Ζωηφόρος

Τριήμερο Σεμινάριο Τελετουργικής στο Μοναστήρι της Άνω Ξενιάς,

Τριήμερο Σεμινάριο Τελετουργικής στο Μοναστήρι της Άνω Ξενιάς

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΟΥ

Τ.Θ. 1308 Τ.Κ. 38001 ΒΟΛΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βόλος 10/6/2011

Τριήμερο Σεμινάριο Τελετουργικής στο Μοναστήρι της Άνω Ξενιάς

Σε Σεμινάριο Τελετουργικής θα συμμετάσχουν οι εικοσιπέντε (25) νεότεροι, κατά την χειροτονία, κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μονή Παναγίας Άνω Ξενιάς, το τριήμερο 14 – 16 Ιουνίου.

Το Σεμινάριο έρχεται να καλύψει την ανάγκη της συστηματικής επιμόρφωσης σε θέματα λειτουργικής και τελετουργικής για τους νέους κληρικούς, με σκοπό την διαμόρφωση αυθεντικού λειτουργικού ήθους, την αναθέρμανση του ζήλου για τα θέματα της Θείας Λατρείας και την επίτευξη της απαραίτητης λειτουργικής ομοιογένειας.

Στο Σεμινάριο θα αναπτυχθούν εισηγήσεις σχετικά με την Θεία Λειτουργία του Ιερού Χρυσοστόμου, την Ακολουθία του Όρθρου, την Ακολουθία του Εσπερινού, τις Ακολουθίες του Μικρού Ευχολογίου και τις Ακολουθίες του Καιρού, της ενδύσεως του Ιερέως και της Προσθέσεως.

Εισηγητές θα είναι οι Αρχιμανδρίτες Αθανάσιος Κολλάς και Χρυσόστομος Παπαδόπουλος, καθώς και οι Πρωτοπρεσβύτεροι Θεόδωρος Μπατάκας Δημήτριος Κατούνης και Κωνσταντίνος Φλάκης.

Την έναρξη του Σεμιναρίου θα κηρύξει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς Αρχιμ. Νεκτάριος Υφαντίδης. Την γενική εποπτεία του Σεμιναρίου θα έχει ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης.

Εκ του Γραφείου Τύπου

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel