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απόστολος                   Πάντσας.

Ο κ. Αντιδήμαρχος ευχαριστεί θερμά το Σεβασμιώτατο για την ευγενική παραχώρηση της χρήσης του Αρχοντικού «Γκλαβάνη» στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου, ως χώρο Πολιτισμού και τονίζει ότι «η κοινή μας δράση και στα θέματα Πολιτισμού είναι, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, αναγκαία για την κοινωνία μας και την συνοχή της»

Στον Εκθεσιακό χώρο του Αρχοντικού «Γκλαβάνη», την Κυριακή 22 Μαΐου στις 11,30 π.μ. θα εγκαινιαστεί έκθεση, η οποία θα περιλαμβάνει έργα Βολιωτών καλλιτεχνών, παλαιότερων και σύγχρονων, που συνάδουν με τον χώρο (Πηλιορείτικα τοπία, ακρογιαλιές του Παγασητικού και του Αιγαίου κ.άλ.)

***

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βόλος 20/5/2011

Λήξη Μαθημάτων στο «Φροντιστήριο Λειτουργικής Γλώσσας»

Την Δευτέρα 23 Μαΐου, στις 8 μ.μ., ολοκληρώνεται, για το τρέχον ιεραποστολικό έτος, η σειρά των μαθημάτων του φροντιστηρίου  Λειτουργικής Γλώσσας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, το οποίο φιλοξενήθηκε στο Ενοριακό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Βόλου. Την τελετή λήξης θα ευλογήσει, με την παρουσία του, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Το εγχείρημα αυτό εντάσσεται στην ποιμαντική μέριμνα της Ιεράς Μητροπόλεως για την ορθή συμμετοχή στην «Λογική» Λατρεία της Εκκλησίας μας, με απώτερο σκοπό να προσφέρει τη δυνατότητα στους καλοπροαίρετους και φιλομαθείς Χριστιανούς να διδαχθούν και να κατανοήσουν τα Λειτουργικά δρώμενα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή στο Φροντιστήριο ήταν ελεύθερη για όλους και τα μαθήματα δίδασκε ειδικευμένη φιλόλογος με υπεύθυνο διεξαγωγής τον π. Συμεών Γεωργιάδη, Προϊστάμενο του Ιερού Ναού των Αγίων Θεοδώρων Βόλου.

Εκ του Γραφείου Τύπου

 

 

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel