Ζωηφόρος

Έβαψαν κόκκινο τον Ι.Ν. Αγ. Θεράποντος Μυτιλήνης,

Έβαψαν κόκκινο τον

Ι.Ν. Αγ. Θεράποντος  Μυτιλήνης

Κόκκινες μπογιές στη μαρμάρινη πρόσοψη του μνημειακού ναού

σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης.

Μπουκάλια μπύρας με κόκκινη μπογιά πέταξαν άγνωστοι προχθές το μεσημέρι στο ναό-μνημείο του Αγίου Θεράποντα και συγκεκριμένα ψηλά στην πρόσοψή του, καθώς και στη δεξιά γωνία του ναού σήμα κατατεθέν της πόλης.

Το συμβάν είδε πρώτος νεωκόρος, ο οποίος και ειδοποίησε τον ιερέα του ναού, π. Αθανάσιο Γιουσμά, γύρω στις 3 το μεσημέρι. Όπως υποστήριξε ο πρωτοπρεσβύτερος του ναού, ο οποίος δεν επέρριψε ευθύνες σε κάποιον, όλα πρέπει να έγιναν μετά τη 1:30 το μεσημέρι που έληξε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και μετά το κλείσιμο της αγοράς, καθώς μέχρι εκείνη την ώρα βρισκόταν και ο ίδιος στο ναό.

Ας σημειωθεί ότι ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, ενώ έγιναν σχετικές αναφορές στη Μητρόπολη και τη 14η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων (ΕΒΑ).

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν προχθές το μεσημέρι, αυτό στάθηκε αδύνατο, καθώς επρόκειτο για λαδομπογιά που δεν έφευγε μόνο με τη χρήση νερού, αλλά απαιτούσε και διαλυτικό. Ωστόσο, η 14η ΕΒΑ έδωσε εντολή να σταματήσουν όλες οι προσπάθειας καθαρισμού της μπογιάς, μέχρι να επισκεφθεί η υπηρεσία το χώρο για αυτοψία.

 «Κατά καιρούς έχουν ριχτεί μπογιές σε προτομές στον περίβολο του ναού, αλλά ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει κάτι τέτοιο στον ίδιο το ναό του Αγίου Θεράποντα, που πάντα τον σέβονταν. Ντρέπομαι με πολλά πράγματα που συμβαίνουν στην Ελλάδα, μερικές φορές και για το ότι είμαι Έλληνας. Καλύτερα να ζούσα, εάν υπήρχε τρόπος, απέναντι, να ήμουν Τούρκος. Τουλάχιστον εκεί σέβονται τα ιερά σύμβολα», δήλωσε φανερά ενοχλημένος από το γεγονός ο π. Αθανάσιος Γιουσμάς, τονίζοντας μάλιστα την προθυμία κάποιου αλλοδαπού κατοίκου της πόλης που βρέθηκε στο προαύλιο του ναού την ώρα εκείνη, να προσπαθήσει ο ίδιος να καθαρίσει τις μπογιές.

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel