Ζωηφόρος

Ο δήμαρχος κ. Καμίνης και το e-mail για το τζαμί!

Ο δήμαρχος κ. Καμίνης και το e-mail για το τζαμί!

***

Απίθανα αντανακλαστικά από το δήμαρχο κ. Καμίνη

στη δολοφονία του 44χρονου στο κέντρο από τους αλλοδαπούς

Το ποτήρι ξεχείλιζε κι αυτός συζήταγε για το τζαμί!

από την εφημερίδα «Press Time», Σάββατο 14 – Κυριακή 15 Μαΐου 2011

***

Την ώρα που η Αθήνα «έβραζε» για το αποτρόπαιο έγκλημα εις βάρος του 44χρονου Μανώλη Καντάρη, ο κ. Καμίνης έστελνε e-mail στα στελέχη του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συνάντηση τους την Κυριακή το απόγευμα.

***

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αθήνα δεν λύνονται μόνο με «θα», χρειάζονται πράξεις, τις οποίες ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης δεν τις έχει υλοποιήσει. Οι Αθηναίοι πολίτες έφτασαν στο έσχατο σημείο να τρέμουν να βγουν από το σπίτι τους και να κλειδαμπαρώνονται μέσα σε αυτό, για να σώσουν τη ζωή τους. Όμως, ο δήμαρχος έδωσε λύση και σε αυτό: Οι καταστηματάρχες να αφήνουν τα φώτα στις βιτρίνες ανοιχτά, ώστε να μην υπάρχουν σκοτεινοί δρόμοι και η Δημοτική Αστυνομία να μπορεί να συνεχίσει ανενόχλητη το «σαφάρι» κλήσεων. Όμως αυτό, όπως αποδεικνύεται, ήταν το λιγότερο...

Την ώρα που η Αθήνα «έβραζε» για το αποτρόπαιο έγκλημα εις βάρος του 44χρονου Μανώλη Καντάρη ο κ. Καμίνης έστελνε e-mail στα στελέχη του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συνάντηση τους την Κυριακή το απόγευμα. Η έκτακτη συνάντηση δεν έχει, όπως θα περίμενε κανείς, ως θέμα συζήτησης την εγκληματικότητα και τη βία στο κέντρο της Αθήναι, καθώς και τα άλλα για το ισλαμικό τέμενος, που είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο νυν δήμαρχος ότι θα φτιάξει. Όμως είναι αυτό το θέμα που «καίει» την Αθήνας

Το ισλαμικό τέμενος είναι η πρώτη προεκλογική υπόσχεση, που πραγματοποιεί ύστερα από 130 μέρες, που διοικεί ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. Δεν έχει υλοποιήσει κανένα από τα «φανταχτερά» έργα που υποσχόταν όταν μιλούσε στις εκδηλώσεις, στα κανάλια και στις εφημερίδες. Αντίθετα, ο δήμος έχει πέσει στα Τάρταρα από την 1η Ιανουαρίου κι όχι λόγω χρεών. Όταν έθετε υποψηφιότητα ο τότε συνήγορος του πολίτη, όχι μόνο αναγνώριζε τις άθλιες συνθήκες, με τις οποίες έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι οι κάτοικοι της Αθήνας, αλλά ήξερε και πως ακριβώς θα βοηθήσει τους δημότες του, αλλά και το δήμο.

Στον κόσμο τους

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η απόφαση για το εν λόγω δημοτικό συμβούλιο είχε παρθεί πριν γίνουν όλα όσα έγιναν, που έβαλαν «φωτιά» στην Αθήνα. Όμως, το e-mail από τη γραμματεία του κ. Καμίνη, αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο. Ο δήμαρχος, κάλεσε σε έκτακτη σύσκεψη την παράταξη του, το απόγευμα της Κυριακής στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Κοτζιά, με δική του επιλογή των θεμάτων, της ημέρας και της ώρας. Άλλωστε, αυτό σημειώνεται ρητά: «Η ημέρα και η ώρα προτάθηκε από το δήμαρχο, λόγω της σοβαρότητας των θεμάτων, ώστε να υπάρχει άνεση χρόνου για διάλογο και αποφάσεις».

Ποια είναι τα σοβαρά θέματα που απασχολούν το δήμο Αθηναίων, λίγες μόνο ώρες μετά τη δολοφονία του 44χρονου στην Γ΄ Σεπτεμβρίου και ενώ οι κάτοικοι του κέντρου έχουν ξεσηκωθεί και σημειώνονται τα πρώτα επεισόδια; Το ισλαμικό τέμενος, αλλά και οι... χορηγίες, όπως σημειώνεται στην αλληλογραφία του δημάρχου. Μπορεί να πει κανείς ότι ο δήμαρχος είναι στον... κόσμο του. Έχουν περάσει πέντε ολόκληροι μήνες από την εκλογή του και η καρδιά της Αθήνας θυμίζει Καμπούλ.

Έγκλημα

Το κέντρο της Αθήνας θα γεννηθεί μέσα από τις στάχτες του, οι κάτοικοι θα κυκλοφορούν ελευθέρα και θα ξαναζωντανέψει έλεγε ως συνήγορος του πολίτη, ενώ ως νυν δήμαρχος ανακάλυψε ότι δεν υπάρχουν λεφτά, ούτε για το φωτισμό της πόλης. Κι όμως, λεφτά υπάρχουν για «gay parade» και για ισλαμικό τέμενος. Η αντίστροφη μέτρηση για το θάνατο της Αθήνας έχει αρχίσει και ο κ. Καμίνης δεν μπορεί να αναλάβει τις ευθύνες του.

Οι λαθρομετανάστες που έχουν κάνει σπίτι τους πέριξ της Ομόνοιας δεν αφήνουν κανέναν να περάσει από το δρόμο που έχουν βαφτίσει δικό τους. Η πάλαι ποτέ ομορφότερη πλατεία έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο γκέτο. Και ποια η λύση που προτείνει ο Γιώργος Καμίνης γι' αυτό το πρόβλημα που «μαστιγώνει» τους απεγνωσμένοι κατοίκους και τους διερχόμενους. Ο δήμαρχος του μεγαλύτερου δήμου της χώρας δεν έχει σταθερή άποψη επί του θέματος. Καθόλου παράξενο, αν σκεφτεί κανείς ότι έχει γαλουχήσει τους λαθρομετανάστες. Ο ίδιος, καθώς δεν είναι κάτοικος του πολύπαθου κέντρου δεν έχει έρθει αντιμέτωπος με τη βαρβαρότητα. Δεν έχει ξυπνήσει ποτέ με ένα μαχαίρι στο λαιμό του. Δεν έχει διστάσει ποτέ να βγει από το σπίτι του, ή από τη δουλειά του, «επειδή νύχτωσε». Και του ευχόμαστε, να μην το ζήσει ποτέ στη ζωή του, γιατί είναι συναίσθημα χειρότερο από εφιάλτη.

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel