Ζωηφόρος

Διαδηλώσεις στη Ρωσία για τον Γέροντα Εφραίμ,

Διαδηλώσεις στη Ρωσία

για τον Γέροντα Εφραίμ


***

Ζητούν την στήριξή του

Την απελευθέρωση του Εφραίμ ζήτησαν και πάλι διαδηλωτές στη Μόσχα

diadilosi-mosxa-g.efraimBΠικετοφορία διαμαρτυρίας με κεντρικό αίτημα την απελευθέρωση του ηγουμένου Εφραίμ πραγματοποίησαν έξω από την ελληνική πρεσβεία της Μόσχας περίπου 100 άτομα.

Στη διαμαρτυρία, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ρωσικής σοσιαλσυντηρητικής Ένωσης, το Ανθρωπιστικό Κέντρο της Παγκόσμιας Ρωσικής Λαϊκής Συνόδου, το Ίδρυμα του Ανδρέα του Πρωτόκλητου, η Ομοσπονδία των ορθόδοξων τεχνοκρατών, ο Σύνδεσμος Φίλων της Μονής Βατοπεδίου, η στρατιωτική - πατριωτική ροκ λέσχη της ενορίας της Συνόδου των Αγίων της Μόσχας και εκπρόσωποι της λέσχης μοτοσικλετιστών «Νυχτερινοί Λύκοι».

Οι συμμετέχοντες απευθύνθηκαν στην ανώτατη ηγεσία της Ρωσίας με την παράκληση να υποστηρίξει τον συλληφθέντα αρχιμανδρίτη Εφραίμ.

Όπως έχουν εξαγγείλει οι διαδηλωτές και το Ίδρυμα του Αγ.Ανδρέου παρόμοια πικετοφορία θα διοργανωθεί το Σάββατο έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δίπλα στο Κρεμλίνο.

Εντωμεταξύ, κατά της προφυλάκισης του ηγουμένου Εφραίμ τάχτηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Άνω Βουλής (του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας) Μιχαήλ Μάργκελοφ, ο οποίος είπε ότι ενώνει και αυτός τη φωνή του «με τη γενική αγανάκτηση, τα μεγέθη της οποίας θα αναγκάσουν τους Έλληνες δικαστές να επιδείξουν ανθρωπισμό και προσήλωση στις θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αξίες».

Όπως εκτίμησε ο κ. Μάργκελοφ η κράτηση του αρχιμανδρίτη Εφραίμ παραβιάζει τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, διότι «η σύλληψη ενός ασθενούς ανθρώπου πριν ολοκληρωθεί η δικαστική βάσανος, χωρίς να γίνεται λόγος για τις αντιλήψεις περί ανθρωπισμού, καταργεί όλες τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου και έχουμε εδώ να αντιμετωπίσουμε την περιφρόνηση τόσο των κανόνων της ανθρωπιάς, όσο και του σύγχρονου ευρωπαϊκού δικαίου».

» Είναι πιθανόν αυτές οι ενέργειες να έχουν προκληθεί από την κρίση, η οποία οδήγησε τις ελληνικές Αρχές σε κατάσταση εκνευρισμού», δήλωσε ο Μάργκελοφ στο κρατικό πρακτορείο RIA-Novosti, συμπληρώνοντας ότι «το γεγονός πως η υπόθεση του αρχιμανδρίτη Εφραίμ ανατέθηκε σε γυναίκα ανακρίτρια, θα μπορούσε να είναι ένδειξη χλευασμού σε έναν αθωνίτη ιερέα», αν και κατά την προσωπική του γνώμη η άδικη δίωξη θα ενισχύσει το πνεύμα του ηγουμένου.

Πηγή: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231144025

***

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ: ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ!

Και καλούν να επέμβει ο ίδιος ο Πούτιν!

Ετοιμάζεται διαμαρτυρία στην ελληνική πρεσβεία στην Μόσχα για τον Εφραίμ

Διεθνής επιτροπή κοινωνικών οργανώσεων με την ονομασία "Θα υπερασπιστούμε τον 'Αθω!" ιδρύθηκε σήμερα ως αποτέλεσμα συνεδρίασης ομάδας πρωτοβουλίας για την υπεράσπιση του συλληφθέντος αρχιμανδρίτη Εφραίμ.

Η συνεδρίαση έγινε στο Διεθνές Ίδρυμα Σλαβικών Γραμμάτων και Πολιτισμού και στην Επιτροπή εκτός από το εν λόγω Ίδρυμα συμμετέχουν το Συμβούλιο Ορθοδόξων Κοινωνικών Οργανώσεων, το Ίδρυμα βετεράνων ενόπλων συγκρούσεων "Πίστη και Τιμή", καθώς και άλλες πατριωτικές οργανώσεις βετεράνων, το κοινωνικό κίνημα "Πορεία κατά της διαφθοράς", η ρωσική Λέσχη μοτοσυκλετιστών"Νυχτερινοί Λύκοι", γνωστοί για τις συναντήσεις τους με το Ρώσο πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν και πολλοί άλλοι φορείς.

Η Επιτροπή αποφάσισε τις επόμενες ημέρες να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε να προκαλέσει την προσοχή της κοινής γνώμης σχετικά με τις ενέργειες των ελληνικών Αρχών "για την καταπίεση Αθωνιτών μοναχών και τη δίωξη του πατέρα Εφραίμ".

Ειδικότερα, αποφασίστηκε να οριστεί διεθνής δημόσια διερεύνηση της "υπόθεσης του αρχιμανδρίτη Εφραίμ" και να συνταχθούν εκκλήσεις προς την πολιτική ηγεσία της Ρωσία να πάρει θέση. Όπως ανακοινώθηκε, η επιτροπή προετοιμάζει σειρά διαδηλώσεων διαμαρτυρίας έξω από την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα, για τις οποίες παραχωρήθηκε η σχετική άδεια από τις δημοτικές Αρχές της πόλης για την 30ή και 31η Δεκεμβρίου.

Σε δήλωσή του προς το κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του Πατριάρχη Μόσχας, πρωθιερέας Βλαντίμιρ Βιγκιλιάνσκι διερμήνευσε το μήνυμα, που εστάλη νωρίτερα από τον πατριάρχη Κύριλλο προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και το αίτημά του για απελευθέρωση του αρχιμανδρίτη Εφραίμ.

Σύμφωνα με τον κ. Βιγκιλιάνσκι "δεν είναι απόπειρα να ασκηθεί πίεση στην ανάκριση, είναι προσπάθεια να προσελκυστεί η προσοχή της ευρύτερης κοινής γνώμης σε μια άδικη σύλληψη".

ΠΗΓΗ.

Συγχαρητήρια στους Ορθόδοξους Ρώσους αδελφούς που επιμένουν στο θέμα, αδιαφορώντας για τις ταμπέλες που τους κολλάνε οι εδώ αλιβάνιστοι και γενίτσαροι!

Όσο για κάποιους που, ενώ έχουν ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ, ξαφνικά...θυμήθηκαν τον πατριωτισμό τους, υπενθυμίζουμε πως εκείνοι που ενοχλούνται από το Άγιον Όρος δεν είναι ούτε οι Ρώσοι, ούτε οι Βούλγαροι: Αλλά τα ελληνόφωνα καθάρματα, που υβρίζουν το Περιβόλι της Παναγίας εδώ και δεκαετίες, πολύ πριν εμφανιστεί ο π. Εφραίμ!

Υ.Γ. Μας έχει...ξεκουφάνει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τη σιωπή του: Μήπως πρέπει να πάει πάλι σε κάνα συνέδριο ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ...για να λυθεί η γλώσσα του;

Πηγή: http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2011/12/blog-post_1772.html

Πηγή: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=112793802

***

Ανήσυχη η ομογένεια στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ για την υπόθεση Εφραίμ

Τη «βαθιά ανησυχία και αμηχανία» τους, για τη σύλληψη του ηγουμένου Εφραίμ εκφράζουν οι ομογενειακές οργανώσεις των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, με επικεφαλής τον συντονιστή της 5ης Περιφέρειας του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού και πρόεδρο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων, Ιβάν Σαββίδη.

«Στην ευρεία κοινή γνώμη, δεν είναι σαφές ποιά είναι η ουσία των κατηγοριών κατά του γέροντα από τις δικαστικές Αρχές της Ελλάδας και γιατί αυτές απαγγέλλονται αποκλειστικά σε έναν ιερωμένο, τον οποίο συλλαμβάνουν πριν από το δικαστήριο, ενώ μάλιστα οι βασικοί ενεχόμενοι παραμένουν πέραν υποψίας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Δημιουργείται η εντύπωση ότι υπάρχει πολιτικό παρασκήνιο στην εν λόγω διαδικασία. Δεν έχουμε δικαίωμα να υπεισέλθουμε στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας, όμως, η ελληνική Ομογένεια του μετασοβιετικού χώρου ελπίζει στην αντικειμενικότητα και το απροκατάληπτο της ανάκρισης, καθώς και στο να ληφθούν υπ’ όψη οι συστάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα και να τηρηθούν οι στοιχειώδεις κανόνες ανθρωπισμού ως προς έναν ηλικιωμένο άνθρωπο, ιερωμένο, ο οποίος διεξάγει φιλανθρωπικό και πνευματικό έργο σε διεθνές επίπεδο», σημειώνουν οι ηγέτες της ομογένειας.

«Θεωρούμε ανεπίτρεπτο να κρατείται προδικαστικώς ο αρχιμανδρίτης Εφραίμ, ο οποίος δεν αποφεύγει τη δικαιοσύνη και εκπληρώνει όλες τις απαιτήσεις των κρατικών οργάνων», αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται ότι «εμείς οι Έλληνες, από γενεά σε γενεά, μεταδίδαμε την πνευματικότητά μας και η ορθόδοξη πίστη μάς διαφύλαττε ως λαό».

«Η ελληνική Ομογένεια ανησυχεί για την τύχη του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου και αυτά τα συναισθήματα τα μοιράζονται μαζί μας οι ορθόδοξοι πιστοί σε όλον τον κόσμο. Πιστεύουμε ότι οι δικαστικές Αρχές της Ελλάδας θα λάβουν αντικειμενική απόφαση, η οποία δεν θα οδηγεί σε διχασμό και δεν θα επιτρέπει την καταστροφή των πνευματικών αξιών της κοινωνίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν, εκτός από τον Ι. Σαββίδη, πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρωσίας, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών οργανώσεων Ουκρανίας, Αλεξάνδρα Πρότσενκο - Πιτσαντζή, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Κοινοτήτων Γεωργίας, Φώτιος Τσιτλίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών κοινωνικών οργανώσεων Αρμενίας, Αρκάντι Χιτάροφ, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αζερμπαϊτζάν «Αργώ», Σαΐντα Μεχτίεβα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου ελληνικού πολιτισμού «Ελευθερία» της Μολδαβίας, Βλαντίμιρ Γιαννίεφ, ο πρόεδρος της Κοινωνικής Ένωσης Ελλήνων Λευκορωσίας «Πελοπόννησος», Ραφαέλ Ντελιάνοφ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών κοινοτήτων Καζακστάν, Πάβελ Θεοδωρίδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνικού Πολιτισμού Τασκένδης, Σαράντης Λαζάρου και η πρόεδρος της Κοινωνικής Ένωσης Ελλήνων Κιργιστάν, Όλγα Κουπριάνοβα.

Πηγή: http://www.e-typos.com

Πηγή: http://exagorefsis.blogspot.com/2011/12/blog-post_1821.html

***

Οι Ρώσοι κατηγορούν τις ΗΠΑ για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Σοβαρές κατηγορίες κατά της κυβέρνησης Obama αναφορικά με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξαπέλυσαν οι Ρώσοι, σύμφωνα με την πρώτη σχετική έκθεση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Η έκθεση με τίτλο «Τα ανθρώπινα δικαιώματα σε ένα πλήθος κρατών» κάνει λόγο για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (βασανιστήρια, τηλεφωνικές υποκλοπές κλπ) στο εσωτερικό των ΗΠΑ υπονομεύοντας το αμερικανικό γόητρο του «παγκόσμιου προστάτη» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Η κατάσταση στις ΗΠΑ απέχει κατά πολύ από τα ιδανικά που διακήρυξε η Ουάσιγκτον», αναφέρει η έκθεση, κατηγορώντας την κυβέρνηση Obama για αποτυχία διακοπής λειτουργίας της στρατιωτικής φυλακής του Γκουαντάναμο καθώς και για προστασία πρακτόρων της CIA από διώξεις. «Ο Λευκός Οίκος και η αμερικανική Δικαιοσύνη προσφέρουν καταφύγιο σε πράκτορες της CIA και ανώτατους αξιωματούχους που είναι υπεύθυνοι για μαζικές και κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», τονίζει η έκθεση.

Κριτική και στην Ευρώπη, «απούσα» η Κίνα

Σύμφωνα με το Reuters, η έκθεση αναφέρει παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην Ευρώπη, που σχετίζονται με τις θρησκευτικές μειονότητες.

Συγκεκριμένη αναφορά γίνεται στη Βρετανία, αναφορικά με την διαχείριση της κυβέρνησης των εξεγέρσεων του Αυγούστου. Ωστόσο αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το κείμενο της έκθεσης κάνει μόλις μία αναφορά στην Κίνα.

Επίθεση «γοήτρου» του Putin;

Νωρίτερα μέσα στο μήνα, η αμερικανίδα ΥΠΕΞ Hillary Clinton επέκρινε έντονα τις κοινοβουλευτικές εκλογές που έλαβαν χώρα στις 4 Δεκεμβρίου για την ανάδειξη της 6ης Δούμα, με το κόμμα «Ενωμένη Ρωσία» του Putin να δέχεται ισχυρότατο πλήγμα και να υπάρχουν καταγγελίες περί νοθείας.

Στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Ρωσίας στις 15 Δεκεμβρίου ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Herman Van Rompuy, επέκρινε τις εκλογές – ωστόσο το μετρίασε επαινώντας τη διαχείριση των πρόσφατων διαδηλώσεων καθώς και την ρωσική κυβέρνηση για τη δέσμευσή της να ερευνήσει τα προβλήματα με τις εκλογές.

«Ανησυχούμε για τις παρατυπίες και την έλλειψη δικαιοσύνης», είπε ο Van Rompuy σε συνέντευξη Τύπου μετά τις συναντήσεις με τον Medvedev.

«Αντίθετα, οι πρόσφατες διαδηλώσεις ήταν ειρηνικές και οι αρχές, κατά την άποψή μου, τις χειρίστηκαν πολύ καλά».

Πιθανώς αυτή η έκθεση συνιστά επίθεση «γοήτρου» από τη ρωσική πλευρά έναντι των ΗΠΑ καθώς και χρήσιμο εργαλείο για την εξισορρόπηση των τριγμών στο εσωτερικό της Ρωσίας, δη ενόψει των επικείμενων προεδρικών εκλογών τον Μάρτιο του 2012.

Πηγή: http://www.hellasontheweb.org/2010-04-05-22-20-08/2010-04-06-19-07-44/11947-2011-12-30-17-44-34

***

Πίεση Κύριλλου για Εφραίμ μέσω Παπούλια

Με χθεσινή επιστολή του ζητεί την αποφυλάκιση του αρχιμανδρίτη

του Αχιλλεα Πατσουκα

Σε μια πρωτοφανή κίνηση για τα ρωσικά χρονικά προχώρησε χθες ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών, Κύριλλος. Αγνοώντας επιδεικτικά την ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ με την οποία ζητεί από τη Μόσχα να μην επεμβαίνει στην ελληνική δικαιοσύνη, ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν δίστασε να χτυπήσει την πόρτα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για τη δικαστική μεταχείριση του γέροντα Εφραίμ.

Έντονη αγωνία

Επιδεικνύοντας μια πρωτάκουστη ευαισθησία, την οποία είναι βέβαιο πως θα ζηλέψουν οι οικογένειες εκατοντάδων Ρώσων, οι οποίες έχουν δει τους δικούς τους ανθρώπους να πεθαίνουν με περίεργους τρόπους στις φυλακές χωρίς ουδείς από τη ρωσική εκκλησία να ενδιαφέρεται, με επιστολή του προς τον κ. Κάρολο Παπούλια ζητεί την αποφυλάκιση του αρχιμανδρίτη Εφραίμ. Μιλώντας εξ ονόματος χιλιάδων Ρώσων, Ουκρανών, Λευκορώσων και Μολδαβών πιστών, ο κ. Κύριλλος μεταφέρει την έντονη αγωνία τους για τα αστυνομικά μέτρα, τα οποία -όπως υποστηρίζει- αποφασίστηκαν προς έναν επιφανή ηγούμενο μιας δοξασμένης μονής, γνωστό σε ολόκληρο τον ορθόδοξο κόσμο, τις ημέρες που η Ελλάδα γιόρτασε τα Χριστούγεννα.

Εκτός από την επιστολή του πατριάρχη Κύριλλου, η Μόσχα με όλους τους τρόπους διαμηνύει πως θα εντείνει τις πιέσεις της προκειμένου να αποφυλακιστεί ο ηγούμενος Εφραίμ. Το Ιδρυμα του Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, το οποίο σύμφωνα με ρωσικά δημοσιεύματα είναι θεμελιωμένο και δομημένο με στελέχη της FSB και αποτελεί το στρατηγείο υπεράσπισης του ηγούμενου Εφραίμ, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να καταβάλει τη χρηματική εγγύηση προκειμένου να αποφυλακιστεί ο γέροντας. Την ίδια στιγμή, ανακοινώθηκε πως ιδρύθηκε διεθνής επιτροπή με τίτλο: «Θα υπερασπιστούμε τον Αθω» που στόχο έχει την υπεράσπιση του ηγούμενου Εφραίμ. Η πρώτη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Ιδρυμα Σλαβικών Γραμμάτων και Πολιτισμού. Στη συγκεκριμένη επιτροπή μετέχουν ακόμα το Συμβούλιο Ορθοδόξων Κοινωνικών Οργανώσεων, το Ιδρυμα βετεράνων ενόπλων συγκρούσεων «Πίστη και Τιμή», η ρωσική Λέσχη μοτοσικλετιστών «Νυχτερινοί Λύκοι» κ.ά. Για σήμερα και αύριο έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις συμπαράστασης προς τον κ. Εφραίμ έξω από την ελληνική πρεσβεία στη Μόσχα. Η εξέλιξη αυτή γεννά απορίες, καθώς οι άδειες για συγκεντρώσεις στη Ρωσία δίνονται πολύ δύσκολα. Η τελευταία φορά που παραχωρήθηκε άδεια για διαδήλωση έξω από πρεσβεία ήταν το 2008 στην πρεσβεία της Γεωργίας. Τότε δηλαδή που οι δύο χώρες βρίσκονταν σε πόλεμο μεταξύ τους...

Στην υπόθεση του Βατοπεδίου τιμωρείται ο υποτιθέμενος ηθικός αυτουργός χωρίς να υπάρχουν φυσικοί αυτουργοί, επισήμανε χθες στον ΣΚΑΪ ο πρώην διοικητής του Αγίου Ορους, Κωνσταντίνος Λούλης. «Αντί για τα μαύρα προβλήματα της χώρας ασχολούμαστε με τα μαύρα ράσα του Εφραίμ», δήλωσε δηκτικά. Σύμφωνα με τον κ. Λούλη, ο ηγούμενος Εφραίμ είχε χρέος να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Μονής.

Πηγή: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100027_30/12/2011_467715

***

Αυτή μετριοφροσύνη του θα τον καταστρέψει τον Καρατζαfuhrer

Δήλωση Καρατζαfuhrer (στη φώτο τον βλέπετε σε πολύ προσωπικές στιγμές με τον φίλο του από κούνια, τον Πούτιν, ο οποίος έχει μεταμφιεστεί σε Ψινάκης για να περνάει απαρατήρητος όταν έρχεται στην Ελλάδα να συμβουλευτεί τον Καρατζαfuhrer και τον Βαίτση Αποστολάτο, για διάφορα θέματα της Ρωσίας) για τον ηγούμενο Εφραίμ:

"Πιστεύω πως κάποιοι που βιάστηκαν να προφυλακίσουν τον Ηγούμενο Εφραίμ δεν είχαν συνειδητοποιήσει τις αντανακλάσεις. Ήδη τραυματίστηκαν οι σχέσεις μας με την Ρωσία.

Σχέσεις τις οποίες για πολλά χρόνια προσπαθούσα να αναπτύξω και είχα καταφέρει να φέρω στην εξώπορτα της Ελλάδος το ρωσικό ενδιαφέρον. Δεν ξέρω αν μπορούν να αποκατασταθούν."

Έλα ρε Πρόεδρε, μην είσαι τόσο μετριόφρων!!! Τι είναι για σένα να τις ξαναποκαταστήσεις;

Ένα τηλεφώνημα στον Πούτιν και μια κολοτούμπα...

Πηγή: http://dexiextrem.blogspot.com/2011/12/fuhrer_30.html


Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel