Ζωηφόρος

Έρχεται θύελλα αντιχριστιανισμού;

Έρχεται θύελλα αντιχριστιανισμού;

Παράνομες και αντιχριστιανικές θέσεις Συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νησιών Αργοσαρωνικού εξέδωσε Δελτίο Τύπου το οποίο αποτελεί ξέσπασμα αντιχριαστιανικής μανίας με το πρόσχημα δήθεν της υπεράσπισης της ανεξιθρησκείας. Κατηγορούν το "νομοθετικό πλαίσιο της εκπαίδευσης" για "προσηλυτισμό στο κυρίαρχο θρησκευτικό δόγμα" και εμφανίζονται ως δημιουργοί "ελεύθερα σκεπτόμενων ανθρώπων".

Είναι σαφές ότι οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί που υπογράφουν το κείμενο αυτό δεν κάνουν Θρησκευτικά στις τάξεις τους ή διδάσκουν Θρησκευτικά της δικής τους αντίληψης. Θα επιβάλλει την τάξη και θα απαιτήσει την εφαρμογή των νόμων η Σχολική Σύμβουλος της Περιφέρειας στην οποία απευθύνεται το Δελτίο Τύπου; Ή θα υποχωρήσει μπροστά στις ανόητες απόψεις των δασκάλων;

Ποιος έδωσε το δικαίωμα στον κάθε δάσκαλο ή σύλλογο δασκάλων και νηπιαγωγών να προσαρμόζουν την θρησκευτική παιδεία κατά το δοκούν; Αν δεν είναι Χριστιανοί οι ίδιοι, τότε ας αφήσουν τους θεολόγους να διδάξουν Θρησκευτικά στα Δημοτικά σχολεία.

Είναι σαφές. Έρχεται θύελλα αντιχριστιανισμού. Αυτό δείχνουν τα κείμενα των Ανεξάρτητων Αρχών, οι αποφάσεις των ευρωπαϊκών δικαστηρίων, τώρα οι αποφάσεις Συλλόγων εκπαιδευτικών και αύριο ποιός ξέρει;

Ιδού και το Δελτίο Τύπου:...........

πηγή: alfavita

ΑΙΓΙΝΑ 17/11/2009

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

ΝΗΣΙΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΠΡΟΣ: Μέλη του Συλλόγου , Τοπικό Τύπο , 5ο Γραφείο Π.Ε Πειραιά , Σχολική Σύμβουλο της Περιφέρειας

Σχετικά με το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί στην τοπική εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού μας γύρω διδασκαλία θεμάτων θρησκευτικού περιεχομένου στην τάξη του παιδιού τους έχουμε να δηλώσουμε τα εξής :

1.Η εκπαίδευση πρέπει να αποδέχεται και να λειτουργεί με βάση την αρχή της ανεξιθρησκίας και της ελευθερίας της θρησκευτικής συνείδησης. Αυτό σημαίνει ότι το σχολείο ως δημόσιος θεσμός αποδέχεται και σέβεται τη συνειδησιακή πεποίθηση του κάθε μαθητή και της οικογένειάς του είτε αυτή αποτελεί εκδήλωση συγκεκριμένου θρησκευτικού δόγματος είτε όχι. Το γεγονός ότι υπάρχει συνταγματικά θεσμοθετημένη η έννοια της επικρατούσας θρησκείας δε σημαίνει ότι κανείς μπορεί να υποχρεωθεί να την αποδεχτεί εφόσον δεν το θέλει ή να υποστεί διακρίσεις εφόσον δεν την αποδέχεται. Είναι υποχρέωση μιας στοιχειωδώς δημοκρατικής εκπαίδευσης να μην κάνει καμιά διάκριση σε βάρος κανενός μαθητή με βάση τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις. Η ανεξιθρησκία και η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης είναι θεμελιακές αρχές λειτουργίας μιας δημοκρατικής κοινωνίας και έχουμε ως εκπαιδευτικοί την υποχρέωση να τις τηρούμε, σεβόμενοι την προσωπικότητα των μαθητών μας. Πολύ περισσότερο που στις σημερινές κοινωνικές και πολιτισμικές συνθήκες ένα μεγάλο μέρος των μαθητών μας, έχοντας διαφορετικές κοινωνικές και πολιτισμικές καταβολές μπορεί να έχει και διαφορετικά θρησκευτικά πιστεύω ή και να μην έχει.

2. Το σχολείο ως δημόσιος θεσμός δεν μπορεί να είναι μηχανισμός θρησκευτικής κατήχησης και διοικητικής επιβολής κανενός θρησκευτικού δόγματος. Το πρόβλημα βέβαια είναι αρκετά σοβαρό καθώς και το ίδιο το νομοθετικό πλαίσιο της εκπαίδευσης δεν έχει αποβάλλει τελείως τη λογική του προσηλυτισμού στο κυρίαρχο θρησκευτικό δόγμα. Αυτό είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων ιστορικών και πολιτικών συνθηκών και του μη διαχωρισμού εκκλησίας και κράτους στην Ελλάδα. Παρ΄ όλα αυτά θεωρούμε ότι ο ρόλος του εκπαιδευτικού σε μια δημοκρατική κοινωνία δεν είναι αυτός του θρησκευτικού κατηχητή αλλά του δημιουργού ανεξάρτητων και κριτικά σκεπτόμενων ανθρώπων που από μόνοι τους και ως ελεύθερες οντότητες θα επιλέξουν το πλαίσιο των αξιών και των απόψεων με τις οποίες θα λειτουργήσουν στη ζωή τους.

ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

αναδημοσίευση από: http://thriskeftika.blogspot.com/2009/11/blog-post_1040.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel