Ζωηφόρος

Ο ΛΑΟΣ για τα θρησκευτικά σύμβολα,

Παρέμβαση

των ευρωβουλευτών του ΛΑΟΣ

για το θέμα της κατάργησης του Σταυρού

στα σχολεία

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Το θέμα της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου, για την κατάργηση του σταυρού στις σχολικές αίθουσες στην Ιταλία ετέθη στην σημερινή συνεδρίαση στην Ομάδα EFD του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην οποία συμμετέχει ο ΛΑ.Ο.Σ.

Η ομάδα των Ιταλών Ευρωβουλευτών πρότεινε την υποβολή αναφοράς στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου,........

για την δικαιοδοσία του Δικαστηρίου του Στρασβούργου να γνωμοδοτεί επί θεμάτων θεμελιωδών για την συνοχή της - κατά συντριπτική πλειοψηφία - χριστιανικής Ευρώπης.

Η Ευρωβουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ κα Νίκη Τζαβέλα στηρίζοντας την πρόταση, προσέθεσε, ότι το Ευρωκοινοβούλιο θα πρέπει να διαφυλάξει τις αρχές και τις αξίες πάνω στις οποίες στηρίχθηκε η ίδρυση και η διαμόρφωση της Ευρώπης. Και οι αξίες αυτές είναι οι αρχές του Ελληνικού χριστιανικού πολιτισμού, που αποτελούν τον βασικό πυρήνα του δυτικού πολιτισμού τόνισε η κα Τζαβέλα.

Από την πλευρά του ο κ. Σαλαβράκος στηρίζοντας την πρόταση, ανέφερε: Ο σταυρός για τους Έλληνες δεν είναι μόνο θρησκευτικό σύμβολο αλλά και εθνικό αφού η Ελληνική σημαία φέρει το σύμβολο του σταυρού. Συνεπώς οι οποιεσδήποτε αιτιολογίες που διατυπώθηκαν στην απόφαση του Δικαστηρίου αποτελούν ρεαλιστικά υπερβολή και μάλιστα προκλητική.

Αφ΄ ετέρου από νομικής πλευράς η απόφαση παραβιάζει την αρχή της "επικουρικότητας" αφού, ανεπίτρεπτα, στερεί την δυνατότητα της κρατικής εξουσίας των κατ΄ ιδίαν μελών της Ε.Ε να ρυθμίσει εσωτερικής φύσεως θέματα.

Τέλος διερωτήθηκε που θα φθάσει η υπερβολή στις ημέρες μας, Γιατί προκαλείται το θρησκευτικό συναίσθημα των δύο παιδιών που προσέφυγαν και δεν προκαλείται το θρησκευτικό συναίσθημα των συμμαθητών τους που είναι και πολλαπλάσιοι και έχουν την ιθαγένεια της συγκεκριμένης χώρας.

πηγή: ΛΑΟΣ

αναδημοσίευση από: http://thriskeftika.blogspot.com/2009/11/blog-post_1107.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel