Ζωηφόρος

Σχετικά με την σειρά ντοκυμαντέρ για το 1821 στο ΣΚΑΙ(2),

Σχετικά με την σειρά ντοκυμαντέρ για το 1821 στο ΣΚΑΙ(2)

***

Γιατί δε μείναμε ραγιάδες αφού περνούσαμε τόσο καλά;

του Αναστάσιου Καζαντζίδη

Από factorx στις 30/01/2011

Παρακολουθώντας από την αρχή το σήριαλ του ΣΚΑΙ με τον αρχικό τίτλο ‘1821 ηγέννηση ενός έθνους’ που μετά τις διαμαρτυρίες πολιτών, μπλόγκ και ανθρώπων του πνεύματος, άλλαξε στο πιο πολιτικά ορθό ‘ 1821 η γέννηση ενός έθνους-κράτους’, είδα με μεγάλη μου έκπληξη ως χορηγό του τηλεοπτικού σήριαλ, την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας.

Η Εθνική Τράπεζα είναι ταυτισμένη με την Ελλάδα και τον…  απανταχού ελληνισμό ανά την οικουμένη. Αυτό έμαθα από μικρό παιδί.

Ο Θάνος Βερέμης, είναι ο γνωστός υποστηρικτής του βιβλίου ιστορίας της Ρεπούση και από τα εξέχοντα μέλη της ομάδας των αναθεωρητικών καθηγητών της ιστορίας.

Είναι γνωστές οι θέσεις του για τη μη αναγνώριση γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής από τουςνεότουρκους  – εδώ να σας θυμίσω την επιστολή του κυρίου Άρη Καρατζά προς το ΠΑΡΟΝ για το επεισόδιο στου Ελευθερουδάκη- όπως επίσης και η θέση του για την ‘αγιοποίηση’ της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στα βιβλία ιστορίας που διδάσκονται οι Έλληνες μαθητές.

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, έχει καταστεί στις μέρες μας, ο σημαιοφόρος του αναθεωρητισμού.

Ο δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς, μαζί με την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, μετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια ‘στρογγυλέματος’ της ιστορίας.

Παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια, από τους ίδιους κύκλους, να προωθείται ο όρος ‘ακροδεξιός’  και η ταμπέλα του ‘χρυσαυγίτη’ σε όποια πατριωτική φωνή αντιδρά.

Ακόμη και τον μέγιστο Μίκη Θεοδωράκη είπανε φασίστα! Επειδή πήγε κόντρα στα σχέδια της παραχάραξης της ελληνικής ιστορίας!

Και σε όλη αυτή την …’ευχάριστη παρέα’, βλέπουμε να μπαίνει χορηγός σε κάθε της …εκδήλωση, η μεγάλη μας φίλη, η Εθνική Τράπεζα!

Και αναρωτιέμαι ως απλός πολίτης: μήπως η εξαγορά της Finansbank, της γνωστής Τουρκικής τράπεζας, είχε κάποιον …ΜΥΣΤΙΚΟ όρο;

Μήπως εμείς όλοι οι απέναντι, με ξεκάθαρη πατριωτική θέση και εθνική συνείδηση πρέπει να βρούμε μια άλλη τράπεζα για να βάλουμε τις καταθέσεις μας;

Εφημερίδες μπορούμε να σταματήσουμε να αγοράζουμε, όπως σταματήσαμε να βλέπουμε και τα γνωστά κανάλια του ΔΝΤ.

Μήπως ήρθε καιρός να αλλάξουμε και τράπεζα, μπας και πάρουν οι profitες που τη διοικούν το μήνυμα;

Υ.Γ.

Σταματήσαμε να βλέπουμε συνέχεια ΣΚΑΙ, όμως φυσικά παραμένουμε πιστοί τηλεθεατές

των Λυριτζή- Οικονόμου! Γειά σας νεοφιλελεύθερα αδέλφια…

πηγή: http://taxalia.blogspot.com/2011/01/1821_28.html

***

Επιστολή στην «Καθημερινή»: Ποιο "Έθνος" γεννήθηκε το 1821;;;

του Γιάννη β. Κωβαίου

Φιλολόγου-Συγγραφέα

”Δε θα σταθώ στην αισθητική της ολοσέλιδης διαφήμισης για τη νέα σειρά του ΣΚΑΪ «Η επανάσταση αρχίζει» με τον σκοτωμένο Οθωμανό (τυχαίο;;;) , που δημοσιεύει η «Κ». Θα σας ρωτήσω, όμως, τι σημαίνει ο υπότιτλος «1821, η γέννηση ενός Έθνους»; ”Επιστολή που έστειλα σήμερα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ Αθήνα, 23-11-10

Ποιο Έθνος γεννήθηκε το 1821;

Κύριε διευθυντά,

Δε θα σταθώ στην αισθητική της ολοσέλιδης διαφήμισης για τη νέα σειρά του ΣΚΑΪ «Η επανάσταση αρχίζει» με τον σκοτωμένο Οθωμανό, που δημοσιεύει η «Κ». Θα σας ρωτήσω, όμως, τι σημαίνει ο υπότιτλος «1821, η γέννηση ενός Έθνους»; Την έδειξα στους μαθητές μου (Β΄ και Γ΄ τάξεων Γυμνασίου) και τους ρώτησα ποιο Έθνος γεννήθηκε το 1821. Επειδή πολλή «χολή» χύνεται μονίμως για τις ιστορικές γνώσεις των μαθητών μας περί εθνικών επετείων κ.λπ., ενημερώνω τον Όμιλο ΣΚΑΪ και Καθημερινής αλλά και τον «σύμβουλο» της τηλεοπτικής σειράς, καθηγητή κ. Βερέμη, τι απαντήσεις πήρα: «Το ’21 ξαναγεννήθηκε ο Ελληνισμός» (δηλαδή «αναγέννηση» και όχι «γέννηση»), «γεννήθηκε το κράτος μας μετά τη σκλαβιά 400 χρόνων» (το «κράτος», λοιπόν, όχι το «έθνος») και άλλες παρόμοιες, που θα έδιναν, άλλωστε, και μαθητές του Δημοτικού…

Τουλάχιστον, ο τόμος που κυκλοφόρησε φέτος από τον ίδιο σταθμό και υπό την επιμέλεια πάλι του κ. Βερέμη κινήθηκε οριακά μεν αλλά πιο ανεκτά από επιστημονική και πραγματιστική άποψη, αφού ο τίτλος του είναι «1821, η γέννηση ενός έθνους-κράτους». Η δήθεν ανεπαίσθητη και ανώδυνη «έκπτωση» που επιχειρείται τώρα, με την αφαίρεση του όρου «κράτος», απλούστατα ανασταίνει πανηγυρικά τον Φαλμεράυερ και όλους τους ομοίους του, αφήνει εκδικητικά ανεξίτηλο το άρωμα της κυρίας που πρό-σφατα για τέτοιους λόγους παραιτήθηκε από το Υπουργείο (τέως Εθνικής) Παιδείας, αναδεικνύει σε παραχαράκτες της Ιστορίας όλους μας τους εκπαιδευτικούς, που διδάσκουμε ότι το «ομόγλωσσον» και η «εθνική συνείδηση» των Ελλήνων ανάγεται αιώνες πριν από το «Ελλήνων προμαχούντες Αθηναίοι» και το «ίτε, παίδες Ελλήνων» και, βέβαια, εξευτελίζει τις χιλιάδες σε όλο τον κόσμο θερμών φιλελλήνων –σαν τη Ζακλίν ντε Ρομιγύ– που αγωνιούν και αγωνίζονται πολύ πιο φιλότιμα από εμάς εδώ να περισώσουν την ιστορική αλήθεια και την αξιοπρέπειά μας, ιδίως τώρα που αναρίθμητοι μας θέλουν pigs!

Το τραγελαφικό, μάλιστα, είναι ότι στο ίδιο με την πιο πάνω καταχώριση φύλλο (23.11.10) η «Κ» καμαρώνει –και δικαίως– με πρωτοσέλιδη αναγγελία και εκτεταμένο εσωτερικό ρεπορτάζ για το πρωτότυπο άγαλμα της Αθηνάς από το Αρέτσο, που μας δάνεισαν για ένα μήνα οι Ιταλοί και που «χυτεύθηκε σε ελληνικό εργαστήριο» τον 3ο π. Χ. αιώνα! Άραγε, αυτό το εργαστήριο ανήκε σε άλλο Έθνος από αυτό που «γεννήθηκε το 1821»; Τότε ο Μακρυγιάννης ήταν παρανοϊκός, όταν φώναζε στους στρατιώτες του, που διαπραγματεύονταν να πουλήσουν σε ξένους τα δύο αρχαία αγάλματα, «γι’ αυτά πολεμήσαμε»!

Σας ευχαριστώ

ΓΙΑΝΝΗΣ Β. ΚΩΒΑΙΟΣ

Φιλόλογος-Συγγραφέας

Πηγή: http://thalamofilakas.blogspot.com/2011/01/1821_30.html

Και από: http://exagorefsis.blogspot.com/2011/01/1821_31.html

***

Τι έμαθα από τη χθεσινή εκπομπή του skai για την επανάσταση του 1821

(25.1.2011)

Τι έμαθα από τη χθεσινή εκπομπή του skai για την επανάσταση του 1821:

1. Η υπόδουλη Ελλάδα εκτεινόταν μέχρι τη Λαμία (να δεις που τα γηπεδικά συνθήματα γέμουν ιστορικών πληροφοριών…).

2. Οι μισοί της κάτοικοι ήταν Αλβανοί (οι άλλοι μισοί κάτι άλλο, πάντως σίγουρα κάτι μπάσταρδο).

3. Αρχικά μας άρεσε που ήμασταν υπόδουλοι (μετά μάλλον βαρεθήκαμε…).

4. Ποτέ δεν μας άρεσε να πληρώνουμε φόρους. Όταν σταματήσαμε να βγάζουμε πολλά, τότε και μόνο τότε αρχίσαμε να έχουμε αρνητικά αισθήματα για την Υψηλή Πύλη.(σ.σ.netakias το γνωστό ως το κίνημα Χαράτσι-STOP!)

5. Τα κίνητρα της Επανάστασης ήταν κυρίως οικονομικά (δεν έγινε λόγος για τα προηγούμενα επαναστατικά κινήματα, ούτε καν νύξη…).

6. Επί οθωμανικής αυτοκρατορίας οι Έλληνες απολάμβαναν δωρεάν παιδείας στην πληθώρα σχολείων που οικοδόμησαν οι Οθωμανοί, δωρεάν υγεία στα πολλά νοσοκομεία που επίσης έκτισαν οι Οθωμανοί, και άριστων κοινωνικών υπηρεσιών στο πλήθος οικοδομημάτων κοινωνικής ωφέλειας που και πάλι έκτισαν οι Οθωμανοί.

7. Ότι όσοι πήραν τα όπλα ήταν κατσαπλιάδες, που ήθελαν να πάρουν το πάνω χέρι για ίδιον όφελος.

8. Ότι υπάρχει φυλετική ασυνέχεια του ελληνικού έθνους, καθότι όλοι εμείς σήμερα είμαστε μάλλον τουρκόσποροι, απόγονοι επιμιξιών με όλους τους υπόλοιπους γειτονικούς μας λαούς (αυτοί πάντως παραμένουν γνησιότατοι…) που για κάποιο λόγο μας άρεσε ή απλά έτυχε να χρησιμοποιούμε την ελληνική γλώσσα και να είμαστε ορθόδοξοι χριστιανοί.

9. Η Εκκλησία αποτελούσε ένα από τα τρία κακά που βίωνε ό μέσος χριστιανός υπήκοος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

10. Tους φόρους τους συνέλεγαν και πάλι Έλληνες, οι οποίοι ήταν διεφθαρμένοι (όπως ήταν εξάλλου όλοι οι Έλληνες…) και τελικά αυτοί διέφθειραν την Υψηλή Πύλη στο χρηματισμό και όχι το αντίστροφο, όπως νομίζαμε τόσο καιρό….

Αναμένω με αγωνία το επόμενο επεισόδιο… Πού ξέρεις, ο Κολοκοτρώνης μπορεί να ήταν gay… (Προφανώς έτσι θα εξηγείται και το όνομα…)

Πηγή: http://www.antibaro.gr/forum/2571

Και από: http://pyrgostrifylias.blogspot.com/2011/01/skai-1821-2512011.html

Και από: http://olympia.gr/2011/01/27/%cf%84%ce%b9-%ce%ad%ce%bc%ce%b1%ce%b8%ce%b1-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7-%cf%87%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%b9%ce%bd%ce%ae-%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%bf%ce%bc%cf%80%ce%ae-%cf%84%ce%bf%cf%85-skai-%ce%b3%ce%b9/

***

ΣΚΑΙ 1821: Οθωμανική Παρένθεση!

Posted by netakias στο Ιανουαρίου 28, 2011

netakias.wordpress.com

Ναι! Η Τουρκοκρατίας ήταν μια παρένθεση, ξέρετε σαν αυτό (…)! Τσα! Ναι οι Τουρκολάγνοι Ιστορικοί μας λένε ότι ΕΜΕΙΣ πιστεύουμε ότι η Τουρκοκρατία ήταν μια (…)! Τσα!

Όχι! ΕΜΕΙΣ, κύριοι του ΣΚΑΙ (από το αιθεροβάμων;), πιστεύουμε ότι ήταν σκλαβιά! Ότι την ώρα που άλλοι λαοί ανακάλυπταν την Αναγέννηση και τον Κόσμο εμείς δίναμε αγώνα επιβίωσης μέχρις Εσχάτων! Γράφουν στο site τους το κάτωθι κείμενο που το κατέβασαν αλλά μπορείτε να βρείτε τα ίχνη του στο Google, άρε google με το cache σου τι ζημιά μας κάνεις;

Έχουμε! Γράφουν (ή μάλλον έγγαφαν πριν το καταβάσουν)

Στη σημερινή εποχή δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως η περίοδος της Τουρκοκρατίας δεν ήταν παρά μια παρένθεση στην ελληνική ιστορία και ότι τίποτα ουσιαστικά δεν άλλαξε σε 400 χρόνια. Όμως στην πραγματικότητα, σε αυτήν την περίοδο, συντελούνται σημαντικές αλλαγές σε διάφορα επίπεδα, στην κοινωνία, την οικονομική ζωή, τη δημογραφία, εξελίξεις που επηρέασαν όχι μόνο την εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση του 1821 αλλά ακόμη και την Ελλάδα του σήμερα.

Τι λέτε βρε επιστήμονες ποια παρένθεση; Να σας πω εγώ κάποιες αγκύλες {…}! Τσα!

1470 – Στον Α΄ Βενετοτουρκικού Πολέμου (1463-1479 μ.Χ.) οι Τούρκοι πολιορκούσαν την Χαλκίδα (Νεγρεπόντε)! Αφου λοιπόν τον “ταλαιπώρησαν” τον Μωάμεθ τον Πορθητή (μη χέ…) όταν πια δεν υπήρχε ελπίδα για τους πολιορκημένους ο Μογγόλος έδωσε υπόσχεση στον διοικητή της φρουράς των Βενετών Paolo Erizzo ότι αν παραδοθούν δεν θα τον αποκεφαλίσει! Μόλις κατέλαβαν την πόλη οι Τούρκοι ήταν τόση η Οργή του Μωάμεθ που διέταξε να σφαγιαστούν όλοι οι άντρες πάνω από 18 ετών κι οι ηλικιωμένοι (μην το πείτε στο Λοβερδο!), οι γυναίκες και τα παιδιά πουλήθηκαν σκλάβοι! Ήταν τόση η οργή του Τούρκου που όποιος στρατιώτης του προσπαθούσε να σώσει κάποιον για λύτρα, τον εκτελούσε επί τόπου! Με τον Paolo Erizzo ο Μωάμεθ κράτησε την υπόσχεση του και δεν του έκοψε το κεφάλι. ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΔΟΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΙΟΝΙΣΕ ΖΩΝΤΑΝΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ!

Η σειρά ξεκινάει σκιαγραφώντας τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της ζωής των ελληνόφωνων χριστιανών μέσα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία: υποδούλωση και καταπίεση, αυτονομία και οικονομική ευημερία, ελευθερία στην θρησκεία και την παιδεία, προσδοκίες αλλά και αναρχία,, αβεβαιότητα για το μέλλον.

Για να αποκτήσουμε μία εικόνα της καθημερινής ζωής των ελληνόφωνων χριστιανών, παρακολουθούμε τις ανασκαφές αρχαιολόγων στη Βοιωτία και το νεκροταφείο της Κορίνθου και μελετάμε τα οθωμανικά φορολογικά αρχεία της εποχής. Ανακαλύπτουμε πώς τον 15ο και 16ο αιώνα η ελληνική χερσόνησος περνάει μια περίοδο σχετικής ευημερίας, γνωστής ως Pax Ottomanica. Δημιουργούνται νέα χωριά, οι πληθυσμοί αυξάνουν και γίνονται σημαντικά δημόσια έργα.

Τι μας λένε οι Ιστορικοί του ΣΚΑΙ! Ψάχνουν αρχαιολόγοι! Τι μας λες! Τέτοια Ευημερία, δεν έχουμε καλάθια να την βάλουμε!

1570 – Οι Τούρκοι Πολιορκούν την Κύπρο. Όταν ο Μουσταφά Πασάς κατέλαβε τελικά την Αμμόχωστο ο διοικητής Marcantonio Bragadin πιάστηκε αιχμάλωτος! ΤΟΝ ΕΓΔΑΡΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟ, ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΟΥ ΓΕΜΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΣΤΑΧΙΑ ΔΩΡΟ ΣΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΤΟΥ, ΕΝΩ ΤΟΝ ΖΩΝΤΑΝΟ ΑΚΟΜΗ Marcantonio ΤΟΝ ΠΕΡΙΕΦΕΡΑΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΒΟΔΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ! ΧΩΡΙΣ ΔΕΡΜΑ! ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ;

Ακολουθεί η παρακμή με την αυξανόμενη φορολόγηση και τη δημιουργία των τσιφλικιών. Ο πληθυσμός καταφεύγει στα ορεινά, όπου δημιουργούνται νέες συνθήκες: σχετική αυτονομία, αλλά και ανασφάλεια από τους κλέφτες, που εκμεταλλεύονται την απουσία της κεντρικής διοίκησης, για να κυριαρχήσουν.

Τι λέτε ρε αγράμματοι γραμματισμένοι; Ποιοι “κλέφτες”; Αγράμματοι! Η λέξη “κλέφτες”, όπως λέει κι ο Ζουράρις, γράφεται με κεφαλαίο “Κ”, άλλο “κλέφτες” κι άλλο “Κλέφτες”, οι Κλέφτες δεν ήταν “κλέφτες. Γκε-γκε; Οι Κλέφτες ήταν Αντάρτες! Πτυχιούχοι αμόρφωτοι!

Όταν ξεσπάει ο Ρωσο–Οθωμανικός πόλεμος, στα μισά του 18ου αιώνα, οι αδελφοί Ορλώφ αποβιβάζονται στη Μάνη για να οδηγήσουν τους χριστιανούς σε εξέγερση. Η επιχείρηση της Μεγάλης Αικατερίνης αποτυγχάνει, καθώς οι Έλληνες είναι ανέτοιμοι για την επανάσταση. Κυριαρχεί ο τοπικισμός και δεν υπάρχει διαδεδομένη εθνική συνείδηση.

Δεν υπάρχει εθνική συνείδηση. Υπάρχουν Τούρκοι, Άραβες, Αλβανοί, Σλάβοι, αλλά οι ελληνόφωνοι ήταν….σκόρπια φύλλα.

Όμως ακόμα και τα Ορλοφικά, παρά την παταγώδη αποτυχία τους, έχουν συμβάλει με τον δικό τους τρόπο στην επανάσταση του 1821. Πρόσφυγες από την Πελοπόννησο σκορπίζουν απ’ άκρη σ’ άκρη στην οθωμανική αυτοκρατορία, μεταφέροντας τα βιώματά τους στον ελληνόφωνο κόσμο. Μέσα στα επόμενα πενήντα χρόνια, όλα θα αλλάξουν.

Για το αν τα Ορλωφικά ήταν η μόνη επανάσταση των Ελλήνων, θα επανέλθω, γιατί έγιναν τόσες Ελληνικές Επαναστάσεις, από τους ελληνοφώνους χριστιανούς που θέλω ολόκληρο βιβλίο, πάω για μελέτη κι…επιστρέφω. !Hasta la vista! SKAI!

Το κείμενο υπάρχει ακόμη εδώ: http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=31630

Και από: http://entertainment.in.gr/html/ent/486/ent.99486.asp

Και από: http://olympia.gr/2011/01/28/%cf%83%ce%ba%ce%b1%ce%b9-1821-%ce%bf%ce%b8%cf%89%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ad%ce%bd%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%b7/

***

ΚΑΘΑΡΟ ΤΟ DNA ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2005

Δεν έχει επηρεασθεί από τους Σλάβους ούτε από τους Τούρκους, παρά τα ….. 400 χρόνια σκλαβιάς.

Evτυπωσιακό! To DNA (γενετική σύσταση) των Ελλήνων καταδεικνύει πως σε ποσοστό 99,5% πρόκειται για καθαρά καυκάσια φυλή (λευκή φυλή)! Γεγονός που σημαίνει πως η συνεισφορά στη γενετική σύσταση των Ελλήνων, άλλων πληθυσμιακών ομάδων, εκτός της λευκής, αποτελεί ελάχιστο ποσοστό, μικρότερο του 0,5%!

To DNA των Ελλήνων, όπως έδειξε πρόσφατη διεθνής πανεπιστημιακή έρευνα, δεν έχει επηρεασθεί από τους Σλάβους, -όπως ισχυρίζονται ορισμένοι- ούτε από τους Τούρκους παρά τα 400 χρόνια σκλαβιάς! Ουσιαστικά έτσι έχουμε τη σύγχρονη επιστημονική απάντηση στις θεωρίες του Φαλμεράγερ. Καταρρίπτεται επίσης, μια άλλη θεωρία που ισχυριζόταν ότι οι Αρχαίοι Έλληνες, ήταν μαύροι. Ε,δεν υπήρξαν ποτέ μαύροι! Δεν είναι λίγοι όσοι υποστήριξαν και έγραψαν περί «Μαύρης Αθηνάς» (για τη Θεά Αθηνά) και πολλές άλλες θεωρίες χωρίς καμιά επιστημονική υπόσταση. Όλες αυτές οι ανθελληνικές -θα έλεγε κανείς- θεωρίες καταρρίφθηκαν, όχι μόνον από μία έρευνα, αλλά από επτά διαφορετικές μεγάλες επιστημονικές έρευνες, Ευρωπαίων και Αμερικανών ερευνητών.

Ο καθηγητής του Τομέα Γενετικής, Ανάπτυξης και Μοριακής Βιολογίας του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, και η ερευνητική του ομάδα συμμετέχουν σε διεθνή ερευνητικά δίκτυα, των οποίων  απώτερος στόχος είναι να ιχνηλατηθεί η βιολογική ιστορία των ευρωπαϊκών πληθυσμών.

Ο συντονισμός της συγκεκριμένη έρευνας, η οποία αφορά στη γενετική σύσταση των Ελλήνων -και άλλων λαών- έγινε από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ των ΗΠΑ, την ερευνητική ομάδα του κ. Τριανταφυλλίδη  και το Πανεπιστήμιο της Παβίας της Ιταλίας.

Η ταυτότητα της έρευνας.

Συμμετείχαν, επίσης, άλλα 5 ερευνητικά εργαστήρια διαφόρων χωρών (από τη Βαγδάτη μέχρι τη Μόσχα).

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο αμερικανικό περιοδικό «Γενετική του Ανθρώπου».

Τίτλος της έρευνας «Η προέλευση, διασπορά και διαφοροποίηση των απλοομάδων Ε και J, του χρωμοσώματος Υ: Συμπεράσματα για τη νεολιθική αποίκιση της Ευρώπης και μετέπειτα μεταναστευτικά γεγονότα στην περιοχή της Μεσογείου». Στην εργασία, χρησιμοποιήθηκαν 44 δείκτες DNA του χρωμοσώματος Υ και προσδιορίστηκε η γενεοτυπική σύσταση στο χρωμόσωμα Υ σε 2.400 άνδρες από 29 διαφορετικούς πληθυσμούς από την Ευρώπη, τη Μεσόγειο, τη Μικρά Ασία, την Αφρική και την Κίνα). Από την Ελλάδα αναλύθηκε η γενετική σύσταση 143 ανδρών. Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στη διερεύνηση των απλοομάδων Ε και J του χρωμοσώματος Υ.

Μεταδώσαμε το γενετικό μας κώδικα και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι στην έρευνα δεν αποκαλύφθηκε μογγολική προέλευση στο DNA των Ελλήνων. Κι έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι οι Τούρκοι είχαν καταλάβει την Ελλάδα για 400 χρόνια και όλοι θα περίμεναν πως θα υπήρχε κάποια σχέση στο DNA των δύο λαών. Κι, όμως, δεν έχει επηρεασθεί ούτε στο ελάχιστο.«Με 400 χρόνια σκλαβιάς περιμέναμε πως θα υπήρχε κάποια μογγολική υπογραφή. Δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο και δεν μιλάω μόνο για μία μελέτη, μιλάω για αποτελέσματα άλλων 7 μελετών, διαφόρων ερευνητών που βγάζουν αυτό το αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα, σε 925 δείγματα Ελλήνων ανδρών, δείχνουν ότι μόνον κατά 0,4% οι Έλληνες δεν είναι Καυκάσιοι. Δεν αλλάζει αυτό με τίποτε. Οι Έλληνες είναι καυκάσια φυλή». Το ίδιο,όμως, δεν ισχύει για τους Ισπανούς. Η κατάληψη της Ισπανίας από τους Άραβες τεκμηριώνεται στην έρευνα,εφόσον οι Άραβες άφησαν την «υπογραφή» τους και το DNA τους. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι σε σημαντικό ποσοστό οι σημερινοί κάτοικοι της Ισπανίας έχουν αραβική προέλευση. Η μελέτη κατέρριψε επίσης, μια άλλη θεωρία που ισχυρίζονταν ορισμένοι, πως οι Έλληνες, την εποχή του μεγάλου πολιτισμού, τον4ο και 5ο π.Χ. αιώνα, ήταν μαύροι. Όλες οι μελέτες τεκμηριώνουν τη γενετική συνέχεια του ελληνικού πληθυσμού» είναι η επισήμανση του καθηγητή, ο οποίος αναφέρει και κάτι άλλο εξίσου σημαντικό:

«Σε μεγάλο ποσοστό, οι Έλληνες μεταδώσαμε το DNA και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Το DNA των Ελλήνων, "μοιάζει" πιο πολύ με αυτό των Ιταλών πρώτα, μετά με των Γάλλων, στη συνέχεια με των Ισπανών και τελευταία με των Τούρκων.

Τα στοιχεία της έρευνας μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές άλλες περιπτώσεις, όπως: Τεστ πατρότητας, εγκληματικές υποθέσεις και, κυρίως, χρησιμοποιούνται για να βρεθεί η προδιάθεση των ατόμων για διάφορες ασθένειες».

Η υπογραφή των Ελλήνων αποκαλύπτεται στη Νότια Ιταλία.

Ο Κ. Τριανταφυλλίδης αναφέρεται στην έρευνα και στα κύρια συμπεράσματα της:

«Βασικό συμπέρασμα της έρευνας είναι το εξής: Από τη Νότια Βαλκανική, δηλαδή, από τις πεδιάδες της

Θεσσαλονίκης, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας ξεκίνησε η μετακίνηση των εποίκων, ακολουθώντας την κοιλάδα του Αξιού και κατόπιν του Δούναβη και έφτασαν στις βόρειες περιοχές. Οι Έλληνες δηλαδή, ξεκίνησαν και πήγαν στην Ευρώπη από τη Μακεδονία και άλλες περιοχές και μετέφεραν με τον πολιτισμό τους και το DNA τους στη Δυτική Ευρώπη».

Στο σημείο αυτό, ο καθηγητής καταρρίπτει και τον ισχυρισμό ότι έχουμε επηρεασθεί -γενετικά- από τους Σλάβους:

«Όπως γνωρίζουμε σε διάφορες περιόδους έχουν έρθει Σλάβοι στην Ελλάδα. To DNA των Ελλήνων δεν έχει

ουδεμία σχέση με αυτό των Σλάβων. Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι η ομάδα, που χαρακτηρίζει τους Σλάβους,

έχει μία συχνότητα 50% σε αυτούς και μια συχνότητα 10% στους Έλληνες, όση είναι και στην Εγγύς Ανατολή. Γεγονός που σημαίνει ότι οι επιμειξίες ανάμεσα στους Σλάβους και τους Έλληνες πρέπει να έγιναν σε τόσο μικρή συχνότητα, ούτως ώστε να μη διαπιστώνονται σήμερα με τις μεθοδολογίες DNA. Σημαντικό στοιχείο με μεγάλη σημασία είναι το εξής: Η σύγκριση του DNA των κατοίκων της Ελλάδας και ειδικότερα της Πελοποννήσου,με εκείνο των κατοίκων της Νότιας Ιταλίας δείχνει ότι οι κάτοικοι της Ιταλίας, -Απουλία, Καλαβρία- σε ποσοστό περίπου 20%, έχουν το ίδιο DNA με τους Έλληνες. Είναι γνωστό ότι οι περιοχές αυτές αποικίστηκαν σε ιστορικούς χρόνους από Έλληνες, π.χ. Πελοποννήσιους. Στην εργασία ελέγχθηκε η γενετική συνεισφορά των Ελλήνων αποίκων σε σχέση με τους πιθανούς νεολιθικούς κατοίκους της εποχής. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το χρωμόσωμα Υ, σε ποσοστό τουλάχιστον 7% των ανδρών της Καλαβρίας και 22% της Απουλίας, προέρχεται από Έλληνες.Για άλλη μία φορά τεκμηριώνεται ότι η Μεγάλη Ελλάδα αποτελείτο κυρίως, από ελληνικούς πληθυσμούς και θα μπορούσαμε να πούμε ότι το αποτύπωμα, η υπογραφή αυτών των Ελλήνων, εξακολουθεί να αποκαλύπτεται ύστερα από 2.500 χρόνια μετά, πάλι, στους κατοίκους της Νότιας Ιταλίας».

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2005

Πηγή: http://olympia.gr/2011/01/28/%ce%af-%cf%8c-%cf%8d-2/

 

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel