Ζωηφόρος

Με νέες δηλώσεις πολιτικοί, δικηγόροι, δημοσιογράφοι, απλοί πολίτες στηρίζουν το Γέροντα Εφραίμ,

Πολιτικοί, δικηγόροι,

δημοσιογράφοι, απλοί πολίτες

σχολιάζουν την αδικία

που έγινε προς το πρόσωπο

του Γέροντα Εφραίμ


***

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ «ΑΔΙΚΩΣ ΟΔΗΓΟΥΜΑΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ»

«Είμαι μοναχός και από την αρχή της ζωής μου παρέδωσα την ύπαρξη μου στα χέρια της Παναγίας.» φέρεται να είπε ο ηγούμενος Εφραίμ σε μοναχούς που τον συνάντησαν για να πάρουν την ευχή του, σύμφωνα με πληροφορίες του agioritikovima.gr

«Μέρος του πιστού λαού σας βλέπουν ως ομολογητή που άδικα οδηγείστε στη φυλακή», του είπαν ορισμένοι μοναχοί.

Σχολιάζοντας ο γέροντας Εφραίμ είπε, «Από νέος Παραδόθηκα στα χέρια της Παναγίας και πάλι εκεί που πάω παραδίνομαι στα χέρια της Παναγίας, για αυτό και μη φοβάστε. Δεν επιδίωξα ούτε δόξα, ούτε ηρωισμούς. Αν επιδίωκα αυτά δεν θα γινόμουνα μοναχός στο ΄Αγιο Όρος, υπερασπίστηκα και υπερασπίζομαι το ΄Αγιο Όρος και την περιουσία της μονής μας που δημιούργησαν οι προπάτορες μας.

Αδίκως οδηγούμαι στη φυλακή».

Πηγή: http://agioritikovima.gr/2011-07-14-22-28-56/4410

***

Υπουργός Μεταφορών: "Εξαιρετικά αυστηρή η απόφαση των Δικαστών"

Εξαιρετικά αυστηρή χαρακτήρισε την προφυλάκιση του ηγούμενου Εφραίμ, ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Μάκης Βορίδης.

Ο υπουργός στο περιθώριο της επίσκεψης του στο Ηράκλειο και απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, ανέφερε ότι η προφυλάκιση διατάσσεται όταν κάποιος είναι ύποπτος φυγής ή τελέσεως νέων αξιόποινων πράξεων.

«Εκεί νομίζω», πρόσθεσε, «ότι η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου ήταν εξαιρετικά αυστηρή».

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10411:-q-q&catid=25:2009-12-18-08-37-46

***

Γ. Καρατζαφέρης: «Κατά τη Βουλή δεν υπήρξε σκάνδαλο Βατοπεδίου»

«Ο κοινοβουλευτισμός δεν βρήκε τίποτα στο θέμα του Βατοπεδίου, και γι’ αυτό αθώωσε τους αντισυμβαλλόμενους», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο αποχώρησής του από την κυβέρνηση Παπαδήμου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, οποίος, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, τόνισε ότι δεν πρόκειται να σωθεί ο τόπος με το να παίζουν κάποιοι το «κρυφτούλι».

«Εάν δεν βγουν μπροστά οι άλλοι δύο εταίροι, πολύ φοβούμαι ότι «ναρκοθετείται» η όλη προσπάθεια. Αυτό θα με προβληματίσει πολύ κατά πόσο θα συμμετέχω πλέον», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Επίσης τάχθηκε εμμέσως υπέρ ενός ανασχηματισμού με ένα νέο κυβερνητικό σχήμα πιο μικρό, σφικτό και ευέλικτο, για να είναι πιο αποτελεσματικό, ενώ επιτέθηκε στη ΝΔ, ζητώντας να ξεκαθαρίσει τη θέση της. «Η ΝΔ ή πρέπει να μπει και να συμμετέχει ενεργά στη κυβέρνηση, ή να είναι απ΄ έξω και να «παίζει» την αντιπολίτευση. Δεν μπορεί να είναι και τα δύο όμως ταυτόχρονα», είπε, εκτιμώντας ότι δεν μπορούν να γίνουν εκλογές τώρα γιατί δεν θα έχουν ολοκληρωθεί οι πράξεις για την νέα συμφωνία και το PSI.

Αναφερόμενος στην προφυλάκιση του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι η Επιτροπή της Βουλής συνεδρίασε για την υπόθεση αυτή δύο φορές και δεν βρήκε τίποτα, και, γι΄ αυτό το λόγο, δεν έστειλε κανέναν στο Ειδικό Δικαστήριο.

«Κατά τη Βουλή δεν υπήρξε σκάνδαλο. Όταν αρχικά αποκαλύφτηκε η υπόθεση, ήμουν εξαιρετικά επιθετικός για να ξεκαθαρίσει και να διαλευκανθεί η υπόθεση. Αλλά όμως, μελετώντας και διαβάζοντας, διαπίστωσα ότι έχουμε να κάνουμε με μια εσωτερική υπόθεση του Δημοσίου», είπε, προσθέτοντας ότι ο κ. Εφραίμ δεν μπορεί να ήταν ύποπτος φυγής, αφού μετέβη στη Ρωσία και επέστρεψε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, ο κοινοβουλευτισμός δεν βρήκε τίποτα στο θέμα του Βατοπεδίου, και γι’ αυτό αθώωσε τους αντισυμβαλλόμενους. Ενώ ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου «που δεν είχε τα ευεργετήματα της Βουλής, πήγε στη Δικαιοσύνη και είναι κατηγορούμενος. Σε ένα σκάνδαλο, ο ένας μπαίνει μέσα, και ο άλλος που είναι η Πολιτεία με τους πολιτικούς μένει έξω. Νομίζω ότι όλα αυτά δεν είναι πολύ πειστικά».

Αναφερόμενος στα προβλήματα των δημοσιογράφων, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τάχθηκε κατά της υπαλληλοποίησής τους λέγοντας «ότι οι δημοσιογράφοι δεν είναι υπάλληλοι, δουλεύουν όλο το 24ωρο. Δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως υπάλληλοι. Είναι τεράστιο λάθος». Και συμπλήρωσε: «Όσο αντιμετωπίζουμε τον δημοσιογράφο ως υπάλληλο, τόσο δεν θα έχουμε αυτή την πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση που έχουμε από τα κρατικά κανάλια. Η υπαλληλοποίηση βλάπτει σοβαρά την ελευθεροτυπία».

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_28/12/2011_42021

***

Καταγγέλλει δύο μέτρα και δύο σταθμά

«Εξόφθαλμα παράλογη η απόφαση για τον Εφραίμ» δήλωσε ο Γ.Καρατζαφέρης

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης άφησε αιχμές κατά της λειτουργίας της Δικαιοσύνης  

Την άποψη ότι η απόφαση για την προφυλάκιση του ηγουμένου Εφραίμ είναι «εξόφθαλμα παράλογη» εξέφρασε το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Ο κ. Καρατζαφέρης άφησε αιχμές κατά της Δικαιοσύνης, επισημαίνοντας ότι «αν η Δικαιοσύνη έδειχνε την ίδια πρεμούρα που έδειξε για τον Εφραίμ και για άλλους, πολλοί από τους ισχυρούς αυτού του τόπου θα είχαν οδηγηθεί στον Κορυδαλλό».

«Μην κοροϊδευόμαστε δεν νομίζω ότι δεν υπήρξαν δικαστές που δεν επηρεάστηκαν από κάποια πράγματα» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Γ.Καρατζαφέρης αναρωτήθηκε: «Είναι ύποπτος φυγής ο Εφραίμ; Ήταν στη Ρωσία και ήρθε. Με ποιον θα κάνει παρόμοια εγκλήματα; Να ψάξουμε γιατί είναι εξόφθαλμα παράλογη η δικαστική απόφαση. Πάρα πολλοί εξυπηρετούνται όπως το ΠΑΣΟΚ».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δήλωσε ότι η δικαστική περιπέτεια Εφραίμ προκαλεί ρήγμα στις διπλωματικές σχέσεις με τη Μόσχα. «Έκανα μεγάλη προσπάθεια να φέρω κοντά το Κρεμλίνο, τώρα εξαφανίστηκε. Είναι χαστούκι στο πρόσωπο του Πούτιν η ιστορία με τον Εφραίμ» είπε.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης είχε ζητήσει την παραίτηση του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Πεταλωτή.

Πηγή: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231143648

***

Καρατζαφέρης: "Γιατί κόπτονται τόσο πολύ και λυσσαλέα κάποια ΜΜΕ;"

"Υπάρχουν ΜΜΕ που λυσσαλέα επιτίθενται στην υπόθεση Εφραίμ. Τι κρύβεται εκεί; Είμαστε υποχρεωμένοι να το δούμε γιατί φεύγει από την αντικειμενική κρίση" είπε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης σε δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή.

Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο κόμμα είχε διαφορετική άποψη για το "σκάνδαλο" Βατοπαιδίου το 2009 και άλλη τώρα.

Ο κ. Καρατζαφέρης απάντησε:

"Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ήταν αυτή που μας έκανε να έχουμε άλλη γνώμη. Ψάχνοντας διαπιστώσαμε πως δεν υπάρχει αδίκημα. Το ερώτημα που προκύπτει γιατί κάποιοι κόπτονται τόσο πολύ, με κραυγές. Γιατί δεν κάνουν όλοι αντικειμενική παρουσίαση του θέματος. Για ποιο λόγο χρησιμοποιούν υπερθετικό βαθμό; Τι διακυβεύεται; Τι συμφέροντα υπάρχουν; Πρέπει να τα διερευνήσουμε".

"Τότε ήμουν εξαιρετικά επιθετικός και εγώ ο ίδιος επηρεασμένος από όλη την ατμόσφαιρα. Μελετώντας όμως την υπόθεση. Ο Εφραιμ δεν αποκαλύφθηκε ότι έχει βάλει στην τσέπη του ούτε χίλια ευρώ" είπε.

"Δεν υπήρξε σκάνδαλο"

"H Βουλή δεν βρήκε τίποτα και επί Καραμανλή και επί Παπανδρέου και γι' αυτό δεν έστειλε κανέναν σε ειδικό δικαστήριο.

Άρα δεν υπήρξε σκάνδαλο, εφόσον η Βουλή δεν βρήκε τίποτα.

Αντηλλάγησαν ακίνητα μεταξύ Δημοσίου και Δημοσίου. Να μου πει κάποιος ποια χρήματα και ποιος διασπάθισε, που πήγαν τα λεφτά".

Ο ένας κατηγορούμενος και ο άλλος αθώος:

"Δεν αμφισβητώ τη δικαιοσύνη αλλά την Πολιτεία.

Ο ένας αντισυμβαλλόμενος που δεν είχε τα ευεργετήματα της Βουλής πήγε στη δικαιοσύνη και είναι κατηγορούμενος.

Να πείσουμε τον Έλληνα πολίτη πως πρέπει να πάει μέσα ο ένας αντισυμβαλλόμενος και ο άλλος αντισυμβαλλόμενος που είναι η Πολιτεία με τους πολιτικούς μένει απ' έξω.

Νομίζω πως δεν είναι πράγματα πειστικά αυτά.

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10400:2011-12-28-08-25-28&catid=25:2009-12-18-08-37-46

***

Κατά της προφυλάκισης Εφραίμ ο πρόεδρος του ΔΣΑ

Αμφισβητεί ευθέως ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Ιωάννης Αδαμόπουλος την αναγκαιότητα προφυλάκισης του ηγούμενου Εφραίμ.

«Ο καθένας θα πρέπει να σκεφτεί εάν ο ηγούμενος Εφραίμ είχε γνωστή διαμονή, εάν ήταν ύποπτος φυγής και εάν ήταν δυνατόν να τελέσει νέες άδικες πράξεις από εκείνες που φέρεται να διέπραξε. Πάντως, επί πέντε χρόνια βρίσκεται στο μοναστήρι του, πρόσφατα πήγε στη Ρωσία και επέστρεψε και δεν υπάρχουν αναφορές περί εμπλοκής του σε άλλη υπόθεση», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Αδαμόπουλος για να προσθέσει: « θα πρέπει και να προβληματιστεί κάποιος σχετικά με το αν υπήρχαν άλλα μέτρα που θα διασφάλιζαν την παρουσία του σε ενδεχόμενη δίκη του, διότι ακόμη δεν υπάρχει κρίση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου περί αποχρωσών ή μη ενδείξεων ενοχής του. Εξ άλλου δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ηγούμενος Εφραίμ ευρίσκεται υπό την πνευματική εξουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη».

Πηγή: ttp://briefingnews.gr/batopedi/item/13130-kata-tis-profulakiis-efraim-o-proentros-tou-nta

***

Ταλαίπωρη Ελληνική Δικαιοσύνη

ακολουθείς το κατάντημα της Ελληνικής Δημοκρατίας…

Πάτρα 27.12.2011

Προς τους Αξιοτίμους :

Κύριο Υπουργό Δικαιοσύνης,

Κυρία Πρόεδρο του Αρείου Πάγου,

Κύριο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Αθήνα

Λυπάμαι που διαπιστώνω ότι κυριολεκτικά «τυφλή» και θεόστραβη κατάντησε η Ελληνική «Δικαιοσύνη» !

Δικαιολογημένα λοιπόν αδυνατεί να βρει που κατέληξε το 1.000.000 του Τσουκάτου, και τα 200.000 του Μαντέλη. Προφανώς αν ανακάλυπτε που πήγαν θα είχε προφυλακίσει και άλλους, όπως συνέβη λόγου χάριν με τους … Τσοχατζόπουλο, Χριστοφοράκο, Ψωμιάδη …

Γι’ αυτό και μέσα στη τύφλωσή της – όπως την κατάντησαν – «έπεσε» πάνω σε Αγιορείτη ηγούμενο και … επιτέλους τον φυλάκισε για να μην … τελέσει και άλλα πολλά εγκλήματα (πχ πουλήσει και τη λίμνη του…Μαραθώνα) μέρες Χριστουγέννων που είναι …

Ταλαίπωρη Ελληνική «Δικαιοσύνη» ακολουθείς το κατάντημα της Ελληνικής «Δημοκρατίας» …

Με θλίψη, αγανάκτηση και οργή

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

τηλ 6945-377621, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2011/12/blog-post_3933.html#ixzz1hp54Q3Vi

***

Ο Ηγούμενος Εφραίμ και η Γαλλική Επανάσταση

του Γεωργίου Ι. Μάτσου

Δ.Ν., Δικηγόρου

Έχω κάποια περιουσιακή διαφωνία με κάποιον και βασίζω το δίκιο μου σε συγκεκριμένα στοιχεία. Τελικά, καταφέρνω να φέρω εις πέρας τη διαφωνία και να διευθετήσω το ζήτημά μου με εξωδικαστικό τρόπο (δηλαδή, με συμφωνία). Είμαι άραγε ένοχος κάποιου εγκλήματος, επειδή διεκδίκησα αυτά που είχα κάθε λόγο να θεωρώ ότι μου ανήκουν και πέτυχα τελικά τη διευθέτησή τους;

Κι όμως, αυτό ακριβώς είναι το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται αυτή τη στιγμή ο ηγούμενος Εφραίμ! Επειδή διεκδίκησε και, έως το ξέσπασμα του «σκανδάλου» του Βατοπαιδίου, είχε επιτύχει, αυτά που είχε κάθε λόγο να θεωρεί ότι του ανήκουν!

Και ποιο ισχυρότερο στοιχείο – πέρα βέβαια από τα σκοπίμως και παραπλανητικώς λοιδορούμενα και απαξιούμενα χρυσόβουλα – από την ίδια τη νομοθετικώς εκπεφρασμένη βούληση του ίδιου του ελληνικού κράτους, όπως αυτή εκφράστηκε με το νομοθετικό διάταγμα της 8/10-4-1924; Αντιγράφω από το άρθρο 1:

«Εξουσιοδοτείται ο Υπουργός της Γεωργίας να υπογράψη τας ακολούθους δύο συμβάσεις α) […] β) Μετά της εν Αγίω Όρει Ιεράς Μονής του Βατοπεδίου σύμβασιν […] παραιτήσεως εκ μέρους του Δημοσίου πάσης αξιώσεως επί της εν Πορτολάγω της Ξάνθης λίμνης Μπουρού μετά των ιχθυοτροφείων αυτής των παρά τη νησίδα και τα στόμια της λίμνης κειμένων (Δαλλιάνη, Καραψέ, Τασουνατζίκ κλπ.), με τα ανέκαθεν γνωστά τούτων όρια αποδιδομένων τη αποκλειστική κατοχή της ειρημένης Ιεράς Μονής και μεταβιβαζομένων εις αυτήν όλων των υπό του Δημοσίου ασκουμένων δικαιωμάτων […]».

Είναι άραγε ένοχος ηθικής αυτουργίας απιστίας κατά του ελληνικού Δημοσίου ο ηγούμενος Εφραίμ, όταν έχει στα χέρια του με τόσο ξεκάθαρο τρόπο την εκπεφρασμένη βούληση του ελληνικού κράτους να αναγνωρίσει πλήρως τα δικαιώματα της Μονής επί της λίμνης;

Βέβαια, οι καλοθελητές που έστησαν το δήθεν σκάνδαλο του Βατοπαιδίου και οι τυφλωμένοι από μίσος απανταχού αντικληρικαλιστές που, σε αντίστοιχες περιπτώσεις διώξεων κατά ιδεολογικών τους συντρόφων έχουν έτοιμα τα επιχειρήματα περί τεκμηρίου αθωότητας και άλλων συναφών, θα προβάλλουν πλήθος ερμηνειών και παρερμηνειών του παραπάνω ή άλλων στοιχείων, προκειμένου να καταδείξουν ότι η Μονή δεν είχε, κατά την άποψή τους, δικαιώματα κυριότητας επί της Βιστωνίδας. Ελάχιστη σημασία έχουν όλα αυτά για το ζήτημα της προφυλακίσεως του Ηγουμένου Εφραίμ. Σημασία έχει ότι δεν είναι κατά καμία δικαιική λογική δυνατόν να διώκεται κάποιος, επειδή διεκδίκησε αυτά που είχε κάθε θεμιτό λόγο να θεωρεί ότι δικαιούνταν να διεκδικήσει!

Με τη λογική της διώξεως κατά του Ηγουμένου, δεν πρέπει ποτέ κανείς να διεκδικήσει από το Δημόσιο όσα έχει βάσιμους λόγους να θεωρεί ότι δικαιούται, για να μην κινδυνεύσει όχι μόνον να κατηγορηθεί για ηθική αυτουργία σε απιστία κατά του Δημοσίου, αλλά να προφυλακιστεί κιόλας, χωρίς να έχει περάσει καν από δίκη!

Δεν μπορώ εδώ να μην θυμηθώ ότι, από μια από τις πρώτες υποδείξεις που δέχθηκα ως ασκούμενος δικηγόρος, ήταν το να αποφεύγω την ποινικοποίηση των καθαρά αστικών υποθέσεων, όπως κατεξοχήν αστικό είναι το ζήτημα της κυριότητας επί της λίμνης Βιστωνίδας: Πρόκειται για δικηγορική συνήθεια που δικαιολογημένα εξοργίζει εισαγγελείς και δικαστές. Και ενώ πρόκειται για «καραμπινάτη», κατά το κοινώς λεγόμενο, ποινικοποίηση μιας καθαρώς αστικής υπόθεσης (ακόμη και εάν υποθέσουμε ότι έχει εντέλει άδικο η Μονή Βατοπαιδίου στο ζήτημα της κυριότητας επί της λίμνης Βιστωνίδας), αντί να εξοργισθούν οι εισαγγελείς με την εκ του μη όντος ποινικοποίηση του καθαρά αστικού αυτού θέματος (ας αφήσουμε δε κατά μέρος το αδίκημα της απάτης επί δικαστηρίω που διαπράχθηκε πολλαπλώς στην προκειμένη υπόθεση με στοχευμένη διαστρέβλωση των πραγματικών της περιστατικών σε προφανείς προσπάθειες επηρεασμού τόσο της κοινής γνώμης, όσο και της δικαιοσύνης), βλέπουμε τον Πρόεδρο της Ένωσης Εισαγγελέων Π. Μπρακουμάτσο να επαίρεται διότι

«το δικαιικό μας σύστημα αποτελεί οργανικό μέρος του δυτικοευρωπαϊκού δικαιικού συστήματος, όπως αυτό διαμορφώθηκε με βάση τις αρχές του Διαφωτισμού και της Γαλλικής επανάστασης. Συστατικά στοιχεία αυτών είναι: α) Η εγγύηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας και κοινωνικής ιδιότητας και β) η διάκριση των εξουσιών»

και να αποκρούει «σχετικές δηλώσεις εξωχωρίων φορέων και προσώπων του εξωτερικού περί χειραγώγησης της υπόθεσης» που «επιστρέφονται τουλάχιστον ως άστοχες και με την παρατήρηση ότι οι απόψεις τους αυτές έχουν υπόψη τους αλλά δικαιικά συστήματα, που δεν έχουν αυτά τα γνωρίσματα και συνιστούν ανεπίτρεπτη επέμβαση στον τρόπο με τον οποίο απονέμεται η Δικαιοσύνη στη χώρα μας».

Σοβαρά; Έχουν υπόψη τους «άλλα δικαιικά συστήματα» οι παρατηρήσεις περί χειραγώγησης της υπόθεσης; Μάλλον ο κύριος Μπρακουμάτσος έχει υπόψη του «άλλα δικαιικά συστήματα» που όντως βασίζονται «στις αρχές του Διαφωτισμού και της Γαλλικής Επανάστασης». Γιατί σίγουρα δεν είναι ένα τέτοιο σύστημα το ελληνικό!

Τι να πρωτοαναφέρουμε; Τα πράσινα και γαλάζια χαρτάκια με τα οποία γίνονται μεταθέσεις δικαστών και εισαγγελέων από την όχι σπάνια με κομματικά κριτήρια διορισμένη ηγεσία της Δικαιοσύνης; Τον ασφυκτικό και κατά παράβαση κάθε έννοιας προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας (όπως και του άρθρου 19 παρ. 3 ν. 1756/1988) έλεγχο που ενίοτε κατά παραγγελία της πολιτικής εξουσίας ασκείται από τα ανώτατα Δικαστήρια στις αποφάσεις Πρωτοδικείων και Εφετείων; Τα παραδικαστικά κυκλώματα που, παρά την εξάρθρωση ορισμένων από αυτά το 2005-6, ακόμη δρουν ανενόχλητα και για τα οποία οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ της δικαιοσύνης μαθαίνουμε διάφορα περίεργα; Τα κρούσματα τρομοκράτησης της δικαιοσύνης από την πολιτική εξουσία, όπως συνέβη προσφάτως στο ζήτημα των προσωρινών διαταγών σε υποθέσεις σχετικές με το Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Ακινήτων; Το κουκούλωμα «καραμπινάτων» οικονομικών σκανδάλων που συνεχώς διαπράττουν οι διεφθαρμένες νεοελληνικές ελίτ; Την ιδιότυπη δικαστική ασυλία των κάθε είδους εκπροσώπων της νεοελληνικής ολιγαρχίας;

Αν δεν το έχει ήδη αντιληφθεί ο κ. Μπρακουμάτσος από την πολυετή πείρα του ως εισαγγελέας, ας του το πούμε εμείς: Η όποια δικαιοσύνη απονέμεται στο νεοελληνικό σήμερα, απονέμεται όχι χάρη στη θεσμική διασφάλιση της ανεξαρτησίας της, αλλά αποκλειστικά και μόνο χάρη στο ατομικό φιλότιμο όποιου Έλληνα δικαστή και εισαγγελέα διαθέτει τέτοιο.

Με μια τέτοια εξωθεσμική βάση λειτουργίας της ελληνικής δικαιοσύνης, ο κ. Μπρακουμάτσος δεν δικαιούται να είναι ιδιαίτερα υπερήφανος, όχι έναντι Ρώσων, αλλά ούτε έναντι εκπροσώπων οποιασδήποτε τριτοκοσμικής αφρικανικής ή ασιατικής χώρας.

Πόσο μάλλον όταν η παρέμβασή του αναφέρεται σε μια άνευ προηγουμένου απόφαση, η οποία αποτελεί πραγματικό όνειδος, πραγματική ντροπή για την ελληνική Δικαιοσύνη!

Διότι, σε αντίθεση με τα λεγόμενα του κυρίου Μπρακουμάτσου περί δήθεν εγγύησης των δικαιωμάτων του ανθρώπου ανεξαρτήτως θρησκείας, μπορούμε δυστυχώς να είμαστε αρκετά βέβαιοι για το συμπέρασμα ότι, εάν δεν είχε την εκκλησιαστική ιδιότητά του, ο ηγούμενος Εφραίμ, αντιμετωπίζοντας την γελοία κατηγορία ότι διεκδίκησε όσα είχε κάθε θεμιτό λόγο να θεωρεί ότι δικαιούται το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου που διοικεί, θα ήταν ελεύθερος να εορτάσει στις 7 Ιανουαρίου 2012 τα Χριστούγεννα στο Άγιον Όρος και όχι στη φυλακή…

Γεώργιος Ι. Μάτσος

Δ.Ν., Δικηγόρος

Πηγή: http://www.antibaro.gr/node/3605

***

«Πάλιν Εύας αναιδούς ολίσθημα»

Ο Γέροντας Πορφύριος Προδρομίτης

σχολιάζει την Χριστουγεννιάτικη σύλληψη του Γέροντος Εφραίμ!!!

Το κείμενο του πατρός Πορφυρίου Προδρομίτη, ηγουμένου της Ι. Μ Τιμίου Προδρόμου Σκήτης Βεροίας το προσυπογράφω απολύτως. Παραμονή Χριστουγέννων η ελληνική δικαιοσύνη βρήκε την ευκαιρία να προφυλακίσει, θεωρώντας τον ως ύποπτο για νέα τέλεση αξιόποινης πράξης ( Θου Κύριε!!!) τον Γέροντα Εφραίμ τον Βατοπεδινό. Έντονες αντιδράσεις από τη Ρωσία , τον Πούτιν, τον Μεντβέντεφ. Το Άγιον Όρος ξεσηκώνεται. Για τη Siemens κανένας κλέφτης πολιτικός δεν μπήκε φυλακή. Για τα υποβρύχια, για τις μίζες. Φρόντισαν να τους αθωώσουν οι συνάδελφοι των εξεταστικών επιτροπών. Προφυλακίζουν έναν λαμπρό μοναχό που τόλμησε να αναγεννήσει από την τέφρα του το Βατοπέδι. Και να υπερασπιστεί τα αυτονόητα. Την περιουσία του Μοναστηριού. Αυτός λοιπόν ο Γέροντας είναι το εξιλαστήριο θύμα ενός σαθρού ελληνικού κράτους, της μίζας, του οχετού, της διαφθοράς. Χαίρονται σήμερα με τη σύλληψη οι αντίχριστες δυνάμεις. Αγαλλόνται σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, όχι οι ουρανοί, αλλά οι μασωνικές στοές, η Λέσχη Μπίλντεμπέργκ, και όλα τα εωσφορικά επίγεια τάγματα, που θέλουν να συντρίψουν, οι ανόητοι, την Ορθή Δόξα του Τριαδικού Θεού.. Ο Γέροντας Εφραίμ μαρτυρεί για την ορθοδοξία. Εγώ θα σημειώσω κάτι. Πού είναι άραγε η Ιερά Σύνοδος; Πού είναι ο Αρχιεπίσκοπος; Καιρός να χτυπήσουν τα σήμαντρα. Καιρός να ξεσηκωθούν οι πιστοί. Καιρός είναι να ξυπνήσουμε. Καιρός να πούμε όχι στη νέα φραγκοκρατία, εντολοδόχων πρωθυπουργών-μαριονετών. Καλά Χριστούγεννα σε όλους

Θόδωρος Ελευθεριάδης

“Επειδή στην πατρίδα μας έπαψε η λέξη πολιτική να σημαίνει την ζωή και την εν γένει συμπεριφορά του πολίτη, θα θέλαμε να της ξαναδώσουμε το ξεχασμένο της νόημα. Έτσι λοιπόν σκεφτόμενοι, λέμε ότι, στην πατρίδα μας, σήμερα, με την μία ή την άλλη έννοια, η λέξη αυτή εξευτελίστηκε, δηλαδή ευτελίστηκε σε έσχατο βαθμό. Και το τραγικό είναι ότι, αυτήν την φορά, ο εξευτελισμός προέρχεται από τον πιό σεβαστό ίσως θεσμό της ελληνικής κοινωνίας. Έτσι η δικαιοσύνη θέτει απέναντί της έναν εξ ίσου ιερό θεσμό, τον θεσμό της πνευματικής πατρότητος. Τον διασύρει και τον ευτελίζει. Ευτελίζει επίσης η δικαιοσύνη, διά κάποιας, σημαντικής ή ασήμαντης κυρίας δικαστίνας, και την ιερότητα των ημερών. Και στον εξευτελισμό των θεσμών, έρχεται και μία άλλη κυρία, Μακεδόνισσα δυστυχώς, που ευτελίζει και αυτή με τον τρόπο της, την πίστη μας, δηλαδή την εκκλησιαστική μας ζωή, δηλαδή την Ορθοδοξία της Ελλάδας μας. Δηλαδή τα εφετεινά μας Χριστούγεννα, δύο κυρίες, της πολιτικής, της πατρίδας μας, τα κατάφεραν και μας εξευτέλισαν ακόμα μία φορά, στις τόσες των ημερών και μάλιστα παγκοσμίως, και φυσικά πανορθοδόξως. Και όλα αυτά περιμένοντας την σάρκωση του Θεού Λόγου, του Θεανθρώπου, του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Αν αυτές οι δύο κυρίες ήσαν μουσουλμάνες, θα κατέληγαν σε πολύ άσχημες συνθήκες. Όμως είναι ελληνίδες, βαπτισμένες – υποθέτουμε – ορθόδοξες, όμως ποιός ξέρει σε ποιόν δαίμονα μαθητεύουν και τάραξαν αυτές τις ιερές ημέρες. Είναι λοιπόν αλήθεια ότι στις πανσέληνες νύχτες ο δαίμονας αγριεύει΄ και τέτοιες νύχτες, γιά να προσβάλει ακριβώς τα δημιουργήματα του Θεού, γίνονται τα φοβερότερα εγκλήματα. Και απόψε έχουμε μαύρη πανσέληνο. Και απόψε ο παπαΕφραίμ, ο ηγούμενος της μεγίστης-ναι μεγίστης-Μονής του Βατοπεδίου, ο αδελφός μας, ο πατέρας εκατόν είκοσι μοναχών και ποιός ξέρει πόσων εκατοντάδων ή και χιλιάδων λαϊκών, ο εγγονός του οσίου Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστή, ο παπαΕφραίμ που είδε τον πατέρα του να τον σφάζουν μπροστά στα μάτια του οι Τούρκοι, ο γλυκύς παπαΕφραίμ, ο πραύς παπαΕφραίμ, ο πρώτος, ύστερα από αιώνες, ηγούμενος του Ιερού Κοινοβίου του Βατοπεδίου, δυνάμει βρίσκεται σε κάποιο κελλί φυλακής. Στην πραγματικότητα, βρίσκεται με υψηλό πυρετό και ανεβασμένο ζάχαρο, στο καλογερικό, απέριττο κελλί του, στο βασιλομονάστηρο του Βατοπαιδίου. Το θεωρώ φυσικό επακόλουθο αυτό το άνανδρο κυνηγητό, ύστερα από τη μεγάλη ευλογία που σκόρπισε ο Γέροντας με την Αγία Ζώνη στην ομόδοξη Ρωσσία. Φρύαξε φαίνεται ο μισάνθρωπος και ανθρωποκτόνος πρεσβύτερος αλλά πλανηθείς αδελφός μας, και βρήκε τον πιό αρχαίο φίλο του, αυτήν την φορά δύο ελληνίδες-αλοίμονο-και ταράζει αυτήν την ιερή ημέρα την πατρίδα μας. Οι καλές κυρίες έγινε υποχείρεια γιά να ταράξουν μία τέτοια και τόσο ιερή μέρα. Δεν φοβήθηκαν την μοίρα ενός παλαιού υπουργού και δήμαρχου Αθηναίων. Δεν φοβήθηκαν την κατακραυγή του κόσμου. Δεν φοβήθηκαν τους αγιορείτες πνευματικούς πατέρες, που μπορούν να πυροδοτήσουν την ελληνική κοινωνία εναντίον τους, με μία μόνον λέξη τους. Ίσως βγάζουν απωθημένα εναντίον της αρετής της παρθενίας και της σωφροσύνης, αρετές γιά τις οποίες μιλάει υπερβολικά ο Γέροντας, γιατί αυτές οι αρετές, περισσότερο από όλες τις άλλες, τιμώνται τις ιερές αυτές ημέρες, κατά τις οποίες εκ Παρθένου γεννάται ο Χριστός. Ίσως τα βάζουν με την ίδιαα την Θεοτόκο, που το δικό της Μοναστήρι ανέστησε ο παπα Εφραίμ. Ίσως τα βάζουν με τον Ιερό Άθωνα, που δεν μπορούν τα πόδια τους να τον πατήσουν. Ίσως, ίσως, ίσως … . το σίγουρο πάντως είναι ότι έγιναν αφορμή μέγιστου σκανδάλου, και μάλιστα σε ημέρες ιερές. Και αυτό το σκάνδαλο δεν θα περάσει στο ντούκου. Πάντως ο παπαΕφραίμ δεν δειλιάζει. Ίσως κατ’ άνθρωπον να φοβηθεί, προς στιγμήν. Αλλά τον συνοδεύουν οι προσευχές των πνευματικών του αδελφών, των τέκνων του, όλης της ορθοδοξίας. Και ένα το θεωρούμε σίγουρο, το ότι η Κυρία Θεοτόκος θα τον ανταμείψει πλουσιοπάρωχα, γιατί υπομένει συκοφαντία. Ο Χριστός να τον ενισχύει και αυτόν και τους φιλτάτους αδελφούς μας, τους μοναχούς της Μονής Βατοπεδίου, που σηκώνουν τον πολυχρόνιο και συχνά επώδυνο αυτόν πειρασμό.

Ευχόμαστε εκτενώς υπέρ αυτών.

πηγή: Αγιορείτικο Βήμα

Πηγή: http://vatopaidi.wordpress.com/2011/12/29/%cf%80%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%bd-%ce%b5%cf%85%ce%b1%cf%83-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%bf%cf%85%cf%83-%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%83%ce%b8%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%ce%bf-%cf%80-%cf%80%ce%bf%cf%81/

***

Συγχαρητήρια για το... Χριστουγεννιάτικο σόου των ΜΑΤ

κατά τη μεταφορά του γέροντα Εφραίμ

της Μαρίας Γιαχνάκη

Η μεγάλη ώρα έφτασε ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου κατευθυνόταν για την Αθήνα με την αυτοκινητοπομπή που τον συνόδευε για να τον οδηγήσει στα χέρια της Δικαιοσύνης.

Στο δρόμο καμικάζι με μικρές τηλεοπτικές κάμερες του έβαζαν στο τζάμι του αυτοκινήτου το φακό για να απαθανατίσουν το πρόσωπό του . Οι αστυνομικοί με τα ακουστικά μιλούσαν μεταξύ τους για την ώρα άφιξής του , οι δρόμοι τριγύρω από τον Άρειο Πάγο είχαν κλείσει.

Η μεταφορά είχε οργανωθεί έτσι ώστε να δημιουργήσει την αίσθηση ότι ο μοναχός είναι ένα πρόσωπο επικίνδυνο και ο κόσμος έπρεπε να νιώσει ότι η αστυνομία έκανε κάτι πολύ αξιόλογο που κατάφερε να τον φέρει στην Αθήνα από την Θεσσαλονίκη .

Κύριε υπουργέ προστασίας του πολίτη φαντάζομαι ότι χθες τη νύχτα κοιμηθήκατε ήσυχος μετά την κινηματογραφική μεταφορά του γέροντα Εφραίμ στον Άρειο Πάγο και μετά στη ΓΑΔΑ.

Πρέπει να νιώσατε περήφανος που παρατάξατε τις διμοιρίες των ΜΑΤ και τους λοιπούς άνδρες αστυνομικούς μπροστά στους δημοσιογράφους και στον κόσμο που περίμενε την αυτοκινητοπομπή που συνόδευε τον ηγούμενο.

Φαντάζομαι θα καταχειροκροτηθήκατε για το σόου που έδωσαν οι άνδρες σας χθες την ώρα που έφτανε ο ηγούμενος. Πρόταξαν τα στήθη τους κρατώντας τις ασπίδες τους και φορώντας τα κράνη τους για να μην ανοίξει μύτη.

Και το σόου δόθηκε οι κάμερες έγραφαν την εικόνα που θέλατε να υπάρχει . Τον ξεπροβοδίσατε και αυτόν τον εγκληματία .Μπράβο . Όλο το χειροκρότημα σε σας , σε σας και σε αυτούς που σας το ζητήσανε. Τέτοιες στιγμές ξαναζήσαμε την εποχή που μεταφέρατε την 17 Νοέμβρη στον Κορυδαλλό .

Πόσο βλάκες τελικά μπορεί να θεωρείτε τον ελληνικό λαό ; Πόσο ηλίθιος νομίζετε ότι μπορεί να είναι ο κόσμος που παρακολουθεί τις υπερβολές σας. Δεν προστατεύεται έτσι τον πολίτη αλλά τον εξοργίζεται . Φαντάζομαι θα σας το σφύριξαν και άλλοι στο αυτί το τραγικό σας λάθος γιατί εμένα το σχολίασαν ακόμη και τα ανήλικα παιδιά μου.

Όσο για την δικαστική απόφαση που δεν μπορούμε βεβαίως να την σχολιάσουμε ένα μόνο έχουμε να πούμε ότι ελπίζουμε να κάνει τελικά τη δουλειά της σωστά και να λάμψει η αλήθεια . Όχι όμως η αλήθεια με τη συνταγή του εξιλαστήριου θύματος όχι την συνταγή που θέλει τους υπεύθυνους έξω και τους πολιτικούς ελεύθερους . Ας ελπίσουμε ότι αυτή η προφυλάκιση δεν έγινε για να εκβιάσει δικαστικές αποφάσεις.

Πηγή: http://www.briefingnews.gr/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91/item/13165

***

Καλή η κοινή γνώμη. Προτιμώ την κοινή λογική.

Η κοινή γνώμη απάτησε την κοινή λογική με τα ΜΜΕ και πήραν διαζύγιο (περίπτωση π. Εφραίμ)

1. Συμφωνείτε με τα πορίσματα των τριών μεγάλων ξένων οίκων, αλλά και της επιτροπής της Βουλής ότι στην υπόθεση Βατοπαιδίου «δεν βρέθηκε ούτε ένα ευρώ λεγόμενου μαύρου χρήματος»;

2. Θα αντέχατε πάνω από μία εβδομάδα να ζείτε την καθημερινότητα του Εφραίμ;... (νηστεία-προσευχή-λειτουργία)

3. Κατά το αξιακό σας σύστημα είναι «κακούργημα» η «άσκηση πίεσης σε πολιτικά πρόσωπα προκειμένου να κατοχυρωθεί η λίμνη Βιστωνίδα (ή ένα ακίνητο, ας πούμε) στο όνομά σας, εν γνώσει σας ότι δεν ανήκει σε εσάς»; Θυμίζω ότι αυτή είναι η κατηγορία κατά του π. Εφραίμ (και αγνοώ τα προγενέστερα έγγραφα)

4. Συμφωνείτε με την ανακρίτρια για τους λόγους προφυλάκισης δηλαδή ότι

α. ο Εφραίμ είναι ύποπτος να τελέσει και πάλι τα ίδια αδικήματα, ή

β. ο Εφραίμ είναι ύποπτος φυγής από τη χώρα;

Σκεφθείτε τα καλά όλα πριν απαντήσετε. Ειδικά το 3.

Ας πούμε ότι πάτε σε έναν αξιωματούχο της πολιτείας και του λέτε, κοίτα να δεις, το τάδε σπίτι γράψτο στο όνομά μου. Αυτός το γράφει.

Τελικά αυτός κυκλοφορεί ελεύθερος κι εσείς βρίσκεστε προφυλακισμένος (δηλαδή στη φυλακή πριν τη δίκη).

Καλό ε;

Καλή η κοινή γνώμη. Προτιμώ την κοινή λογική.

Αντίβαρο

Σχόλιο: Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε τον ζήλο τον οποίο δείχνουν οι δημοσιογράφοι σχετικά με την προφυλάκιση του ηγούμενου Εφραίμ, υπερβάλλον ζήλο για μια περίπτωση που κατά την γνώμη μου είναι επικοινωνιακού χαρακτήρα.

Κύριοι καναλάρχες και δημοσιογράφοι:

Γιατί δεν είχατε τον ίδιο ζήλο στην περίπτωση των υποβρυχίων, του Τσουκάτου, του Μαντέλη, της καταγγελίας για τεχνητό φούσκωμα του δημοσίου χρέους από μέλος Ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας,

των επαναλαμβανόμενων καταγγελιών για την οικογένεια Παπανδρέου,

για το πως φτάσαμε στο ΔΝΤ;

Γιατί τόσο πάθος με αυτή την περίπτωση;

Γιατί τόση αδιαφορία για όλα τα άλλα που

αναφέρω στις παραπάνω γραμμές;

Μήπως υπάρχει ομερτά;

Φωτεινή εξαίρεση η κυρία της Δημοσιογραφίας η κ. Κατερίνα Ακριβοπούλου: “κάποιοι έδωσαν εξετάσεις με αυτή την απόφαση”.

Δηλαδή; Ποιοί έδωσαν εξετάσεις και σε ποιούς;

Η Κατερίνα Ακριβοπούλου με τόλμη έβαλε την εξέλιξη με τον Εφραίμ στην σωστή της διάσταση.

Για την ακρίβεια είναι η μόνη που τόλμησε να θίξει την άθλια συγκυρία που εξελίσσεται αυτό το ανοσιούργημα.

"Είναι περίεργη η συγκυρία που επέλεξαν κάποιοι, να δημιουργήσουν πρόβλημα στις σχέσεις μας με την Ρωσία", τόνισε η...

Κυρία της δημοσιογραφίας!

Πηγή: http://emprosdrama.blogspot.com/2011/12/blog-post_2185.html

***

Χρειαζόταν… μεγάλη φαντασία!

του Γιώργου Σαρειδάκι

από το Statesmen.gr

Θα πρέπει να λειτούργησαν με ωρολογιακή ακρίβεια, πολλές σατανικές συμπτώσεις, ώστε μετά από τόσα χρόνια δικαστικών, κοινοβουλευτικών και άλλων διαδικασιών, να συμπέσει ακριβώς με την παραμονή των Χριστουγέννων, η απόφαση της προφυλάκισης του Ηγουμένου Εφραίμ.

Αυτή τη «σύμπτωση» θα ήταν συνετό και σκόπιμο να την είχαν αποτρέψει οι δικαστές που χειρίστηκαν την υπόθεση.

Προκάλεσε, χωρίς λόγο το θρησκευτικό συναίσθημα της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πιστών και πολλών εκατομμυρίων χριστιανών, σε όλο τον κόσμο, που θεωρούν την Αθωνική Μοναστική Πολιτεία ως ιδιαιτέρως σεβάσμια Κιβωτό της Ορθοδοξίας.

Τί όμως θετικό προέκυψε από αυτή την απόφαση, για την Πολιτεία, για την Κοινωνία και εν τέλει για την ίδια τη Δικαιοσύνη; Τίποτα!

Τίποτα πέρα από την (άσχετη με την πρόθεση των δικαστών) ικανοποίηση μιας μικρής μειοψηφίας εμπαθών συμπολιτών μας, οι οποίοι κραδαίνουν τώρα, από τα τηλεπαράθυρα και τα μπλογκ, το «παράδειγμα» του Ηγουμένου Εφραίμ ως «απόδειξη» του αδέκαστου της Δικαιοσύνης και ως «επιβεβαίωση» του ότι το κράτος του Νόμου και της Τάξης είναι πλέον πραγματικότητα, στη Χώρα μας!

Αυτή την άποψη υποστηρίζουν, δυστυχώς και άνθρωποι που θεωρούνται ευφυείς αλλά και δημοσιογράφοι που υποτίθεται ότι ξέρουν κάποια τουλάχιστον από τα συμφέροντα, τις βεντέτες και τις πολιτικές σκοπιμότητες που φέρουν το ψευδώνυμο: «σκάνδαλο του Βατοπεδίου».

Είναι προφανές ότι δεν ήταν στην πρόθεση των δικαστών να προκαλέσουν αυτή την αναστάτωση αλλά ότι ενδεχομένως αποφάσισαν υπό το κράτος μεγαλύτερης του δέοντος ανησυχίας, μεγαλύτερης αυστηρότητας και ίσως χωρίς να λάβουν επαρκώς υπ’ όψη τις περιλαμβανόμενες, εν τούτοις, στη νομική διδασκαλία και πράξη, Αρχές της σκοπιμότητας και της εκτίμησης της προσωπικότητας του κατηγορουμένου.

Πάντως, βρίσκεται ήδη στις φυλακές ένας άνθρωπος, κατά τεκμήριο, αθώος.

Μέχρις ότου και αν εκδοθεί τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση, ο Ηγούμενος Εφραίμ (όπως και κάθε άλλος κατηγορούμενος πολίτης) καλύπτεται από το γενικό τεκμήριο της αθωότητας.

Αυτό δεν το ανέφεραν καν στις αγορεύσεις τους οι συνήθεις τηλεδικαστές!

Η προφυλάκιση, που είναι (και που οφείλει, κατά το νόμο, να είναι) ένα εντελώς εξαιρετικό και σπανιότατα επιβαλλόμενο μέτρο, βασίζεται σε μια υποψία, θεμελιωμένη σε απλές ενδείξεις.

Ισχυρή ίσως υποψία, αλλά σε καμιά περίπτωση βεβαιότητα. Στην υποψία δηλ. ότι ο Ηγούμενος είναι πιθανό να αποδράσει ή ότι μπορεί να διαπράξει, όντας εκτός φυλακής, «και άλλα κακουργήματα».

Όμως αν ήταν στις προθέσεις του να διαφύγει, θα το είχε ήδη κάνει, όπως θα μπορούσε.

Να πάει όμως πού, ένας Καλόγερος και μάλιστα ο Ηγούμενος μιας μεγάλης Αδελφότητας Μοναχών; Έξω από το Μοναστήρι του, δεν είναι τίποτα.

Το Μοναστήρι είναι η ίδια η ζωή του. Άλλωστε ο Γέροντας Εφραίμ ήταν πάντοτε παρών, σε όλες τις διαδικασίες που απαιτούσαν την παρουσία του.

Γι’ αυτό και ήταν εντελώς σουρεαλιστικός ο ακροβολισμός των δυνάμεων ασφαλείας και η κινητοποίηση των εισαγγελέων, για να μην «δραπετεύσει» από το Μοναστήρι ο φρουρούμενος, άλλωστε, στο κελί του ασθενής Ηγούμενος.

Ποιος πιστεύει ότι με τέτοια «σκηνικά» αντισταθμίζονται άλλες (τετελεσμένες αυτές) δραπετεύσεις, όπως εκείνες του Ψωμιάδη του Χριστοφοράκου και άλλων;.

Όσο για την υποψία ότι μπορεί να διαπράξει ο Ηγούμενος άλλα κακουργήματα παραμένοντας εκτός φυλακής, απαιτείται πολύ μεγάλη φαντασία για να το υποθέσει κανείς.

Γιατί βέβαια ούτε ανταλλαγές ακινήτων, ούτε αγοραπωλησίες, ούτε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μπορεί να πετύχει μόνος του ένας άνθρωπος, έστω και αν είναι…Εφραίμ!

Ακόμη και αν το προσπαθούσε θα χρειαζόταν τη σύμπραξη και πολλών άλλων, γνωστών και άγνωστων, τους οποίους ούτε μπορεί να προφυλακίσει ούτε καν, ενδεχομένως, τους γνωρίζει, η Δικαιοσύνη.

Αυτό πού σίγουρα πέτυχε η Προφυλάκιση του Γέροντα Εφραίμ είναι η θυματοποίησή του και μάλιστα, στις συνειδήσεις πολλών πιστών, η «αγιοποίηση» του.

Μήπως τόσοι και τόσοι Άγιοι, Απόστολοι, Μάρτυρες δεν φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν;

Ακόμη και αν αποδειχθεί τώρα πλέον στη δίκη ότι ο Ηγούμενος είναι ένοχος για τα αδικήματα που κατηγορείται, η εκδοχή της σκευωρίας, έχει ήδη εγκατασταθεί ως πεποίθηση στη συνείδηση μεγάλης κατηγορίας πιστών.

Αυτοί δε είναι οι πολύ περισσότεροι. Και αυτοί δεν είναι οι ακροδεξιοί. Πάρα πολλοί δεν είναι καν δεξιοί.

Αλλοίμονο αν οι ακροδεξιοί ήταν τόσοι πολλοί στη χώρα μας. Θα είχαν προ πολλού καταλάβει την εξουσία.

Η διατύπωση των σκέψεων αυτών ούτε «παρέμβαση» στο έργο της Δικαιοσύνης αποτελεί ούτε ασεβή κριτική στις αποφάσεις της.

Η ανεξαρτησία της είναι αποδεδειγμένα ισχυρή και απρόσβλητη και από κανένα δεν κινδυνεύει να θιγεί.

Αυτές οι σκέψεις όμως αποτελούν σχολιασμό των γεγονότων, τα οποία υπερβαίνουν κατά πολύ το πρόσωπο του Ηγουμένου Εφραίμ, οποιαδήποτε και αν είναι η γνώμη που έχει κανείς για την ουσία των κατηγοριών που του έχουν απαγγελθεί.

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10420:2011-12-28-23-36-29&catid=13

***

Εάν πάθει “κάτι κακό” ο Εφραίμ μέσα στην φυλακή…

…πληθαίνουν οι “φήμες” ότι η λύσσα για την προφυλάκιση του Εφραίμ ενδέχεται να έχει άλλες προεκτάσεις. Αν μη τι άλλο, είναι άκρως εκνευριστικό όποιος “τολμά” να κάνει ανοίγματα με την Ρωσία να “βρίσκει κακό μπελά”.

Να θυμηθούμε τον Άντη; Που την στιγμή που ο πατέρας του ήταν στην ΙΜ Βατοπεδίου, ο γιός δολοφονείτο “τιμωρούμενος” για την ανεξάρτητη στάση του εκδοτικού συγκροτήματος και την αντίσταση στο σχέδιο Ανάν;

Να θυμηθούμε το Σινούκ;

Να θυμηθούμε τον Κρανιδιώτη;

Ή να αρχίσουμε τις συνωμοσιολογίες για τον Τάσσο, τον Αρχιεπίσκοπο, την πτώση Καραμανλή κλπ;

Την ίδια στιγμή που οι Γερμανοτσολιάδες των ΜΜ”Ε” μιλούν για τον κακό Εφραίμ, η Κύπρος μιλά για ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

Γι’ αυτό, επειδή δεν μπορεί όλοι να είναι με γεμάτες τις τσέπες από το ναζιστικό χρήμα, ας έχουν το νου τους. Και η Τιμοσένκο νόμιζε πως είναι στο απυρόβλητο αλλά τώρα τρώει ηλεκτροσοκ στο ψυχιατρείο.

…ΕΑΝ λοιπόν ο Εφραίμ πάθει κάτι κακό στην φυλακή, …

Πηγή: http://olympia.gr/2011/12/28/efraim/#more-115421

***

Οργιάζουν τα μίσθαρνα όργανα εναντίον του Εφραίμ…

Οργιάζουν τα μίσθαρνα όργανα των κατοχικών οργάνων της προβοκάτσιας εναντίον του Εφραίμ: Τα «παπαγαλάκια» των ΜΜΕ, τα πολύχρωμα καθεστωτικά «ιερατεία» και κάθε ποικιλία «εγκάθετων».

Στο διαδίκτυο παίρνει ακόμα πιο αποκρουστικές διαστάσεις η αυθάδεια των «εγκάθετων» προβοκατόρων…

Η στρατηγική της προβοκάτσιας συνίσταται στη μετατόπιση του ουσιώδους, στην υστερική ανάδειξη του επουσιώδους, στα γαργαλιστικά σενάρια «προσωποποίησης» των σκανδάλων (υπαρκτών ή κατασκευασμένων), στους άγριους προσωπικούς, υβριστικούς λιθοβολισμούς, στις αναπόδεικτες κατηγορίες, στις αφοριστικές δαιμονοποιήσεις και στις λάσπες…

Σε αυτήν την υπόθεση παρακάμπτεται σκανδαλωδώς το «λειτουργικό κύκλωμα» του «σκανδάλου» και τα πάντα εστιάζονται γύρω από ένα «δαίμονα», το πρόσωπο ενός μοναχού!!!

Περαιτέρω εξαφανίζεται παντελώς το κεντρικό και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ζήτημα: Η λειτουργία, οι μέθοδοι, οι νομικοί και ηθικοί κανόνες, αλλά και οι δουλικές διαπλοκές της δικαστικής εξουσίας.

Εδώ βρίσκεται η ΟΥΣΙΑ της προφυλάκισης του γέροντα Εφραίμ: Στη φασιστική αυθάδεια των μεθόδων και των μέσων, των διατεταγμένων «λειτουργιών», των υπαγορευμένων «αποφάσεων» και των σκηνοθετημένων πολιτικών παιχνιδιών του καθεστώτος και του νεοταξικού παρακράτους.

Το κεντρικό ζήτημα, είναι η ΚΑΤΑΛΥΣΗ από το κατοχικό πολιτικό κατεστημένο των ανδρεικέλων και τα νεοταξικά «προτεκτοράτα» των μηχανισμών του κράτους και του παρακράτους (διωκτικές αρχές κ.λπ…) κάθε έννοιας Δικαίου και Ηθικής, δημοκρατικής Αρχής και Λειτουργίας.

Αυτόν τον ΕΦΙΑΛΤΗ καταγράφει η «εκτέλεση» του γέροντα Εφραίμ, τα τελετουργικά τρομοκρατικά σώου του τηλεθεάματος γύρω από το συμβάν, καθώς και οι χειμαρρώδεις οχετοί των σήριαλ της λάσπης που μας κατακλύζουν…

Αυτό το μακάβριο πρόσωπο του φασισμού (του ανενδοίαστου προστάγματος: «αποφασίζουμε και διατάζουμε»), της κακουργηματικής εκτέλεσης των «συμβολαίων θανάτου» που προωθούν τα καθεστωτικά ανδρείκελα, στο ΣΤΥΝΟΛΟ της ελληνικής κοινωνίας, ΑΥΤΟ είναι που καταγράφεται και στην προφυλάκιση του Εφραίμ.

Το ΟΥΣΙΩΔΕΣ είναι: Η δικτατορική αυθαιρεσία και φρενοβλάβεια των δολοπλόκων ανδρεικέλων της νοεταξικής χούντας, της φασιστικής χούντας των διεθνών και εγχώριων ληστοσυμμοριτών…

Δεν είναι το πρόσωπο και «διεφθαρμένος» Εφραίμ το κεντρικό ζήτημα. Τα προβοκατόρικα «παπαγαλάκια», κάθε κοπής και χρώματος, επιχειρούν να συσκοτίσουν και επικαλύψουν την ΟΥΣΙΑ των πραγμάτων με τους εξής αλαλαγμούς.

α). Ο Εφραίμ είναι ο «διάβολος» που έκανε ΟΛΑ τα «εγκλήματα»!!!

Τα «εγκάθετα» όργανα του κατοχικού καθεστώτος έχουν βγάλει τη δικαστική τους απόφαση, δίχως ακόμα να έχει ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ αποδειχτεί ΤΙΠΟΤΑ: Ακόμη δεν υπάρχει κρίση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου περί αποχρωσών ή μη ενδείξεων ενοχής του.

Εδώ, οι «εγκάθετοι» του πασοκικού παρακράτους παραπληροφορούν και ψεύδονται ασύστολα (ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥΣ), διότι είναι πλέον γνωστό ότι δεν βρέθηκε «μαύρο χρήμα», ούτε τεκμηριώθηκε ζημιά του Δημοσίου.

Το μόνο που έχει λάμψει, μέχρι σήμερα, είναι οι καταναλωτικές καταγγελίες και υστερικές κραυγές από τα προπαγανδιστικά χαλκεία του καθεστώτος (ΜΜΕ) και από το πασοκικό παρακράτος…

β). Το χειρότερο: Παρακάμπτουν το γεγονός ότι ο Εφραίμ «διώκεται» για ηθική αυτουργία και ότι οι «εκτελεστές» του εγκλήματος (η κυβερνητική εξουσία και το ίδιο το κράτος) έχουν αθωωθεί, λόγω παραγραφής!!!!

Δηλαδή προφυλακίζεται ο μοναχός Εφραίμ, ΜΟΝΟΝ αυτός, για εγκλήματα που έχουν παραγραφεί για τους άλλους: Για την κυβερνητική εξουσία και τους πολιτικούς του καθεστώτος…

Το άκρον άωτον της σχιζοφρένειας!!!!

γ). Προφυλακίζεται με το «επιχείρημα» πιθανής τέλεσης νέων αδικημάτων και του «ύποπτου φυγής» και προσπαθούν να πείσουν το λαό ότι είναι «ιδιαιτέρως επικίνδυνος».

Άλλο δόλιο και χοντροκομμένο τέχνασμα απάτης: Αβυσσαλέο δούλεμα του ελληνικού λαού…

Μας δουλεύουν τα παρακρατικά παράσιτα των ανδρεικέλων χωρίς όρια και αναστολές…

Θυμήθηκαν ΣΗΜΕΡΑ, μετά από τόσο καιρό, ότι ο Εφραίμ είναι «επικίνδυνος» για την τέλεση νέων «εγκλημάτων». Σήμερα που οι πρωτογενείς συντελεστές του «εγκλήματος» έχουν απαλλαχτεί!!!!

 

Γιατί αλήθεια σήμερα «θυμήθηκαν» το πόσο «επικίνδυνος» είναι ο Εφραίμ; Και οι μωροί αντιλαμβάνονται ότι το «θυμήθηκαν» ΤΩΡΑ, αμέσως μετά το ταξίδι του Εφραίμ στη Ρωσία…

Και μόνο αυτό αποδεικνύει τη νεοταξική σκευωρία της προφυλάκισης και τους πιο ειδικούς πολιτικούς λόγους που την επέβαλαν…

Μόνο οι εντελώς ανεγκέφαλοι μπορεί να παραμυθιάζονται με τα «επιχειρήματα» αυτά της «δικαστικής ανεξαρτησίας» και των «εγκάθετων» του καθεστώτος.

Μόνο οι εντελώς ηλίθιοι δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν ότι ένας «ύποπτος φυγής» δεν θα ξαναγύριζε από τη Ρωσία και μάλιστα ένας «δαίμονας ρασοφόρος» ο οποίος προφανώς θα γνώριζε τι του ετοιμάζουν…

Γίνεται φανερό ότι η προφυλάκιση εφευρέθηκε και σκηνοθετήθηκε από τους νεοταξικούς μηχανισμούς και την «ανεξάρτητη» …Δικαιοσύνη τους, μετά το ταξίδι του Εφραίμ στη Ρωσία!!!

Τα «παπαγαλάκια» της φαιάς προπαγάνδας και τα «εγκάθετα» όργανα του καθεστώτος καθώς και οι ανώνυμοι ρυπαρογράφοι ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΥΝ όλα αυτά τα ΟΥΣΙΩΔΗ της τερατώδους αυθάδειας και ψεύδους του κράτους και παρακράτους των ανδρεικέλων : Το ΦΑΣΙΣΜΟ της Νέας Τάξης και των κατοχικών ιπποκόμων της.

Απλώς βρίζουν το «ρασοφόρο δαίμονα», τον Ρασπούτιν της «διαφθοράς», τον γέροντα που έκανε «μπίζνες», που κυκλοφορεί με πανάκριβα αυτοκίνητα και ελικόπτερα, που τρώει με «χρυσά κουτάλια» και ποικίλες άλλες τέτοιες «σκανδαλιστικές» και αφοριστικές ιστοριούλες, αληθινές ή ψεύτικες…

«Κλειδώνουν» το μέγα πολιτικό «σκάνδαλο» του Βατοπεδίου (υπαρκτό ή κατασκευασμένο), ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο πρόσωπο του Εφραίμ και το χειρότερο: Επικαλύπτουν και ΑΦΑΝΙΖΟΥΝ κυριολεκτικά, τη φιλοσοφία, τις ΜΕΘΟΔΟΥΣ και τις ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ του νεοταξικού φασισμού και των ανδρεικέλων τους, καθώς και τους μακάβριους ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ εναντίον της Ελλάδας, του λαού της και του Ορθόδοξου, εθνικού ιστού…

Αναμφίβολα, ο γέροντας Εφραίμ δεν είναι άμοιρος ευθυνών ούτε και «αθώος». Και μόνο το γεγονός ότι ένας μοναχός «εγκλωβίζεται» σε επιχειρηματικές δοσοληψίες, σε λειτουργίες των καπιταλιστικών νόμων της ανταλλαγής, σε εμπορικές μπίζνες δηλαδή, όλα αυτά τον καθιστούν «γρανάζι» των πολιτικών παιχνιδιών…

Αυτές τις διαπλοκές των μηχανισμών της Εκκλησίας με την καπιταλιστική αγορά και τους πολιτικούς της μηχανισμούς τις έχουμε αναλύσει στο άρθρο μας:

«Πλανητικό κράτος και Εκκλησία είναι ασυμβίβαστα»

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2893

Δεν αθωώνουμε, συνεπώς, το γέροντα Εφραίμ. Απεναντίας η συμμετοχή του μέσα στο «κύκλωμα» της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας τον καθιστούν και αυτόν ένα «κρίκο» (τον πιο αδύνατο) της αλυσίδας των ενοχών. Δεν είναι ο Εφραίμ η αλυσίδα της ενοχής, ούτε ο πρωταγωνιστής του «σκανδάλου» (αν είναι υπαρκτό)…

Η εστία του «σκανδάλου» είναι το «κύκλωμα» της αγοράς και ο πρωταγωνιστής η ΠΟΛΙΤΙΚΗ εξουσία και το κυβερνητικό οικοδόμημα που διαχειρίζονται αυτό το «κύκλωμα» της αγοράς και τις λειτουργίες του…

Δεν μπορεί, συνεπώς, να απαλλάσσονται οι πρωταγωνιστές του «σκανδάλου» και τα πολιτικά παιχνίδια που έπαιξαν με το Βατοπέδιο και να προφυλακίζεται ο γέροντας Εφραίμ: Ο αδύνατος κρίκος της αλυσίδας…

Η ενοχή του Εφραίμ πρέπει να αποδειχτεί μέσα σε αυτό το «κύκλωμα», να λάμψει στη διαλεκτική της συνάρτησης με ΟΛΟΥΣ τους άλλους, τους ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, στη βάση ΟΛΩΝ των πραγματικών οικονομικών και πολιτικών δεδομένων…

Μια διαδικασία που αφανίζει τους πρωταγωνιστές και τα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ δεδομένα του «εγκλήματος» είναι εξ ορισμού κάλπικη.

Μετατρέπεται σε δικτατορική ΠΟΛΙΤΙΚΗ αυθάδεια όταν τα ανδρείκελα της εξουσίας (τα κατοχικά ανδρείκελα της ευρω-χούντας, σήμερα) απαλλάσσουν τους ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ (τους εαυτούς τους) και ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΖΟΥΝ τον αδύνατο κρίκο, στο βωμό των ποικίλων σκοπιμοτήτων και των μακάβριων σχεδιασμών του νεοταξικού φασισμού…

Αυτό είναι το ΒΑΣΙΚΟ, το ΟΥΣΙΩΔΕΣ ζήτημα της προφυλάκισης του γέροντα Εφραίμ και ΟΧΙ αν είναι ο ίδιος αθώος ή ένοχος (αυτό είναι προς απόδειξη μέσα από καθαρές δημοκρατικές διαδικασίες και ΕΝΤΟΣ του ΟΛΟΥ κυκλώματος της διαπλοκής).

Το ΟΥΣΙΩΔΕΣ εδώ δεν είναι οι τυχόν «μπίζνες» του Εφραίμ, Ούτε το αν «σκανδάλιζε» με τις κοσμικές πράξεις του και τη χλιδή του: Σοβαρά «αμαρτήματα», βεβαίως, αλλά εδώ δεν κρίνουμε αυτά. Είναι αντικείμενο άλλων συζητήσεων και άλλων αποδείξεων…

Να μην μπερδεύουμε λοιπόν τα πράγματα…

Ούτε να ταυτίζουμε τους διαχειριστές του Ορθόδοξου δόγματος και τις προκλητικές πράξεις κάποιων ρασοφόρων με την Ορθοδοξία…

Υ.Γ. Κάποιοι μας διαβάζουν με κλειστά τα μάτια ή μας διαστρεβλώνουν σκόπιμα για να περάσουν το δόλιο τέχνασμα των «ίσων αποστάσεων», το γνωστό και στον Πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας που επιμέριζε τις ευθύνες ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και στο Μιλόσεβιτς…

Ούτε με το κράτος, ούτε με τον Εφραίμ, μας λένε με περισπούδαστο ύφος και τώρα…

Και βάζουν στα δικά μας γραπτά φράσεις που δεν έχουμε γράψει. Ότι δηλαδή στηρίζουμε άκριτα τον «καημενούλη τον γέροντα». Η δολιότητα εκείνων που κρύβονται πίσω από τις νεοταξικές φιλοσοφίες των «ίσων αποστάσεων»…

Πηγή: http://resaltomag.blogspot.com/2011/12/blog-post_29.html

***

Ο Γέροντας Εφραίμ…

ΔΕΝ ΘΑ αμφισβητήσουμε την ελληνική Δικαιοσύνη. Έτσι αποφάσισε και έτσι έκρινε στην περίπτωση του γέροντα Εφραίμ. Παραμονή των Χριστουγέννων έκρινε σκόπιμο να διώξει τον αγιορείτη μοναχό για διάφορα κατ’ ισχυρισμόν πλημμελήματα. Δεν θα κρίνουμε ούτε τα κατ’ ισχυρισμόν πλημμελήματα ούτε αν επί σκοπώ και κατ’ εντολήν και για σκοπούς αλλότριους ενήργησε.

Δεν είναι αυτή η ουσία. Βρίσκεται αλλού. Όσοι γνώρισαν τον γέροντα Εφραίμ θεωρούν και πιστεύουν ότι πρόκειται για σημαντική και εξέχουσα προσωπικότητα της Ορθοδοξίας και της αγιορείτικης κοινότητας. Συνέβαλε τα μέγιστα στην αναγνώριση και στη λάμψη του Αγίου Όρους, ως προπυργίου της Χριστιανοσύνης και της Ορθοδοξίας. Είναι γεγονός ότι ο γέροντας είχε επαφές με υψηλά ιστάμενους της προηγούμενης νεοδημοκρατικής και της μετέπειτα πασοκικής διακυβέρνησης του τόπου. Διεκδικούσε όσα η μονή του Βατοπαιδίου πίστευε ότι της ανήκαν.

Όσοι τον γνώρισαν διερωτώνται με απορία: Πώς είναι δυνατόν η Ελλάδα, που σωρεύθηκε σε ερείπια από λυμεώνες και άρπαγες, κλέφτες και ληστές, να διώκει έναν μοναχό; Πώς είναι δυνατόν τόσοι πολλοί και γνωστοί, σε όλους τους γύρους της καταστροφής της χώρας, να γλιτώνουν από την αρπάγη του Νόμου και να διώκεται ένας μοναχός; Μήπως στοχεύεται η Ορθοδοξία; Μήπως επιδιώκεται η καθυπόταξη του Πατριαρχείου δι’ άλλων μέσων;

Μήπως στοχεύονται τα θρησκευτικά πιστεύω των Ελλήνων; Μήπως αναζητείται ένας εύκολος και βολικός αποδιοπομπαίος τράγος, για να του φορτώσουν τα ανομήματα και τις αμαρτίες, τα εγκλήματα και τις παραλείψεις πολλών πολιτικών όλα αυτά τα χρόνια; Μήπως ο γέροντας Εφραίμ αποτελεί εμπόδιο σε σχεδιασμούς κάποιων εναντίον της Ελλάδας και του Αγίου Όρους;

Αλλά και πάλιν αυτή η κωμική επιχειρηματολογία, ότι, τάχα, ο γέροντας Εφραίμ πρέπει να φυλακιστεί για να μην επιχειρήσει άλλα αδικήματα, συνιστά αφόρητη προσβολή προς τον ίδιο και τη νοημοσύνη κάθε Έλληνα και χριστιανού. Και πότε; Όταν μόλις πρόσφατα ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μεντβέντεφ και Πούτιν, ζήτησαν και είχαν πολύωρες συναντήσεις μαζί του!

Με έναν… κοινό εγκληματία; Με ένα άτομο του κοινού ποινικού δικαίου; Και όταν ο πρίγκιπας Κάρολος συνομιλεί μαζί του και ενισχύει παντοιοτρόπως το Βατοπαίδι; Κύριε των Δυνάμεων! Η καταδίκη και σύλληψη του γέροντα Εφραίμ, παραμονή της μεγαλύτερης γιορτής της Χριστιανοσύνης, εμβάλλει σε θλιβερές σκέψεις κάθε χριστιανό και Έλληνα.

Πρώτα για το θλιβερό κατάντημα μιας Ελλάδας που έφτασε στον πάτο της εξαχρείωσης και της κατάπτωσης. Και, δεύτερον, για τη νέα περίοδο σκοταδισμού που διέρχεται η χώρα. Και πότε; Όταν η Ελληνική Δημοκρατία και πολιτεία αδυνατούν να διώξουν όλους όσοι ευθύνονται -πολιτικοί, επιχειρηματίες, τραπεζικοί και δημοσιογράφοι- για την κατρακύλα της στα έσχατα όρια εξευτελισμού.

Είμαστε πραγματικά περίεργοι: Όλοι εκείνοι που κατά καιρούς είχαν επαφές με τον γέροντα Εφραίμ θα τολμήσουν και αντρίκια θα βγουν να τον υπερασπιστούν; Αν μη τι άλλο, για να διασώσουν την προσωπική αξιοπρέπειά τους. Αμφιβάλλουμε…

Η Σημερινή, 27/12/2011…

Πηγή: http://aktines.blogspot.com/2011/12/blog-post_4795.html

***

Τώρα που βρήκαμε Εφραίμ, να θάψουμε 5-6!

Μαζίδης Στρατής

Μάλιστα! Ο Εφραίμ οδηγείται σιδηροδέσμιος στον Κορυδαλλό. Δε γνωρίζω αν ο ηγούμενος της Ι.Μ. Βατοπεδίου είναι ένοχος έχω διαβάσει όμως ότι χάρη σε αυτόν ζωντάνεψε μια ιστορική μονή που είχε σχεδόν νεκρώσει. Επίσης λέγεται ότι αρκετός κόσμος στη Μακεδονία έχει βοηθηθεί από τη μονή. Συν τοις άλλοις είναι γνωστά τα έξοδα της Ι.Μ. που καλύπτουν μια σημαντική σειρά αναγκών όπως π.χ. η συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων ή η φιλοξενία / παράθεση τράπεζας σε εκατοντάδες καθημερινούς επισκέπτες.

Επιπρόσθετα κάποια πορίσματα που είχαν θαφτεί από τα ΜΜΕ κατέληγαν στο ότι το δημόσιο δεν υπέστη ζημία.

Εκτιμώ ότι ο Εφραίμ δεν είναι ένοχος. Ας το δεχθούμε όμως για την οικονομία της κουβέντας. Ας τον σταυρώσουμε κι αυτόν όπως σταυρώσουμε και άλλους για να το μετανιώσουμε αργότερα. Ας δεχθούμε ότι έκανε κομπίνες για να απολαύσει μερικά εκατομύρια μέσα στο κέλι του στο μοναστήρι.

Κι ας απαλλάχθηκαν οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί ως ανεύθυνοι. Βέβαια, αυτοί δεν είδαν, δεν ήξεραν, δεν άκουσαν. Είναι άμωμοι, άσπιλοι και αμόλυντοι.

Θα ήθελα όμως να ρωτήσω. Στη φυλακή θα στείλουμε:

- όσους υπέγραψαν και ψήφισαν την υποδούλωση της χώρας;

- όσους τη διαχειρίστηκαν όπως τη διαχειρίστηκαν από το 1974 και εντεύθεν;

- (δίχως άδειες φυσικά) όλους αυτούς τους εμπόρους ναρκωτικών που μας περιτριγυρίζουν;

- τον κο Μάκη Ψωμιάδη που πανέξυπνα έπιασε τους πάντες κορόιδα και βρίσκεται στα Σκόπια ή τον κο Χριστοφοράκο που την κοπάνησε με ασφάλεια;

- όλους αυτούς που μπαίνουν στα σπίτια μας, μας βιάζουν, μας πλακώνουν στο ξύλο, μας καταληστεύουν κι αν τύχει να τους αποκρούσουμε τότε οδηγούμαστε στον εισαγγελέα;

- όλους αυτούς που έβγαλαν περιουσίες από μίζες και ξετίναξαν τη δημόσια περιουσία;

- τους κάθε λογής φακελάκηδες, επίορκους κτλ;

Κι αλήθεια γιατί δεν ξεκινήσαμε από αυτούς; αυτοί δεν συνιστούν μεγαλύτερο κίνδυνο;

Αμ το άλλο!

Κάποιοι ενοχλήθηκαν που παρενέβη η Ρωσία. Όταν πχ. παρενέβαιναν οι Η.Π.Α. με τα Ίμια ή την εθνική ξεφτύλα με την παράδοση του Οτσαλάν, δεν πείραζε κανέναν. Τώρα τους έπιασε ο πόνος!

Βρε μπας και η τυφλή -όνομα και πράγμα- δικαιοσύνη εξαντλείται σε έναν ιερωμένο;

Βρε μπας και…

…τώρα που βρήκαμε Εφραίμ, να θάψουμε 5-6!

Πηγή: http://freepen.gr/epikairotita/1361

Πηγή: http://exagorefsis.blogspot.com/2011/12/5-6.html

***

Θα γίνει της … Αναλήψεως….

Οδηγήθηκε στην έκτη πτέρυγα των φυλακών του Κορυδαλλού, ο Ηγούμενος Εφραίμ.

Έτσι ηρέμησαν για λίγο, εκεί στον ΑLPHA, οι δημοσιογραφούντες πρωτοσπαθάριοι της καθάρσεως και θεματοφύλακες των Ιερών και Οσίων του Έθνους μας. Ο αγώνας τους επιτέλους δικαιώθηκε.

Μεταφέρθηκε λοιπόν στην φυλακή ο Εφραίμ, με «τιμητική συνοδεία» 6 οχημάτων και δύο δικύκλων της αστυνομίας, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο απαγωγής του από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, με την συνδρομή τάγματος μοναχών του Αγίου Όρους, του παπά- Τσάκαλου και της κυρίας Λουκά.

Επειδή όμως μου αρέσει να σπέρνω ζιζάνια, θα γράψω κάτι που θα κάνει τους ανθρώπους των ΜΜΕ και ιδιαιτέρως του ΑLPHA, να χάσουν τον ύπνο τους. Ο Ηγούμενος Εφραίμ, μπορεί ανά πάσα στιγμή, όποτε το θελήσει να δραπετεύσει από τον Κορυδαλλό. Βεβαίως δεν θα του χρειασθούν μηχανικά μέσα όπως το ελικόπτερο που χρησιμοποίησε ο Παλαιοκώστας.

Ο Ηγούμενος Εφραίμ, εντός των επομένων σαράντα ημερών, με τα “μέσα” που διαθέτει, μπορεί να αναληφθεί εις τους ουρανούς, με την βοήθεια της Θείας Χάριτος, ταγμάτων Αγγέλων Χερουβείμ, Σεραφείμ, και βεβαίως με την αναγκαία συνδρομή των Νεφελίμ.

Εμπρός λοιπόν αδελφοί και λοιπές αδελφές εκεί στον ΑLPHA, γρηγορεῖτε καὶ προσεύχεσθε.

Ο καιρός γαρ εγγύς, όπως μας υπενθυμίζει καθημερινώς από το τηλεοπτικό βήμα του ο άγιος Λιακόπουλος.

Εγώ ἐλάλησα αὐτοῖς, ἁμαρτίαν οὐκ ἒχω.

Τςςς

Πηγή: http://filotimia.blogspot.com/2011/12/blog-post_29.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel