Ζωηφόρος

Απάντηση στην επιστολή που απέστειλε η Ένωση Αθέων στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος,

Απάντηση στην επιστολή

που απέστειλε η Ένωση Αθέων

στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος


Αξιότιμη κα Ραπακούλια,

Διαβάσαμε στο διαδίκτυο την επιστολή που απέστειλε η Ένωση Αθέων στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο κύριο Παναγιώτη Μπονάτσο, στις 5 Μαρτίου 2012, διαμαρτυρόμενη για την ημερήσια διαταγή του Αντιστρατήγου για την 25 Μαρτίου, στην οποία περιλαμβανόταν παρότρυνση για την διατήρηση της Ορθόδοξης Πίστης.

H Πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» αισθάνεται την ανάγκη να σας απευθύνει την δική της απάντηση αναφορικά με το θέμα:

Η Ελλάδα επισήμως είναι Ορθόδοξο Κράτος με βάση το Σύνταγμα. Επίσης το Σύνταγμα ορίζει ότι Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Το Κράτος λοιπόν οφείλει να προστατεύει και να διατηρεί τις Ελληνορθόδοξες Παραδόσεις, αλλιώς είναι αντίθετο με τον ρόλο του και μπορεί να χαρακτηριστεί ως προδοτικό αφού δεν θα υπάρχει υπέρ του Έθνους.

Έχετε κάθε δικαίωμα να πιστεύετε ότι θέλετε, έχετε κάθε δικαίωμα να ιδρύετε Ενώσεις όλων των λογιών, ανάλογα με τα πιστεύματά σας αλλά δεν έχετε κανένα δικαίωμα να υποδεικνύετε στο Κράτος να μην υπηρετεί τον Ελληνικό λαό. Και οι Αρχηγοί των Σωμάτων Ασφαλείας είναι Κράτος και έχουν ευθύνη έναντι του λαού.

Όποιος προσβάλλεται από την Ορθοδοξία τότε να αναζητήσει άλλη Πατρίδα. Γιατί η Ελλάδα είναι Ορθόδοξη είτε σας αρέσει είτε όχι!

Γραφείο Τύπου

Πολιτικής Παράταξης ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ :: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ συνεχιστών του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

http://www.koinwnia.com

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

***

Επιστολή της Ενωσης Αθέων Ελλάδας

προς τον αρχηγό πυροσβεστικού σώματος

για την 25η Μαρτίου

Με αφορμή την Ημερησία Διαταγή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος για την 25η Μαρτίου του 2011, στην οποία περιλαμβανόταν παρότρυνση για την διατήρηση της Ορθόδοξης Πίστης, η Ένωση Άθεων έστειλε την παρακάτω επιστολή:

Ένωση Άθεων

Τ.Θ. 67609, 15103 Πεύκη

Τηλ. 6980789422

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Προς: Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο κύριο Παναγιώτη Μπονάτσο

Ημερομηνία: Αθήνα, 5-3-2012

Θέμα: Ημερήσια Διαταγή για την 25η Μαρτίου

Κύριε Αρχηγέ,

Εν όψει της επικείμενης εθνικής γιορτής της 25ης Μαρτίου και της καθιερωμένης από μέρους σας κοινοποίησης αποσπάσματος σχετικής Ημερήσιας Διαταγής, και με αφορμή την περυσινή Ημερήσια Διαταγή του προκατόχου σας, κυρίου Στυλιανού Στεφανίδη, στην τελευταία παράγραφο της οποίας καλούσε όλους τους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος «η 25η Μαρτίου να αποτελέσει έναυσμα και παρότρυνση για τη συνέχιση μιας πορείας, που μας οδηγεί στην ενότητα και τη Διατήρηση της Εθνικής μας Ταυτότητας, της Ορθόδοξης Πίστης και των αξιών του πολιτισμού μας», επιτρέψτε μας να λάβουμε το θάρρος και να σας επιστήσουμε την προσοχή στα κάτωθι:

Απ’ όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, πέραν πάσης αμφιβολίας, η πρόσληψη στο Πυροσβεστικό Σώμα, όπως και σ’ οποιονδήποτε άλλον τομέα και φορέα του Δημοσίου ενός, θεωρητικά τουλάχιστον, ανεξίθρησκου κράτους, όπως θέλει να τιτλοφορείται και το δικό μας, δεν προϋποθέτει επ’ ουδενί και σε καμία περίπτωση την αποδοχή οποιασδήποτε θρησκευτικής πίστης του προσλαμβανομένου, ακόμη κι όταν πρόκειται για την κατά το Σύνταγμα επικρατούσα θρησκεία. Αυτό συνεπάγεται άμεσα και αναντίρρητα ότι οι υπάλληλοι του Σώματος του οποίου ηγείσθε μπορούν κάλλιστα να πρεσβεύουν οποιαδήποτε θρησκεία ή ακόμη και να μην πρεσβεύουν καμία, καθώς αυτό αποτελεί βασικό και θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμά τους.

Φυσικά ο προκάτοχός σας, έχοντας πλέον αποστρατευθεί, δεν θα μπορούσε να μας αποσαφηνίσει με ποια ιδιότητα προέτρεπε αυτούς τους υπαλλήλους «να συνεχίσουν την πορεία που σας (τους) οδηγεί στη διατήρηση της Ορθόδοξης Πίστης», ούτε αν κατανοεί ότι μια τέτοια προτροπή ενδεχομένως να εκληφθεί ως προσβλητική για τους μη ορθόδοξους υπαλλήλους σας, ευελπιστούμε όμως ότι εφεξής, και μετά την παρούσα επιστολή μας, δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε με παρόμοια ερωτήματα ούτε σε σας, ούτε σε κανέναν από τους μελλοντικούς σας αντικαταστάτες.

Κατά την γνώμη μας, η προτροπή για διατήρηση ενός θρησκευτικού δόγματος πρέπει να επαφίεται αποκλειστικά και μόνο στους εκπροσώπους και επίσημους λειτουργούς του δόγματος αυτού, απευθυνόμενη δε κατ’ αυστηρή αποκλειστικότητα στους πιστούς του.

Θεωρούμε ότι γνωρίζετε πολύ καλά πως το Σώμα σας χαίρει και από μας, όπως και από το μεγαλύτερο εξάλλου, για να μην πούμε συντριπτικό, ποσοστό των Ελλήνων πολιτών, πολύ μεγάλης εκτίμησης. Ως εκ τούτου μας λυπεί πραγματικά η φυσική του ηγεσία να προβαίνει σε τέτοιες, άκομψες καθ’ ημάς, ενέργειες. Θα το εκτιμούσαμε ειλικρινά πολύ αν λαμβάνατε υπ’ όψη σας τις παρατηρήσεις μας και αναδιατυπώνατε προς το ορθότερο, όσον τουλάχιστον αφορά το σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων, τη φετινή σχετική διαταγή σας, απαλείφοντας κάθε αναφορά σε οποιαδήποτε θρησκευτική πίστη.

Με εκτίμηση

Για τη Γραμματεία της Ένωσης Άθεων

Μαρίνα Τατιάνα Ραπακούλια

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel