Ζωηφόρος

Δράσεις Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος,

Δράσεις Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΟΥ

Τ.Θ. 1308 Τ.Κ. 38001 ΒΟΛΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βόλος 7/6/2011

Δεκαπενταύγουστο στην Παναγία Σουμελά του Πόντου

Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, για πρώτη φορά, διοργανώνει, κατά το χρονικό διάστημα 12 – 19 Αυγούστου 2011, μία ξεχωριστή προσκυνηματική εξόρμηση στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά στον Πόντο. Το προσκύνημα θα πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία της Θείας Λειτουργίας που θα τελέσει ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο ιστορικό Μοναστήρι του ‘Oρους Μελά του Πόντου.

Οι προσκυνητές, με επικεφαλής τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα αλησμόνητα χώματα του Πόντου και να επισκεφθούν την Τραπεζούντα, τη Σαμψούντα, τη Σινώπη, την Αμάσεια και την Κερασούντα, όπου άκμασε για αιώνες ο Χριστιανισμός και ο Ελληνισμός. Το πλούσιο πρόγραμμα του προσκυνήματος περιλαμβάνει επισκέψεις σε Ιερούς Ναούς και Μονές, Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν από το Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Ο Λύχνος», Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή και στο τηλ. 24210 32916, ενώ το λεπτομερές πρόγραμμα μπορούν να πληροφορηθούν από την ιστοσελίδα της Μητροπόλεως  www.imd.gr

***

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βόλος 7/6/2011

«Καταφυγή» για τους κρατουμένους των φυλακών Κασσαβετείας

Η επίσημη έναρξη του παραρτήματος του Συλλόγου συμπαραστάσεως κρατουμένων «ο Εσταυρωμένος» με την ονομασία « Καταφυγή » πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Ιουνίου στις 7.00 μ.μ. στον Αλμυρό.

Πρόκειται για μία προσπάθεια του Συλλόγου που θα περιλαμβάνει αποκλειστικά τη συμπαράσταση των κρατουμένων των φυλακών Κασσαβετείας και των κρατητηρίων του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού.

Υπεύθυνος του παραρτήματος ορίστηκε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αλμυρού  π. Χρήστος Μπούντης.

Εκ μέρους του σωφρονιστικού Καταστήματος Κασσαβετείας μίλησαν η προϊσταμένη και η κοινωνική λειτουργός, εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους προς την τοπική Εκκλησία και την διακονία του συλλόγου επί 16 συναπτά έτη.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του Συλλόγου «Εσταυρωμένος» π. Θεόδωρος Μπατάκας παρουσίασε την δραστηριότητα του Συλλόγου τόσο με την εμπεριστατωμένη ομιλία του όσο και με την προβολή οπτικοακουστικού υλικού.

Στη συνέχεια η μικτή χορωδία του Δήμου Αλμυρού, υπό την διεύθυνση της κ. Μαριάννας Σαμαρτζή, παρουσίασε καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Την εκδήλωση έκλεισε με την εμπνευσμένη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ο οποίος εξέφρασε την χαρά του για την ίδρυση του παραρτήματος «Καταφυγή» και συνεχάρη το Δ.Σ. του Συλλόγου, παροτρύνοντας τους κατοίκους να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν τη νέα διακονία που ξεκίνησε στην πόλη του Αλμυρού.  

Εκ του Γραφείου Τύπου

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel