Ζωηφόρος

Ποινικές Διώξεις για την υπόθεση Βατοπαιδίου,

Ποινικές Διώξεις για την υπόθεση Βατοπαιδίου

Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου άσκησε πριν από λίγο, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών

κ. Κυριάκος Καρούτσος.

Να αναφερθεί πως, αφορά 6 κακουργήματα που διαπράχθηκαν σε βάρος του δημοσίου, καθώς και 3 πλημμελήματα...

Με διάταξη του Προϊστάμενου της Εισαγγελίας κ. Καρούτσου, 33 από τα συνολικά 62 άτομα που εξετάστηκαν με την ιδιότητα του υπόπτου, απαλλάσσονται γιατί δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις σε βάρος τους για τη διάπραξη των αξιοποίνων αυτών πράξεων. Ανάμεσά τους, ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και τα επτά μέλη του ηγουμενικού συμβουλίου της μονής Βατοπεδίου.

Κατηγορίες για έξι κακουργήματα και δύο πλημμελήματα απαγγέλθηκαν σε 29 άτομα, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση του Βατοπεδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στους κατηγορουμένους περιλαμβάνονται τόσο ο ηγούμενος της μονής, Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος, όσο και η συμβολαιογράφος Κατερίνα Πελέκη, ο αδερφός της Δημήτρης και ο πατέρας της Διονύσιος. Κατηγορίες απαγγέλθηκαν επίσης σε άλλα 24 άτομα, στους οποίους περιλαμβάνονται μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, υπάλληλοι της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου και ορκωτοί εκτιμητές.

Τέλος, η υπόθεση πηγαίνει σε κύρια ανάκριση και τις διώξεις θα προσωποποιήσει η ανακρίτρια Ειρήνη Καλού. 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel