Ζωηφόρος

Κερατέα: Το ελληνικό Γαλατικό χωριό,

Οι Έλληνες Γαλάτες

Κερατέα: Το ελληνικό Γαλατικό χωριό

Η Κερατέα δείχνει ότι ο Έλληνας γίνεται εύκολα street fighter….

Ενώ όλοι διαισθανόμαστε ότι έτσι όπως πάνε τα πράγματα στην Κερατέα, κάτι κακό θα συμβεί, εντούτοις φαίνεται να μην αντιδρά κανείς. Φαίνεται σαν να εκβιάζεται ένα προαναγγελθέν γεγονός. Ήδη, σύμφωνα με αυτά που έχουμε πληροφορηθεί, χάθηκε ένα έμβρυο, πράγμα το οποίο εξόργισε πιο πολύ τους κατοίκους της Κερατέας.

Η κυβέρνηση προσπαθεί, με τον τεράστιο μηχανισμό προπαγάνδας του Συστήματος ΠΑΣΟΚ που διαθέτει, να παρουσιάσει τον λαϊκό ξεσηκωμό των κατοίκων της Κερατέας ως έργο μεταφερόμενων μπαχαλάκιδων και μελών του ΣΥΡΙΖΑ. Με την προπαγάνδα αυτή κατάφερε η κυβέρνηση να απομονώσει τη λαϊκή εξέγερση της Κερατέας από τον υπόλοιπο ελληνικό λαό, ο οποίος θεωρεί ότι η όλη υπόθεση δεν τον αφορά, καθόσον η προπαγάνδα τον έχει πείσει ότι είναι απλά ένας από τους συνηθισμένους κλεφτοπόλεμους των γνωστών αγνώστων με τα ΜΑΤ.

Τα κανάλια του καθεστώτος δείχνουν πλάνα μόνο από μακριά των συγκρούσεων και ειδικότερα την ώρα που πέφτουν οι βόμβες μολότοφ και έτσι στη συνείδηση του Έλληνα τηλεθεατή η όλη εικόνα τον παραπέμπει σε…. αντίστοιχα επεισόδια που συμβαίνουν συχνά στο κέντρο της Αθήνας.

Χθες το βράδυ όμως, όσοι τηλεθεατές έτυχε να δούν τον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA CHANNEL, είδαν τον γνωστό δημοσιογράφο κ. Κουϊκ, ο οποίος πήγε μέσα στην Κερατέα και μίλησε με τους ίδιους τους κατοίκους. Εκεί καταλάβαμε όλοι ότι είναι οι ίδιοι οι κάτοικοι της Κερατέας αυτοί που συγκρούονται καθημερινώς με τα ΜΑΤ και μάλιστα όλοι αντιληφθήκαμε ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι αποφασισμένοι να φτάσουν τα πράγματα στα άκρα.

Γι’ αυτό λέμε ότι η κατάσταση δεν θα εξελιχθεί καλά στην Κερατέα. Αναρωτιόμαστε: τι θα συμβεί αν πέσει νεκρός ένας κάτοικος της Κερατέας ή ένας αστυνομικός;;

Πάντως, η αντίσταση αυτή των κατοίκων κόντρα στις κυβερνητικές και στις δικαστικές αποφάσεις και οι καθημερινές μάχες που δίνει ο ντόπιος λαός με τα σώματα ασφαλείας, θα πρέπει να προβληματίσει πολύ το πολιτικό σύστημα.

Μπορεί το πολιτικό σύστημα να ποντάρει πολλά στην αδιαφορία της ελληνικής κοινωνίας και στη δύναμη της προπαγάνδας του, αλλά υπάρχουν και κάποια όρια που αν τα φτάσει, τότε και ο Έλληνας γίνεται απότομα και ξαφνικά street fighter.

Οι κάτοικοι της Κερατέας δείχνουν το δρόμο.

Πηγή: http://hassapis-peter.blogspot.com/2011/04/blog-post_02.html

***

Κερατέα: Οι πάνθηρες της καθεστωτικής «δημοκρατίας»!

Ένα τζάμι να σπάσει σε κάποια διαδήλωση τρέχουν, σαν τα κοράκια, οι «πόρνες» του τηλεθεάματος για να δείξουν τους «ταραξίες» που καταλύουν τη «δημοκρατία»!!!

Επί μήνες οι δυνάμεις καταστολής πολιορκούν τους κατοίκους της Κερατέας, τους βομβαρδίζουν με τόνους δακρυγόνα, βιοπραγούν αγρίως και η «ευαίσθητη», πλουραλιστική «ενημέρωση», αλλά και τα κόμματα ή Μεσσίες (Μίκης) που κηρύσσουν «ανυπακοή», δεν βγάζουν άχνα…

Στην Κερατέα έχουμε πόλεμο και ουδείς ασχολείται…

Στην Κερατέα το πράσινο κράτος και παρακράτος, επί τρεις μήνες, εξαπολύει άγριες πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον των κατοίκων της περιοχής και οι πάντες σφυρίζουν κλέφτικα…

Τώρα η κυβέρνηση με τις κατασταλτικές της στρατιές ετοιμάζει την τελευταία πολεμική έφοδο και πάλι οι «δημοκράτες» Φιλισταίοι σιωπούν, δηλαδή επικροτούν την κυβερνητική κακουργία, την αυθάδη κατάλυση και αυτών των κανόνων και νόμων της δικής τους αστικής δημοκρατίας.

Ο ηρωικός αγώνας των κατοίκων της περιοχής αποκαλύπτει χειροπιαστά τη φύση της «δημοκρατίας» τους και το ρόλο των καθεστωτικών κομμάτων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που αυτό-ονομάζονται «αριστερά» κόμματα».

Όταν ο λαός ξεφύγει από το ρόλο που του επιφυλάσσουν τα καθεστωτικά κόμματα, όταν αρχίζει να απειθαρχεί στα καθεστωτικά και κομματικά διατάγματα, όταν σπάει τις καθεστωτικές και κομματικές αλυσίδες, ΤΟΤΕ από «καλός λαός» μεταβάλλεται σε «αναρχούμενος όχλος», σε «άσχημος λαός», σε «εγκληματικός λαός» που καταλύει τη …λαϊκή κυριαρχία!!!

Τότε όλοι οι αδιάλλακτοι της «δημοκρατικής ευαισθησίας» και των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» ενώνονται και με μια φωνή προστάζουν: «αυτός ο όχλος πρέπει να κομματιαστεί, να μαχαιρωθεί κρυφά και φανερά, για τον ίδιο λόγο που σκοτώνουμε ένα λυσσασμένο σκυλί»!!!

Αυτή είναι η «δημοκρατία» τους!!!!

Αυτή τη «δημοκρατία» ξεσκεπάζει ο ηρωικός αγώνας των κατοίκων της Κερατέας: Τη «δημοκρατία» της υστερικής εισαγγελικής γλώσσας του καθεστώτος, των ΜΑΤ και των μηχανισμών σφαγής του λαού…

Εδώ, όμως απαστράπτει και η θηριώδης υποκρισία της καθεστωτικά ενσωματωμένης «αριστεράς».

Μιλάει για «ανυπακοή», αλλά μπροστά σε αγωνιστικές πράξεις ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ, οι κήρυκες της «ανυπακοής» εξαφανίζονται.

ΟΧΙ μόνο δεν τρέχουν σε πρακτική συμπαράσταση, όχι μόνο δεν κινητοποιούν τις κομματικές τους στρατιές (που τις κατεβάζουν κάθε τόσο σε γιορταστικές παρελάσεις στους δρόμους της Αθήνας) στις εστίες της αγωνιστικής ανυπακοής (Κερατέα), αλλά ούτε και ρητορικά δεν αναδεικνύουν το ζήτημα της Κερατέας ή άλλων εστιών αντίστασης στη δικτατορική κυβέρνηση της τρόικας.

Ο Αγώνας των κατοίκων της Κερατέας ξεγυμνώνει κάθε κάλπικο παρά, όλους αυτούς τους μεταμφιεσμένους με «αριστερά» χρώματα υπαλλήλους του καθεστώτος.

Ο Αγώνας αυτός τρομάζει του πάντες, ακριβώς γιατί αποτελεί το υπόδειγμα των αυθεντικών λαϊκών αντιστάσεων.

Πηγή: http://resaltomag.blogspot.com/2011/03/blog-post_30.html

Πιο αναλυτικά πάνω σε αυτά, στα άρθρα μας:

α) Πολεμική θηριωδία εναντίον της Κερατέας

Η πολεμική θηριωδία του καθεστώτος εναντίον των κατοίκων της Κερατέας

Το «πνεύμα των Χριστουγέννων» των κυβερνητικών ανδρεικέλων είναι ο ανοικτός πόλεμος κατά του ελληνικού λαού.

Το «πνεύμα των Χριστουγέννων» των γενιτσάρων του καθεστώτος είναι το μίσος και το αίμα!!!

Στη Κερατέα η πολεμική θηριωδία της κυβέρνησης σπέρνει τη βία, την τρομοκρατία, τους άγριους ξυλοδαρμούς (ανδρών και γυναικών), τις συλλήψεις, το σπάσιμο των κεφαλιών, σε ένα αιματοβαμμένο πεδίο μάχης.

Γι αυτή τη θηριώδη βαρβαρότητα και αιματοβαμμένη βία, γι αυτές τις ωμές πολεμικές επιδρομές των καθεστωτικών οργάνων οι πολύχρωμοι ηθικολόγοι και οι θρηνώντες φαρισαίοι της «δημοκρατικής ευαισθησίας» το έχουν βουλώσει κυριολεκτικά…

Το κεφάλι του Χατζηδάκη το κάνανε εικόνα περιφερόμενη, γύρω από την οποία στήσανε χορούς από «κατάρες» κατά των διαδηλωτών!!! 

Τα πολλά σπασμένα κεφάλια, ανδρών και γυναικών, των κατοίκων της Κερατέας από τα κτήνη της εξουσίας, τις ωμές επιδρομές των ΜΑΤ, το αίμα που ρέει στην Κερατέα, αυτά όλα έχουν περάσει στη ΣΙΩΠΗ…

Οι ύαινες της ενημέρωσης αυτά τα αποτρόπαια γεγονότα της κρατικής βίας και της κτηνωδίας κατά των κατοίκων της Κερατέας, κατά ενός λαού μιας περιοχής, παραμονές Χριστουγέννων, τα έχουν πνίξει κυριολεκτικά για να μη χαλάσουν το φαρισαϊκό «πνεύμα των Χριστουγέννων» των αφεντικών τους, των κερδών τους, του καταναλωτισμού και της καθεστωτικής «ειρήνης»: Της «ειρήνης» της καθεστωτικής βίας, της «τάξης» και τους νεκροταφείου της Νέας Τάξης….

Μόνο που ούτε και εδώ υπολόγισαν σωστά οι μπράβοι του καθεστώτος και οι δωσίλογοι της κατοχής μας: κυβέρνηση, κόμματα, ΜΜΕ και ποικίλα ιερατεία.

Δεν υπολόγισαν την ανυπότακτη οργή του ελληνικού λαού που συσσωρεύεται με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου και κοχλάζει συμπιεσμένη εδώ και πολύ καιρό…

Οι κάτοικοι της Κερατέας ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΘΕΝΑΡΑ και ΗΡΩΙΚΑ!!!

ΑΝΑΙΧΙΖΟΥΝ όλες τις πολεμικές επιδρομές και επιθέσεις των κατοχικών ανδρεικέλων…

Μέσα στα πυρά του πολέμου βρίσκουν τον τρόπο και την επαναστατική ευφυΐα και ευρηματικότητα να θωρακίσουν και να οργανώσουν την άμυνά τους…

ΚΑΙ να δώσουν στα εκρηκτικά αποθέματα της ΟΡΓΗΣ που συσσωρεύει η ελληνική κοινωνία ΟΧΙ μόνο το παράδειγμα, αλλά και τα «εργαλεία» της λαϊκής ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ!!!!!

Τέτοιοι είναι οι σπινθήρες που πυροδοτούν τις παλλαϊκές και θυελλώδεις ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ…

Και ξεσκεπάζουν τους «αριστερούς» δημοκόπους που κηρύσσουν «πόλεμο» κατά του καθεστώτος, «ανυπακοή» και «ξεσηκωμό», ΑΛΛΑ το βάζουν στα πόδια από τα μέτωπα του πολέμου και το χειρότερο: Συκοφαντούν το λαό όταν ξεσηκώνεται και τους πολεμιστές του…

Αλήθεια που βρίσκονται τα κομματικά «στρατεύματα» του ΚΚΕ;

ΓΙ αυτό όλα τα όργανα του καθεστώτος εναγωνίως προσπαθούν να τις συκοφαντήσουν…

ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΟΥΝ.

Σε λίγο η φωτιά της λαϊκής οργής θα τους κάψει όλους…

πηγή: http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5219

***

β). Κερατέα: Ο τρόμος και το ξεγύμνωμα των καθεστωτικών μαϊμούδων…

Κερατέα: Ο τρόμος και το ξεγύμνωμα των καθεστωτικών μαϊμούδων…

Η «ανυπακοή, σαν φράση ρητορική, έχει γίνει της μόδας.

Οι ρήτορες, όμως της «ανυπακοής», ιδιαίτερα αυτοί του ΚΚΕ, αλλά και των «Ανεξάρτητων Κινημάτων», καταπίνουν τη γλώσσα τους όταν η ανυπακοή εκδηλώνεται πρακτικά.

Οι κάτοικοι της Κερατέας, σύσσωμοι και επί μήνες, ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ στη δικτατορική αυθαιρεσία της κατοχικής κυβέρνησης και οι ρήτορες της «ανυπακοής» έχουν «καταπιεί» αυτή τη λαϊκή, αγωνιστική ανυπακοή.

Η κυβέρνηση έχει κηρύξει ανελέητο πόλεμο εναντίον των κατοίκων μιας περιοχής, πραγματικό πόλεμο με τους στρατούς των ΜΑΤ, οι κάτοικοι αντιστέκονται με βάση και στήριγμά τους την παραδειγματική αυτό-οργανωσή τους και οι καταναλωτές της φράσης «ανυπακοή», δεν εκδηλώνουν την ελάχιστη συμπαράσταση…

Αυτή είναι η «ανυπακοή» του ΚΚΕ και των λοιπών καταναλωτών της φράσης. Μια «ανυπακοή» που όταν αυτή εκδηλώνεται ΠΡΑΚΤΙΚΑ από το λαό, αυτή υπακούουν στην καθεστωτική «νομιμότητα» της κατοχικής κυβέρνησης…

Γιατί, όμως, οι κήρυκες της «ανυπακοής» παρασιωπούν σκανδαλωδώς, σαμποτάρουν υπογείως και υπονομεύουν δολίως την αγωνιστική ΑΝΥΠΑΚΟΗ των κατοίκων της Κερατέας;

Ο λόγος είναι απλός: Ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας είναι η αυθεντική και ρωμαλέα ΑΝΥΠΑΚΟΗ του λαού, ενώ η δική τους «ανυπακοή» είναι φράση κάλπικη, για εκλογική κατανάλωση, και στην πράξη ΥΠΑΚΟΗ στο καθεστώς…

Ο Αγώνας των κατοίκων της Κερατέας δεν είναι κομματική φιέστα, ούτε ρητορικό σώου, αλλά αληθινός πόλεμος: Ρωμαλέα και μαχητική ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ του λαού ενάντια στα κυβερνητικά και τα καθεστωτικά ανδρείκελα, ενάντια στη ΣΙΩΠΗ των ΜΜΕ, αλλά και τις συκοφαντίες του καθεστωτικού κόσμου.

Αυτό, όμως, που έχει πανικοβάλει κυριολεκτικά την κυβέρνηση και τα κόμματα της καθεστωτικής νομιμότητας είναι τούτο: Η ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ αυτού του αγώνα.

ΟΙ κάτοικοι της Κερατέας ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΝ στην πράξη το αλφάβητο των επαναστατικών κινημάτων που τόσο επιμελώς έχουν καρατομήσει τα δήθεν αριστερά κόμματα: Τις ΙΔΕΕΣ και τις ΑΞΙΕΣ της αυτό-οργάνωσης του λαού…  

Στην Κερατέα ζωντανεύει μια άλλη κοινωνία στηριγμένη αυθεντικά και αγωνιστικά πάνω στις αρχές της Άμεσης Δημοκρατίας, τις αξίες της συλλογικότητας και της αγωνιστικής αλληλεγγύης.

Στην Κερατέα η εξουσία των ανδρεικέλων και των πολύμορφων και πολύχρωμων καθεστωτικών «μπράβων» έχει παραμεριστεί και αντικατασταθεί από την εξουσία του λαού: Μια εξουσία που όλοι συμμετέχουν στις αποφάσεις και στην οργάνωση του αγώνα, μια εξουσία που θεμελιώνεται στα βάθρα της πραγματικής δημοκρατίας, στο συλλογικό «Εγώ» και στις αξίες της αλληλεγγύης…

Να, γιατί ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας έχει σπείρει τον τρόμο σε όλα τα καθεστωτικά κόμματα, στα Μαντεία της προπαγάνδας τους (ΜΜΕ) και στους μεταμφιεσμένους, αντικαθεστωτικούς δήθεν προφήτες, σε κάθε κάλπικο παρά.

Ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας αμφισβητεί συνολικά την καθεστωτική και κομματική απάτη, θέτει παραδειγματικά τις πραγματικές μορφές της αυτό-οργάνωσης του λαού, φωτίζει το δρόμο μιας άλλης εξουσίας: Της εξουσίας του λαού μέσα από τα δικά του όργανα, την αγωνιστική συμμετοχή όλων στις αποφάσεις και την οικοδόμηση του συλλογικού «Εγώ».

Να, γιατί το ΚΚΕ και όλοι οι ρήτορες της «ανυπακοής» υπονομεύουν δολίως και παρασιωπούν σκανδαλωδώς αυτές τις αυθεντικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις ανυπακοής…

Η Κερατέα δείχνει το δρόμο. Η Κερατέα αναζωπυρώνει το επαναστατικό αλφάβητο των αυθεντικών λαϊκών αγώνων και ξεγυμνώνει το καθεστώς και τα μεταμφιεσμένα δεκανίκια του.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΡΕΥΡΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ…

Πηγή: http://resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5411

***

Κερατέα

Μπορεί το ΚΚΕ, ως κόμμα να σιωπά σκανδαλωδώς πάνω στο ζήτημα της Κερατέας, ούτε δημοσιογραφικά δεν ασχολείται με ζήλο (τρεις μήνες τώρα), αλλά καλύπτεται από το ισχυρό του «άλλοθι», τον Νίκο Μπογιόπουλο, ο οποίος έχει αναφερθεί κάποιες, ελάχιστες, φορές.

Διαβάστε το σημερινό του άρθρο.

Κερατέα

Επί τρεις μήνες έχουν θέσει μερικές δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε κατάσταση πολιορκίας.

Οι κάτοικοι της Κερατέας και της ευρύτερης περιοχής της Λαυρεωτικής, γυναίκες, παιδιά, γέροντες, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή σε ένταση επιχείρηση τρομοκρατίας.

Υφίστανται την ωμή βία. Συμβιώνουν με τα ένστολα «τσαμπουκαλίκια». Η καθημερινότητά τους είναι πλέον συνυφασμένη με την καταστολή. Τους ξυλοδαρμούς. Τις εισβολές στα σπίτια τους. Τις διώξεις. Τα χημικά. Τις καταστροφές των περιουσιών τους.

Και βέβαια, επειδή η «δημοκρατία» λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα, αν εξαιρέσει κανείς ελάχιστες χαραμάδες αλήθειας, η φωνή των κατοίκων είτε «πνίγεται», είτε διαστρεβλώνεται και συκοφαντείται από τα ΜΜΕ.

*

Οι «αντιεξουσιαστές της εξουσίας» εφαρμόζουν στην Κερατέα το δόγμα τους σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια.

Το δόγμα τους είναι ένα: «Κάνουν ό,τι γουστάρουν»!

Δεν αποκλείεται μάλιστα, στο πλαίσιο των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης, του ΔΝΤ, της ΕΕ, οι «σοσιαλιστές» μας να έχουν ευρύτερο σχέδιο.

Να χρησιμοποιούν την Κερατέα σαν πείραμα. Σαν προσομοίωση του μέλλοντος που ετοιμάζουν να μας «φορέσουν» σε κάθε γωνιά της επικράτειας.

*

Η ιστορία ξεκινάει μερικά χρόνια πίσω. Και είναι πολύ διδακτική.

«Επρεπε το κράτος να πει στους δημάρχους: "Εχετε δυο μήνες για να αποφασίσετε για νέες χωματερές. Δεν αποφασίζετε! Νομοθετώ και κατεβάζω τα ΜΑΤ, τα τανκς, το στρατό, τι χρειάζεται, και ανοίγω νέα χωματερή".

Ετσι λειτουργούν τα κράτη»!

Παρά κάτι συμπληρώθηκε μια δεκαετία από εκείνη την τόσο «γλαφυρή» δήλωση του Θ. Πάγκαλου (στον ρ/σ ΣΚΑΪ, 12/3/2003).

Το θέμα ήταν οι χωματερές και το πώς η εξουσία θα έπρεπε να δράσει στην ευρύτερη περιοχή για την χωροθέτησή τους. Αυτά έλεγε τότε ο Πάγκαλος.

Σήμερα η κυβέρνηση του αντιπροέδρου δεν έφτασε μέχρι του σημείου να στείλει πρόσκληση στα «τανκς» και το «στρατό». Προς Θεού! Εχει περιοριστεί στα ΜΑΤ...

*

Ομως η κυβέρνηση των ΜΑΤ υποτίθεται ότι πρέπει να ενεργεί με βάση το δίκαιο. Αλλωστε αυτή η κυβέρνηση είναι που μετατρέπεται κάθε τρεις και λίγο σε «εισαγγελέα» θέτοντας σε όποιον της «αντιμιλάει» το «αμείλικτο» ερώτημα: «Σέβεστε τους νόμους;»...

Αλλά ποιο «δίκαιο» ακριβώς εφαρμόζουν τα ΜΑΤ της κυβέρνησης στην Κερατέα; Ποιους νόμους εφαρμόζουν;

Οι κάτοικοι δείχνουν να μην αμφιβάλουν: «Το "δίκιο" των εργολάβων», απαντούν.

Μάλιστα προσκομίζουν και πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για να τεκμηριώσουν τη θέση τους:

• Πριν λίγες ημέρες, την 1η του μήνα, το δικαστήριο, το Ειρηνοδικείο Λαυρίου, εξέδωσε (για δεύτερη φορά!) απόφαση με την οποία απαγορεύεται οποιαδήποτε εργασία στην περιοχή για ΧΥΤΑ. Εκτός μάλλιστα όλων των υπολοίπων λόγων που επικαλείται το δικαστήριο είναι και τούτος: Οτι για να επιτραπούν οι εργασίες θα πρέπει πρώτα να αποφανθούν οι αρμόδιες αρχαιολογικές υπηρεσίες περί της μη ύπαρξης αρχαιολογικών ευρημάτων στο χώρο αυτό.

Και εδώ έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα στοιχείο:

• Δεν έχει περάσει ούτε μήνας από την ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων με την οποία εκφράζει την «έντονη αντίθεσή του στην επαπειλούμενη κατασκευή του ΧΥΤΑ Κερατέας, σε απόσταση αναπνοής από τον αρχαιολογικό χώρο του Οβριοκάστρου» και «καλεί τους αρμόδιους φορείς να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και, έστω την ύστατη στιγμή, να αποτρέψουν την κατασκευή του ΧΥΤΑ στη συγκεκριμένη θέση, ώστε να αποφευχθεί η αλλοίωση της φυσιογνωμίας του ιστορικού και αρχαιολογικού τοπίου της Λαυρεωτικής»!

*

Τελικά, δεν μένει αμφιβολία: Εκείνοι που πραγματικά επιδεικνύουν υπεύθυνη στάση, τόσο από άποψη σεβασμού της αρχαιολογικής κληρονομιάς, όσο από άποψη συνάδουσα με τη δικαστική απόφαση, και κυρίως από την άποψη της περιβαλλοντικής προστασίας και της υγείας του πληθυσμού της περιοχής είναι οι κάτοικοι.

Οχι η κυβέρνηση. Οι κάτοικοι.

*

Ο αγώνας των κατοίκων, λοιπόν, είναι δίκαιος. Και θα είναι κέρδος αυτού του αγώνα, που καταδεικνύει περίτρανα την κυβερνητική αυθαιρεσία, η διεξαγωγή του περιφρουρημένα από «παγίδες» και προκλήσεις που μπορούν να τον προβοκάρουν, με έναν προσανατολισμό που θα θέτει στόχο:

α) την χωροθέτηση νέων ΧΥΤΑ χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς (εντός και εκτός της περιφέρειας Αττικής), με βάση επιστημονικοτεχνικά τεκμηριωμένες μελέτες, χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες και με όρους διαφάνειας και συμμετοχής όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αποκλείοντας την υπερκορεσμένη περιοχή Ανω Λιοσίων - Θριασίου

β) την αταλάντευτη εναντίωση στην καρκινογόνο καύση των απορριμμάτων και

γ) το άμεσο κλείσιμο και την αποκατάσταση των παράνομων και ανεξέλεγκτων χωματερών.

*

Εν κατακλείδι:

Η αλληλεγγύη απέναντι στους κατοίκους της Λαυρεωτικής δεν μπορεί παρά να είναι αυτονόητη.

Η καταγγελία της άγριας επίθεσης που δέχονται από την κυβέρνηση το ίδιο.

Η συμπαράσταση στα αιτήματά τους για άμεση απόσυρση των δυνάμεων καταστολής από την περιοχή και για καμία έναρξη εργασιών στην περιοχή τώρα και στο μέλλον, αμέριστη.

ΠΗΓΗ:

http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6176622&publDate=30/3/2011

http://resaltomag.blogspot.com/2011/03/blog-post_6176.html

***

Το μάθημα της Κερατέας

του Θανάση Καρτερού

Ακούμε συχνά τους κοινοβουλευτικούς ρήτορες να κάνουν χρήση, ή και κατάχρηση, του γνωστού αξιώματος: Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Παρακολουθώντας όμως όσα συμβαίνουν τόσο καιρό στην Κερατέα μπορούμε να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα, που ίσως αποδειχτεί για όλους, και κυρίως για τους κυβερνώντες, πιο χρήσιμο από την επανάληψη μιας κοινοτοπίας:

Στη δημοκρατία μπορεί να μην υπάρχουν αδιέξοδα, στην Κερατέα όμως υπάρχουν.

Στην πολύπαθη, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, αυτή περιοχή της Αττικής δοκιμάζεται όχι μόνο η υπομονή και η μαχητικότητα των κατοίκων, όχι μόνο η απίστευτα εμπαθής αδιαλλαξία της κυβέρνησης, όχι μόνο όλα τα πλέγματα συμφερόντων και όλες οι κακοδαιμονίες της συντεταγμένης και ασύντακτης πολιτείας μας, αλλά και κάτι πολύ περισσότερο. Η δυνατότητα της ελληνικής δημοκρατίας να δίνει δημοκρατικές λύσεις και να μην τρώει τα μούτρα της σε αδιέξοδα που η ίδια δημιουργεί και συντηρεί, με απρόβλεπτες και επικίνδυνες συνέπειες για όλους.

Διότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα αν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι για την εξεύρεση ή τη διάνοιξη διεξόδων κάνουν τη δουλειά τους. Αλλιώς καμιά δημοκρατία, όσο καλή και άγια κι αν είναι, δεν προσφέρει αυτοματισμούς κοινωνικής συναίνεσης και τυφλοσούρτες κοινωνικής πειθαρχίας.

Αν μια μεγάλη περιοχή, ένας μεγάλος κλάδος, μια μεγάλη πλειοψηφία, λέει όχι σε μια κρατική απόφαση που την αφορά και μάλιστα με την απόλυτη και συμπαγή αποφασιστικότητα της Κερατέας, τότε ας το πάρουν απόφαση ότι η απόφαση δεν περνάει. Κι αυτό είναι απολύτως δημοκρατικό.

Δουλειά τους συνεπώς είναι να βρουν διέξοδο, πρωτίστως για να μην εξελιχθεί το αδιέξοδο σε τραγωδία. Και η δημοκρατία προσφέρει όλα τα εργαλεία για τον σκοπό αυτό. Τον διάλογο, το συμβιβασμό, την ψύχραιμη επανεξέταση από μηδενική βάση αν χρειαστεί, ακόμα και την υποχώρηση αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Μόνο οι χούντες φοβούνται να υποχωρήσουν και καταφεύγουν παντού και πάντα στη βία εν ονόματι του νόμου και της τάξης.

Η δημοκρατία ξέρει πάντα και αναγνωρίζει ότι κανένας νόμος και καμιά απόφαση δεν μπορεί να ισχύσει κόντρα στην κοινωνική ομάδα που αφορά. Τελεία και παύλα.

Αρκούν λοιπόν οι κυβερνητικοί τσαμπουκάδες και οι αστυνομικές επελάσεις. Δεν τους περνάει παντού, ας το πάρουν λοιπόν το μάθημα της Κερατέας κι ας αναζητήσουν δημοκρατική διέξοδο πριν να είναι πολύ αργά.

Πηγή: http://forkeratea.blogspot.com/2011/04/blog-post_02.html

Και από:

http://olympia.gr/2011/04/02/%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%ac%ce%b8%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%b5%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%ad%ce%b1%cf%82/

http://www.forkeratea.blogspot.com/#main-post-4

***

Μεγάλη η γκρίνια των Αστυνομικών για την Κερατέα

Σε συμβολικό αποκλεισμό προχώρησε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο και Αντιπρόσωποι της Ένωσης διαμαρτυρόμενοι για εργασιακά και άλλα προβλήματα που δημιουργούνται για τους συναδέλφους που εργάζονται καθημερινά στην περιοχή της Κερατέας.

Ένα ζήτημα το οποίο δεν είναι Αστυνομικό καλούμαστε να το λύσουμε εμείς ενώ θα έπρεπε να έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες από την Κυβέρνηση.

Όλοι γνωρίζουν ότι καθημερινά υπάρχουν τραυματίες Αστυνομικοί στην περιοχή της Κερατέας και το ερώτημα που μπαίνει αβίαστα είναι

ΕΩΣ ΠΟΤΕ;

Εάν δεν δοθεί η πρέπουσα λύση όσον αφορά τα εργασιακά ζητήματα των Αστυνομικών σύμφωνα με όσα ορίζονται στους Νόμους και στα Π.Δ η Ένωσή μας θα επανέλθει σύντομα με πιο δυναμικές διαμαρτυρίες.

Προσθέτουμε τέλος ότι ανάλογα ζητήματα, εργασιακά, υγιεινής και ασφάλειας αντιμετωπίζουμε και στην χωματερή Άνω Λιοσίων όπου και εκεί καθημερινά απασχολούνται δεκάδες Αστυνομικοί.

Η Αστυνομία είναι για να παρέχει το αγαθό της ασφάλειας στους πολίτες και όχι να φυλάει τις χωματερές που οι Δήμοι εδώ και χρόνια δεν έκαναν αυτά που οι νόμοι προστάζουν αν και διατέθηκαν χιλιάδες Ευρώ για τις χωματερές.

Πηγή: easya

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ 21ου ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΟΑΣΥ (Αναφορά στη Κερατέα)

“Συμμεριζόμενοι ως Έλληνες Αστυνομικοί τον προβληματισμό και τις αγωνίες όλων σχετικά με την πορεία της χώρας μας, τις οικονομικές της αντοχές και κυρίως την προοπτική που έχει για ευημερία σε ένα περιβάλλον οικονομικής κρίσης, συμμετείχαμε στο 21ο Πανελλαδικό μας Συνέδριο, με πλήρη επίγνωση των γενικότερων και των ειδικότερων ζητημάτων, που απασχολούν και πρέπει να απασχολούν ένα συνδικαλιστικό φορέα, όπως είναι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Παλλαϊκή είναι η απαίτηση να ασχοληθεί επιτέλους σοβαρά η Πολιτεία με την Ελληνική Αστυνομία. Τα κοινωνικά προβλήματα δεν επιλύονται με την κατασταλτική δύναμη της αστυνομίας. Γι’ αυτό ζητάμε την απεμπλοκή των αστυνομικών δυνάμεων και από την «επίλυση» του προβλήματος που έχει ανακύψει στην Κερατέα. Το εκφράζει η κοινωνία, το διατυπώνουν ξεκάθαρα πολιτικοί αναλυτές, οι οποίοι προειδοποιούν για τον κίνδυνο να επιστρέψει η ΕΛ.ΑΣ. σε άλλες εποχές.”

Το ψήφισμα συμπεριέλαβε την αναφορά για τη Κερατέα, χάρις και την σημαντική παρέμβαση του Δημοτικού Συμβούλου Λαυρεωτικής, Κου Μανώλη Μπίστα μέλους της ΠΟΑΣΥ!

Πηγή: poasy.gr

“Κακώς μας έβαλαν μπροστά”, λένε οι αστυνομικοί

Το αδιέξοδο στην Κερατέα παραμένει και θα παραμένει. Αυτό εκτιμούν ανώτατοι αξιωματικοί της ασφάλειας οι οποίοι είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους επικεφαλής των ΜΑΤ που ζούν την κατάσταση από κοντά.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι τελευταίες θέσεις και οι επισημάνσεις σε κλιμακωτό επίπεδο των αξιωματικών της νοτιοανατολικής Αττικής, είτε της Τάξης, είτε της Ασφάλειας, των αντίστοιχων της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης και κυρίως των άμεσα εμπλεκόμενων που είναι οι επικεφαλής των ΜΑΤ, σημειώνουν ότι διαφαινόμενη λύση στις δυναμικές συγκρούσεις με τους κατοίκους που μαίνονται με αμείωτη ένταση από τις 11 Δεκεμβρίου, δεν υπάρχει.

Οι αξιωματικοί που μελετούν κι αναλύουν όλο αυτό το χρονικό διάστημα τα δεδομένα και όλες τις συναρτήσεις που επιδρούν στην κρίση, συμφωνούν ότι ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση ξεκίνησε τη διαχείριση του θέματος, αφενός ήταν εσφαλμένη, αφετέρου συντελεί ώστε το Κράτος, οι μηχανισμοί του και οι εμπλεκόμενες εταιρείες, αργά ή γρήγορα να φύγουν έχοντας αποδεχτεί ότι μπορεί να κερδήθηκαν κάποιες μάχες, αλλά χάθηκε ο πόλεμος.

Ακόμη κι αν κάποια στιγμή επιλεγούν δυναμικές λύσεις, με ισοπεδωτική επέλαση των ΜΑΤ, οι προβλέψεις είναι πως ο ανταρτόπολεμος θα συνεχιστεί και οι καθημερινές διολιοφθορές θα καταστήσουν αδύνατη τη λειτουργία είτε ενός ΧΥΤΥ όπως εμφανίζεται από κυβερνητικής πλευράς η διαμόρφωση του διεκδικούμενου εκατέρωθεν χώρου, είτε ενός ΧΥΤΑ όπως λένε οι κάτοικοι.

Ακόμη και να γίνει το ανέφικτο, να βάλουν δηλαδή 10 διμοιρίες να προστατεύουν μέρα και νύχτα τις εγκαταστάσεις, πάλι δεν θα σταματήσουν τα σαμποτάζ, ούτε και οι συγκεκριμένες δυνάμεις θα μπορούν να παραμείνουν εσαεί. Συνεπώς, όπως αναφέρεται από τα αστυνομικά επιτελεία, η Αστυνομία θα έπρεπε να ήταν το έσχατο χαρτί διαπραγμάτευσης που θα έπρεπε ν’ ανασύρει η κυβέρνηση από τη φαρέτρα.

Τώρα όμως που επιστρατεύθηκε ως πρώτο κι επιχειρήθηκε βίαια να επιβληθεί στη λογική και στη συνείδηση των επαναστατημένων κατοίκων, συντελεί με τον πλέον αποφασιστικό τρόπο σε αυτή καθαυτή την ήττα.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η εμβόλιμη παρέμβαση στο θέμα του κ. Παπουτσή, ο οποίος στο περιθώριο της συνάντησης με αντιπροσωπεία της ομάδας Σοσιαλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έσπευσε ασμένως να διαχωρίσει την εμπλοκή της Αστυνομίας από τη … “συνταγή” της κρίσης δηλώνοντας με απόλυτη κατηγορηματική σαφήνεια ότι:

“Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη. Γιατί με συστηματικό τρόπο εδώ και πάρα πολύ καιρό, ορισμένοι επιχειρούν να μετατρέψουν μια προσπάθεια της Κυβέρνησης για τη δημιουργία χώρου υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων με όλους τους περιβαλλοντικούς κανόνες, σε μια αστυνομική υπόθεση. Επιχειρούν να εμφανίσουν την κυβέρνηση, ως μια κυβέρνηση η οποία λειτουργεί σε αστυνομικό κράτος… Η Αστυνομία βρίσκεται εκεί στο πλαίσιο των αποφάσεων της Κυβέρνησης, της νόμιμης Κυβέρνησης της χώρας…

Κάποιοι είναι υπεύθυνοι γι αυτό. Κάποιοι είναι οχυρωμένοι πίσω από αυτή την κατάσταση. Κάποιοι ευνοούνται από αυτή την κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση επαναλαμβάνω, έχουν ευθύνες. Αυτές τις ευθύνες, νομίζω ότι είναι καιρός η Δικαιοσύνη να πάρει τις πρωτοβουλίες που πρέπει και να τις αποδώσει”.

Ο εστί μεθερμηνευόμενον, δηλαδή μέρες που έρχονται, απελθέτω απ΄ εμού το ποτήριον τούτο.

Πηγή: http://olympia.gr/2011/04/02/%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%b7-%ce%b7-%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%af%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b1%cf%83%cf%84%cf%85%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84/

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel