Ζωηφόρος

Σχεδίαζαν την δολοφονία του Οικουμενικού Πατριάρχη

Τουρκία: Πληροφορίες για σχέδιο δολοφονίας του Πατριάρχη

 

Ένας άνδρας κρατείται και δύο ακόμα καταζητούνται από την τουρκική αστυνομία στο πλαίσιο έρευνας για σχέδιο δολοφονίας του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, όπως μεταδίδει το τουρκικό δίκτυο NTV.

Η έρευνα άρχισε μετά από επιστολή καταγγελίας που έλαβε η εισαγγελία της Καισάρειας, στην οποία αναφερόταν ότι θα πραγματοποιείτο απόπειρα δολοφονίας του Πατριάρχη στις 29 Μαΐου, 560η επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι ύποπτοι είχαν φτάσει πρόσφατα στην Κωσνταντινούπολη από την Καισάρεια.

Ο ύποπτος που κρατείται και στον οποίο αναφέρονται τα τουρκικά ΜΜΕ ως S.A. αρνείται τις κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι ήρθε στην πόλη για να επισκεφθεί συγγενείς.

Σύμφωνα με τις αρχές, το 2008 είχε σταλεί στην εισαγγελία άλλη μία επιστολή, στην οποία επίσης αναφερόταν ότι ο S.A. σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Βαρθολομαίο.

Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/story/649929

***

Σχέδιο δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου

Ένα πιθανό σχέδιο δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου αποκάλυψε η τουρκική αστυνομία και ήδη συνέλαβε ένα άτομο, ενώ αναζητά άλλα δύο. Σύμφωνα με το σχέδιο των δραστών η δολοφονία του Πατριάρχη θα πραγματοποιούνταν στις 29 Μαΐου, την ημέρα της 560ης επετείου της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης. Ήδη η εισαγγελία της Άγκυρας ξεκίνησε προανάκριση για την υπόθεση.

Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν στην εισαγγελία της Καισαρείας έφτασε μια επιστολή που κατήγγειλε πως υπήρχε σχέδιο δολοφονίας του Οικουμενικού πατριάρχη. Στην επιστολή αναφέρονταν πως η δολοφονία του Πατριάρχη θα γίνονταν στις 29 Μαΐου και πως ήδη μια ομάδα επίδοξων δολοφόνων είχε ξεκινήσει τις προετοιμασίες στην Κωνσταντινούπολη.

Μόλις η αστυνομία έλαβε την επιστολή έκανε έρευνες για τα άτομα που καταγγέλθηκαν και όταν διαπιστώθηκε ότι πήγαν στην Κωνσταντινούπολη ξεκίνησε αμέσως η επιχείρηση εντοπισμού τους. Συνελήφθη ο Σ. Α. ο οποίος αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε πως πήγε στην Κωνσταντινούπολη για να εργαστεί δίπλα σε συγγενείς του. «Δεν γνωρίζω ποιος είναι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ούτε γνωρίζω που μένει. Τον έχω δει μόνο στην τηλεόραση και δεν έχω κανένα σχέδιο δολοφονίας του» είπε. Την υπόθεση πλέον ερευνά η εισαγγελία της Άγκυρας.

Hurriyetdailynews

Πηγή: http://www.antinews.gr/2013/05/10/215357/

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel