Ζωηφόρος

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Αγίου Όρους με τον Α. Σαμαρά

Η αντιπροσωπεία του Αγίου Όρους δεν έθεσε στον πρωθυπουργό θέμα για την επένδυση του χρυσού στην Χαλκιδική, όπως άφηναν χθες να εννοηθεί εκπρόσωποι των ιερών Μονών μιλώντας με τους κατοίκους της Ιερισσού.

 

Τη διαβεβαίωση αυτή δίνουν κυβερνητικές πηγές, με την επισήμανση ότι κατά τη σημερινή συνάντηση της αντιπροσωπείας με τον Αντώνη Σαμαρά και τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο, δεν ζητήθηκε ούτε η αποφυλάκιση των δύο προφυλακισμένων για τα επεισόδια στην περιοχή.

Να σημειωθεί ότι σε χθεσινή συνέλευση στις Σκουριές εκπρόσωπος της Ιεράς Επιστασίας γνωστοποίησε ότι θα μεταφέρει στον πρωθυπουργό αίτημα για άμεση απελευθέρωση των δύο προφυλακισμένων.

Τους δήλωσε, ακόμη, ότι καμία Ιερά Μονή του Αγίου Όρους να παραχωρήσει ή πουλήσει δασική έκταση ιδιοκτησίας της στο δάσος των Σκουριών για να αξιοποιηθεί για την επένδυση.

Το “ιερό” φορολογικό

Αντιθέτως, κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι Αγιορείτες εκπρόσωποι συζήτησαν “θέματα φορολογικού ενδιαφέροντος” με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, δεδομένου ότι οι Μονές του Αγίου Όρους υπάγονται σε ειδικό καθεστώς που τους απαλλάσσει από κάθε είδους φορολογίας – συμπεριλαμβανομένης αυτής για τα ακίνητα.

Εκδήλωση – μαμούθ για τα 100 χρόνια

Επισήμως, η σημερινή συνάντηση αφορούσε στην προετοιμασία της μεγάλης εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στο Άγιο Όρος, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ενσωμάτωσή του στην ελληνική Πολιτεία.

Σ΄ αυτή την εκδήλωση θα κληθούν να παρευρεθούν 27 αρχηγοί χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και οι Μπάρακ Ομπάμα και Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι Αγιορείτες εκπρόσωποι συζήτησαν τη συμβολή της Πολιτείας στην διοργάνωση και για τον λόγο αυτό στη συνάντηση μετείχε και ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Τσιάρας.

Της Μαρίνας Μάνη

Πηγή: http://www.capital.gr/News.asp?id=1776261

***

Κ. Τσιάρας: Εποικοδομητική η συνάντηση με τους Αγιορείτες πατέρες

Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που απασχολούν την Αγιορείτικη Κοινότητα, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Τσιάρας σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου και χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την αντιπροσωπεία της Ιερής Επιστασίας του Αγίου Όρους.

Όπως είπε, κυρίαρχο θέμα της συζήτησης στο Μαξίμου ήταν ο εορτασμός των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση του Αγίου Όρους στην Ελληνική Πολιτεία, συζητηθήκαν ωστόσο κι άλλα ζητήματα τα οποία απασχολούν την Ιερή Κοινότητα και τις Μονές του Αγίου Όρους.

Δήλωση του Κ. Τσιάρα για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με του Αγιορείτες πατέρες

Δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών Κ. Τσιάρα, εξερχομένου του Μεγάρου Μαξίμου, ο οποίος χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την αντιπροσωπεία της Ιερής Επιστασίας του Αγίου Όρους.

«Μέσα σε αυτή τη δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία», διαβεβαίωσε,  η κυβέρνηση κάνει «ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να αντιμετωπίσει ζητήματα και να δώσει τη δυνατότητα των απαντήσεων σε προβλήματα που εδώ και πάρα πολλά χρόνια ταλαιπωρούν και το Άγιο Όρος αλλά και γενικότερα ελληνική κοινωνία»

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/story/641277

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel