Ζωηφόρος

Χιλιάδες Παριζιάνοι διαδήλωσαν κατά των γάμων των ομοφυλόφιλων

Με συναυλία κάτω από τον Πύργο του Άιφελ ολοκληρώθηκε η ογκώδης διαδήλωση όσων αντιτίθενται στον γάμο των ομοφυλόφιλων, η συμμετοχή στην οποία ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες των οργανωτών.

 

Οι τρεις διαφορετικές πορείες εξελίχθηκαν χωρίς επεισόδια. Σύμφωνα με τους οργανωτές, στο Παρίσι διαδήλωσαν γύρω στα 800.000 άτομα, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία περίπου 350.000.

Η ομάδα «Διαδήλωση για όλους», που ανέλαβε την πρωτοβουλία της διαμαρτυρίας, είχε δηλώσει ότι θα ήταν ικανοποιητικό αν κατέβαιναν στους δρόμους 200.000 άτομα. Η ικανοποίηση επομένως είναι ξεκάθαρη και περιμένουν κάποια κίνηση από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία πρόκειται να φέρει το νέο σχέδιο νόμου στη Βουλή την ερχόμενη Τρίτη.

Με διαφορετικές αφετηρίες στις πορείες τους, συμμετείχε και η δεξιά του κόμματος UMP με επικεφαλής τον Ζαν Φρανσουά Κοπέ, αλλά όχι τον Φρανσουά Φιγιόν. Στους δρόμους δεν κατέβηκε η Μαρίν Λεπέν, επικεφαλής όμως της πορείας του Εθνικού Μετώπου βρέθηκε η ανιψιά της, η νεαρή βουλευτής Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν, ενώ συμμετοχή στη διαδήλωση είχε και η Καθολική Εκκλησία, καθώς και ομάδα καθολικών φονταμενταλιστών.

Το σημείο της νομοθεσίας το οποίο αρνείται να αποδεχθεί η πλειοψηφία των διαδηλωτών, είναι η διαφοροποίηση της έννοιας της γονικής σχέσης στην οικογένεια. Για να μπορέσουν να αναγνωρισθούν τα ίδια δικαιώματα στα φορολογικά, τα κληρονομικά, αλλά και στην κηδεμονία των παιδιών σε άτομα του ιδίου φύλου, το σχέδιο νόμου προτείνει την κατάργηση των όρων μητέρα και πατέρας και τη χρήση «γονιός 1 και γονιός 2».

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη διαδήλωση συμμετείχαν ακόμα και ενώσεις ομοφυλόφιλων, που θεωρούν ότι είναι θεμελιώδης για τα παιδιά η διατήρηση της γονικής σχέσης «μητέρας-πατέρα» και ζητούν να διερευνηθεί άλλη λύση νομοθετικά για την ένωση δύο ατόμων του ιδίου φύλου, μέσω συζυγικής σχέσης.

Πηγή: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/270034/hiliades-parizianoi-diadilosan-kata-ton-gamon-ton-omofylofilon

***

Γάλλοι εναντίον ομοφυλόφιλων, με πολιτικές προεκτάσεις

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους του Παρισιού, για να διαμαρτυρηθούν για τους γάμους ομοφυλόφιλων. Η σοσιαλιστική κυβέρνηση της χώρας σκοπεύει να αλλάξει το νόμο  μέσα στο 2013, επιτρέποντας τους γάμους ομοφυλόφιλων. Οι διαδηλωτές, με τη στήριξη της Καθολικής Εκκλησίας και της δεξιάς αντιπολίτευσης, θεωρούν ότι αυτό θα υποβιβάσει έναν σημαντικό κοινωνικό θεσμό. Παρά το ότι οι διαδηλωτές υπολογίζεται ότι έφτασαν τις 500.000, η συμμετοχή  ήταν μικρότερη από την αναμενόμενη.

Η Γαλλία αναγνωρίζει νομικά την συμβίωση των γκέι ζευγαριών, αλλά ο Φρανσουά Ολάντ  θέλει να επεκτείνει τα νομικά δικαιώματά τους. Ο ηγέτης του κεντροδεξιού UMP Ζαν-Φρανσουά Κοπέ είπε ότι η διαδήλωση αποτελεί μια δοκιμασία για τον Ολάντ, καθώς «υπάρχουν προφανώς πολλοί Γάλλοι που ανησυχούν γι’ αυτή τη μεταρρύθμιση». Εναντίον φυσικά είναι και το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο, παρότι η ηγέτιδά του Μαρίν Λε Πεν δεν συμμετείχε στη διαδήλωση, θεωρώντας ότι είναι ένας αντιπερισπασμός από τα πραγματικά προβλήματα της Γαλλίας.

Οι διαδηλωτές πάντως επιμένουν ότι η κίνησή τους δεν είναι πολιτική, ούτε θρησκευτική, και σε καμιά περίπτωση δεν στρέφονται κατά των ομοφυλόφιλων. Δημοψήφισμα που δημοσίευσε η εφημερίδα Le Nouvel Observateur το Σαββατοκύριακο, σε ένα δείγμα 1000 Γάλλων, δείχνει ότι το 56% υποστηρίζει τους γκέι γάμους, αλλά το 50% δεν εγκρίνει τις υιοθεσίες παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Και φυσικά υπήρχε και αντιδιαδήλωση –λίγο μακρύτερα, στο Βατικανό. Εκεί, τέσσερις ουκρανές ακτιβίστριες της φεμινιστικής  ομάδας Femen προέταξαν τα στήθη τους –κοινώς, εμφανίστηκαν τόπλες- στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, την ώρα που ο Πάπας προσευχόταν. Όπως είπαν, το έκαναν για να δηλώσουν την συμπαράστασή τους στους γκέι.

bbc

πηγή: http://www.antinews.gr/2013/01/13/199089/

***

Η Γαλλία εξεγείρεται κατά του εκεί Παπανδρέου

(μην περιμένετε μόνο 2 χρόνια για να τον ρίξετε…)

Πολλές εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία, την Κυριακή στο Παρίσι, διαμαρτυρόμενοι για τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, στην πρώτη μαζική διαδήλωση ενάντια στον, όχι και τόσο δημοφιλή πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

Με την έντονη υποστήριξη της Καθολικής ιεραρχίας, στην πορεία θα πάρουν μέρος οικογένειες, πολιτικοί της συντηρητικής παράταξης, μουσουλμάνοι, ευαγγελιστές, ακόμα και ομοφυλόφιλοι προκειμένου να εκφράσουν σθεναρά την αντίθεση τους.

Οι αστυνομικές αρχές αναμένουν μεγάλη προσέλευση ατόμων στο Παρίσι από όλη τη

Γαλλία και για το λόγο αυτό έκαναν έκκληση στους διοργανωτές της πορείας να χωριστούν σε τρία διαφορετικά σημεία και να συναντηθούν έπειτα στον πύργο του Άιφελ.

Η εκκεντρική Γαλλίδα κωμικός, Φριγκίτε Μπαρζό, υποστηρίζει ότι ένα παιδί χρειάζεται μια μητέρα και ένα πατέρα ώστε να αναπτυχθεί σωστά. «Όλοι γεννιόμαστε από έναν άντρα και μια γυναίκα, αλλά αυτός ο νόμος θα λέει ακριβώς το αντίθετο», δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα. «Θα λέει ότι ένα παιδί γεννιέται από έναν άντρα και έναν άντρα».

Ο Ολάντ, ο οποίος είχε υποσχεθεί, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, να νομιμοποιήσει τους γάμους μεταξύ ομοφυλόφιλων και το δικαίωμά τους για υιοθεσία, φαίνεται ότι έχει την υποστήριξη του κοινοβουλίου για να περάσει το νόμο μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο. Πάραυτα, ο αδέξιος χειρισμός άλλων υποσχέσεων που είχε δώσει προεκλογικά, όπως η αύξηση της φορολογίας των πλουσίων στο 75 τοις εκατό -κάτι που κρίθηκε αντισυνταγματικό- ή οι ελλιπείς του προσπάθειες για την αντιμετώπιση της ανεργίας, έχουν κλονίσει την κοινή γνώμη.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Και από: http://olympia.gr/2013/01/13/%ce%b7-%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%af%ce%b1-%ce%b5%ce%be%ce%b5%ce%b3%ce%b5%ce%af%cf%81%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b5%ce%ba%ce%b5%ce%af-%cf%80%ce%b1%cf%80/

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel