Ζωηφόρος

Καταγγελία για αντικομμουνισμό και η πληρωμένη απάντηση από τη Ρωσία,

Το ΚΚΕ καταγγέλει προβολή

αντικομμουνιστικού βίντεο σε σχολείο

και η πληρωμένη απάντηση από τη Ρωσία!!!

***

Οργανώσεις ΚΚΕ - ΚΝΕ Β/Α Αττικής - Καταγγέλλουν

την προβολή αντικομμουνιστικού βίντεο σε σχολείο.

Την προσπάθεια καθηγήτριας στο Λύκειο του Αγίου Στεφάνου «να μπολιάσει στα μυαλά των μαθητών της Α' Λυκείου όλη την αντικομμουνιστική, αντισοσιαλιστική προπαγάνδα που παίζουν τα αστικά ΜΜΕ και οι εκφραστές τους ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ.», καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι Κομματικές Οργανώσεις Χωριών Βορειοανατολικής Αττικής του ΚΚΕ και η Τομεακή Οργάνωση Βορειοανατολικής Αττικής της ΚΝΕ. Ειδικότερα όπως καταγγέλλουν: «Η συγκεκριμένη καθηγήτρια θεολογίας προέβαλε την ώρα του μαθήματος των θρησκευτικών βίντεο το οποίο αφορούσε τη ζωή ενός "αγίου Λουκά", ο οποίος έζησε την περίοδο της ΕΣΣΔ. Σε όλη τη διάρκεια του βίντεο όμως ουσιαστικά παρουσιαζότανε η ΕΣΣΔ ως δικτατορικό καθεστώς, εξίσωνε το φασισμό με το σοσιαλισμό, επιστρατεύοντας τον πιο ωμό αντικομμουνισμό και αξιοποιώντας την πιο σκοτεινή προπαγάνδα της εκκλησίας, που ακόμη και ο ΛΑ.Ο.Σ. θα ζήλευε».

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ τονίζουν: «Μας γεμίζουν ψέματα, αντιστρέφουν την πραγματικότητα, αποκρύπτουν την ιστορική αλήθεια για να κρύψουν τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα που η εργατική τάξη της ΕΣΣΔ είχε κατακτήσει, επιδιώκοντας να σπιλώσουν τη μόνη διέξοδο για την πραγματική απελευθέρωση του ανθρώπου, την προοπτική για λαϊκή εξουσία, λαϊκή οικονομία, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Φοβούνται ότι αργά ή γρήγορα ο λαός μας και η νεολαία θα σηκώσουν κεφάλι αμφισβητώντας την εξουσία τους».

«Σήμερα - συνεχίζουν - με την καπιταλιστική κρίση αποδεικνύεται σε όλο τον κόσμο η σαπίλα και η βαρβαρότητα του συστήματος, που εξοντώνει ανθρώπους, διαλύει δικαιώματα, για την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Υπάρχει τεράστιος πλούτος και μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα εμείς και οι γονείς μας. Προϋπόθεση είναι οι εργαζόμενοι μαζί με τους μικρούς επαγγελματίες και αγρότες να πάρουν στα χέρια τους τον πλούτο που παράγουν. Τους φοβίζει ότι σε χιλιάδες συνειδήσεις αρχίζει να αμφισβητείται η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο καπιταλιστικός τρόπος ανάπτυξης».

Καταλήγοντας, οι Οργανώσεις ΚΚΕ και ΚΝΕ σημειώνουν: «Θέλουν να χτυπήσουν τη δράση των κομμουνιστών. Όμως το δυνάμωμα της πάλης, το ρίζωμα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με τις ανησυχίες και τα οράματα των νέων, τους δεσμούς μέσα από την 90χρονη πορεία του ΚΚΕ δεν μπορούν να τους αμαυρώσουν».

Πηγή: http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=5969296&publDate=26/11/2010

Και από: http://exagorefsis.blogspot.com/2010/11/blog-post_3983.html

***

Αμετανόητοι

To KKE καταγγέλλει για αντικομμουνιστική προπαγάνδα θεολόγο που παρουσίασε τη ζωή του Αγίου Λουκά Κριμαίας στους μαθητές!

Το παρακάτω δημοσίευμα του Ριζοσπάστη αποδεικνύει πόσο αμετανόητοι και προσκολλημένοι στον χριστιανομάχο και ανθρωποκτόνο ακραίο κομμουνισμό της ΕΣΣΔ είναι ακόμη και σήμερα κάποιοι κομμουνιστές της Ελλάδας.

Πηγή: http://thriskeftika.blogspot.com/2010/11/to-kke.html

***

Ρωσία: Επίσημη αναγνώριση της σφαγής στο Κατίν

Ημερομηνία: 27/11/2010

Η ρωσική Κάτω Βουλή υιοθέτησε απόφαση που αναγνωρίζει τη σφαγή χιλιάδων Πολωνών από τη σοβιετική πολιτική αστυνομία το 1940 στο Κατίν ως έγκλημα που διέταξε ο Στάλιν. "Η ευθύνη για το έγκλημα αυτό καταλογίσθηκε από τη σοβιετική προπαγάνδα στους ναζί εγκληματίες", γεγονός που προκάλεσε "την οργή, την πίκρα και τη δυσπιστία του πολωνικού λαού", υπογραμμίζεται στην απόφαση. Την άνοιξη του 1940, λίγο μετά τον διαμελισμό της Πολωνίας από τη Γερμανία και την ΕΣΣΔ, 22.000 πολωνοί αξιωματικοί, αιχμάλωτοι του σοβιετικού στρατού, εκτελέστηκαν στο δάσος του Κατίν. Επί δεκαετίες η Σοβιετική Ένωση κατηγορούσε τους ναζί για τις εκτελέσεις και μόλις τον Απρίλιο του 1990 ο τότε σοβιετικός ηγέτης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ παραδέχθηκε την ευθύνη της χώρας του.

Πηγή: http://www.makthes.gr/news/world/65796/

***

Ρώσικη Βουλή: "Απευθείας από τον Στάλιν δόθηκε η εντολή της σφαγής

20.000 Πολωνών αξιωματικών στο Κατύν"

Επιτέλους μια ιστορική δικαίωση και από την ίδια τη Ρωσική Βουλή για τη σφαγή των 20.000 Πολωνών αξιωματικών στο δάσος του Κατύν το 1940, για τους οποίους οι παρανοϊκοί εγκληματίες κομμουνιστές της ΕΣΣΔ και τα φερέφωνα τους (στην Ελλάδα το ΚΚΕ) λένε ακόμα και σήμερα πως είναι έγκλημα των Γερμανών.

Αποδόθηκαν οριστικά στους Σοβιετικούς οι ευθύνες για τη σφαγή στο Katyn

(από την εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ“)

Η ρωσική κάτω βουλή εξέδωσε σήμερα ψήφισμα, με το οποίο παραδέχεται ότι οι σφαγές 20.000 Πολωνών αξιωματικών το 1940 στο Katyn κι ενώ μαινόταν ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, έγιναν υπό τις άμεσες διαταγές του τότε ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης, Ιωσήφ Στάλιν. Με το ψήφισμα αυτό δίνεται ένα τέλος στην πολύχρονη διαμάχη ανάμεσα στη Μόσχα και τη Βαρσοβία σχετικά με το ποιος ήταν υπεύθυνος για τη γενοκτονία του Katyn. Για δεκαετίες, προτού ακόμη καταρρεύσει το κομμουνιστικό καθεστώς στην Ρωσία, οι Σοβιετικοί χρέωναν τη σφαγή του Katyn στους Γερμανούς, μια θεωρία που αργότερα ανατράπηκε, καθώς ιστορικές πηγές απέδιδαν το έγκλημα στην NKVD, τη διαβόητη μυστική αστυνομία του Στάλιν.

Διαβάστε και μερικές ξένες σελίδες για το θέμα όπως:

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,6269424,00.html

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-11845315

http://news.yahoo.com/s/ap/20101126/ap_on_re_eu/eu_russia_katyn blackblogofcommunism.com

πηγή: http://dexiextrem.blogspot.com/2010/11/20000.html

                                                     ***

Δείτε και το αφιέρωμα

στον Άγιο Λουκά Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως και Κριμαίας

το οποίο επιμελήθηκαν οι Πατέρες της Ι.Μονής Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου http://www.impantokratoros.gr/agios_loukas_symferoupoleos.el.aspx

και επίσης τα παρακάτω άρθρα:

http://www.zoiforos.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1301&Itemid=274

http://www.zoiforos.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3734&Itemid=29

http://www.zoiforos.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3733&Itemid=29

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel