Ζωηφόρος

Τιμήθηκε ο Μητροπολίτης Αχελώου Ευθύμιος,

Τιμήθηκε ο Μητροπολίτης Αχελώου Ευθύμιος

Κατά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε σήμερα Πέμπτη 14 Μαΐου στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος Ζωγράφου, η ενορία τίμησε τον Μητροπολίτη Αχελώου κ. Ευθύμιο.

Με αφορμή την συμπλήρωση 40 χρόνων Αρχιερατείας, του Μητροπολίτου κ. Ευθυμίου, η Εκκλησιαστική Κοινότητα του Αγίου Θεράποντος αποφάσισε κατά την εφετινή πανηγύρι να τιμήσει τον Αρχιερέα, που έως της Επισκοπικής εκλογής του (22/12/1968) εφημέρευσε στον Άγιο Θεράποντα και διετέλεσε και πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του.

Το πρωί τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Αχελώου κ. Ευθυμίου, στην απόλυση της οποίας ο σημερινός πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, Πρωτοπρεσβύτερος κ. Χαράλαμπος Πανόπουλος, μίλησε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα και αναφέρθηκε στην προσφορά του κ. Ευθυμίου στην Ενορία, και στο ότι από της εποχής του, τέθηκαν τα θεμέλια για πολλές από τις υφιστάμενες και ανθούσες μέχρι σήμερα δομές και δραστηριότητες της ενορίας.

Μετά την αναφορά και στην προσφορά του Μητροπολίτου στο εν γένει ποιμαντικό Έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο π. Χαράλαμπος του προσέφερε ως δώρο τιμής και ευγνωμοσύνης της Ενορίας, Εικόνα του Αγίου Θεράποντος, με σχετική αφιέρωση, αγιογραφικό έργο ενορίτισσας.

Τέλος ο κ. Ευθύμιος ευχαρίστησε για την τιμή, αναφέρθηκε συγκινημένος στην συνεργασία των εφημερίων και των λαϊκών της εποχής για την πνευματική πρόοδο της Ενορίας και ευλόγησε όλους με Αναστάσιμους χαιρετισμούς.

Πηγή: Romfea.gr

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel