Ζωηφόρος

Από την εξόδιο ακολουθία του μακαριστού παπα-Φώτη Λαυριώτη,

Φωτορεπορτάζ

από την εξόδιο ακολουθία

του μακαριστού παπα-Φώτη Λαυριώτη

του «δια Χριστόν σαλού»

από τη Μυτιλήνη

Αποκλειστικές φωτογραφίες

από την εξόδιο ακολουθία

του μακαριστού παπα-Φώτη

 στην ιστοσελίδα zoiforos.gr 

***

Εχθές, Σάββατο 6 Μαρτίου 2010 στις 3:00μμ στον ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου στο χωριό Τρίγωνας  της Λέσβου, τελέσθηκε η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού παπα-Φώτη Λαυριώτη του «δια Χριστόν σαλού» που καταγόταν από το χωριό Πάμφιλα της Λέσβου. Της ακολουθίας προΐσταντο οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καμερούν κ. Γρηγόριος και Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος και συμμετείχε το σύνολο των ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης, ιερείς της Μητροπόλεως Μηθύμνης και πλήθος κόσμου που γνώριζε και αγαπούσε τον ταπεινό και χαρισματικό Γέροντα, έναν άνθρωπο που, όπως ομολογούν όσοι γνώριζαν την αγία βιοτή του, συναντάμε σπάνια(κάθε 200 χρόνια!, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά), ιδιαίτερα στους καιρούς που ζούμε στους οποίους πλεονάζει η ευζωία και περισσεύει η απιστία.

Το πρωί του Σαββάτου το σκήνωμα του χαριτωμένου Γέροντα είχε φθάσει στις 8:00πμ στο νησί της Λέσβου με το πλοίο «Μυτιλήνη», συνοδευόμενο από τον π. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών και πνευματικού παιδιού του παπα-Φώτη, από την κυρία Σοφία που τα τελευταία χρόνια της ασθένειας του Γέροντα τον φιλοξενούσε στο σπίτι της  και τον περιποιόταν με απέραντη στοργή και αγάπη και από χριστιανούς των Αθηνών που αγαπούσαν πολύ τον Γέροντα.

Στο λιμάνι της Μυτιλήνης το υποδέχθηκαν ο Αρχιμανδρίτης π. Κύριλλος Συκής και πολλοί πιστοί Μυτιλινιοί. Όλοι μαζί κατευθύνθηκαν στο χωριό Πάμφιλα, στην περιοχή «Νησέλια», στο Ναό του Αγίου Λουκά που οικοδόμησε με πολλές θυσίες ο παπα-Φώτης και όπου τελέσθηκε Τρισάγιο στη μνήμη του(το φέρετρο του παππούλη μεταφέρθηκε στο Ναό του Αγίου Λουκά, επάνω στους ώμους των νέων της συνοδείας, καθώς ο δρόμος ήταν δύσβατος και δεν μπορούσαν να πλησιάσουν τα αυτοκίνητα της νεκρικής πομπής), και από εκεί μεταφέρθηκε στον ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου στο χωριό Τρίγωνας  της Λέσβου, όπου και εψάλλει το απόγευμα η εξόδιος ακολουθία.

.

Ας σημειωθεί ότι όσοι ασπάσθηκαν το Γέροντα κατά τη διάρκεια της παραμονής του σκηνώματός του στο Ναό του Αγίου Λουκά, αντιλήφθηκαν ότι ακόμη παρέμενε «ζεστός», έχοντας δηλαδή τη θερμοκρασία του σώματος ενός υγιούς και εν ζωή ευρισκόμενου ανθρώπινου οργανισμού.

.

Για την αγία βιοτή του παπα-Φώτη, από ότι πληροφορούμαστε, ήδη ετοιμάζονται και θα κυκλοφορήσουν σύντομα τρία-τέσσερα βιβλία, μέσα από τα οποία όλοι θα έχουν τη ευκαιρία να γνωρίσουν την ασκητική και ταπεινή μορφή και την οσιακή ζωή του μακαριστού παπα-Φώτη Λαυριώτη ενός σύγχρονου «δια Χριστόν σαλού». 

Π.Τ

 

Δείτε περισσότερα για τον θαυμαστό βίο του παπα-Φώτη πατώντας:

http://www.zoiforos.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3055&Itemid=1

***

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel