Ζωηφόρος

Γκάλοπ RASS: Φορολογήστε την Εκκλησία, μην πειράζετε τα χριστιανικά σύμβολα!

Γκάλοπ RASS:

Φορολογήστε την Εκκλησία,

μην πειράζετε τα χριστιανικά σύμβολα!

Συντριπτικά υπέρ της φορολόγησης της Εκκλησίας τοποθετείται η κοινή γνώμη, σύμφωνα με δημοσκόπηση της RASS που έγινε για λογαριασμό του zoomnews.gr. Οι ερωτηθέντες στην πλειοψηφία τους θεωρούν λάθος τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου ότι ο θησαυρός της Εκκλησίας θα αποδειχθεί άνθρακες, τοποθετούνται αρνητικά σε ό,τι αφορά στη στάση της Ιεραρχίας στο θέμα της φορολόγησης της Εκκλησίας αλλά εκφράζουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό τη διαφωνία τους στην προοπτική κατάργησης των χριστιανικών συμβόλων από σχολεία, δικαστήρια και άλλα κτήρια της δημόσιας διοίκησης.

Η έρευνα της RASS πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1003 ατόμων στις 29 και 30 Μαρτίου (Μεγάλη Δευτέρα και Μεγάλη Τρίτη) και τα αναλυτικά της στοιχεία έχουν ως εξής:

Στο ερώτημα “Πιστεύτε ότι η Εκκλησία κάνει φιλανθρωπικό έργο και βοηθά τους ανήμπορους;” το 52,7% των ερωτηθέντων απαντούν “ναι” και το 44% “όχι”.

Στο ερώτημα “Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την απόφαση για φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας;” το 93% των ερωτηθέντων τοποθετούνται υπέρ της φορολόγησης και μόλις το 6,3% δηλώνουν ότι διαφωνούν.

Στο ερώτημα που αφορά στη δήλωση του κ. Ιερωνύμου ότι θα αποδειχθεί πως ο θησαυρός της Εκκλησίας είναι άνθρακες το 80,9% των ερωτηθέντων εκφράζουν τη διαφωνία τους με την άποψη του Αρχιεπισκόπου και μόνο το 14,8% συμφωνούν μαζί του.

Στο ερώτημα που αφορά στη στάση της Ιεραρχίας στο ζήτημα της φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας το 66% εκφράζει διαφωνία γι’ αυτή τη στάση, την οποία επικροτεί το 27,8% των ερωτηθέντων.

Στο ερώτημα “συμφωνείτε ή διαφωνείτε να καταργηθούν τα σύμβολα (εικόνες, σταυροί) από τα σχολεία, τα δικαστήρια και τα άλλα κτήρια της δημόσιας διοίκησης;” το 82,3% των ερωτηθέντων εκφράζουν τη διαφωνία τους και μόλις το 15,3% συμφωνούν να καταργηθούν τα σύμβολα.

Για να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας, κάντε κλικ στο Zoomnews.gr:

http://magazine.zoomnews.gr/popup.php?book_id=18

πηγή: Ζοοmnews.gr

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel