Ζωηφόρος

«Το 1 προς 5 θα ισχύσει και για τους ιερωμένους του Ισλάμ στη Θράκη;»

«Το 1 προς 5 θα ισχύσει

και για τους ιερωμένους του Ισλάμ στη Θράκη;»

Ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης κ. Άννα Διαμαντοπούλου, αναφορικά με την αναλογία διορισμών νέων ιερέων 1 προς 5 και αν αυτή θα εφαρμοστεί εκτός από τους ορθόδοξους ιερείς και στους ιερωμένους του Ισλάμ, κατέθεσαν οι βουλευτές του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Α’ Αθηνών Θάνος Πλεύρης και Β’ Αθηνών Άδωνις Γεωργιάδης.

Η ερώτηση των βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ έχει ως εξής: «Όπως έχει γίνει γνωστό, το νέο πλαίσιο διορισμών δημόσιων λειτουργών θα διέπεται από την αναλογία μια πρόσληψη ανά πέντε ή δέκα συνταξιοδοτήσεις. Το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί όπως έχετε πει και αναφορικά με τους ιερωμένους, παρά τις αντιρρήσεις που έχουν εκφραστεί τόσο από τον ΙΣΚΕ, όσο και από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, διότι θα έχει ως αποτέλεσμα η ύπαιθρος χώρα να μην έχει ιερωμένους. Ειδικά στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης, πολλά χωριά παραμένουν χωρίς ιερείς, σε αντίθεση με τα μουσουλμανικά τεμένη που είναι υπερπλήρη ιερωμένων.

Ερωτάσθε, η αναλογία 1 προς 5, θα εφαρμοστεί και στους ιερωμένους του Ισλάμ, και αν όχι γιατί; Προτίθεστε λόγω της πληθυσμιακής κατάστασης που υφίσταται στην Θράκη, να υπάρξει εξαίρεση όσον αφορά τον εκεί διορισμό χριστιανών ιερωμένων»;

(πηγή Χρόνος)

Πηγή: http://ierovima.gr/pages/article.aspx?id=593

Και από: http://exagorefsis.blogspot.com/2011/06/1-5.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel