Ζωηφόρος

Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο...με στόχο και τον Εφραίμ!

Προσφυγή στο

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο...

με στόχο και τον Εφραίμ!

Καταγγελία γονέων κατά

της Ελληνικής και Κυπριακής Δημοκρατίας

επειδή δεν προστάτευσαν τα παιδιά τους

από τα Μοναστήρια

του Αριστείδη Βικέτου

Γονείς Κυπρίων μοναχών κατέθεσαν προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) κατά της Κυπριακής και της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Οκτώ αιτητές, των οποίων τα παιδιά μονάζουν στην Κύπρο στις Μονές Μαχαιρά  (ανδρώα) και Αγίου Ηρακλειδίου (γυναικεία) κατέθεσαν προσφυγή κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δύο αιτητές,  των οποίων ο γιος μονάζει στη Μονή Βατοπεδίου, κατέθεσαν προσφυγή κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Και οι δέκα αιτητές επικαλούνται άρθρα της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το δικαίωμα της οικογένειας, την προσωπικότητα και την ιδιωτική ζωή, τα οποία οφείλει να προστατεύει το κράτος.

Οι αιτητές υποστηρίζουν ότι, λόγω έλλειψης νομοθετικών μέτρων στις δύο χώρες, ομάδες ιερέων «προσηλυτίζουν με απαράδεκτες μεθόδους νέους και τους εγκλωβίζουν σε Μονές».

Δικηγόρος των αιτητών είναι ο πρώην Κύπριος δικαστής στο ΕΔΑΔ Λουκής Λουκαίδης.

Σε γραπτή δήλωση τους οι γονείς των μοναχών υποστηρίζουν ότι ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, ο ηγούμενος Βατοπεδίου Εφραίμ και οι συνεργάτες τους «έχουν κύκλωμα, που είναι καλά οργανωμένο και ακολουθεί τις ίδιες ακριβώς απαράδεκτες μεθόδους χειραγώγησης και προσηλυτισμού, που ακολουθούν οι θρησκευτικές αιρέσεις».

Επίσης, ισχυρίζονται ότι μέσα σε είκοσι χρόνια οι κύριοι Αθανάσιος και Εφραίμ «έχουν εξαπατήσει και εξαναγκάσει πάρα πολλούς νέους, κυρίως επιστήμονες και φοιτητές, να ενταχθούν σε Μονές, που ελέγχει το κύκλωμα».

 Πηγή: http://www.amen.gr /index.php?mod=news&op=article&aid=170

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel