Ζωηφόρος

Βολοκολάμσκ Ιλαρίων: Από τον πολιτισμικό διάλογο εξαρτάται το μέλλον της ανθρωπότητας ,

Βολοκολάμσκ Ιλαρίων:

Από τον πολιτισμικό διάλογο

εξαρτάται το μέλλον της ανθρωπότητας


***

Ο πρόεδρος των εξωτερικών σχέσεων της Ρωσικής Εκκλησίας μιλά στο agioritikovima.gr

τoυ Γιώργου Θεοχάρη

Στο Άγιο Όρος αύριο ο πρόεδρος του τμ. των εξωτερικών σχέσεων της Ρωσίας Ιλαρίων

Από τον πολιτισμικό διάλογο εξαρτάται το μέλλον της ανθρωπότητας, δήλωσε αποκλειστικά στο agioritikovima.gr ο πρόεδρος του Τμήματος των Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας και Πασών των Ρωσιών και Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας.Ο ουσιαστικός διάλογος θα είναι εποικοδομητικός για όλους μας, σημείωσε. Ο κ. Ιλαρίων βρέθηκε στην Αθήνα για την παρουσίαση του βιβλίου του Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κυρίλλου που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Εν πλώ».

Μιλώντας στο agioritikovima.gr είπε «Είναι πάρα πολύ επίκαιρο το βιβλίο διότι αυτός πραγματεύεται πάνω σε κύρια ζητήματα της ανθρώπινης υπάρξεως. Το βιβλίο απευθύνεται στο μέλλον. Σήμερα η παγκόσμια ανθρωπότητα διέρχεται μία κρίση η οποία δεν έχει καμία σύγκριση με την χρηματοπιστωτική κρίση, πρόκειται για την κρίση της ανθρώπινης ταυτότητας. Ο Πατριάρχης μέσα στο πόνημα του προτείνει λύσεις πάνω σε αυτή την κρίση.»

Ο μητροπολίτης από αύριο ξεκινά επισκέψεις σε Μονές και κελιά του Αγίου Όρους το οποίο επισκέπτεται μία φορά τον χρόνο, όπως γνωστοποίησε στο agioritikovima.gr

Πρόκειται να επισκεφθεί την Ρωσική Μονή Αγίου Παντελεήμονος προσκύνημα αλλά και τις Μονές Σιμωνόπετρας, Γρηγορίου, Διονυσίου, Ιβήρων και Κουτλουμουσίου.

Πηγή: http://agioritikovima.gr/2011-07-14-22-28-56/4165

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel