Ζωηφόρος

Οι Εκκλησιομάχοι, του π. Πολυκάρπου Γρ. Τύμπα,

Οι Εκκλησιομάχοι

του Πρωτoπρ. Πολυκάρπου Γρ. Τύμπα

από το έντυπο «Η ΕΡΕΥΝΑ» 22 Νοεμβρίου 2009, αρ. φύλλου 15361

 «Πάλιν Ηρωδιάς μαίνεται!». Πάντοτε υπήρξαν οι πολέμιοι του Χριστιανισμού και οι εχθροί της Εκκλησίας. Το προείπεν ο Κύριος: «Ει εμέ εδίωξαν και υμάς διώξωσι». Και σήμερα υπάρχουν οι ζητούντες την κεφαλήν Ιωάννου «Επί πίνακι». Προ ετών επέτυχαν να διαγράψουν το θρήσκευμα από τις ταυτότητες.

Σήμερα ζητούν την έξωση της εικόνας του Χριστού – του μοναδικού Διδασκάλου – και το Ευαγγέλιο από τα Δικαστήρια. Ζητούν ακόμα και την αποκαθήλωση των εικόνων και από τις σχολικές αίθουσες.

Με αφορμή την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σύμφωνα με την οποία το Ιταλικό κράτος οφείλει να εξαφανίσει από τις σχολικές αίθουσες τον Σταυρό, οι Εκκλησιομάχοι της χώρας μας ανέλαβαν δράση για τον εξοβελισμό των Συμβόλων της πίστεώς μας από τα σχολεία.

Δυστυχώς υπάρχει στην Ορθόδοξη Πατρίδα μας κόμμα που ζητεί την αποκαθήλωση των εικόνων από τις αίθουσες των Σχολείων, την κατάργηση της πρωινής προσευχής, του Εκκλησιασμού και των εθνικών παρελάσεων.

Προσφάτως βουλευτής αυτού του κόμματος ζήτησε να κάψουμε και την Ελληνική Σημαία!! Και ο βουλευτής αυτός κυκλοφορεί ανάμεσά μας χωρίς να εντρέπεται. Κατά το πρόσφατο παρελθόν είχε εξυμνήσει την τρομοκρατία και τα έργα των τρομοκρατών. Λησμονεί τι γράφει το ισχύον Σύνταγμα στο οποίο δεν έδωκε όρκο τηρήσεώς του, που σημαίνει πως δεν σέβεται.

Ως στόχο οι Εκκλησιομάχοι έχουν τον απογαλακτισμό του Κράτους από την Χριστιανική πίστη και μάλιστα την Ορθοδοξία. Αλλά ματαιοπονούν. «Προς κέντρα λακτίζουν». Θα έχουν και αυτοί την τύχη όλων εκείνων που πολέμησαν την εκκλησία του Χριστού.

Δεν θέλουν αυτοί να πιστεύουν, δικαίωμά τους. Ας παύσουν όμως να ασχολούνται με το Ευαγγέλιο, την εικόνα του Χριστού, τον Σταυρό και τα θρησκευτικά Σύμβολα. Ας κοιτάξουν τα δικά τους χάλια!

πηγή: http://aktines.blogspot.com/2009/11/o.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel