Ζωηφόρος

Πανεπιστημιακοί, πολιτικοί, απλοί πολίτες για την άδικη προφυλάκιση του Γέροντα Εφραίμ (Νέες δηλώσεις),

Πανεπιστημιακοί, πολιτικοί, απλοί πολίτες

για την άδικη προφυλάκιση

του Γέροντα Εφραίμ (Νέες δηλώσεις)


***

Γιατί προφυλακίσθηκε ο ηγούμενος Εφραίμ;

Από το Γραφείο Τύπου της πολιτικής παράταξης συνεχιστών του Καποδίστρια " ΚΟΙΝΩΝΙΑ"

Η εφέτης ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού επικαλέσθηκε ως επιχείρημα προς το Συμβούλιο Εφετών, προκειμένου να τεκμηριώσει την πρότασή της για προφυλάκιση του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου Γέροντος π. Εφραίμ, ότι ο τελευταίος εκμεταλλεύτηκε της ιδιότητά του ως Καθηγούμενου Αγιορείτικης Μονής παγκόσμιας ακτινοβολίας προς επηρεασμό πολιτικών προσώπων, υπουργών και υφυπουργών, καθώς και ανωτέρων κρατικών λειτουργών και υπαλλήλων.

Δηλαδή τι θέλει να μας πει η ανακρίτρια; Ότι ένας «πανούργος» μοναχός κατάφερε να ξεγελάσει τόσους υπουργούς και υφυπουργούς, τόσα πολιτικά πρόσωπα σαν αυτοί να ήσαν άβουλοι, χωρίς κρίση, χωρίς προσωπική τους ευθύνη; Γιατί δεν προφυλακίζονται όλοι οι εμπλεκόμενοι έως ότου αποφανθεί η δικαιοσύνη;

Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν όλοι, (ή σχεδόν όλοι για να μην αδικήσουμε κανέναν!) οι Υπουργοί και οι βουλευτές θα πρέπει να κριθούν προφυλακιστέοι καθώς εκμεταλλεύονται χρόνια τώρα την πολιτική τους θέση προς ίδιον και οικογενειακό τους όφελος!

Ο γέρων Εφραίμ είναι «επικίνδυνος» κατά την Ελληνική Δικαιοσύνη και δεν είναι επικίνδυνοι όλοι αυτοί οι υποκριτές πολιτικοί που ξέρουν να κρύβονται καλά πίσω από νομικά τερτίπια για να βρίσκονται στο απυρόβλητο;

Και δεν ντρέπεται ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, να εμπαίζει τον Ελληνικό λαό λέγοντας ότι ουδέποτε επενέβη σε υπόθεση αποκλειστικής αρμοδιότητας της «ανεξάρτητης» Ελληνικής Δικαιοσύνης και γι’ αυτό δεν θα παρέμβει και τώρα;. Για ποια ανεξάρτητη Ελληνική δικαιοσύνη ομιλεί; Ανέκαθεν οι δικαστικοί λειτουργοί δεν είναι όργανα στα χέρια των πολιτικών;

Κοιμάται ο Ελληνικός λαός και δεν καταλαβαίνει πού οδηγείται η Ελλάδα;

Θα τα βάλει τώρα η πολιτική ηγεσία και με τη Ρωσία! Το μόνο Ορθόδοξο κράτος, στο οποίο θα έπρεπε να είχαμε στραφεί για να ζητήσουμε βοήθεια, και τώρα θα της πούμε να μην ανακατεύεται στο έργο της Ελληνικής δικαιοσύνης! Βέβαια!! Μόνο η Ευρώπη έχει δικαίωμα να ανακατεύεται στα θέματα της Ελλάδος!!

Ντροπή στην πολιτική ηγεσία του τόπου μας! Ντροπή και σε μας όλους που δεν έχουμε ξεχυθεί στους δρόμους να τους στείλουμε όλους στα σπίτια τους!

***

                                   Ο Κοσμήτορας της Θεολογικής του Α.Π.Θ. Μ. Τρίτος

για την προφυλάκιση του Γέροντα Εφραίμ

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε την προφυλάκιση του Καθηγουμένου της Ιεράς και Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου Αρχιμ. Εφραίμ, ενός από τους θεμελιωτές του συγχρόνου μοναχισμού, που προβάλλει τη χώρα μας και τον ορθόδοξο πολιτισμό της στις Ορθόδοξες Χώρες της Βορείου και Νοτιοανατολικής Ευρώπης και αποτελεί έναν από τους κυριότερους πόλους αναπτύξεως του θρησκευτικού τουρισμού, που είναι τόσο αναγκαίος στη δύσκολη σημερινή οικονομική συγκυρία.

Ο Γέρων Εφραίμ δεν έκανε τίποτε περισσότερο από το να προστατεύσει τα περιουσιακά στοιχεία της Μονής, που του εμπιστεύθηκαν οι προκάτοχοί του.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε το μεγάλο αναστηλωτικό έργο που έκανε στην εγκαταλειμμένη Μονή Βατοπεδίου, τα κειμήλια της οποίας προκαλούν παγκόσμιο θαυμασμό.

Γνωρίζοντας τον Γέροντα Εφραίμ από τα φοιτητικά μας χρόνια μπορώ να βεβαιώσω τον οποιονδήποτε για το ανεπίληπτο εκκλησιαστικό του ήθος, την ακτημοσύνη του και την αγάπη του για το συνάνθρωπο.

Γι’ αυτό δεν μπορώ να δεχθώ σε καμιά περίπτωση ότι ο π. Εφραίμ έπρεπε να προφυλακιστεί γιατί είναι ύποπτος φυγής και γιατί μπορεί να διαπράξει και άλλα εγκλήματα στο Άγιο Όρος!

Προσωπικά είμαι βαθύτατα προβληματισμένος από την επιφυλλίδα του πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Βασ. Κόκκινου στην εφημερίδα “Εστία” (Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011), όπου μεταξύ άλλων γράφει:

“Η αυστηρότης αυτής της κρίσεως, ερχομένη σε αντίθεση με την άμετρη επιείκεια προς κατηγορουμένους πολιτικούς, ομολογήσαντας την διάπραξη κακουργημάτων, αλλά και προς πολιτικά στελέχη ενός των κυβερνώντων κομμάτων κατηγορούμενα για την υπόθεση των υποβρυχίων, εμφανίζει τη Δικαιοσύνη, ως επηρεαζομένη από την προπαγάνδα των Μ.Μ.Ε. και τα κομματικά συνθήματα εκείνων που απεχθάνονται την Εκκλησία και τους λειτουργούς της”.

Ευελπιστούμε ότι ο Εισαγγελεύς του Αρείου Πάγου, εγκρατής και συνετός νομικός, θα δώσει την πρέπουσα λύση, που θα ικανοποιήσει το ορθόδοξο πλήρωμα και θα αποδώσει τον Γέροντα Εφραίμ στη μοναστική του αδελφότητα και μάλιστα τις ημέρες των Χριστουγέννων.

***

Εξ αφορμής της προφυλακίσεως του π. Εφραίμ

H ANΘPΩΠINH ΔIKAIOΣYNH

του κ. Nικολάου Ιω. Σωτηροπούλου

Η Δικαιοσύνη της Ελλάδος δεν έκλεισε στις φυλακές σωματεμπόρους και εμπόρους ναρκωτικών. Επίσης δεν έκλεισε στις φυλακές κλέπτες πολιτικούς και ανθρώπους τους, οι οποίοι κατέκλεψαν και ρήμαξαν το δημόσιο ταμείο και ωδήγησαν την Ελλάδα σε χρεωκοπία και την καταχρέωσαν σε ξένους τοκογλύφους και την υποδούλωσαν και την κατεξευτέλισαν παγκοσμίως, περιήγαγαν δε μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού σε δεινή οικονομική κρίσι, ώστε άνθρωποι, οι οποίοι δεν έχουν πίστι στο Θεό, ν' απελπίζωνται και ν' αυτοκτονούν. Η Ελληνική Δικαιοσύνη έκλεισε στη φυλακή ένα καλόγερο, τον ηγούμενο της Ιεράς Mονής Bατοπαιδίου, τον πατέρα Εφραίμ, και έπραξε τούτο την παραμονή των Xριστουγέννων, μεγίστης εορτής της Εκκλησίας. Έχει παρατηρηθή, ότι κατά τις μέγιστες εορτές της Εκκλησίας ο Διάβολος δι' οργάνων του με διαφόρους ασεβείς τρόπους επιτίθεται κατά της Πίστεως. Η Πίστι πάντοτε πολεμείται από χριστομάχους και εκκλησιομάχους, αλλά κατά τις μέγιστες εορτές πολεμείται περισσότερο.

Η υπόθεσι Bατοπαιδίου από τα κατευθυνόμενα και σκανδαλοθηρικά M.M.E. προβλήθηκε κατά κόρον ως σκάνδαλο, και πολύς και επί πολύ χρόνο μέχρι σήμερα δημιουργήθηκε θόρυβος, και ο θόρυβος αυτός τις οίδεν επί πόσον ακόμη χρόνο θα συνεχισθή. Aλλ' ερωτάται: Η υπόθεσι Bατοπαιδίου είνε όντως σκάνδαλο, και ο π. Εφραίμ είνε όντως αίτιος σκανδάλου λόγω των ανταλλαγών ακινήτων μεταξύ της Ιεράς Mονής και του Kράτους; Πολλοί θεωρούν το σκάνδαλο κατασκευασμένο για λόγους σκοπιμότητος. Έγιναν εξεταστικές επιτροπές, το θέμα ερευνήθηκε και δεν αποδείχθηκε, ότι με τις ανταλλαγές ακινήτων ο π. Εφραίμ ζημίωσε το Kράτος. Mεγάλο τηλεοπτικό κανάλι των Αθηνών δηλώνει, ότι ο π. Εφραίμ δεν ζημίωσε το Kράτος και το σκάνδαλο είνε κατασκευασμένο. Nαι, δεν ζημίωσε το Kράτος ο π. Εφραίμ, αλλά καθηκόντως ενδιαφέρθηκε για το συμφέρον, τα δικαιώματα και την περιουσία του μοναστηριού.

Ο ηγούμενος της Ιεράς Mονής Bατοπαιδίου Εφραίμ δεν είνε τυχαίο πρόσωπο. Eίνε προσωπικότης. Έχει πνευματικότητα, της οποίας στερούνται οι κατήγοροί του. Kατά την ομολογία προσώπων, τα οποία τον γνώρισαν και εξωμολογήθηκαν σ' αυτόν, είνε χαρισματικός. Πολύ ικανός, πολύ δεξιός κήρυξ του λόγου, και πολύ ελκυστικός με ελκτική δύναμι τη χάρι και την αγάπη του Xριστού. Bρήκε το Bατοπαίδι σε κακή κατάστασι και πνευματικώς και υλικώς. Και το ανακαίνισε και υλικώς και πνευματικώς. 120 είνε σήμερα οι μοναχοί του Bατοπαιδίου. Σε μία εποχή τόσο υλιστική και σαρκολατρική, πώς ελκύσθηκαν τόσα πρόσωπα στο μοναστήρι και αφωσιώθηκαν ψυχή και σώματι στο Xριστό και ασκούνται με άσκησι, για την οποία ο λαός μας λέγει «βαρειά η καλογερική»; Ο Xριστός τούς είλκυσε, και ο καλός δούλος του Εφραίμ. Και έγινε το Bατοπαίδι ένα μοναστήρι με παγκόσμια ακτινοβολία. Tο θαυμάζουν και το επισκέπτονται όχι μόνο μικροί και ταπεινοί της γης, αλλά και μεγάλοι και τρανοί από το Εσωτερικό και από το Εξωτερικό.

Tο Bατοπαίδι έχει μεγάλη περιουσία. Αλλ' έχει και μεγάλα έξοδα και μεγάλη φιλανθρωπία. Kατηγορείται το μοναστήρι για την περιουσία του. Αλλ' η περιουσία είνε του μοναστηριού, δεν είνε κανενός μοναχού. Tο μοναστήρι είνε πλούσιο, αλλ' οι μοναχοί είνε ακτήμονες. Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων ήταν ακτήμων και ζούσε ζωή ασκητική. Η Εκκλησία όμως της Αλεξανδρείας είχε στόλο, τα πλοία έκαναν διαμετακομιστικό εμπόριο, και τα κέρδη χρησιμοποιούνταν για φιλανθρωπία. Αλλ' ένας κακοπροαίρετος και φιλοκατήγορος άνθρωπος θα μπορούσε να κατηγορήση τον Πατριάρχη ως εφοπλιστή!

Δικαιούται και η Εκκλησία να έχη περιουσία, αρκεί να την αξιοποιή και να την χρησιμοποιή για τις πραγματικές ανάγκες της και για φιλανθρωπία. Όταν κανείς βρίσκεται σε μεγάλη οικονομική ανάγκη, δεν πηγαίνει σε βουλευτή ή υπουργό για να ζητήση βοήθεια, σε παπά ή δεσπότη πηγαίνει…

Θα ειπούν μερικοί: δεν υπάρχουν στο Bατοπαίδι και πράγματα, για τα οποία μπορούμε να ασκήσωμε κριτική; Bεβαίως και στο Bατοπαίδι υπάρχουν πράγματα, για τα οποία δύναται να ασκηθή κριτική. Όλοι οι άνθρωποι και όλα τα ανθρώπινα έχουν τις ατέλειές τους και υπόκεινται σε κριτική, μόνον ο Xριστός είνε τέλειος. Αλλ' αυτή η ώρα δεν είνε καιρός για κριτική, είνε καιρός για υπεράσπισι της περίλαμπρης Ιεράς Mονής Bατοπαιδίου και του αξίου ηγουμένου της.

Kατασκευασμένο το σκάνδαλο Bατοπαιδίου. Αλλ' ας υποθέσωμε, ότι είνε πραγματικό. Tότε όμως γιατί φυλακίζεται ο π. Εφραίμ και δεν πήγαν στη φυλακή και οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο πολιτικοί, αλλά και μή πολιτικοί; Λέγουν οι κατήγοροι του π. Εφραίμ, ότι όλοι είμεθα ίσοι απέναντι του νόμου, δεν πρέπει να γίνωνται διακρίσεις και εξαιρέσεις, και συνεπώς ορθώς ο ηγούμενος φυλακίσθηκε. Αλλ' επί τη βάσει του αυτού επιχειρήματος ερωτάται: Αφού όλοι είμεθα ίσοι απέναντι του νόμου, γιατί οι άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεσι Bατοπαιδίου, πολιτικοί και μη, δεν φυλακίσθηκαν; Όπως φαίνεται, όλοι είμεθα ίσοι, αλλά μερικοί είνε… πιό ίσοι!

Oι άνθρωποι της Εκκλησίας θεωρούν, ότι ο βάναυσος διωγμός του π. Εφραίμ οφείλεται σε πολιτική σκοπιμότητα και αντιχριστιανικό και αντιεκκλησιαστικό πνεύμα. Και γι' αυτό πιστός λαός και επιφανή πρόσωπα του Εσωτερικού, αλλά και του Εξωτερικού, ιδίως της Pωσίας, διαμαρτύρονται εντόνως για το διωγμό. Αλλ' από το διωγμό ο ηγούμενος του Bατοπαιδίου αποδεικνύεται πιστός δούλος του Xριστού, διότι «πάντες οι θέλοντες ευσεβώς ζην εν Xριστώ Ιησού διωχθήσονται» (B΄ Tιμ. γ΄ 12). Ο διωγμός για τον π. Εφραίμ είνε τιμή και δόξα. Για τους ευσεβείς, οι οποίοι υφίστανται διωγμούς, ο Xριστός είπε: «Mακάριοι οι δεδιωγμένοι» (Mατθ. ε΄ 10). Δεν μακάρισε ο Kύριος τους μη δεδιωγμένους, αλλά τους δεδιωγμένους. Ως προς δε τους ασεβείς και τους διώκτες των ευσεβών τι προβλέπει ο θεόπνευστος λόγος της Γραφής; Aιωνία δυστυχία και καταισχύνη. Ο άνθρωπος δεν αυτοδημιουργήθηκε και δεν εμφανίσθηκε αυτομάτως. Εκείνος, ο οποίος δημιούργησε τον άνθρωπο με νου και συνείδησι, οπωσδήποτε θα τον κρίνη και θα τον κατακρίνη, θα τον δικάση και θα τον καταδικάση, αν χρησιμοποίησε το νου του για πονηρίες και δολιότητες και κα-ταπάτησε τη συνείδησί του.

Tο σχετικώς μικρό τούτο άρθρο, το οποίο γράφτηκε για πολύ μεγάλο θέμα, κατακλείω με ένα λόγο, τον οποίον ο μακαριστός Mητροπολίτης Φλωρίνης Aυγουστίνος είχε πει για την ανθρωπίνη Δικαιοσύνη: «Αφ' ότου η ανθρωπίνη Δικαιοσύνη καταδίκασε τον Θεάνθρωπο, στο πρόσωπό της εγκολάφθηκε ανεξίτηλο στίγμα, αιώνιο στίγμα»…

Πηγή: http://aktines.blogspot.com/2011/12/blog-post_5554.html

***

Π. Δούκας: Δικαιωμένη οριστικά και αμετάκλητα η μονή Βατοπεδίου

Δικαιωμένη οριστικά και αμετάκλητα από ανώτατο όργανο του κράτους, και μάλιστα επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, είναι η μονή Βατοπεδίου για την ομώνυμη πολύκροτη υπόθεση τόνισε στην εκπομπή ΣΚΑΪ Θέμα με τον Άρη Πορτοσάλτε ο πρώην υφυπουργός Οικονομίας Πέτρος Δούκας.

«Όταν ένας Έλληνας έχει διεκδίκηση σε ένα ακίνητο το μόνο όργανο στο οποίο μπορεί να απευθυνθεί είναι το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Δημοσίων Κτημάτων και Ανταλλάξιμης Περιουσίας. Απευθύνθηκαν οι μοναχοί σε αυτό το όργανο, που είναι ανώτατο όργανο του κράτους, και αυτό δήλωσε ομόφωνα και αμετάκλητα επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ότι οι λίμνη Βιστωνίδα και παραλίμνιες περιοχές δεν ανήκουν στο κράτος και ανήκουν στη μονή Βατοπεδίου» σημείωσε.

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο έκανε αποδεκτές αυτές τις γνωμοδοτήσεις, αλλά μετέγγραψε και τη λίμνη και τις παραλίμνιες περιοχές στο όνομα της Μονής, παρουσία εκπροσώπων του ΥΠΟΙΚ, και έδωσε και εντολή στα αρμόδια όργανα αν υπήρχε κάτι καταγεγραμμένο στα μητρώα κτημάτων του ελληνικού δημοσίου να διαγραφεί!» πρόσθεσε ο κ. Δούκας.

Παρεμβαίνοντας στην εκπομπή ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός έκανε λόγο για τρία χρόνια συκοφαντιών και λάσπης. «Από τον Ιανουάριο ζητώ να πάμε σε ειδική επιτροπή με κλήρωση δικαστών και με πρόεδρο έναν εκ των αντιπροέδρων της Βουλής και να ξεκαθαρίσω τη μοναδική κατηγορία σε βάρος μου που είναι συναυτουργία σε απιστία περί την υπηρεσία και δεν μού απαντάει η πρόεδρος της Βουλής».

Ο κ. Κοντός τόνισε ότι δεν θέλουν κάτι τέτοιο γιατί θα καταρρεύσει η κατηγορία σε βάρος του και μετά θα αποκτήσει δικαίωμα αγωγών έναντι των συκοφαντών του. «Δεν θα αποφασίσουν πολιτικοί για τις κατηγορίες μου» δήλωσε.

Για ενδεχόμενο να αλλάξουν οι όροι περιορισμού του Εφραίμ έκανε λόγο ο στενός συνεργάτης του στην Κύπρο Άθως Κοιρανίδης, ο οποίος τον επισκέφθηκε την Πέμπτη μαζί με τις αδελφές του ηγουμένου στον Κορυδαλλό.

skai.gr

Πηγή: http://dexiextrem.blogspot.com/2011/12/blog-post_1449.html

***

Π. Δούκας-Α. Κοντός: "Τεράστια πολιτική σκευωρία ήταν το Βατοπέδι"

«Όταν ένας Έλληνας έχει διεκδίκηση σε ένα ακίνητο το μόνο όργανο στο οποίο μπορεί να απευθυνθεί είναι το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Δημοσίων Κτημάτων και Ανταλλάξιμης Περιουσίας. Απευθύνθηκαν οι μοναχοί σε αυτό το όργανο, που είναι ανώτατο όργανο του κράτους, και αυτό δήλωσε ομόφωνα και αμετάκλητα επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ότι η λίμνη Βιστωνίδα και παραλίμνιες περιοχές δεν ανήκουν στο κράτος και ανήκουν στη μονή Βατοπεδίου» δήλωσε ο πρώην υφυπουργός Οικονομίας, Πέτρος Δούκας, χαρακτηρίζοντας «οριστική και αμετάκλητη δικαίωση» την απόφαση για τη Μονή Βατοπεδίου.

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο έκανε αποδεκτές αυτές τις γνωμοδοτήσεις, αλλά μετέγγραψε και τη λίμνη και τις παραλίμνιες περιοχές στο όνομα της Μονής, παρουσία εκπροσώπων του υπουργείο Οικονομικών, και έδωσε και εντολή στα αρμόδια όργανα αν υπήρχε κάτι καταγεγραμμένο στα μητρώα κτημάτων του ελληνικού δημοσίου να διαγραφεί!» δήλωσε ο κ. Δούκας στο ΣΚΑΪ.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρώην υφυπουργού, ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Κοντός, έκανε λόγο για τρία χρόνια συκοφαντιών και λάσπης.

«Από τον Ιανουάριο ζητώ να πάμε σε ειδική επιτροπή με κλήρωση δικαστών και με πρόεδρο έναν εκ των αντιπροέδρων της Βουλής και να ξεκαθαρίσω τη μοναδική κατηγορία σε βάρος μου που είναι συναυτουργία σε απιστία περί την υπηρεσία και δεν μού απαντάει η πρόεδρος της Βουλής».

Ο κ. Κοντός τόνισε ότι δεν θέλουν κάτι τέτοιο γιατί θα καταρρεύσει η κατηγορία σε βάρος του και μετά θα αποκτήσει δικαίωμα αγωγών έναντι των συκοφαντών του. «Δεν θα αποφασίσουν πολιτικοί για τις κατηγορίες μου», δήλωσε.

Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=30852&Itemid=131

***

«Ύποπτη σιωπή» από Σημίτη για την εκβίαση του Εφραίμ

«Ύποπτη σιωπή» επιδεικνύει ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης στις καταγγελίες του πατέρα Νεκτάριου Μουλατσιώτη, στενού φίλου και υποστηρικτή του καθηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου γέροντα Εφραίμ.

Ο πατέρας Νεκτάριος, μιλώντας αποκλειστικά στο newsbomb, δήλωσε για τον πρώην πρωθυπουργό ότι «ο κ. Σημίτης, επί πρωθυπουργίας του, είχε καλέσει στο γραφείο του τον ηγούμενο Εφραίμ, όπου τον εκβίασε να συνηγορήσει και κατά συνέπεια να υπογράψει την μεταβίβαση οικοπέδων που ανήκουν στη Μονή Βατοπεδίου».

Ο πατέρας Νεκτάριος αναρωτήθηκε επίσης «πώς είναι δυνατόν να αναφέρεται ότι ο γέροντας είναι επικίνδυνος να προβεί και σε άλλα αδικήματα; Ουδέποτε απασχόλησε ξανά την δικαιοσύνη τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια, γιατί πολύ απλά πιέστηκε να υπογράψει από τον κ. Σημίτη».

Η άποψη αυτή ακούγεται για πρώτη φορά και αποτελεί ένα νέο πεδίο προς δικαστική διερεύνηση. Ο πρώην πρωθυπουργός όφειλε να αντιδράσει αμέσως και να απαντήσει στις αιτιάσεις του πατρός Νεκτάριου, ο οποίος δεν μάσησε τα λόγια του: «Δεν αποτελεί ένα απλά προσωπικό ζήτημα, όπως στην περίπτωση του πατέρα Ιάκωβου Γιοσάκη» και συμπλήρωσε: «Απώτερος στόχος πολιτικών και δικαστικών κύκλων είναι η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία».

Επίθεση όμως εξαπέλυσε και στους πρωταγωνιστές της πρώτης εξεταστικής επιτροπής από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και σημερινά στελέχη της κυβέρνησης, κύριους Γιώργο Πεταλωτή και Σωκράτη Ξυνίδη.

Επίσης τα δύο κυβερνητικά στελέχη αρνήθηκαν να απαντήσουν σε όσα τους καταμαρτύρησε ο πατέρας Νεκτάριος. «Όλα ξεκίνησαν από ρουσφέτια που έταξαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτης Ξυνίδης και Γιώργος Πεταλωτής σε ιδιοκτήτες σπιτιών που είχαν χτίσει σε οικόπεδα που ανήκαν στη Μονή Βατοπεδίου», υποστήριξε και πρόσθεσε: «Οι περισσότεροι εκ των ιδιοκτητών ήταν ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και ζήτησαν από βουλευτές και στελέχη του κόμματος να τους μεταβιβάσουν τους τίτλους ιδιοκτησίας που ανήκαν στη Μονή. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν εφικτό καθώς σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, όπως η Μονή Βατοπεδίου δεν ισχύει η χρησικτησία».

Πηγή: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/103738/ypopti-siopi-apo-simiti

***

Ανίκητη η ορθόδοξη πίστη:

Αστυνομικοί ζητούσαν από τον Εφραίμ να τους εξομολογήσει

-Μετά τα Φώτα εξέταση του αιτήματος αποφυλάκισης

Για ενδεχόμενο να αλλάξουν οι όροι περιορισμού του Εφραίμ έκανε λόγο ο στενός συνεργάτης του στην Κύπρο Άθως Κοιρανίδης, ο οποίος τον επισκέφθηκε την Πέμπτη μαζί με τις αδελφές του ηγουμένου στον Κορυδαλλό.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Κοιρανίδη σε κυπριακά ΜΜΕ, υπάρχει ενδεχόμενο να αλλάξουν οι όροι περιορισμού του Γέροντα, ώστε να τεθεί υπό περιορισμό στη μονή Βατοπεδίου στο Άγιον Όρος έως ότου γίνει η δίκη του.

Εκτίμησε πάντως ότι οι ελληνικές αρχές δεν θα ασχοληθούν με οποιοδήποτε αίτημα πριν τα Θεοφάνια, οπότε προβλέπεται, σύμφωνα με τις ενδείξεις, να περάσει και την Πρωτοχρονιά στον Κορυδαλλό. Με πληροφόρησε, όμως, ότι οι αστυνομικοί του συμπεριφέρονται πολύ καλά, με ευλάβεια και μάλιστα εξομολογεί και κόσμο -τόσο αστυνομικούς όσο και κρατούμενους!».

«Ο γέροντας ήταν πολύ ήρεμος», ανέφερε ο κ. Κοιρανίδης για τη συνάντησή του με τον Εφραίμ.

Την αποφυλάκιση του ηγούμενου Εφραίμ ζήτησε την Πέμπτη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, Κύριλλος, με μήνυμα του που δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ρωσικής Εκκλησίας.

Πηγή: http://dexiextrem.blogspot.com/2011/12/blog-post_7660.html

***

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: ΕΞΟΜΟΛΟΓΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ!

Σε τόπο εξομολόγησης μετατρέπονται οι φυλακές Κορυδαλλού!

Για ενδεχόμενο να αλλάξουν οι όροι περιορισμού του Εφραίμ έκανε λόγο ο στενός συνεργάτης του στην Κύπρο, Άθως Κοιρανίδης, ο οποίος τον επισκέφθηκε την Πέμπτη μαζί με τις αδελφές του ηγουμένου στον Κορυδαλλό.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Κοιρανίδη σε κυπριακά ΜΜΕ, υπάρχει ενδεχόμενο να αλλάξουν οι όροι περιορισμού του Γέροντα, ώστε να τεθεί υπό περιορισμό στη μονή Βατοπεδίου στο Άγιον Όρος έως ότου γίνει η δίκη του.

Εκτίμησε πάντως ότι οι ελληνικές αρχές δεν θα ασχοληθούν με οποιοδήποτε αίτημα πριν τα Θεοφάνεια, οπότε προβλέπεται, σύμφωνα με τις ενδείξεις, να περάσει και την Πρωτοχρονιά στον Κορυδαλλό. Με πληροφόρησε, όμως, ότι οι αστυνομικοί του συμπεριφέρονται πολύ καλά, με ευλάβεια και μάλιστα εξομολογεί και κόσμο -τόσο αστυνομικούς όσο και κρατούμενους!».

«Ο γέροντας ήταν πολύ ήρεμος», ανέφερε ο κ. Κοιρανίδης για τη συνάντησή του με τον Εφραίμ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

"ΠΕΡΙΕΡΓΑ" ΠΡΑΓΜΑΤΑ! Πώς είναι δυνατόν να δέχονται να εξομολογηθούν σε έναν "απατεώνα" όχι μόνο οι συγκρατούμενοί του, αλλά και οι αστυνομικοί;

Θα μας πουν οι κάθε λογής ξερόλες και...παντογνώστες (με κυάλια) που "γνωρίζουν" τον Γέροντα;

Ουδέν κακόν αμιγές καλού, έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι: Έτσι λοιπόν, μπορεί να βρίσκεται φυλακή ο π. Εφραίμ, να συκοφαντείται και να υβρίζεται άδικα, ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΕΤΣΙ ΩΦΕΛΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ!

"Περίεργα" αυτά για όσους βιάζονται να κατακρίνουν. Φυσιολογικά για όσους γνωρίζουν όχι μόνο τον συγκεκριμένο Γέρονται, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ!

Πηγή: http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2011/12/blog-post_2917.html

***

Εξομολογεί στον Κορυδαλλό αστυνομικούς και κρατούμενους ο Γέροντας Εφραίμ

Και Πρωτοχρονιά στη φυλακή ο Εφραίμ

Εξομολογεί στον Κορυδαλλό αστυνομικούς και κρατούμενους!

Συνεχίζονται οι πιέσεις για απελευθέρωσή του, ενώ τον επισκέφθηκαν από την Κύπρο οι αδελφές και στενοί συνεργάτες του.

Συνεχίζεται στην Ελλάδα, την Κύπρο, αλλά και τη Ρωσία ο σάλος για την υπόθεση προφυλάκισης του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου Γέροντα Εφραίμ, με εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και αντιδράσεις από πολιτικούς και εκκλησιαστικούς ηγέτες, κόμματα και διάφορες οργανώσεις. Όπως είναι γνωστόν, ο Εφραίμ οδηγήθηκε προχθές στο κελί της έκτης πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατούνται όσοι έχουν προφυλακιστεί κατηγορούμενοι για οικονομικά και μη βίαια αδικήματα, μέχρι να οριστεί η δίκη του για το θέμα των ανταλλαγών ακίνητης περιουσίας μεταξύ Μονής Βατοπεδίου και ελληνικού κράτους το 2007.

Εκτός από τη συγκέντρωση υποστηρικτών του που τον επευφημούσαν προχθές έξω από τις φυλακές στην Αθήνα, αλλά και την προψεσινή μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας χιλιάδων ιερωμένων και λαϊκών έξω από την ελληνική πρεσβεία στη Λευκωσία, οργανώθηκε προψές και πικετοφορία διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα. Μέλη του Ιδρύματος του Αγίου Ανδρέα, καθώς και του Ιδρύματος «Σύνδεσμος Φίλων της Μονής Βατοπεδίου Μάξιμος ο Γραικός», κρατούσαν φωτογραφίες του ηγούμενου Εφραίμ, πλακάτ με συνθήματα όπως «Πατέρα Εφραίμ, προσεύχεται για σένα ολόκληρη η Ρωσία!», «Ελλάδα, χωρίς τον Άθω θα πεθάνεις!».

«Προσευχή και ησυχία στη φυλακή»

Στην Αθήνα ταξίδεψαν χθες και επισκέφθηκαν τον Γέροντα Εφραίμ στις φυλακές, ο στενός συνεργάτης του στην Κύπρο Άθως Κοιρανίδης, όπως και οι δύο αδελφές του Νίκη και Χρυστάλλα. «Ο Γέροντας ήταν πολύ ειρηνικός», ανέφερε στη «Σ» ο κ. Κοιρανίδης. «Το πρόσωπό του λάμπει κυριολεκτικά και μου είπε ότι πολύ τον ωφελεί και τον ταπεινώνει η φυλάκισή του γιατί έχει χρόνο για προσευχή και ησυχία και είναι βέβαιος ότι για να επιτρέψει ο Θεός να γίνει αυτό το πράγμα, κάτι καλό θα βγει. Του μετέφερα τις εξελίξεις με τις εκδηλώσεις στην Κύπρο, στην Ελλάδα και στη Ρωσία για στήριξή του και συγκινήθηκε πραγματικά. Μου είπε να ευχαριστήσω εκ μέρους του όλους όσοι του συμπαρίστανται και στέλνει το μήνυμα ότι προσεύχεται γι’ αυτούς, αλλά και για εκείνους που συντέλεσαν στη φυλάκισή του».

Σύμφωνα με τον κ. Κοιρανίδη, υπάρχει ενδεχόμενο να αλλάξουν οι όροι περιορισμού του Γέροντα Εφραίμ, ώστε να τεθεί υπό περιορισμό στο μοναστήρι στο Άγιο Όρος, μέχρι να γίνει η δίκη του. «Όμως», πρόσθεσε, «δεν νομίζω ότι θα ασχοληθούν με το οποιοδήποτε αίτημα πριν τα Θεοφάνια, οπότε προβλέπεται, σύμφωνα με τις ενδείξεις, να περάσει και την Πρωτοχρονιά στον Κορυδαλλό. Με πληροφόρησε, όμως, ότι οι αστυνομικοί του συμπεριφέρονται πολύ καλά, με ευλάβεια και μάλιστα εξομολογεί και κόσμο -τόσο αστυνομικούς όσο και κρατούμενους!».

Παρέμβαση του πατριάρχη Μόσχας

Συνεχίζονται στο μεταξύ οι πιέσεις για αναίρεση της προφυλάκισης του Γέροντα από ιεράρχες από την Ελλάδα (που ενδέχεται να συγκαλέσουν έκτακτη Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος γι' αυτόν τον σκοπό) αλλά και από τη Ρωσία. Πιο εντυπωσιακή είναι η παρέμβαση του πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλου, που με μήνυμά του προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, «εκφράζει τη βαθιά ανησυχία του» από την προφυλάκιση του Εφραίμ.

«Δεν αμφισβητώ τη δικαιοδοσία των οργάνων της ελληνικής δικαιοσύνης και εκφράζω την ελπίδα για μια δίκαιη και αντικειμενική απόφαση στην υπόθεση, σχετικά με την περιουσία της μονής Βατοπεδίου», αναφέρει ο πατριάρχης Κύριλλος, προσθέτοντας ότι «την ίδια στιγμή διατελώ εν απορία λόγω της εφαρμογής της προφυλάκισης προ της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης, επί της ουσίας, ενός μοναχού ο οποίος δεν αποτελεί απειλή για την κοινωνία και επανειλημμένως έχει εκφράσει την ετοιμότητά του να συνεργαστεί με την ανάκριση. Θεωρώ καθήκον μου να διαβιβάσω αυτόν τον κοινό μας πόνο στον Αρχηγό του ελληνικού κράτους και να ζητήσω να απελευθερώσετε από τα δεσμά του τον αρχιμανδρίτη Εφραίμ, καθηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου», καταλήγει το μήνυμα του πατριάρχη Κύριλλου.

Διαστάσεις στα ρωσικά ΜΜΕ

Στα ρωσικά ΜΜΕ έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις η υπόθεση, μετά τις προχθεσινές επίσημες καταδικαστικές δηλώσεις επίσημων εκπροσώπων ή επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών, του Πατριαρχείου Μόσχας και του Ιδρύματος Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου. Διπλωματικές πηγές εκτιμούν ότι πρόκειται ουσιαστικά για τη μεγαλύτερη προβολή, που έτυχε ποτέ οποιοδήποτε ελληνικού ενδιαφέροντος θέμα, με εξαίρεση την πρόσφατη οικονομική κρίση και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, και οπωσδήποτε η μεγαλύτερη κάλυψη που έχει ποτέ γίνει για κάποιον μεμονωμένο Έλληνα, όλα τα τελευταία μετα-σοβιετικά χρόνια.

Όπως αναφέρει στο ημερήσιο δελτίο του το Γραφείο Τύπου της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Μόσχα όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί πανρωσικής εμβέλειας, τα τρία πρακτορεία ειδήσεων ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ, ΡΙΑ Νόβοστι και Ιντερφάξ, καθώς και χιλιάδες ιστοσελίδες ανά τη Ρωσία, αναφέρονται και σχολιάζουν την προφυλάκιση του ηγούμενου Εφραίμ, επικεντρώνοντας την προσοχή τους στις αντιδράσεις πολιτικών, θρησκευτικών και κοινωνικών παραγόντων στη Ρωσία, καθώς και στις σχετικές διαδηλώσεις στη Μόσχα, την Αθήνα και τη Λευκωσία. Πολλά ρωσικά ΜΜΕ έχουν ήδη στείλει ανταποκριτές στην Ελλάδα, προκειμένου να καλύψουν την υπόθεση και τα ρεπορτάζ τους αναμένεται να δουν το φως της δημοσιότητας τις επόμενες ημέρες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες ιδρύθηκε διεθνής επιτροπή κοινωνικών οργανώσεων με την ονομασία «Θα υπερασπιστούμε τον Άθω!». Όπως ανακοινώθηκε, η επιτροπή προετοιμάζει σειρά διαδηλώσεων διαμαρτυρίας έξω από την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα, για τις οποίες παραχωρήθηκε η σχετική άδεια από τις δημοτικές Αρχές της πόλης για την 30ή και 31η Δεκεμβρίου.

Άγιοι που φυλακίστηκαν από κακόδοξους κυβερνώντες

Συχνά διαβάζουμε στον Συναξαριστή της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας για τις κακουχίες και ταλαιπωρίες που υπόκεινταν οι Άγιοι από τους κακόδοξους βασιλιάδες, αυτοκράτορες και αυτοκράτειρες, υπερασπιζόμενοι την πίστη τους και το δίκαιό τους. Για ένα χριστιανό ορθόδοξο πολλές φορές γεννιέται η απορία πώς μπορούσαν αυτοί οι αχρείοι κυβερνώντες να πέφτουν σε τόσο θανάσιμα αμαρτήματα και να καταδικάζουν, να φυλακίζουν, να βασανίζουν και τις περισσότερες φορές να σκοτώνουν Άγιους ανθρώπους, πράους, γενναίους αλλά πάνω απ’ όλα αθώους. Διερωτόμαστε πώς είναι δυνατό να μην κατανοούσαν τι έπρατταν, να μην έβλεπαν ότι είχαν στα χέρια τους αθώους ανθρώπους οι οποίοι δεν είχαν φταίξει σε κάτι αλλά εντούτοις τύγχαναν κακομεταχείρισης χειρότερης και από αυτής που θα άρμοζε στον πιο αδίστακτο εγκληματία.

Λοιπόν, στις 28 Δεκεμβρίου 2011, ζήσαμε ακριβώς το πώς γίνονταν τότε αυτές οι συλλήψεις, με ποια ψευδή εντάλματα κηρυσσόταν ένας αθώος ερημίτης καταζητούμενος και με ποιο θράσος εξορμούσαν ολόκληρες ομάδες στρατιωτών πλήρως εξοπλισμένες για πόλεμο, να συλλάβουν έναν ιερέα, ή μια παρθένο κόρη, ή έναν ερημίτη ή ακόμα ένα γηραιό μοναχό. Το χθεσινό τραγικό και λυπηρό γεγονός της συλλήψεως και φυλακίσεως(!) του Γέροντα Εφραίμ Καθηγούμενου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου, μας αφύπνησε και έκανε να καταλάβουμε ότι γεγονότα των περασμένων αιώνων, δεν είναι απλές ιστορικές αναφορές που ανήκουν στο παρελθόν αλλά πραγματικότητες που μπορούν και γίνονται ακόμα και σήμερα.

Μας έκανε να δούμε πως ακόμα και σήμερα υπάρχουν Ιουδαίοι που ουρλιάζουν «Σταύρωσον, σταύρωσον Αυτόν»• υπάρχουν παράφρονες Νέρωνες που διώκουν και σταυρώνουν Αποστόλους Πέτρους• υπάρχουν αυτοκράτειρες Ευδοξίες που φυλακίζουν Άγιους Ιωάννηδες Χρυσόστομους• υπάρχουν άθεες αρχές που συλλαμβάνουν επανειλημμένα, δίχως τεκμήρια και φυλακίζουν Άγιους Παύλους Ανσίμωφ• υπάρχουν αλλόθρησκες δυνάμεις που συλλαμβάνουν και κρατούν αδίκως και μακροχρονίως μέχρι της εκτελέσεώς τους Άγιους Ευγένιους Ροντιόνωφ• υπάρχουν άθεες κυβερνήσεις και εφετεία που κατηγορούν αδίκως και κακώς συλλαμβάνουν και φυλακίζουν Γέροντες Εφραίμ Βατοπεδινούς...

Ο Κύριος και Θεός μας Ιησούς Χριστός, Πρώτος μας έδειξε το παράδειγμα γενναιότητος και σταθερότητος στην πίστη και στο δίκαιο, και ο Γέρων Εφραίμ ως ταπεινός μοναχός ακολουθεί πιστά Τον Κύριό Του. Κουράγιο Γέροντα, «ου γαρ οίδασι τι ποιούσι».

Ιωάννης Α. Ιερόπουλος, Ανώτερος Επιστήμονας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αγγλίας, Μπρίστολ

Η Σημερινή, 30/12/2011 –Του Μάριου Δημητρίου

Πηγή: http://www.sigmalive.com/simerini/news/local/451574

Πηγή: http://aktines.blogspot.com/2011/12/blog-post_7762.html#more

***

Τα ψέματα του Βαξεβάνη. Σχόλια στο:

Το κουτί της Πανδώρας με θέμα Σκάι όλη η αλήθεια για το ντοκιμαντέρ

Πολύς λόγος για το τίποτα! Πομπώδης τίτλος, χαλίκι και ψέμα η επιχειρηματολογία!!!

Διαβάζω στο Ίντερνετ "Το κουτί της Πανδώρας" με θέμα "Σκάι όλη η αλήθεια για το ντοκυμαντέρ" (28 Δεκ 2011 | ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ ) και λέω: Πολύς λόγος για το τίποτα! Δεν κατάφερε "Το κουτί της Πανδώρας" να γράψει ούτε ένα επιχείρημα που να στηρίζει την άποψη ότι δηλαδή δε λέχθηκε από τον ΣΚΑΙ η αλήθεια! Δε μας έπεισε αφού και ψέματα χειρίστηκε και επιχειρήματα δεν είχε. Ας δούμε μερικά από αυτά που μας λέει:

1. " Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται για μια δημοσιογραφική έρευνα, αλλά για μια πληρωμένη παραγωγή από την ίδια τη μονή Βατοπεδίου".

- Ας μας δείξει την επιταγή ή την απόδειξη πληρωμής μαζί με το τιμολόγιο και θα πεισθούμε. Μήπως εικάζει "Το κουτί της Πανδώρας"; Τότε όμως δεν είναι όλη η αλήθεια. Ακόμα την ψάχνει...

2. "Τα πλάνα που υπάρχουν και στα δύο βίντεο είναι τα ίδια και τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στη μονή Βατοπεδίου. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άλλον, μόνο μετά από έγκριση του κατόχου των δικαιωμάτων αυτών. Η έγκριση για χρήση των πλάνων προφανώς, όπως φαίνεται και από το ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ δόθηκε με μεγάλη γενναιοδωρία από τους βατοπεδινούς φίλους που επιμελήθηκαν το «ντοκιμαντέρ»".

- Πόσα κιλά ηλίθιος πρέπει να είναι κανείς για να μη δώσει στοιχεία που αφορούν τον εαυτό του; Φυσικά και θα δώσει πλάνα κ.λπ. και μετά είναι στο χέρι αυτού που θα κάνει το μοντάζ πώς θα αξιοποιήσει το υλικό του! Δηλαδή θα κάνουν μία εκπομπή για μένα και εγώ ενώ έχω πλάνα δεν θα τα δώσω; Πόσο χαζός πρέπει να είμαι;

3. "Υπενθυμίζουμε ότι, η Πεμπτουσία και ο Σύλλογος Φίλων της Μονής Βατοπεδίου, είναι πρωτοβουλία του Φοίβου Χριστοδουλίδη προέδρου της Lada Hellas και γαμπρός του Εφραίμ, καθώς έχει παντρευτεί την αδελφή του, διευθυντή του περιοδικού του Βατοπεδίου «Πεμπτουσία» και χορηγού της περιφοράς της Άγιας Ζώνης".

- Το «μαγικό» ακούστε το τώρα!!! Η γυναίκα του Φοίβου Χριστοδουλίδη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ!!! Ούτε φυσικά καμία συγγένεια έχουν! Είμαστε σοβαροί; Καλά πώς πάνε και γράφουν τέτοια ψέματα δημοσιογράφοι «σοβαροί»; Δε ρώτησαν πριν το γράψουν;

- Αλλά και αν ακόμη ήταν συγγενείς, θα ήταν καλύτερο να έκανε ένα σύλλογο «εχθρών της Μονής Βατοπαιδίου;» Θα χάσουμε το μυαλό μας; Δεν κατάλαβα καλά τι λέει αυτό; Δεν μπορεί ο γαμπρός του οποιουδήποτε να στηρίζει τον αδελφό της γυναίκας του, βοηθώντας ένα σύλλογο φίλων; Και πού είναι το αρνητικό να χορηγήσει την περιφορά της Αγίας Ζώνης; Μα καλά επιχειρήματα είναι αυτά; Είμαστε σοβαροί;

4. «Η αλήθεια τελικά είναι ότι η ίδια η σειρά του ΣΚΑΙ δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Αντίθετα η κοινή γνώμη συνεχίζει να αναφέρεται στην υπόθεση σαν ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα με εμπλεκόμενους πολιτικούς και ηγούμενους …»

- Σκάνδαλο πιο σκάνδαλο; Έχουμε ηθικούς αυτουργούς και δεν έχουμε φυσικούς; Αυτό είναι το σκάνδαλ! Γι’ αυτό περίμενε φίλε, μη βιάζεσαι, στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό! Η κοινή γνώμη άγεται και φέρεται από τα ΜΜΕ και θα δούμε αν τελικά καταφέρουν ν΄ αποδείξουν αν είναι σκάνδαλο! Μάλλον πολιτικό κίνητρο και όφελος υπάρχει στην υπόθεση.

5. «…από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα με εμπλεκόμενους πολιτικούς και ηγούμενους που παραγνώριζαν τα ασκητικά τους καθήκοντα και έπαιζαν στα δάχτυλα τους το realestate, διαχειρίζονταν off shore εταιρείες με τρόπο που θα ζήλευε κάθε επιχειρηματίας και θησαύριζαν στο όνομα της πίστης, της θρησκείας και της αγιοσύνης».

- Εδώ εσύ δεν γνώριζες ποια είναι η αδελφή του γέροντα Εφραίμ θα μας πεις τώρα ότι ο ηγούμενος παραγνώριζε τα ασκητικά του καθήκοντα; Γιατί ζούσατε μαζί και το γνώριζες; Και ποιος σου είπε ότι έχει ασκητικά καθήκοντα; Μοναχός δεν είναι μόνο ο ασκητής!

- Πώς και με ποια τέχνη μπερδεύετε τη Μονή που είναι Νομικό πρόσωπο με το φυσικό πρόσωπο που είναι ο γέροντας Εφραίμ; Στην τσέπη του γέροντα δεν βρέθηκε ούτε ένα ευρώ. Ο καλόγερος πτωχός η Μονή όμως πρέπει να έχει περιουσία και ο κάθε ηγούμενος την υπερασπίζεται και μάχεται γι΄ αυτήν και στη φυλακή αδίκως μπαίνει!

Ας το καταλάβουμε όλοι μας ότι ο γέροντας Εφραίμ δεν προφυλακίστηκε γιατί κάπου βρέθηκε ένοχος, αλλά γιατί υπερασπίστηκε -σαν ηγούμενος που είναι- την περιουσία της Μονής που βρήκε από τους προηγουμένους από αυτόν! Και είναι η πρώτη εποχή στην Ιστορία που αρνούνται το δικαίωμα μιας ιστορικής Μονής – Μνημείου του ελληνισμού να έχει περιουσία! Είναι προφανές ότι πρόκειται για επίθεση εναντίον του ίδιου δικαιώματος στην Ορθόδοξη Εκκλησία, σε μια εποχή που από την οικονομική κατάρρευση των πάντων κερδίζουν οι πολυεθνικές και οι εβραϊκές αγορές…

Τέλος το μεγάλο πνευματικό ύψος του άνδρα θα φανεί και μέσα στις φυλακές! Να δείτε που η άδικη προφυλάκιση του θα γίνει το η ψυχολογική και πνευματική υποστήριξη των ελληνικών σωφρονιστικών καταστημάτων, με την έννοια ότι κάθε πονεμένος βρισκόμενος δίκαια ή άδικα στη φυλακή θα βρίσκει παρηγοριά στο πετραχήλι του γέροντα Εφραίμ.

Η Ομάδα του «Συμπαραστεκόμαστε ΟΛΟΙ

στην άδικη προφυλάκιση στο Γέροντα Εφραίμ»

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2011/12/blog-post_8419.html#ixzz1i2RvUCMX

***

Τί χρειάζεται από εμάς ο Γέροντας Εφραίμ;

«Μην ξεχνάτε στις προσευχές σας τα δεσμά μου» (Κολ. 4, 18).

του Αλέξανδρου Χριστοδούλου

Είναι γνωστό ότι ο Γέροντας Εφραίμ ανήκει σε μια σειρά Γερόντων που κοινό χαρακτηριστικό τους είναι η άρση του σταυρού με διάφορες θλίψεις, περιφρονήσεις και ονειδισμούς. Ο πρώτος των Γερόντων, ο Όσιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής ενώ ακόμη ζούσε χαρακτηριζόταν «πλανεμένος» από διάφορους μοναχούς, που δεν μπορούσαν να καταλάβουν την ησυχαστική του ζωή. Σήμερα ξέρουμε και βλέπουμε τους καρπούς του. Η αναγέννηση του μοναχισμού στο Άγιον Όρος και στο εξωτερικό συνδέεται με το πρόσωπό του, όπως ομολογούν οι διάφοροι μελετητές του έργου του.

Ο διάδοχός του, που η χάρη του Θεού μας αξίωσε να γνωρίσουμε όταν βρισκόταν στη Μονή του Σταυρού της Μίνθης (Κύπρος), πέρασε τη ζωή του συκοφαντούμενος και διωκόμενος. Η Παναγία όμως τον προόρισε να κατοικήσει στο Μοναστήρι της. Όσοι έζησαν από κοντά την αρχή της μετάβασής του, ξέρουν ότι τα γεροντάκια που βρίσκονταν εκεί, και τα οποία μετά γηροκόμησε η σημερινή συνοδεία του Γέροντα Εφραίμ, δεν τον έγραφαν στο μοναχολόγιο της Μονής, ούτε φαγητό του έδιναν. Το θέλημα όμως της Παναγίας έγινε.

Σήμερα ήλθε η σειρά του Γέροντα Εφραίμ να περπατήσει στα ίχνη του Γέροντά του και του «παππού» Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστή. Ο Γέροντας εκπληρώνει πρακτικά αυτό που υποσχέθηκε στη μοναχική κουρά του. Τότε υποσχέθηκε ότι πρέπει να είναι έτοιμος « να υβρισθεί και να ατιμασθεί και να υποφέρει πολλά βάσανα», και όχι μόνο, αλλά έδωσε υπόσχεση «σταυρού και θανάτου». Συνήθως όταν ο μοναχός αρχίζει να δοξάζεται, τότε ακολουθούν μεγάλοι, σκληροί και βαρείς πειρασμοί, που συνοδεύονται όμως από ουράνιες παρακλήσεις και παρηγοριές της Χάριτος, που βιώνει ο ίδιος και που εμείς που δεν έχουμε εμπειρίες και αγνοούμε, δεν μπορούμε να τις καταλάβουμε. Γι’ αυτό και μέσα στους πειρασμούς είναι ειρηνικός και πράος και εσωτερικά νιώθει τη χαρά του Χριστού. Τί να σήμαιναν άραγε τα λόγια του Γέροντα: « Εγώ είμαι αφιερωμένος στην Παναγία και το θέλημά της;».

Τώρα όμως που βρίσκεται στο κελλί της φυλακής, μου θύμισε τους φυλακισμένους Αποστόλους του Χριστού. Χρειάζεται τη δική μας συμπαράσταση. Πολλοί από μας βρισκόμαστε πολύ μακρυά και είναι αδύνατο να τον επισκεφθούμε. Πρέπει όμως να τηρήσουμε την εντολή του Απ. Παύλου. «Να θυμάστε τους φυλακισμένους σαν να είστε κι εσείς φυλακισμένοι μαζί τους, και όσους υποφέρουν, γιατί κι εσείς μπορείτε να βρεθείτε στη θέση τους» (Εβρ. 13, 30). «Άλλους από σας τους διαπόμπευαν με βρισιές και διωγμούς κι άλλοι από σας συμπαραστεκόσασταν σ’ εκείνους που περνούσαν τέτοιες στιγμές» ( Εβρ. 10, 33). Δεν πρέπει να ντρεπόμαστε που ο Γέροντας βρίσκεται στη φυλακή. «Να μην ντρέπεσαι για μένα, που είμαι φυλακισμένος για χάρη του Χριστού» (Β΄ Τιμ. 1, 8) έγραφε στον Απ. Τιμόθεο ο Απ. Παύλος.

Χρειάζεται ο Γέροντας συμπαράσταση; Από τα λόγια του Απ. Παύλου, ναι, χρειάζεται. «Καλά όμως κάνατε και μου συμπαρασταθήκατε στις δυσκολίες μου»( Φιλ. 4, 14) έγραφε στους Φιλιππησίους. Πώς μπορούμε να του συμπαρασταθούμε; Να ακολουθήσουμε την πρακτική της πρώτης Εκκλησίας των Ιεροσολύμων. Τί έκαναν τα λίγα τότε μέλη της, όταν ο Ηρώδης μετά τον αποκεφαλισμό του Απ. Ιακώβου, συνέλαβε τον Απ. Πέτρο και τον έκλεισε αυστηρά φρουρούμενο και αλυσοδεμένο μέσα στη φυλακή; «Ενώ ο Πέτρος ήταν στη φυλακή, η εκκλησία προσευχόταν αδιάκοπα στο Θεό γι’ αυτόν» (Πραξ. 12, 5). Η «εκτενής προσευχή» τους που δεν φαινόταν από κανένα, που γινόταν κρυφά είχε το αποτέλεσμά της. Έφτασε στους ουρανούς και ο Θεός απέστειλε άγγελο που απελευθέρωσε τον δέσμιο απόστολό του. Και ο Απ. Παύλος όταν ήταν φυλακισμένος έγραφε: «Προσεύχεσθε και για μας» (Κολ. 4, 3).

Κάνω λοιπόν μια πρόταση σ’ αυτούς που αγαπούν τον Γέροντα. Να συναντιούνται και να ενώνονται με την προσευχή σε μια συγκεκριμένη ώρα. Προτείνω 10.00 έως 10.15 κάθε βράδυ να προσευχόμαστε γι’ αυτόν και τη συνοδεία του. Όσοι έχουν κομποσκοίνι ας λέμε : « Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον τον Γέροντα Εφραίμ και τη συνοδεία του». Όσοι δεν ξέρουν αυτό τον τρόπο ας διαβάζουν τους Χαιρετισμούς της Παναγίας.

Θα προσευχηθούμε με ταπείνωση και συντριβή γνωρίζοντας την αναξιότητά μας. Πιστεύω όμως ότι παρά την αναξιότητά μας, γιατί λόγω των αμαρτιών μας είμαστε χρεώστες στο Θεό, εκείνος ως εύσπλαχνος και πολυέλεος θα παραβλέψει τα ατοπήματά μας και θα δώσει απάντηση παρηγορητική.

Πηγή : http://www.pemptousia.gr/

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel