Ζωηφόρος

Ιεραρχία: ''Η Εκκλησία να προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο''

Να προετοιμαστούν κατάλληλα ώστε να μην τους προλάβουν οι εξελίξεις συμφώνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, οι περισσότεροι ιεράρχες μετά την ολοκλήρωση της εισήγησης του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος στην ομιλία του πρότεινε στους αρχιερείς να προετοιμαστούν με τη σύσταση ειδικών επιτροπών, ώστε να μην βρεθούν προ απροόπτου σε μία μελλοντική αναθεώρηση του Συντάγματος που θα θέτει σε άλλες βάσεις τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας.

Οι ιεράρχες συμφώνησαν με τις προτάσεις του Αρχιεπισκόπου και υποστήριξαν με τη σειρά τους πως σε κάθε περίπτωση η Εκκλησία πρέπει να έχει έτοιμες τις δικές της προτάσεις όταν και εφόσον τεθούν ζητήματα όπως οι σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας, διακοπής μισθοδοσίας του κλήρου ή οποιασδήποτε αλλαγής.

Η ομιλία του Αρχιεπισκόπου έγινε θερμά δεκτή από όλους σχεδόν τους ιεράρχες και υπήρξε ομοφωνία στις διαπιστώσεις που έκανε ο κ. Ιερώνυμος.

Μερικοί ιεράρχες, τέλος, εξέφρασαν την άποψη πως οι επιτροπές που έχει ήδη η Εκκλησία είναι αρκετές και πως πρέπει να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά.

Τέλος Ιεράρχης μιλώντας στην Romfea.gr τόνισε: ''Η εκκλησία δεν πρέπει να μένει μόνο στη θεωρία των εισηγήσεων, αλλά πολλά από αυτά που λέει πρέπει να τα υλοποιεί."

Του Αιμίλιου Πολυγένη

 

Πηγή: http://www.romfea.gr/ektakta-nea-2/19667-2013-10-15-11-54-30

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel