Ζωηφόρος

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος- Γ. Παπανδρέου,

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

- Γ. Παπανδρέου:

«Πνεύμα συνεργασίας και νηφαλιότητας»

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, όπως ανακοίνωσε η Ιερά Σύνοδος, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου μαζί με τους συνοδικούς μητροπολίτες Λήμνου Ιερόθεο, Ξάνθης Παντελεήμονα, Ναυπάκτου Ιερόθεο, Ελασσόνας Βασίλειο και Φθιώτιδος Νικόλαο.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της Συνόδου επισημαίνεται ότι ο αρχιεπίσκοπος «μετέφερε τις ευχές της Ιεράς Συνόδου για την επιτυχία της Κυβερνήσεως στο δύσκολο έργο της, για την ωφέλεια του Ελληνικού Λαού, υπενθύμισε τα της συναντήσεως που είχαν προ ενός μηνός και ενημέρωσε ότι ήδη συγκροτούνται οι Επιτροπές για τη συζήτηση των θεμάτων που αφορούν την Εκκλησία και την Πολιτεία και αναφέρθηκε στην διάθεση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να αντιμετωπίζονται όλα τα εκκρεμούντα από πολλών ετών εκκλησιαστικά θέματα με συνεννόηση, πνεύμα συνεργασίας και νηφαλιότητος. Ακόμη τόνισε ότι υπάρχουν σημεία, στα οποία η Εκκλησία, ως πνευματικός οργανισμός, δεν μπορεί να υποχωρήσει από τις βασικές εκκλησιαστικές και κανονικές αρχές Της, αλλά διαβεβαίωσε ότι υπάρχει η δυνατότητα της αντιμετωπίσεως των θεμάτων αυτών με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Επίσης ανέφερε ότι, καίτοι η Εκκλησία επιτελεί ένα μεγάλο κοινωνικό, πνευματικό και πολιτιστικό έργο, εν τούτοις αδικείται γιατί δεν ενημερώνεται ο Λαός για τα θέματα αυτά και ζήτησε να δοθεί χρόνος στην κρατική τηλεόραση ώστε να προβληθεί το έργο Της».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται και η στάση του πρωθυπουργού ο οποίος «εξέφρασε τη χαρά του για την επικοινωνία του με την Ιερά Σύνοδο και υπογράμμισε ότι αναγνωρίζει το έργο το οποίο επιτελεί η Εκκλησία στον κοινωνικό και πολιτιστικό τομέα, τονίζοντας ιδιαίτερα την συμβολή της Εκκλησίας σε πολιτιστικά και οικολογικά ζητήματα και ιδιαίτερα σε θέματα μεταναστών. Ακόμη ανέφερε ότι επιθυμεί τον διάλογο με πνεύμα συνεργασίας και νηφαλιότητας, έστω και εάν δεν υπάρξει συμφωνία σε όλα τα ζητήματα. Επίσης τόνισε ότι στην δύσκολη περίοδο την οποία διανύουμε, επιθυμία του είναι να στηρίξει όλους τους θεσμούς που συντελούν στη συνοχή της κοινωνίας μας και υπογράμμισε ότι η συνεχής συνεργασία της Εκκλησίας με την Υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Άννα Διαμαντοπούλου, θα συμβάλει στην επίλυση των θεμάτων. Τέλος δε εξέφρασε την επιθυμία του να ανταποδώσει και να επισκεφθεί τα Γραφεία της Ιεράς Συνόδου».

Μετά την επιστροφή του από το Μέγαρο Μαξίμου, ο αρχιεπίσκοπος ενημέρωσε για τη συνάντηση τους συνοδικούς αρχιερείς.

πηγή: http://news.ert.gr/el/ellada/politiki/30697-arxiepiskopos-ieronymos-g-papandreou-pneyma-synergasias-kai-nifaliotitas

Αγιολογιο

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel