Ζωηφόρος

Αρχηγός αίρεσης με παρακλάδι στην Ελλάδα βίαζε τους πιστούς του

Ο ιδρυτής και αρχηγός μιας από τις μεγαλύτερες αιρέσεις της Ρωσίας, με παρακλάδια ακόμα και στην Ελλάδα, καταδικάστηκε σε 11 χρόνια κάθειρξης για βιασμούς και σεξουαλική κακοποίηση των πιστών του.

 

Πρόκειται για τον Κονσταντίν Ρούντνεφ, που ίδρυσε την αίρεση «Ashram Shambala» το 1989.

Οι κατηγορίες για τις οποίες καταδικάστηκε περιλαμβάνουν βιασμό, σεξουαλική επίθεση, διακίνηση ναρκωτικών και σύσταση θρησκευτικής οργάνωσης με καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι ακόλουθοι του Ρώσου υπολογίζονται σε 30.000, εκ των οποίων ελάχιστοι ήταν αυτοί που κατέθεσαν στη δίκη. Το θρησκευτικό του δίκτυο, από ομάδες ανθρώπων που έμεναν σε κοινόβια, είχε απλωθεί σε περισσότερες από 20 μεγάλες πόλεις της Ρωσίας, στη Δανία, την Ελλάδα και την Ουκρανία.

Η «διδασκαλία» του αποτελούσε ένα μείγμα από στοιχεία πολλών θρησκειών, γιόγκας και παγανιστικών τελετουργιών. Στους πιστούς του απαγόρευε να κάνουν παιδιά, να σπουδάζουν ή να δουλεύουν. Βίντεο που παρουσιάστηκαν στη δίκη έδειχναν τον Ρούντνεφ να ασκεί βία και σεξουαλική βία στους ακολούθους του.

Πολλοί από τους πιστούς έχασαν τα χρήματα και τις περιουσίες τους, ενώ άλλοι εξαφανίστηκαν και ακόμα τους αναζητούν οι οικογένειές τους.

πηγή: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/277576/arhigos-airesis-me-parakladi-stin-ellada-viaze-toys-pistoys-toy

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel