Ζωηφόρος

Καρατζαφέρης εναντίον Ιερωνύμου,

Καρατζαφέρης εναντίον Ιερωνύμου

Αιχμηρός εναντίον του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου,  για το θέμα των μεταναστών, εμφανίζεται σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ηλεκτρονική εφημερίδα της βορείου Ελλάδος Voria.gr ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ.Γιώργος Καρατζαφέρης. «Έχει παραδώσει πλήρως την εκκλησία στις απαιτήσεις κάποιων «νεοταξιτών» με συνέπεια να υπάρχει ένας εμφανής κίνδυνος αλλοιώσεως τόσο του θρησκευτικού όσο και του εθνικού φρονήματος» υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ερωτηθείς από το δημοσιογράφο Γιώργο Χατζηλίδη για την στάση του Αρχιεπισκόπου στο ζήτημα που έχει προκαλέσει τριγμούς στο εσωτερικό της Ιεραρχίας. Αντιθέτως ο κ. Καρατζαφέρης τάσσεται υπέρ των θέσεων του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου τον οποία χαρακτηρίζει «μια εξαιρετική προσωπικότητα που λέει τα πράγματα με το όνομα τους».

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γιώργου Καρατζαφέρη στην ηλεκτρονική εφημερίδα Voria.gr:

Ερωτ.: Συμφωνείτε περισσότερο με την αποστασιοποιημένη πολιτικά στάση τον Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ή με την πολύ πιο πολιτικοποιημένη του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου; Θεωρείτε ότι οι επικεφαλής της Εκκλησίας μπορούν να χρησιμοποιούν φράσεις όπως αυτή που είπε ο κ. Άνθιμος για το θέμα της ιθαγένειας («θα μαυρίσει ο τόπος...»);

Γιωργ. Καρατζαφέρης: Η Εκκλησία είναι ένα ενεργό κομμάτι της πολιτείας. Δεν μπορεί να είναι ανενεργό σε μια εθνική ή οικονομική κρίση. Πολύ φοβάμαι ότι ο Μακαριότατος, έχει χάσει πολλούς από τους φίλους και προστάτες του. Έχει παραδώσει πλήρως την εκκλησία στις απαιτήσεις κάποιων «νεοταξιτών» με συνέπεια να υπάρχει ένας εμφανής κίνδυνος αλλοιώσεως τόσο του θρησκευτικού όσο και του εθνικού φρονήματος. Ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, είναι τουναντίον μια εξαιρετική προσωπικότητα που λέει τα πράγματα με το όνομα τους. Όσον αφορά τη συγκεκριμένη φράση, η «μαυρίλα» έχει προέλθει από την οικονομική δυσπραγία, μέρος της οποίας είναι και οι μετανάστες.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.voria.gr/details.php?id=11623

πηγή: http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=1800

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel