Ζωηφόρος

Μεγάλη εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη παρουσίασης του βιβλίου του Πατριάρχου Μόσχας και πάσης Ρωσίας κ. Κυρίλλου «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ» ,

Rate this item
(0 votes)

ilarion4Μεγάλη εκδήλωση

στη Θεσσαλονίκη

παρουσίασης του βιβλίου

του Πατριάρχου Μόσχας

και πάσης Ρωσίας

κ. Κυρίλλου

«ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ»

από τον Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ

κ. Ιλαρίων,

την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

και τις Εκδόσεις Εν πλω

Αποκλειστικές φωτογραφίες και ρεπορτάζ

από την ιστοσελίδα www.zoiforos.gr


ilarion1Πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και τις Εκδόσεις Εν πλω, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στην αίθουσα ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ, Μ2, την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ., η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του Πατριάρχου Μόσχας και πάσης Ρωσίας κ. Κυρίλλου «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ -Τα δικαιώματα του ανθρώπου και η αξία του προσώπου».

Το βιβλίο παρουσίασε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων Αλφέγιεφ, πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιλαρίων στην ομιλία του, αναφέρθηκε στη ζωή του νυν Πατριάρχη Μόσχας κ. Κυρίλλου και στις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Ρωσικός λαός και η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία κατά τη διάρκεια των προηγούμενων δεκαετιών και επεσήμανε ότι ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας συνέγραψε το πόνημα όταν ήταν ακόμη Μητροπολίτης Σμολένσκ και Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων.

Ο συγγραφέας κατά το Σεβασμιώτατο κ. Ιλαρίωνα, εγείρει βασικά θέματα της ανθρώπινης υπάρξεως, τα οποία δεν αφορούν μόνο την Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά όλη τη σύγχρονη κοινωνία. «Πώς δηλαδή, η ελευθερία του ανθρώπου συνδυάζεται με την ευθύνη του απέναντι στον εαυτό του, στην κοινωνία, στον Θεό και στην ιστορία, πώς τα ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων και της ελευθερίας εκφράσεως, συνδυάζονται με τις υποχρεώσεις του ανθρώπου απέναντι στο γύρω κόσμο, πώς η πίστη ως γνώμονας μπορεί και πρέπει να γίνει γνώμονας της ζωής του σύγχρονου ανθρώπου, σε όλα αυτά και άλλα ερωτήματα απαντάει το βιβλίο του Αγιωτάτου Πατριάρχη Κυρίλλου, το οποίο έχει ήδη μεταφρασθεί σε πάρα πολλές γλώσσες», ανέφερε ο Ιεράρχης.

Τέλος ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, τόνισε ότι το βιβλίο του Αγιωτάτου Πατριάρχη Κυρίλλου, αποτελεί μια επίκαιρη ορθόδοξη μαρτυρία για το μήνυμα της Εκκλησίας στον σύγχρονο κόσμο, για την ελευθερία του ανθρώπου και την ευθύνη μας απέναντι στο μέλλον!

Την εκδήλωση προλόγισε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ο Διευθυντής των Εκδόσεων Εν πλω και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνορωσικής φιλίας.

Την πολύ πετυχημένη εκδήλωση έκλεισε η συναυλία Βυζαντινής Μουσικής από τη Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών «Ιωάννης ο Δαμασκηνός» με χοράρχη τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη του Καθεδρικού Ναού της του θεού Σοφίας κ. Χαρίλαο Ταλιαδώρο.

ilarion2

ilarion3

ilarion9

ilarion6

ilarion5ilarion7ilarion8

Last modified on Wednesday, 08 August 2012 20:04
Login to post comments

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel