Ζωηφόρος

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων,

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων

για την απάντηση του Σταύρου Γιαγκάζογλου στο esos.gr

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΝΩΣΙΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ

Χαλκοκονδύλη 37. 10432 ΑΘΗΝΑ

Τηλ. 2105224180-FAX. 2105224420

Iστοχώρος: www.petheol.gr 

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. και  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Απάντηση Γιαγκάζογλου

Αθήνα 20-12-2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Στην απάντηση προς τη δική μας ανακοίνωση (11-12-2010) που ο κ. Στ. Γιαγκάζογλου έστειλε προς το esos.gr θέλουμε να σημειώσουμε μόνο πως όταν συναντάς κακή διάθεση, στρέβλωση και ανειλικρίνεια, δεν μπορεί να συζητάς με λογική βάση.

Έτσι λοιπόν θέλουμε να εκφράσουμε τη χαρά μας επειδή κακώς ίσως (= «κατά το δοκούν») αντιληφθήκαμε πως ο κ. Γ. υποστήριξε το θρησκειολογικό και πολιτιστικό χαρακτήρα του ΜτΘ. Φαίνεται πως δεν τον αποδέχεται, χαρά μας. Ίσως στη συνέχεια συμπέσουμε στην δική μας άποψη για ορθόδοξο θεολογικό μάθημα. (Πάντως διαβάστε τον Πρόλογό του στο νέο βιβλίο του Γ. Τασιόπουλου, Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΥΣΤΕΡΗ ΝΕΩΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑ)...

Το ίδιο χαιρόμαστε γιατί κατά τη δική μας φαντασία (= κατά το δοκούν της ΠΕΘ) δήλωσε ότι απ' το σημερινό μάθημα πρέπει να απαλλάσσονται και οι ορθόδοξοι μαθητές. Ίσως να μη στηρίζει τέτοιες απαλλαγές.

Λέτε και τα 10-12 ονόματα της ομάδας εργασίας που μας ανακοίνωσε να οφείλονται στον τρόπο , με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τη συζήτηση; Μπορεί. Πάλι χαιρόμαστε γιατί πιθανώς η ομάδα να μην είναι τόσο μονόπλευρη, όσο την νομίσαμε.

Και, φυσικά, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανταπαντά κανείς σε τέτοιες (άλλες ) απαντήσεις.

Από τη Γραμματεία της ΠΕΘ

Κοινοποίηση

Στο esos/gr

Διαβἀστε και Απάντηση του Συμβούλου του Π.Ι. Σταύρου Γιαγκάζογλου προς το esos.gr για την Ανακοίνωση της ΠΕΘ σχετικά με τη συνάντηση στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο εδώ: http://www.zoiforos.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=4923&Itemid=49

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel