Ζωηφόρος

Ο Γέροντας Θεόφιλος Παραϊάν,

Rate this item
(0 votes)

Βιβλιοπαρουσίαση

Ο Γέροντας Θεόφιλος Παραϊάν

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΘΩΣ

                     

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΠΑΡΑΪΑΝ

(19 Δεκεμβρίου 2007)

Mε το βιβλίο αυτό ο έλληνας αναγνώστης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει μία σημαντική μορφή της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας, τον γέροντα Θεόφιλο Παραϊάν, που ζει στο μοναστήρι Σίμπατα ντέ σούς της Τρανσυλβανίας. Από την βρεφική ηλικία στερήθηκε το φως του και μέσα από ένα τιτάνιο αγώνα κατόρθωσε να αποκτήσει παιδεία και βαθύτατη πνευματική καλλιέργεια, ώστε σήμερα να θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους ομιλητές σε θέματα πνευματικής ζωής, αλλά και από τους καλύτερους πνευματικούς οδηγούς των σύγχρονων χριστιανών και ιδιαίτερα των νέων που διψούν για πνευματική ζωή.

Στις σελίδες αυτού του βιβλίου θα δούμε καθαρά, χωρίς ρομαντικές τοποθετήσεις, το πόσο δύσκολο είναι να μείνει κανείς αταλάντευτος στην πνευματική του πορεία. Παράλληλα, θα διαπιστώσουμε ότι κανένα εμπόδιο δεν μπορεί να βγάλει τον άνθρωπο από τον αληθινό πνευματικό δρόμο του αρκεί ο ίδιος να το επιθυμεί διακαώς, να αγωνίζεται με συνέπεια και ο Θεός να παρέχει τη χάρη και την ευλογία του.

Ο ίδιος ο Γέροντας σε κάποια συνάφεια των λόγων του ομολογεί ότι κανένας δεν είναι σε θέση να οδηγήσει κυριολεκτικά κάποιον στο να βρει το Θεό. Όμως, η ζωή του Γέροντα και η καθαρή διδασκαλία του δείχνουν το Θεό, εμπνέουν στην αναζήτηση του Θεού και καθοδηγούν στη θεμελιωμένη σε υγιείς πνευματικές βάσεις κατά Χριστόν ζωή.

Μετάφραση-Επιμέλεια: Πρωτοπρ. Κωνσταντίνος Καραϊσαρίδης

Χρόν. Έκδοσης: 2007

Σχήμα: 22x15

ISBN: 9789606677212

Σελίδες: 303

Τιμή: 15 ΕΥΡΩ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗ Α.Ε

Αβέρωφ 2-10433, ΑΘΗΝΑ Τηλ.: 210 5238305 fax: 210 5238959

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 www.stamoulis.gr

Last modified on Wednesday, 08 August 2012 22:05
Login to post comments

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel