Ζωηφόρος

Υπόμνημα Θεολόγων ΑΠΘ προς το Συνήγορο του Πολίτη,

Αδικαιολόγητος αποκλεισμός

των Θεολόγων από Προκηρύξεις

της Ελληνικής Δημοκρατίας

Σύνδεσμος Θεολόγων Μακεδονίας-Θράκης

Υπόμνημα Θεολόγων ΑΠΘ

ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ: 

Σύνδεσμος Θεολόγων Μακεδονίας-Θράκης

Γραφείο 404, Θεολογική Σχολή ΑΠΘ, 54624 Θεσσαλονίκη

Τηλ. – Φαξ: 2310 997113 www.theologoi.wordpress.com

ΠΡΟΣ: 

-Συνήγορο του Πολίτη, Ανεξάρτητη του Κράτους Αρχή, κ. Γεώργιο Καμίνης -  επίκουρο καθηγητή  Συνταγματικού Δικαίου  του Πανεπιστημίου Αθηνών.   

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 

Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων ,

ΠΕΘ – Παράρτημα  Ν. Λάρισας,

Παγκρήτιο Σύνδεσμο Θεολόγων,

ΠΕΘ – Παράρτημα Ν. Λέσβου,

ΠΕΘ – Παράρτημα Ν. Ηλείας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:   Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

ΘΕΜΑ:   Αδικαιολόγητος αποκλεισμός των Θεολόγων από Προκηρύξεις της Ελληνικής Δημοκρατίας

            Αξιότιμε κύριε Συνήγορε,

            Σας αποστέλλουμε το παρόν υπόμνημα για να σας γνωρίσουμε ότι παρά το γεγονός ότι οι Πτυχιούχοι των Θεολογικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονίκης, δεν αποκλείονται επισήμως από το τρέχον προσοντολόγιο, αποκλείονται στην πράξη από τις Προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με τις οποίες ο Τίτλος Σπουδών Θεολογίας, δεν αναγράφεται στους αποδεκτούς τίτλους σπουδών, ακόμη και σε προκηρύξεις είτε συναφούς αντικειμένου, είτε για απλές διοικητικές θέσεις στον δημόσιο τομέα.

            Είναι χαρακτηριστικό, ότι σε γενικές θέσεις του δημόσιου τομέα, όπως για παράδειγμα ΠΕ. Διοικητικού (μόνο διοικητικού όχι διοικητικού-οικονομικού), οι ανήκοντες στον κλάδο ΠΕ.01 Θεολόγοι, δεν δικαιούνται να συμμετάσχουν εν αντιθέσει με άλλους συναδέλφους τους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης –το ίδιο θεωρητικής προέλευσης-.

            Δυστυχώς, παρά την εγγύτητα τόσο των προγραμμάτων σπουδών, όσο και των θέσεων προς κάλυψη, οι Θεολόγοι, ακόμη κι αν έχουν πληθώρα συμπληρωματικών προσόντων, αποκλείονται αδικαιολόγητα, από την κατηγορία Π.Ε .  Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η προκήρυξη 3Κ/2008 και 3Κ/2009 του ΑΣΕΠ, στο πεδίο ΠΕ Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών (βλ. συνημμένα Νο. 1 , 2 ). 

Θεωρούμε την χρόνια διαμορφωμένη αυτή κατάσταση ως απαράδεκτη για τον κλάδο μας, διότι όπως στην Ελλάδα έτσι και διεθνώς οι σπουδές μας είναι κατεξοχήν ανθρωπιστικές, γι’ αυτό και εντάσσονται στο πεδίο ανθρωπιστικών επιστημών από το ΥΠΕΠΘ (αγγλιστί Humanities, στον οποίο τομέα εντάσσονται και οι Θεολογικές Σχολές στο εξωτερικό). 

Παράλληλα το ίδιο το ΥΠΕΠΘ δια του Υφυπουργού κ. Λυκουρέντζου, έχει ήδη απαντήσει στη Βουλή των Ελλήνων, πως οι Θεολόγοι δικαιούνται να συμμετέχουν ισότιμα προς τις διάφορες προκηρύξεις για την κάλυψη και διοικητικών θέσεων στον δημόσιο τομέα (βλ. Συνημμένο Νο. 3). 

Με το παρόν υπόμνημα μας, σας παρακαλούμε ως Ανεξάρτητη του Κράτους Αρχή να παρέμβετε άμεσα προς την ελληνική πολιτεία και το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, προκειμένου για την άμεση επανόρθωση των αποφοίτων της Θεολογίας, ώστε στο μέλλον ισότιμα και ακώλυτα να συμμετέχουν σε προκηρύξεις με σειρά προτεραιότητας για θέσεις ΠΕ Διοικητικού και ΠΕ Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, διαφόρων προκηρύξεων ΝΠΔΔ, ΟΤΑ και Φορέων.    

Με τιμή

Η Διοικούσα Επιτροπή

Τα μέλη

Ηρακλής Ρεράκης,

Αναπλ. Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.

Σωτήριος Μιχελουδάκης,

Δικηγόρος-Θεολόγος, Μ.Δ.Ε. Νομικής, Υπ. Διδάκτωρ Θεολογικής Α.Π.Θ.

Σταυρούλα Επιμενίδου,

Θεολόγος, Μ.Δ.Ε. Θεολογίας, Υπ. Διδάκτωρ Θεολογικής Α.Π.Θ.

Κλεοπάτρα Καταφυγιώτου,

Θεολόγος, φοιτήτρια Π.Μ.Σ. Θεολογικής Α.Π.Θ.

Αθανάσιος Δεβετζίδης,

Αδιόριστος Θεολόγος, μεταπτυχιακός φοιτητής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel