Ζωηφόρος

Εκπομπή ζητάει η Εκκλησία - Ψηφίζω: «Το Αρχονταρίκι» στην ΕΡΤ,

Εκπομπή ζητάει η Εκκλησία

Ψηφίζω: «Το Αρχονταρίκι» στην ΕΡΤ

*** 

Εκπομπή στην ΕΡΤ θέλει η Εκκλησία

- Η Ιερά Σύνοδος ζητεί την προβολή του έργου της Εκκλησίας

και διαμαρτύρεται για τη διακοπή της εκπομπής «Αρχονταρίκι»

Εκπομπή για την Εκκλησία θα ζητήσει από την ΕΡΤ η Ιερά Σύνοδος. Οι 12 μητροπολίτες - μέλη της Συνόδου αποφάσισαν να ζητήσουν από τη διοίκηση της ΕΡΤ την προβολή εκπομπής που θα αναφέρεται στην Εκκλησία και την προσφορά της. Ταυτόχρονα οι ιεράρχες αποφάσισαν στην ίδια επιστολή τους να εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για τη διακοπή της προβολής της εκπομπής «Αρχονταρίκι» που παρουσίαζε επί 19 χρόνια ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Όπως δήλωνε στο «Βήμα» Συνοδικός Μητροπολίτης «πρέπει να υπάρχει στην κρατική τηλεόραση μια εκπομπή για την Εκκλησία ανεξάρτητα από την εξέλιξη που θα υπάρχει με την εκπομπή του Μητροπολίτη Δημητριάδος». Όπως προσέθετε, «τις τελευταίες ώρες, και μετά τον καταιγισμό που δέχθηκε η διοίκηση της ΕΡΤ από διαμαρτυρίες, πληροφορίες δείχνουν ότι η εκπομπή Αρχονταρίκι θα συνεχίζει να προβάλλεται όμως ανεξάρτητα από την τύχη της πρέπει να υπάρχει ειδική εκπομπή για την Εκκλησία».

Μάλιστα, όπως σημειώνεται, πρόκειται για ένα αίτημα που και κατά το παρελθόν είχε θέσει η Ιερά Σύνοδος και είχε αποφασιστεί να συζητηθεί το θέμα με την διοίκηση της ΕΡΤ και εκπροσώπους από την πλευρά της Εκκλησίας τους Μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο και Σύρου κ. Δωρόθεο.

Πηγή: http://www.tovima.gr/society/article/?aid=392553

Και από: http://exagorefsis.blogspot.com/2011/03/blog-post_30.html

***

Τα πράσινα μήλα έφαγαν το Αρχονταρίκι

Αγαπητός φίλος  μας ενημέρωσε ότι πριν από πριν από λίγες μέρες η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να διακόψει οριστικά και αμετάκλητα την εκπομπή ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ, η οποία επί 19 έτη κατείχε σημαντική θέση στο Κυριακάτικο πρόγραμμα της κρατικής Τηλεοράσεως και ήταν εκπομπή υψηλής θεαματικότητας στο πρόγραμμα των κρατικών καναλιών.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος παρουσίαζε με νηφαλιότητα θεολογικά, ιστορικά, κοινωνικά και παιδαγωγικά θέματα.

Στη θέση της θα προβάλλεται η οικολογική σειρά «Μήλα μου πράσινα».

***

Έκοψαν το «αρχονταρίκι» μετά από 19 χρόνια

Τίτλους τέλος έριξε αιφνιδιαστικά η διοίκηση της ΕΡΤ για την εκπομπή «αρχονταρίκι» που παρουσίαζε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος.

Επί 19 χρόνια κάθε Κυριακή που μεταδίδονταν η εκπομπή αποσπούσε μόνο θετικά σχόλια ενώ συγκέντρωνε και υψηλά νούμερα τηλεθέασης με βάση τα δεδομένα της ΕΤ1.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος δεν ενημερώθηκε επισήμως από την διοίκηση της ΕΡΤ γι’ αυτή την απόφαση. Στην θέση της θα προβάλλεται εκπομπή με οικολογικά θέματα.

Όλο αυτό το διάστημα και λόγω του προβλήματος που υπήρχε με τους συμβασιούχους είχαν ζητήσει από τον κ. Ιγνάτιο να προβάλλονται παλαιότερες εκπομπές του σε επανάληψη.

Και να φανταστεί κανείς ότι η ΕΡΤ είχε αρνηθεί εκκλησιαστικές εκπομπές στον Αρχιεπίσκοπο με την πρόφαση ότι ήδη υπήρχε το «Αρχονταρίκι» αλλά και η μετάδοση της Θ. Λειτουργίας κάθε Κυριακή το πρωί

Πηγή: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=56341&catID=7

***

Ψηφίζω: Να επαναφέρουν «Το Αρχονταρίκι» στην ΕΡΤ

Μας αναγκάζουν και πληρώνουμε ΕΡΤ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, το κράτος, από τη φορολογία των Ελλήνων πολιτών ενισχύει την  ΕΡΤ με διάφορα προγράμματα επιχορήγησης και η ΕΡΤ τώρα έρχεται και κόβει την μοναδική εκπομπή για θρησκευτικού ενδιαφέροντος, ΄΄το Αρχονταρίκι΄΄  που επί 19 χρόνια επιμελούνταν και παρουσίαζε με ιδιαίτερο σεβασμό ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάντιος.

Την ίδια ώρα  το Ελληνικό Κράτος δαπανά 15 εκ ευρώ για την ανέγερση μουσουλμανικού τέμενους (τζαμί) στην Αττική.

Παράλληλα, προβλέπεται ότι οι αποδοχές του μουσουλμάνου θρησκευτικού λειτουργού –που ορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων- «βαρύνουν εξ ολοκλήρου τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων».

Σύμφωνα με το νόμο 3512, Ιδρύεται Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.), μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με την επωνυμία «Διοικούσα Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών», που εδρεύει στα όρια του Δήμου Αθηναίων. Στο υπό αναμόρφωση νέο πρόγραμμα της κρατικής τηλεόρασης υπό τη διεύθυνση του κ. Λάμπη Tαγματάρχη επέλεξαν ΄΄Το Αρχονταρίκι΄΄ να σταματήσει να μεταδίδετε. Η εκπομπή, εκτός του θρησκευτικού πλαισίου αναφερόταν και σε εθνικά, παιδαγωγικά και κοινωνικά θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος με σταθερά υψηλή τηλεθέαση. Με τι κριτήριο πήραν αυτή την απόφαση;Αν επικαλεστούν οικονομικούς λόγους, γιατί δεν κόβουν άλλη εκπομπή που δεν έχει παιδαγωγικό χαρακτήρα. Η ευθύνη τους είναι τεράστια και άμεσα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις.

Ας στείλουμε όλοι το μήνυμα μας..Τηλ. - FAX ΕΡΤ:

2106066845, 2106009325 (fax) - Προέδρου κ. Παπαγεωργίου

2107758824, 2107797776(fax) - Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Ταγματάρχη

2107761169, 2107761056 (fax) - Υπευθ. Τηλεοράσεως ΕΤ1 κας Μουρίκη

ΚΕΕΠ για εκφραση παραπόνων, διαμαστυρίας κ.λ.π. για θέματα που αφορούν στο πρόγραμμα και στις εκπομπές της κρατικής τηλεόρασης http://www.ert.gr/keep

Πηγή: http://www.agioritikovima.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=1929:ert-arxontariki-kopike&catid=99:news&Itemid=369

Και από: http://exagorefsis.blogspot.com/2011/03/blog-post_1314.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel