Ζωηφόρος

Νέα Υόρκη: Θα ξαναχτιστεί ο Άγιος Νικόλαος στο WTC

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο ανακοίνωσε ότι, σ' ένα χρόνο από σήμερα, θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανέγερση της ελληνορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, η οποία είχε καταστραφεί από την πτώση των δίδυμων πύργων, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

 

Ο κ. Κουόμο, μιλώντας χθες στο γεύμα του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου και της Φιλοπτώχου Αδελφότητας, σε ξενοδοχείο στο Μανχάταν, αναφέρθηκε στη σχετική συμφωνία που έγινε από τις αρμόδιες αρχές και την Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Επίσης, έκανε αναφορά στα σημερινά έργα που πραγματοποιούνται στο χώρο, με την ανέγερση του "Πύργου της Ελευθερίας", που θα είναι το υψηλότερο κτίριο της Νέας Υόρκης και αναμένεται να είναι έτοιμο στις αρχές του 2014, καθώς και του μνημείου-μουσείου για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων, όπως και του χώρου ασφαλείας.

Απευθυνόμενος προς τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και την Ελληνοαμερικανική κοινότητα ο κυβερνήτης Κουόμο έδωσε συγχαρητήρια, επισημαίνοντας ότι «δεν δεχθήκατε το όχι ως απάντηση στο πάγιο και δίκαιο αίτημά σας για την ανέγερση του Αγίου Νικολάου» και ότι «ο αγώνας δεν ήταν μόνο για εσάς, αλλά για ολόκληρη την Αμερική, διότι η επίθεση στους δίδυμους πύργους ήταν εναντίον ολόκληρης της Αμερικής».

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ευχαρίστησε τον κ. Κουόμο για την "ουσιαστική βοήθειά" του ώστε να υπάρξει τελικά η συμφωνία ανοικοδόμησης της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, που θα είναι ο μοναδικός τόπος λατρείας στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.

 

 

πηγή: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231218475

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel