Ζωηφόρος

Πολιτικοί, Πανεπιστημιακοί, bloggers καταδικάζουν την απόφαση για τον Γέροντα Εφραίμ (Όλα τα νέα άρθρα των ιστοσελίδων-blogs),

Πολιτικοί, Πανεπιστημιακοί, bloggers

καταδικάζουν την απόφαση για τον Γέροντα Εφραίμ

(Όλα τα νέα άρθρα των ιστοσελίδων-blogs)


***

Τι κρύβεται πίσω από την προφυλάκιση Εφραίμ;

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής προέβη στην ακόλουθη δήλωση :  

   Αν το υπό κατάρρευση σύστημα φαντάζεται ότι η προφυλάκιση ενός ηγουμένου θα το σώσει , γελιέται .

Δεν μπορεί ο Εφραίμ να είναι το άλλοθι Πολιτείας και Δικαιοσύνης για την ανικανότητα τους επί τόσα χρόνια να συλλάβουν και τιμωρήσουν , ένα έστω, φυσικό αυτουργό της Κλεπτοκρατίας και της δημόσιας Διαφθοράς .

   Πότε έχει ξαναγίνει να μην αγγίζονται οι φυσικοί αυτουργοί και..

να την πληρώνουν οι ( υποτιθέμενοι ) ηθικοί αυτουργοί ;

Ο χρόνος και ο τρόπος του συμβάντος προκαλεί εύλογα αναπάντητα ερωτηματικά :

   Πρώτον : Γιατί επελέγη αυτή η στιγμή , παραμονή των Χριστουγέννων ; Δεν μπορούσε να γίνει αυτό , αν έπρεπε , δύο εβδομάδες μετά , ή έστω πριν ;

Το τετριμμένο << ύποπτος φυγής και επικίνδυνος για τέλεση άλλων αξιοποίνων πράξεων >> , είναι για αφελείς .

   Δεύτερον : Ένας ηγούμενος με χειροπέδες χριστουγεννιάτικα , αποτελεί παγκόσμια ερεθιστική είδηση . Και επειδή το Βατοπαίδι το κατέστησαν επίκεντρο του ενδιαφέροντος τα εγχώρια ΜΜΕ   την τελευταία 5ετία , είναι εύκολο για το σύστημα να εκτρέψει την προσοχή της δεινά χειμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας από τα φλέγοντα και κινδυνώδη , στα ακίνδυνα και δευτερεύοντα.

   Έτσι το σύστημα θα έχει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο .Άρα δικαιολογημένα ο σκεπτόμενος πολίτης συμπεραίνει ότι πρόκειται για στημένο παιχνίδι αποπροσανατολισμού και παραπλάνησής του .

   Τρίτον : Η καθημερινή όξυνση της κρίσης προκαλεί ένα κύμα επιστροφής στο Θεό και την Εκκλησία . Το σύστημα τρέμει κάτι τέτοιο γι αυτό επιχειρεί παντί σθένη   να το ανακόψει .

   Τέταρτον : Της προφυλακίσεως του Ηγουμένου προηγήθηκε η επίσκεψη του στη Ρωσία με την Τιμία Ζώνη , όπου ο ρωσικός λαός με επί κεφαλής τον Πατριάρχη του και τον Βλαντιμίρ Πούτιν , του επιφύλαξαν ενθουσιωδέστατη υποδοχή .

   Μήπως αυτό εκλαμβάνεται από γνωστούς εξωελλαδικούς κύκλους ως προάγγελος ενός ορισμένου διορθοδόξου άξονα και γι αυτό αντιδρούν σπασμωδικά και βίαια ;

Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο Facebook 1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επι τέλους θα μας πουν οι γνωρίζοντες, όσοι επιβάλλουν ποινές και όσοι με τόσο πάθος υπερασπίζονται την προφυλάκιση του Εφραίμ, τι ακριβώς έκανε, για τί κατηγορείται; Επίσης, αν δεν κάνω λάθος, η όλη ανταλλαγή ακυρώθηκε με απόφαση της κυβέρνησης Καραμανλή, άσχετα αν στην συνέχεια ο κ. Παπακωνσταντίνου (τον θυμάστε αυτόν;) δεν συνέχισε τις απαιτούμενες διαδικασίες (αν θυμάμαι καλα). Κάτι δεν πάει καλά στην όλη υπόθεση με αυτή την ξαφνική ανακίνηση του θέματος. Από ότι είδα ούτε οι πολιτικοί υπόλογοι που είχαν κατηγορηθεί έχουν πραγματική σχέση με την υπόθεση, δηλαδή δεν κέρδισαν χρήματα η κάτι άλλο που να τεκμηριώνει παράνομη πράξη. Επομένως για τι μιλάμε; Μπορεί να μας πει κανείς;

Πηγή: http://taxalia.blogspot.com/2011/12/blog-post_8981.html

***

Γ. Καρατζαφέρης: Η απόφαση για τον Εφραίμ υπηρετεί σκοπιμότητες

Ο κ. Καρατζαφέρης κατήγγειλε ότι η απόφαση είναι έμφορτος «ημεδαπών και αλλοδαπών σκοπιμοτήτων», αφήνοντας αιχμές για όσους δείχνουν «πρεμούρα» να μπει φυλακή ο Εφραίμ παραμονή Χριστουγέννων, όταν οι ίδιοι έχουν διασπαθίσει δημόσιο χρήμα.

«Η απόφαση για τον Εφραίμ, είναι έμφορτος ημεδαπών και αλλοδαπών σκοπιμοτήτων. Η δικαιοσύνη πρέπει να πείθει τον κόσμο. Είναι μεν ανεξάρτητη, αδέσμευτη και ανεπηρέαστη. Όμως, πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι ορισμένες αποφάσεις αλληλοσυγκρούονται», τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης, ο οποίος κατέληξε «Πρεμούρα για να μπει παραμονή των Χριστουγέννων, φυλακή ο Εφραίμ, ελεύθεροι πολλοί από αυτούς που έχουν διασπαθίσει το χρήμα του ελληνικού λαού. Κάποια πράγματα πρέπει να ορθοτομούν τον λόγο και την πράξη».

Πηγή: http://gr.news.yahoo.com/%CE%B3-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CF%86%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%BC-%CF%85%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B5%CE%AF-113025085.html

***

Ατόπημα η προφυλάκιση Εφραίμ

του Σταύρου Τσακυράκη

Η προφυλάκιση του κ. Εφραίμ αποτελεί άλλο ένα ατόπημα της ελληνικής δικαιοσύνης. Παραβιάζει τη θεμελιώδη αρχή του κράτους δικαίου που υπαγορεύει ότι κανείς δεν στερείται της ελευθερίας του παρά μόνο μετά από απόφαση νόμιμα συνιστάμενου δικαστηρίου. Η προσωρινή κράτηση αποτελεί παρέκκλιση από αυτή την βασική αρχή γιατί διατάσσεται χωρίς κάποιο δικαστήριο να έχει αποφανθεί για την ενοχή κάποιου προσώπου και γι’ αυτό δικαιολογείται μόνον σε ακραίες περιπτώσεις, όταν ο κατηγορούμενος είναι ύποπτος φυγής ή είναι πολύ πιθανόν να διαπράξει νέα αδικήματα.

Ο νόμος που ρυθμίζει την προσωρινή κράτηση (άρθρο 282 ΚΠΔ) είναι λεπτομερής και απολύτως σύμφωνος με τον έκτακτο χαρακτήρα που έχει το μέτρο. Απαιτεί όχι απλώς ο κατηγορούμενος να είναι ύποπτος διαφυγής αλλά να έχει προχωρήσει και σε προπαρασκευαστικές ενέργειες φυγής. Όχι να είναι απλώς πιθανόν να διαπράξει νέα αδικήματα αλλά πολύ πιθανόν ότι θα τα διαπράξει. Ο κ. Εφραίμ ύποπτος διαφυγής δεν είναι, τα δε αδικήματα για τα οποία κατηγορείται προϋποθέτουν τη σύμπραξη κάποιων κρατικών οργάνων ή λειτουργών. Δεν είναι επομένως πολύ πιθανόν μετά από όλο τον σάλο που δημιουργήθηκε η διάπραξη νέων αδικημάτων. Με αυτά τα δεδομένα η προφυλάκισή του είναι τελείως αυθαίρετη και δεν έχει κανένα έρεισμα στο νόμο.

Δεν είναι ο κ. Εφραίμ το μόνο θύμα της δικαστικής αυθαιρεσίας που στέλνει ανθρώπους στη φυλακή χωρίς δικαστική απόφανση περί της ενοχής τους, μόνο επειδή ο ανακριτής και ο εισαγγελέας τους θεωρούν ενόχους. Για δύο από αυτούς, για την κ. Α. Σωτηροπούλου και την κόρη κατηγορούμενου για το σκάνδαλο της Ζιμενς έχω δημόσια διαμαρτυρηθεί στο παρελθόν. Οι δικαστές μας, όμως, δεν φαίνεται να δίνουν σημασία. Εξακολουθούν να θεωρούν την προφυλάκιση ως μέσο εξουσίας που τους επιτρέπει να φυλακίζουν κάποιον κατηγορούμενο κατά το δοκούν και όχι κατά το νόμο. Η αγωνία των περισσότερων κατηγορουμένων στην Ελλάδα δεν είναι η δίκη (που κανείς δεν ξέρει πότε θα διεξαχθεί) αλλά η αποφυγή της προφυλάκισης. Σε αυτό το στάδιο παίζονται όλα τα παιχνίδια μεταξύ δικηγόρων, δικαστών και κατηγορουμένων ενώ κανονικά δεν υπάρχουν από το νόμο περιθώρια για συναλλαγές.

Κι όταν μιλώ για συναλλαγές εννοώ και τις διάφορες πιέσεις που ασκούνται από τη κοινή γνώμη. «Δεν θα πάει κανένας φυλακή για τα σκάνδαλα» φωνάζει ο κόσμος. Φυσικά και πρέπει να πάει αλλά αφού πρώτα διαπιστώσει την ενοχή του κάποιο δικαστήριο κι όχι επειδή το επιθυμεί κάθε δημόσιος κήνσορας τύπου Λαζόπουλου. Στις μέρες μας που η αγανάκτηση για την ατιμωρησία των επιφανών είναι δικαιολογημένη είναι κρίσιμο να καταλάβουμε ότι η απόδοση ευθυνών μόνο με διαδικασίες δικαιοσύνης αξίζει. Όλα τα άλλα προσβάλλουν το κράτος δικαίου και συμβάλλουν στη υποβάθμιση του πολιτισμού μας.

*Ο Σταύρος Τσακυράκης είναι αναπληρωτής καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Αθηνών. Υπήρξε ακαδημαϊκός επισκέπτης στα πανεπιστήμια Harvard, Columbia και New York University όπου επιδόθηκε στην έρευνα και μελέτη των ατομικών δικαιωμάτων. Ως δικηγόρος έχει υποστηρίξει με επιτυχία πολλές προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Έχει γράψει τρία βιβλία: «Οι καταβολές του φιλελευθερισμού στο έργο του Hobbes και Locke» (1992), «Η ελευθερία του λόγου στις ΗΠΑ» (1997), «Θρησκεία κατά Τέχνης» (2005). Εκτός από τα ατομικά δικαιώματα τα ενδιαφέροντά του περιλαμβάνουν ζητήματα πολιτικής και ηθικής φιλοσοφίας.

Πηγή: http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.post&id=11343

***

Υπάρχει Κράτος ρεεεεεεεεεεεεεεεεεε

του Σωτήρη Καλαμίτση

Ο Κοσκωτάς έκανε την αρχή. Πήρε από τον ανακριτή προθεσμία 14 ημερών για να απολογηθεί, πράγμα εξωφρενικό για την εποχή, και διέφυγε. Χρειάστηκαν δύο χρόνια, πολλά χρήματα των φορολογουμένων και απώλεια εκατομμυρίων ανθρωποωρών για να επιστρέψει στην Ελλάδα με το στόμα κλειστό και να δικασθεί. Το ομώνυμο σκάνδαλο αποτελεί παρελθόν πια.

Μας το θύμισε μόλις φέτος ο..

Λαυρεντιάδης με την Proton. Οι βαρώνοι του Τύπου διεμοίρασαν τα ιμάτια της «ΓΡΑΜΜΗ ΑΕ», στην οποία είχε διοχετεύσει ο Κοσκωτάς το 90% των κλεμμένων, και το θέμα ξεχάστηκε. Κάτι πολιτικἐς αναταράξεις, η πτώση του Ανδρέα, η άνοδος του Δρακουμέλ, η κατάπτωση του κατάπτυστου Δρακουμέλ, η θριαμβευτική επάνοδος του Ανδρέα, ο απροσδόκητος θάνατός του, η διαδοχή από τον εκσυγχρονιστή Κώστα, τα υποβρύχια, η Siemens, η ψήφιση του άρθρου 86 του Συντάγματος για την ατιμωρησία των κλεπτών του δημόσιου χρήματος και των ονείρων ενός ολόκληρου λαού και ο ερχομός του Κωστάκη.

Η υπόθεση Βατοπεδίου έσκασε εν μέσω του ανοίγματος προς ανατολάς. Η Βουλή δεν εντόπισε ευθύνες υπουργών, αφού πράσινοι και γαλάζιοι ήταν βουτηγμένοι στα σκατά της γκρίζας ζώνης και δεν τολμούσαν να πουν την αλήθεια. Ο Χριστοφοράκος μας αποχαιρέτησε εγκαίρως, αν και εφρουρείτο ή ίσως απλώς παρηκολουθείτο διακριτικά.

Ο κ. Γιούνγκ μας αποχαιρέτησε ομοίως, αν και τελούσε υπό καθεστώς περιοριστικών όρων, άρα τελούσε υπό το άγρυπνο βλέμμα του Α.Τ. Πάρου. Ο Καράβελας ομοίως. Τώρα, όμως, το κράτος υπό τα στιβαρά χέρια του Λουκά και του πρώτου στην ιστορία της χώρας υφυπουργού Δικαιοσύνης Γεωργίου Πεταλωτή κινητοποίησε αποτελεσματικά όλο των διωκτικό μηχανισμό για να μην μας αποχαιρετήσει ο Ευφραίμ. Λιμενικό, Αστυνομία, Εισαγγελείς, Ιατροδικαστές. Όλοι στο πόδι, στο καθήκον, στην υπηρεσία της πατρίδας γιορτιάτικα. Δεν μπορεί να μένουν ελεύθεροι οι συνομιλητές του Πούτιν παραμονές Χριστουγέννων. Προ πάντων δεν μπορεί να τους επιτρέπεται να παρουσιασθούν μόνοι τους στις Αρχές. Πρέπει να τους ξεφτιλίσουμε ζωγραφίζοντας σκηνικό προετοιμαζόμενης φυγής.

Εδώ είναι Βαλκάνια, προτεκτοράτο της Ουάσιγκτον με υπάκουους μπάτλερ. Δεν είναι παίξε-γέλασε.

Πηγή: http://taxalia.blogspot.com/2011/12/blog-post_8286.html

***

Η Ελληνική δικαιοσύνη και ο Εφραιμ...

…"Ο κοινωνικός απόηχος των δικαστικών αποφάσεων και πράξεων και βέβαια μας ενδιαφέρει όμως πρέπει να είναι προσεκτικοί όσοι εκφέρουν γνώμη γι΄αυτές αφού δεν έχουν γνώση των δεδομένων της δικογραφίας. Συνεπώς θεωρώ ατυχή την κριτική που ασκείται από φορείς ξένης χώρας και από παράγοντες του δημόσιου βίου της χώρας μας για τη συγκεκριμένη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών αφού η κριτική αυτή με τον τρόπο και το ύφος που γίνεται αποτελεί ανεπίτρεπτη παρέμβαση... στη λειτουργία της Δικαιοσύνης."

Τα ανωτέρω μεταξύ άλλων δήλωσε ο πρόεδρος της ένωσης δικαστών και εισαγγελέων κύριος Χαράλαμπος Αθανασίου, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για την απόφαση προφυλάκισης του ηγούμενου Εφραίμ. Με λίγα λόγια μας λέει ότι η κριτική στις αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι ανεπίτρεπτη και αποτελεί παρέμβαση στη λειτουργία της δικαιοσύνης.

Κάνει λάθος! Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητεί το δικαίωμα κριτικής και επίκρισης των δικαστικών αποφάσεων και πράξεων Στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του καθενός να εκφράζει και να διαδίδει προφορικώς, εγγράφως και δια του τύπου τους στοχασμούς του, τηρών τους νόμους του Κράτους, περιλαμβάνεται και η έκφρασης της οποιαδήποτε γνώμης για κάποια δικαστική απόφαση ή πράξη.

Ο αείμνηστος αντιεισαγγελεύς του Αρείου Πάγου Χοϊδάς είχε πει ότι: "αι αποφάσεις των δικαστηρίων είναι κτήμα του λαού και υπόκεινται στην κρίση του κάθε πολίτη και έτσι πρέπει να γίνεται γιατί η κριτική είναι το θεμέλιο της δημοκρατίας"

Έτσι και εμείς κρίνουμε μία απόφαση που στέλνει στην φυλακή τον Εφραίμ, όταν τα λαμόγια που πήραν τα υποβρύχια που γέρνουν, οι παράγοντες της ποδοσφαιρικής παράγκας κυκλοφορούν ελεύθεροι, ο Χριστοφοράκος πήρε το αεροπλάνο ανενόχλητος και την κοπάνισε, τα ονόματα των πληρωμένων από την Siemens δημοσιογράφων σβήστηκαν με blanko, οι παραδικαστικοί παραμένουν άφαντοι.

Η δικαιοσύνη δεν αρκεί να παριστάνει την ανεξάρτητη και αδέκαστη, αλλά πρέπει και να είναι.

Ο πατήρ Εφραίμ πληρώνει το ΟΧΙ του στο σχέδιο Ανάν. Πέταξε έξω από το γραφείου του τον μεσολαβητή του ΟΗΕ, υποδέχθηκε τον Πούτιν, τον έφερε σε επαφή με τον Καραμανλή και τώρα πρέπει να πληρώσει. Τον ρόλο του τιμωρού ανάλαβε η ελληνική δικαιοσύνη. Ο Τερτσέτης και ο Πολυζωίδης θα γυρνάν στους τάφους τους.

Πηγή: http://tabouri.blogspot.com/2011/12/blog-post_26.html

Και από: http://gianniotis.blogspot.com/2011/12/blog-post_3863.html

***

Τα μεγάλα ερωτηματικά της απόφασης προφυλάκισης του ηγουμένου Εφραίμ

Οι απορίες που προκύπτουν από το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, με το οποίο κρίνεται προφυλακιστέος ο ηγούμενος της Ι. Μ. Βατοπεδίου.

Κρίθηκε προφυλακιστέος ο ηγούμενος της Ι. Μ. Βατοπεδίου Εφραίμ, από το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο κλήθηκε να κρίνει τη διαφορά γνώμης ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Όπως είναι γνωστό, η ανακρίτρια κ. Ειρήνη Καλού είχε προτείνει την προφυλάκιση του ηγούμενου, ενώ ο εισαγγελέας κ. Παναγιώτης Ματζούνης έκρινε ότι αντί της προφυλάκισης, να επιβληθούν περιοριστικοί όροι (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα) καθώς και χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ.

Το Συμβούλιο Εφετών τελικά τάχθηκε υπέρ της γνώμης της ανακρίτριας, και κατόπιν τούτου ο ηγούμενος πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή. Δεν έγινε ακόμη γνωστό το σκεπτικό της απόφασης, αλλά προκειμένου να προφυλακισθεί κάποιος πρέπει να τέλεσε ειδεχθές έγκλημα, να είναι υπαίτιος φυγής, αλλά και ύποπτος τέλεσης νέων παρόμοιων εγκλημάτων.

Δημιουργούνται μεγάλα ερωτηματικά ως προς την προφυλάκιση, διότι δύσκολα μπορεί να εξηγηθεί η πιθανότητα φυγής του ηγούμενου στο εξωτερικό, αφού μόλις προχθές επέτρεψε μετά από πολυήμερη επίσκεψή του στη Ρωσία. Ο ύποπτος φυγής, πρέπει να είναι ανόητος για να επιστρέφει δίπλα στους διώκτες του, ενώ θα μπορούσε να παραμείνει ασφαλής σε μοναστήρι της Ρωσίας, μετά μάλιστα από την πολύωρη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ρωσίας κ. Πούτιν, στην κατοικία του τελευταίου.

Και αυτή η συνάντηση έχει τη σημασία της στο διπλωματικό πεδίο, διότι φέρει τον πρόεδρο μιας μεγάλης Δύναμης να συναντάται τακτικά με κατηγορούμενο ύποπτο για τέλεση νέων εγκλημάτων, και μάλιστα να εκφράζεται με θερμά λόγια υπέρ αυτού. Δεν μπορεί φυσικά να υποστηριχθεί, ότι η ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα δεν έχει τον πλήρη φάκελο της υπόθεσης και δεν ενημέρωσε κατάλληλα την κυβέρνησή της. Η αιχμή επομένως, με την απόφαση προφυλάκισης, στρέφεται και εναντίον της ρωσικής κυβέρνησης.

Αλλά και το θέμα κρίσης του ηγουμένου ως ύποπτου τέλεσης νέων παρόμοιων εγκλημάτων, δημιουργεί κι αυτό απορίες, διότι αυτού του είδους τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται, απαιτούν συνέργεια πολιτικών προσώπων. Τότε όμως, κατηγορήθηκαν πολιτικά πρόσωπα της Ν.Δ. (ιδιαίτερα οι κ.κ. Ρουσσόπουλος και Αγγέλου) τα οποία δεν έχουν σήμερα καμιά πρόσβαση σε κυβερνητικά γραφεία. Να υποθέσουμε δηλαδή, ότι το Συμβούλιο Εφετών έχει τη γνώμη ότι και πρόσωπα της παρούσας κυβέρνησης μπορούν να εμπλακούν σε παρόμοια υπόθεση, με τον ηγούμενο Εφραίμ εκτός της φυλακής;

Θα αναμένουμε το σκεπτικό της απόφασης και θα επανέλθουμε σ’ αυτό το θέμα, ελπίζοντας ότι δεν θα επαληθευθούν σενάρια που κάνουν λόγο περί απόπειρας «αποχριστιανισμού», αλλά και αποφυγής σχέσεων με ό,τι αφορά τη Ρωσία, λόγω επικινδυνότητας! Όπως και να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις, πώς συμβαίνει να αφήνονται ελεύθεροι κατηγορούμενοι, αμέσως μετά να διατάσσεται η σύλληψή τους και αυτοί να συλλαμβάνονται τυχαία σε άλλες χώρες.

Ο Μακεδών

Πηγή: http://voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=75426

***

Προσωρινά κρατούμενος ο Εφραίμ‏

Είχαμε ξαναγράψει για την υπόθεση του Βατοπεδίου και είχαμε εξηγήσει με πολύ απλά λόγια, ότι η όλη υπόθεση ήταν μια φούσκα και τίποτα παραπάνω.

Διότι ένας μεγαλοεπιχειρηματίας, τον οποίο ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων είχε καταγγείλει ότι έδωσαν στην Εταιρεία του τα χρήματα τους και τα έχασαν, ή με συμβιβασμό πήραν περίπου στο 50%, όταν η Εισαγγελέας Εφετών έδωσε την εντολή να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του, κατά σύμπτωση το τηλεοπτικό του κανάλι ξεκίνησε την υπόθεση Βατοπεδίου!

Βέβαια κανένας δεν μπήκε στον κόπο να ερευνήσει το ενδεχόμενο ο άνθρωπος αυτός να έχει διαπράξει εκβίαση.

Η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, αντί να βγει και να πει ανοιχτά ότι επρόκειτο για Πολιτική – Κυβερνητική απόφαση, δεδομένου μάλιστα ότι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ήταν οι πρώτοι που συνέπραξαν σ’ αυτήν την διαδικασία….άφησε τον Γιωργάκη να τον καπελώσει και να την εμφανίσει σαν σκάνδαλο!

Απέδωσαν στον ηγούμενο Εφραίμ ότι δήθεν έπεισε Υπουργούς να παρανομήσουν και να χαριστούν στην Μονή Βατοπεδίου, δίδοντας το Δημόσιο σε ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ( την Μονή) δηλα-δή σε μια δική του οργάνωση, κάποια ακίνητα, με αντάλλαγμα την λίμνη Βιστονίδα, που δήθεν υπολείπονταν σε αξία!….

Με άλλα λόγια το Δημόσιο χαρίστηκε ουσιαστικά στο Δημόσιο και έτσι ζημιώθηκε από τους Υπουργούς του που συνέπραξαν και για να κάνουν αυτήν την παρανομία οι Υπουργοί, τους έπεισε ο Ηγούμενος Εφραίμ!

Ο άνθρωπος δηλαδή που βρήκε ένα Μοναστήρι, ετοιμόρροπο και το αναστήλωσε, και που είχε μονοψήφιο αριθμό μοναχών και το έ-φτασε σήμερα στο να έχει ξεπεράσει τους 100!.

Ο άνθρωπος αυτός, που μέχρι προχθές στεκόταν δίπλα στον Ρώσο Πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ με την ίδια κοινωνική άνεση που έχει δεχθεί στη Μονή του τον πρίγκιπα Κάρολο, τον Κώστα Καραμανλή, υ-πουργούς, τραπεζίτες, καθηγητές και πολλούς πλούσιους επιχειρηματίες από όλον τον κόσμο…… τον άνθρωπο αυτό η δικαιοσύνη της Χώρας μας τον έκρινε σαν προσωρινά κρατούμενο!

Καμία από τις νομικές προϋποθέσεις για προσωρινή κράτηση δεν συνέτρεξαν στον πρόσωπο του.

Έφτασαν μέχρι τα αυτιά μας φήμες ότι «πίεσε» προς την κατεύ-θυνση της προσωρινής κράτησης του ηγουμένου, ο κ Πεταλωτής!

Εμείς δεν τολμούμε να πιστέψουμε ότι δικαστές εκτέλεσαν εντολές της φυσικής τους ηγεσίας.

Επειδή όμως το ίδιο άρθρο με το οποίο διάταξαν την κράτηση του ηγούμενου Εφραίμ, το έχουμε διαβάσει πολλές φορές, και ξέρουμε καλά ότι δεν μπορούσε να έχει εφαρμογή στο πρόσωπο του, είμαστε βέβαιοι ότι στην απόφαση τους αυτή κατέληξαν οι δικαστές, από καθαρό φόβο, σε περίπτωση που θα αποφάσιζαν άλλως!

Όταν όμως έχεις τέτοια ευθυνοφοβία, δεν αδικείς ανθρώπους και μάλιστα στέλνοντας τους στην φυλακή, αλλά φροντίζεις έστω να ζητή-σεις την εξαίρεση σου, με οποιοδήποτε πρόσχημα.

Το καυτό δάκρυ πικρίας του ηγούμενου Εφραίμ, των Μοναχών της Συνοδείας του, αλλά και των άλλων πνευματικών του παιδιών, δεν θα μπορέσουν να το αντέξουν όχι μόνον αυτοί που διέταξαν την προσωρινή του κράτηση, αλλά φοβούμαστε ούτε και η Χώρα μας!

Διότι ίσως έχει εισπραχθεί και μια προκαταβολή, επειδή δεν ξέρουμε αν είναι απλή σύμπτωση, το ότι μόλις εφευρέθηκε η υπόθεση του δήθεν σκανδάλου Βατοπεδίου, ξέσπασε όλη η ιστορία για την πτώχευση της Χώρας μας, και ο Λαός μας σηκώνει τον Σταυρόν που σηκώνει σήμερα!

Ο Γιωργάκης εισέπραξε την εξευτελιστική καθαίρεση του την Πρωθυπουργία, ενώ το κόμμα του έπαψε ουσιαστικά να Κυβερνά και φθίνει μέχρι σημείου να παύσει να αποτελεί κόμμα εξουσίας!

Πηγή: http://vatopaidi.wordpress.com/2011/12/26/%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%89%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%ac-%ce%ba%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%8d%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf%cf%82-%ce%bf-%ce%b5%cf%86%cf%81%ce%b1%ce%af%ce%bc%e2%80%8f/

***

"Διασυρμός φέιγ-βολάν" και με άγρυπνους φωτογραφικούς φακούς

Συνεχίζεται ο διασυρμός του γέροντα Εφραίμ από τα Μέσα Ενημέρωσης την στιγμή που ο ίδιος βρίσκεται στο κελί του φρουρούμενος μετά από...

48ωρη προθεσμία που του έδωσε ο εισαγγελέας λόγω της σοβαρότητας της κατάστασή της υγείας του. Από την πρώτη στιγμή της γνωστοποίησης της εισόδου του εισαγγελέα στο Άγιο Όρος όλη η Ελλάδα ενημερωνόταν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ότι δεκάδες αστυνομικών περικύκλωσαν τις εισόδους του Αγίου Όρους , έκαναν ελέγχους από ξηρά θάλασσα και αέρα μην τυχόν και ξεφύγει ο ηγούμενος και ακόμη ακόμη έκαναν κι έλεγχο στα αυτοκίνητα των επισκεπτών μην τυχόν και εξέλθει του Αγίου Όρους κρυμμένος σε κάποιο αυτοκίνητο. Όλα αυτά γιατί έχει κριθεί ύποπτος φυγής σύμφωνα με την ανακρίτρια και το συμβούλιο των Εφετών που τον έκρινε προφυλακιστέο.

Αν πραγματικά αληθεύει ότι τόσοι αστυνομικοί ενεργοποιήθηκαν για να ελέγξουν την κατάσταση να μην φύγει ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου και άρχισαν να πετούν με ελικόπτερα και να κάνουν έρευνες από την θάλασσα τότε να κοιμηθούμε ήσυχοι τα βράδια διότι με την ίδια ανδρεία φαντάζομαι φυλάνε και τα σύνορά μας, μας προφυλάσσουν από τους εγκληματίες , κάνουν περιπολίες τα βράδια στις πόλεις μας ώστε να μην κινδυνεύουμε από κακοποιούς και ληστές. Άρα μάλλον σε άλλη χώρα ζω εγώ που νόμιζα ότι ο αριθμός των αστυνομικών αυτής της χώρας είναι τόσο περιορισμένος που δεν βλέπουμε ούτε έναν να περιπολεί σε δύσκολα σημεία των πόλεων.

Αναρωτιέμαι ποιος νομίζουν ότι είναι ο Εφραίμ ώστε να συγκεντρώνουν τόσο μεγάλη δύναμη γι αυτόν και να νομίζει ο κόσμος ότι αφού κάνουν έτσι για έναν γέροντα φαντάσου τι θα γίνει για κάποιον που πραγματικά κινδυνεύουμε από αυτόν.

Αν όμως δεν ισχύει κάτι τέτοιο όπως μας λένε αστυνομικές πηγές με τις οποίες μιλήσαμε και μάλιστα αναφέρουν χαρακτηριστικά: «δεν υπάρχει πρόθεση να κάνουμε όλες αυτές τις έρευνες και δεν έχει γίνει καμία έρευνα για τον Εφραίμ, απλώς συνοδέψαμε τον εισαγγελέα στο όρος για την εκτέλεση του εντάλματος».

Τότε οι τηλεοπτικοί σταθμοί για ποιο λόγο περιγράφουν σκηνικό καταδίωξης δίνοντας πληροφορίες που δεν υπάρχουν και δεν τις έχουν. Γιατί αυτό ακούσαμε όλοι στα κεντρικά δελτία ειδήσεων το βράδυ των Χριστουγέννων: «Περικύκλωσαν το Άγιο όρος , κάνουν έρευνα σε όλα τα αυτοκίνητα μήπως διαφύγει ο Εφραίμ . Οι έρευνες γίνονται και από την θάλασσα».

Με πόση ευκολία μπορούν να καταδικάζουν ανθρώπους , να στήνουν ρεπορτάζ και να δημιουργούν την αίσθηση ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι κακοποιός. Επιτέλους ας σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και ας σοβαρευτούμε λίγο όσον αφορά αυτά που ξεστομίζουμε στο αυτί των τηλεθεατών. Εκτός κι αν υπάρχει λόγος και θέλουμε να δημιουργήσουμε την αίσθηση ότι ο μοναχός είναι εγκληματίας άρα ας κάνουμε τον κόσμο να σκεφτεί: «καλά θα κάνουν να τον πιάσουν να τον πάνε φυλακή και να ησυχάσουμε ».

Σαν δεν ντρεπόμαστε λίγο λέω εγώ που είμαστε η χώρα της γρήγορης και επιπόλαιας καταδίκης ανθρώπων. Η χώρα των εντυπώσεων και των ανύπαρκτων πολιτικών που αφήνουν να διασύρεται κόσμος χωρίς λογική και με χωρίς υπόσταση κατηγορίες. Από την άλλη πλευρά προσπαθώ να θυμηθώ έτσι συμπεριφέρθηκαν οι αρχές με επιχειρηματίες που χρωστάνε εκατομμύρια στο κράτος από το ΦΠΑ με ιδιοκτήτες μέσων που άφησαν απλήρωτους και χωρίς δουλειά υπαλλήλους που δούλευαν σαν είλωτες και δεν πήραν μία από τα λεφτά τους .

Το ίδιο έγινε με πολιτικά πρόσωπα που κατηγορήθηκαν για μαύρο χρήμα και την έκαναν γι άλλες πολιτείες φανταστικές για πολιτικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν σε υποθέσεις που δίχασαν την Ελλάδα όπως αυτή της Ζήμενς; Το ίδιο έγινε με όλους αυτούς που έστησαν το φιάσκο του χρηματιστηρίου θυσιάζοντας περιουσίες και διαλύοντας σπίτια ; Όχι γιατί αν έγινε το ίδιο και δεν το θυμάμαι τότε ζητάω συγγνώμη …

briefingnews.gr

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/12/blog-post_8834.html

***

Το αυτονόητο: O τελικός εσμός της μεταπολίτευσης,

βγάζει όλη την χολή του κατά του Εφραίμ

ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: Οι ¨βαρύτερες¨ πένες και “ποντικια” του ελληνικού διαδικτύου, παράτησαν τα ρεβεγιόν για να ξεσπαθώσουν κατά του Γέροντος Εφραίμ, γιορτάζοντας (όσο μπορούν να γιορτάσουν τόσο λεηλατημένες προσωπικότητες) την προφυλάκισή του. Είναι οι ίδιοι που υπερασπίζονται επιλεκτικά ανθρώπινα δικαιώματα και διωκόμενους, αρκεί να τους ταιριάζουν και να μην είναι Χριστιανοί, πατριώτες και φυσικά Ιερωμένοι. Επιλεκτικές ευαισθησίες, στρατευμένη σκέψη, κόμπλεξ και μεροληψία, ανακατεμένη με εξαρτήσεις και τσεκ από τη πρεσβεία ή και τους εργολάβους ……… Η ιστορία της μεταπολιτευτικής δημοσιογραφίας και διανόησης:

1. Το ανυπόγραφο (κότααααα) άρθρο του ΑΙΧΜΗ, άρα χρεώνεται στον Χρήστο Παναγιωτόπουλο τον διευθυντή ειδήσεων του MEGA….Κάθε σχόλιο σταματά για το πρωτοπαλίκαρο των Εθνικών εργολάβων. Απλά ας προβληματιστούν (όσοι μπορούν ακόμα) από τους κατηγόρους του Εφραίμ…….

http://www.aixmi.gr/index.php/efraim-epixeirhmatias/

2. Το άρθρο του ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΥ, ο οποίος σταματά την κατά τα άλλα “ιερή” σάτιρα μόνο για θέματα που θέλει αυτός και για θέματα που τον ενδιαφέρουν, επιτίθεται στην δικαιοσύνη, την αστυνομία,την διαπλοκή, την ελεγχόμενη δημοσιογραφία και τον ΔΟΛ, και τον Μπόμπολα, συνεχώς εκτός από όταν προφυλακίζεται ο Εφραίμ, οπότε και συντάσεται απόλυτα μαζί τους……Επιλεκτικές ευαισθησίες από ηθικά ζόμπι που ευθύνονται σχεδόν αποκλειστικά για το ότι στην Ελλάδα δεν θα γίνει ποτέ εξέγερση και όποια αρχίσει θα καπελωθεί……… (Επίσης, το πλάσμα αυτό που διαβάζουμε χρόνια, είναι κατά των σεξουαλικών διακρίσεων και του profiling, εκτός από καλογήρους……Βρε ουστ!!!!!!!!!!

http://pitsirikos.net/2011/12/%CE%BF-%CE%B5%CF%86%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%BC-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%84%CE%AD%CE%BC/ .

3. Και φυσικά δεν μπορεί να λείπει το κοπέλι από το Κολονάκι!!!!ο Θεοδωράατσης ντε! Το σχόλιο μας ( οι άλλο 2 δεν τα επιτρέπουν!!!!) :

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=11329

και το σχόλιό μας:

1. Από που έχεις τις “inside” Αγιορείτικες πληροφορίες; Από την Ι.Μ.Εσφιγμένου (την ζηλωτική) ή από τους καλοθελητές μοναχούς που τρέξαν το “σκάνδαλο” Βατοπεδίου περισσότερο και από τον Κοντομηνά;

2. Ας υποθέσουμε πως ο Εφραίμ είναι ένοχος, παραβλέποντας όλες τις άλλες παραμέτρους και τον αντίλογο που ως “δημοσιογράφος” θα έπρεπε να ξέρεις αλλά και να προβάλεις, αλλά δεν το κάνεις….

Εδώ δεν μιλάμε για την καταδίκη και την τελική ποινή του, αλλά για προφυλάκιση η οποία γίνεται χωρίς να υπάρχουν οι λόγοι που προβλέπει ο νόμος (σε προκαλώ να βρεις νομικό που να ενδιαφέρεται για την φήμη του, να γράψει ενυπόγραφα το αντίθετο).

Το ότι (ή έστω το αν) η Δικαιοσύνη, η Αστυνομία και το Όρος χρησιμοποιούνται για να στηθεί ένα σόου ξεκαρφώματος του ΠΑΣΟΚ,ή του πολιτικού συστήματος γενικότερα είναι κάτι θετικό για την δικαιοσύνη;

Το ίδιο λες και στις αθρόες προφυλακίσεις διαδηλωτών, ακιτβιστών κτλ ή σε άλλες άδικες αποφάσεις; Δεν υπάρχουν προβλήματα στην δικαιοσύνη, παραδικαστικό, επιρροή δικαστων; Παρεμβάσεις μόνο η πλευρά Εφραίμ μπορεί και κάνει όχι Υπουργοί;   Δηλαδή η Ελληνική δικαιοσύνη λειτουργεί καλά; Επιλεκτικές ευαισθησίες……

3. Ο Πεταλωτής, ο Ξυνίδης, ο Μπόλαρης, μεγαλοχασοδίκες της Α. Μακεδονίας και Θράκης, θα είχαν υπουργικό θώκο αν δεν έτρεχαν το “σκάνδαλο”; Ο ρόλος του Πεταλωτή ως ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ !!!!!!!!!δικαιοσύνης (έχει ξαναυπάρξει τέτοιος;)στην υπόθεση και στους αστυνομικούς που περικύκλωσαν το όρος και ψάχνουν πορτ μπαγκαζ!!!!!!!για να μην διαφύγει ο Εφραιμ!!!! δεν είναι αρκετός για την δημοσιογραφική μύτη σου;

4. Βάζεις σε εισαγωγικά το φιλανθρωπικό έργο του Εφραίμ. Δεν υπάρχει σύμφωνα με το ρεπορτάζ σου εκτός αυτών;

5. Η Κρήτη βγάζει ή λεβέντες (η μεγάλη πλειοψηφία) ή……όχι λεβέντες για να το γράψω ευγενικά.

Αν ο Εφραιμ δικαιωθεί από Ελληνικό ή το πιθανότερο από Ευρωπαικό Δικαστήριο, θα δείξεις την ίδια πίστη στο ορθό της απόφασης και την ίδια δημοσιότητα; εδώ θα είμαστε για να δούμε τι είδους Κρητικός είσαι….

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ (Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ PAYROLL) AΛΛΑ ΠΡΈΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΛΕ…..

Πηγή : http://toaftonoito.blogspot.com/2011/12/blog-post_6143.html

Πηγή: http://vatopaidi.wordpress.com/2011/12/26/%cf%84%ce%bf-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf%ce%bd%cf%8c%ce%b7%cf%84%ce%bf-o-%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%b5%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%80%ce%bf/

***

ΟΙ ΚΑΤΑΡΡΕΟΝΤΕΣ «ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ» ΕΠΙ ΤΟ ΕΡΓΟΝ! ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ Η ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ!

Από τους Εξοργισμένους με άποψη…

Την ώρα που καταρρέουν και τα κανάλια και οι εφημερίδες τους, οι «νταβατζήδες» καλλιεργούν την ψευδαίσθηση ότι πίσω από το βούλευμα προφυλάκισης του Εφραίμ μπορούν να στήσουν ξανά το χορό της εκ νέου αποδόμησης του Κώστα Καραμανλή!! Και μπορούν επίσης να κρύψουν τον πολιτικό διασυρμό της «εκλεκτής» τους Κυβέρνησης Λ. Παπαδήμου, που βυθίζεται αύτανδρη στην πολιτική ανυποληψία, θυμίζοντας λιγότερο κυβέρνηση και περισσότερο εκδοχή του Τσίρκου «Μεντράνο»!! Κούνια που τους κούναγε… Τους έχει πάρει χαμπάρι και ο τελευταίος πολίτης ότι δίνουν τα ρέστα τους. Ας είναι βέβαιοι ότι θα μείνουν και πάλι, αλλά τώρα οριστικά, ταπί!!!

Ας πιάσουμε όμως την «κλωστή» απ’την αρχή:

Το ότι οι «νταβατζήδες» που συνεργάστηκαν με άλλους πολλούς, εντός και εκτός Ελλάδος, για να ρίξουν τον Κώστα Καραμανλή έχουν πανικοβληθεί και από την αποκάλυψη του τότε εθνικώς ειδεχθούς ρόλου τους και από τη ραγδαία ανάκαμψη του τέως Πρωθυπουργού, είναι τοις πάσι γνωστό. Τα τότε κατορθώματά τους όμως επιβεβαιώνονται πλήρως όταν τώρα, πίσω από την προφυλάκιση του Εφραίμ, δίνουν ακόμη μια απελπισμένη «μάχη» για πείσουν τον κοσμάκη πως το Βατοπαίδι ήταν, δήθεν, πολιτικό σκάνδαλο και έκρυβε πολιτικό χρήμα!!! Μετέρχονται λοιπόν ξανά-μανά τα πάντα. Βγάζουν από το «ντουλάπι» τους τους ίδιους πολιτικούς και νομικούς που χρησιμοποίησαν και τότε, επιχειρούν να εκφοβίσουν όσους -και είναι οι συντριπτικά περισσότεροι- είχαν εντελώς διαφορετική άποψη και, το κυριότερο, αποσιωπούν ή διαστρέφουν τις μεγάλες και δικαιολογημένες αντιδράσεις, εντός και εκτός Ελλάδος, για την προφυλάκιση του Εφραίμ.

Ταυτόχρονα οι ίδιοι «νταβατζήδες», ορισμένοι από τους οποίους είναι και οι ίδιοι υπόδικοι, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι, όπως είπαμε, ο κόσμος τους έχει πάρει χαμπάρι ιδίως για το ότι:

Δεν έβγαλαν τσιμουδιά όταν η ίδια η Προανακριτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, και με πλειοψηφία ΠΑΣΟΚ, αποφάσισε ότι δεν υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα της Κυβέρνησης Κ. Καραμανλή που έχουν ευθύνη για το Βατοπαίδι.

Δεν βγάζουν άχνα για το ότι αυτή η Προανακριτική Επιτροπή έχει, εδώ και πάνω από ένα χρόνο, ζητήσει πραγματογνωμοσύνη για τη, δήθεν, ζημιά για το Βατοπαίδι. Άρα μέχρι σήμερα κανείς δεν μπορεί, με βάση το τεκμήριο αθωότητας που ισχύει για όλους, να μιλάει για ζημιά. Πολύ περισσότερο όμως δεν διερωτώνται γιατί -με Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ πάντα- δεν υπάρχει ακόμη πόρισμα ως προς αυτή την πραγματογνωμοσύνη; Γιατί δεν βγαίνει το πόρισμα; Μήπως «πίσω έχει η αχλάδα την ουρά»; Και τι εννοούμε «αχλάδα»; Μα φυσικά το Ολυμπιακό Ακίνητο που ήταν το κυριότερο αντικείμενο της ανταλλαγής για τη Λίμνη Βιστωνίδα!!! Μήπως, όταν οι πραγματογνώμονες έφτασαν εκεί, «ανακάλυψαν» ότι το σκάνδαλο δεν βρίσκεται στην ανταλλαγή αλλά στην τεράστια διαφορά που υπάρχει μεταξύ της τιμής που συμφωνήθηκε τότε για ν’ανεγερθεί το Ακίνητο και του τελικού κόστους ανέγερσης; Μήπως δηλαδή, με απλά λόγια, το Ακίνητο κόστισε πολύ περισσότερο απ’όση είναι η πραγματική αξία του σήμερα; Και αν συμβαίνει κάτι τέτοιο δεν πρέπει να ψάξουμε να δούμε ποιος εργολάβος το έχτισε και πόσα πήρε η εταιρεία του, μέσα στην αναμπουμπούλα των Ολυμπιακών Αγώνων; Ποιος φίλες και φίλοι ήταν Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ; Θυμηθείτε τον Μπαϊρακτάρη και θα βρείτε γιατί χτυπάνε ακόμη τον Κ. Καραμανλή. Και να είστε βέβαιοι ότι στο θέμα αυτό θα επανέλθουμε, και έχει να γελάσει κάθε πικραμένος! Όπως επίσης για κάποιους «θα κλάψουνε μανούλες»!!!

Δεν «συγκινούνται» για το ότι προφυλακίζεται μεν ο Εφραίμ, πλην όμως κυκλοφορούν ελεύθεροι και ωραίοι μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου και του ΙΚΑ, με τους οποίους οι «νταβατζήδες» συναγελάζονται. Κυρίως δε κυκλοφορούν ελεύθεροι όλοι οι «μιζαδόροι» του ΠΑΣΟΚ που τα πήραν, με δικαστικές πλέον αποδείξεις, από τη SIEMENS!!! Έλα όμως που όλοι αυτοί ήταν, χρόνια ολόκληρα, εκλεκτοί των «νταβατζήδων» και των δημοσιογραφικών τους «τσιρακίων»!!! Πώς να τους «ακουμπήσουν» αφού, αν μιλήσουν, «νταβατζήδες» και «τσιράκια» θα τρέχουν και δε θα φτάνουν;

Για να τελειώνουμε και για συμπέρασμα: Οι γνωστοί τοις πάσι πρώην κρατικοδίαιτοι «νταβατζήδες» επί ΠΑΣΟΚ βρήκαν ευκαιρία, με την προφυλάκιση του Εφραίμ, να αρχίσουν να «ονειρεύονται» ότι θα εξαφανίσουν τον Κ. Καραμανλή από την πολιτική σκηνή μεταχειριζόμενοι και πάλι «τσιράκια», «πρακτοράκια» και κάθε μορφής παραπληροφόρηση, διαβολή και απειλή. Τόσο πολύ φοβούνται τον Κ. Καραμανλή και τη ραγδαία αποκατάσταση της αλήθειας γι’αυτόν, τόσο πολύ φοβούνται ότι «τους γνωρίσαμε», όπως λένε στα καρναβάλια. Τόσο πολύ τους πονάει ακόμη ο «βασικός μέτοχος», για τον οποίο γράψαμε εκτενώς αλλά μάλλον θα χρειαστεί να επανέλθουμε δριμύτεροι. Είπαμε όμως στην αρχή: «Κούνια που τους κούναγε». Ο Κ. Καραμανλής τους στέλνει τη γραφή του Γ. Καραϊσκάκη, αναθεωρημένη και επικαιροποιημένη. Και στην πολιτική η εκδίκηση είναι πιάτο που τρώγεται κρύο. Ή, καλύτερα, κυριολεκτικώς παγωμένο…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Κάτι δημοσιογραφικά «τσιράκια» των «νταβατζήδων» κρίνουν νομικώς –σιγά ρε παιδιά τη μόρφωση- το βούλευμα για την προφυλάκιση του Εφραίμ λέγοντας: «μα το Σύνταγμα και ο νόμος ισχύουν για όλους». Βεβαίως αγαπητά «τσιράκια», ισχύουν για όλους και μάλιστα τόσο πολύ ώστε, υπό τους αλαλαγμούς των αφεντικών σας, ο Εφραίμ να οδηγείται στη φυλακή και οι μιζαδόροι της SIEMENS καθώς και κάποιοι από τους εργοδότες σας να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Βρε ουστ!!! Τι να γίνει όμως, σας σιγοντάρουν και οι νομικοί που προαναφέραμε…. Μπράβο τους! Η «αμεροληψία» τρέχει από τα μπατζάκια τους!! Τους θυμόμαστε άλλωστε από τότε που είχαν βγει στις ρούγες και στα κεραμίδια εναντίον του Ζαγοριανού, Ανακριτή στην υπόθεση SIEMENS, όταν ο άνθρωπος, μόνος κι έρημος, προσπαθούσε να κάνει τη δουλειά του!!! Τόσο «κύρος», τόση «αντικειμενικότητα»! Πώς όμως θα μπορούσαν να βγουν στα κανάλια για να διαφημίσουν την «πραμάτεια» τους και να αυξήσουν τις δουλειές τους αν δεν πουν ό,τι συμφέρει τους «νταβατζήδες»; Όσο για τη Δικαιοσύνη, σεβόμαστε την ανεξαρτησία της, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα, και δεν κριτικάρουμε τις αποφάσεις της. Γιατί όμως το βούλευμα για τον Εφραίμ μας θυμίζει τόσο πολύ τη φράση του Juvenalis –από το 17ο αιώνα- «quis custodiet ipsos custodes» και ελληνιστί «ποιος θα μας φυλάξει απ’αυτούς τους φύλακες»;

Πηγή: http://olympia.gr/2011/12/25/pimp/

***

Ένα καλσόν για τον Βαξεβάνη ρε παιδιά! Τα έσκισε όλα:

Αυτός έβαλε τον Εφραίμ φυλακή... λέει για να γλύψει τον Κοντομηνά

Τα ρέστα του στο γλύψιμο του Κοντομηνά, δίνει τις τελευταίες μέρες, ο γνωστός σεναριογράφος Κ. Βαξεβάνης, που υπερασπίζεται τα συμφέροντα του λαού με το Audi TT. Εδώ και δύο μέρες έχει τρελαθεί να γράφει παπαριές και σενάρια του στυλ "παιδόφιλος ο γέροντας Ιωσήφ της Μ. Βατοπαιδίου", "μια καθηγήτρια είπε ότι τη χάιδευε", "ένα παιδί είπε έτσι", "ένας γονιός είπε αλλιώς"... φανταστείτε δηλ. τι θα έγραφε αν είχε ακουστεί για την ορθόδοξη εκκλησία και κάτι ανάλογο με όσα ακούγονται για την καθολική...

Εννοείται ότι τα σενάρια δεν περιορίζονται μόνο στη συκοφάντηση των παπάδων, που είναι το απωθημένο του όπως και κάθε αριστερού κομπλεξικού καραγκιόζη που κατέχει τη μοναδική αλήθεια και θέλει σώνει και καλά να μας σώσει από "την πλύση εγκεφάλου που μας κάνει η εκκλησία". Τα σενάρια και οι φαντασιώσεις του κυριαρχούν και όταν αφηγείται στους κοινούς θνητούς μέσα από ποιες δυσκολίες πέρασε για να κάνει την "έρευνα" για τι Βατοπαίδι "κάποιος δημοσιογράφος του είπε να σταματήσει να ασχολείται", "κάποιος δικηγόρος του είπε να μην ψάχνει", "κάποιοι πολιτικοί είπαν στον Κοντομηνά να τον σταματήσει... αλλά προς τιμήν του το αφεντικό του τον ενθάρρυνε στην έρευνα"... φυσικά όνομα κανένα πέρα από το "κάποιος"! Και ώς γνωστόν δε γίνεται δουλειά με σενάρια του στυλ "γυναίκα γνωστή δημοσιογράφος έπιασε τον άνδρα της, με τον οποίο είχαν και παιδιά, επίσης γνωστό δημοσιογράφο να τον καβαλικεύει μποντυμπιλνταράς και τον πέταξε με τις κλωτσιές από το σπίτι"

Δείτε τι γράφει, απευθυνόμενος σε ηλίθιους, ο άνθρωπος που με τα λεφτά που έφαγε ο Κοντομηνάς από τους ασφαλισμένους (ποιος θυμάται άραγε ακόμα την υπόθεση αυτή) και με τα λεφτά του λαού στην ΕΡΤ αγόρασε το Audi TT που επιβάλλει η σοσιαλΗστική ιδεολογία του (για να μη μας δουλεύει ότι τα δικά του λεφτά είναι τίμια και του Εφραίμ κλεμμένα"):

Φυσικά μέχρι και τα μικρά παιδιά ξέρουν ότι ο Εφραίμ δεν πήρε καμία περιουσία κανενός "κόσμου", όπως κάνουν οι εργοδότες του Βαξεβάνη και φυσικά όλοι ξέρουν ότι ο Εφραίμ δεν πήρε τίποτα αλλά προάσπισε τα συμφέροντα της Μονής που είναι ΝΠΔΔ...

Όσο για το άλλο ότι "η Πανδώρα στέλνει τον Εφραίμ στη φυλακή"... τι να πούμε; Δικαιολογείται να λέει μαλακί@@ μέσα στο άγχος του να τον ξαναπροσλάβει ο Κοντομηνάς τώρα που απ' ότι φαίνεται μένει πάλι χωρίς δουλειά... ο οποίος Κοντομηνάς δεν δείχνει να συγκινείται και προτιμάει ακόμα και τον Παπαγιάννη από τον Βαξεβάνη

http://dexiextrem.blogspot.com/2011/12/blog-post_6616.html

Η Δικαιοσύνη απαντά στη Ρωσία για τον Εφραίμ

Αιχμές κατά της Ρωσίας, όπου και οι αντιδράσεις για την απόφαση προφυλάκισης του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδρίου Εφραίμ είναι έντονες άφησε ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Αθανασίου τόνισε ότι «πρέπει να είναι προσεκτικοί όσοι εκφέρουν γνώμη», ιδιαίτερα όταν δεν έχουν γνώση της δικογραφίας.

Πάντως, ο πρόεδρος της δικαστικής ένωσης κράτησε αποστάσεις από την απόφαση προφυλάκισης που έλαβε το Συμβούλιο Εφετών, επισημαίνοντας ότι το μέτρο της προσωρινής κράτησης θα πρέπει να διατάσσεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις, με μεγάλη προσοχή και φειδώ.

Όλη η ανακοίνωση

"Το δικονομικό μας σύστημα καθιερώνει την προσωρινή κράτηση (προφυλάκιση) του κατηγορούμενου για κακουργήματα ως εξαιρετικό μέτρο και επομένως πρέπει να διατάσσεται με μεγάλη προσοχή και φειδώ,πολύ περισσότερο σήμερα μετά την επελθούσα τροποποίηση του έτους 2010 που καθιερώνει την προφυλάκιση ως εντελώς εξαιρετικό μέτρο.

Ο κοινωνικός απόηχος των δικαστικών αποφάσεων και πράξεων και βέβαια μας ενδιαφέρει όμως πρέπει να είναι προσεκτικοί όσοι εκφέρουν γνώμη γι΄αυτές αφού δεν έχουν γνώση των δεδομένων της δικογραφίας.Συνεπώς θεωρώ ατυχή την κριτική που ασκείται από φορείς ξένης χώρας και από παράγοντες του δημόσιου βίου της χώρας μας για τη συγκεκριμένη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών αφού η κριτική αυτή με τον τρόπο και το ύφος που γίνεται αποτελεί ανεπίτρεπτη παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης."

Πηγή: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/102739/i-dikaiosyni-apanta-sti-rosia-gia-ton-efraim

***

Παραμένει «φυλακισμένος» στην Μονή ο Εφραίμ

Στις 16:00 το απόγευμα έληξε η προθεσμία για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης κατά του ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ και πλέον είναι πιθανή η παράταση της.

Ο ηγούμενος παραμένει «φυλακισμένος» στο κελί του στην Μονή Βατοπεδίου, φρουρούμενος από αστυνομικές δυνάμεις.

Οι εξελίξεις για την προφυλάκιση του εξαρτώνται τώρα από το ιατρικό ανακοινωθέν που επίκειται για την κατάσταση της υγείας του.

Τον Εφραίμ εξέτασε το πρωί της Δευτέρας ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καρυών, Κωνσταντίνος Δοκουσλής, ο οποίος και εκτίμησε ότι η κατάσταση της υγείας του παρουσιάζει βελτίωση. Μάλιστα δήλωσε πως την Τρίτη θα μπορεί να μεταφερθεί με πλωτό μέσο ή ελικόπτερο στο νοσοκομείο, αλλά η τελική του εκτίμηση θα δοθεί το απόγευμα με επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν.

«Διαπίστωσα ότι εμφανίζει ύφεση η λοίμωξη του αναπνευστικού που τον ταλαιπωρούσε και έχουν βελτιωθεί τα συμπτώματα της δισκοπάθειάς του» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Δοκουσλής.

Γραπτή ανακοίνωση αναμένεται και από την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους που συνεδρίασε το πρωί της Δευτέρας επί του θέματος της προφυλάκισης.

                    Πηγή: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/102786/paramenei-fylakismenos-stin-moni-

***

Στις 4 το απόγευμα λήγει το ένταλμα σύλληψης του Εφραίμ

και τα λαμόγια οι δικαστές λένε όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στο Νόμο...

[Για ποιον άλλο που εμπλέκεται σε "σκάνδαλα" εκδώσατε ένταλμα σύλληψης ρε καραγκιόζηδες; Τι λέτε ρε λαμόγια δικαστές που έχετε έξω τον Μαντέλη και οι ΠΑΣΟΚοι του μετατρέψατε το κακούργημα σε πλημμέλημα αλλάζοντας το νόμο και ανεβάζοντας το όριο της κατάχρησης στα 300.000; Ρε αι στο διάολο αλήτες του κερατά, που ακούστηκε προχθές στο δικαστήριο στη Γερμανία ότι ο Άκης έδωσε όνομα μεσάζοντα που θα έπαιρνε τη μίζα και κανένας πούστης από εσάς δεν βγήκε να πει θα ρωτήσουμε το δικαστήριο ποιος είναι αυτός ο πολίτης που τα πήρε και τι τα έκανε... ]

"Φρουρούμενος στο κελί του παραμένει ο ηγούμενος Εφραίμ ενώ σύμφωνα με τον διευθυντή του κέντρου υγείας Καρυών, η κατάσταση της υγείας του παρουσιάζει ελαφρά βελτίωση και σε 2-3 μέρες, εκτός απροόπτου, θα μπορεί να μετακινηθεί.

Ο κ. Εφραίμ φέρεται να έχει δηλώσει σε συνεργάτες του ότι "είμαι μοναχός και πρέπει να παραδοθώ στη Δικαιοσύνη", αλλά ότι "δεν λυπάμαι για τον εαυτό μου αλλά γι'αυτούς που έστησαν αυτή τη σκευωρία", σύμφωνα με blog φίλων της Μονής Βατοπεδίου.

Στις 4 το απόγευμα λήγει η προθεσμία εκτέλεσης του εντάλματος σύλληψης που εξέδωσε το συμβούλιο εφετών για τον ηγούμενο Εφραίμ ενώ οι εξελίξεις αναμένεται να τεθούν στο στόχαστρο της Ιεράς Κοινότητας, στην τακτική συνεδρίαση, την ίδια ημέρα.

Πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης, σύμφωνα με το Mega, διαμηνύουν πάντως ότι ο νόμος είναι νόμος και πως αυτός πρέπει να εφαρμόζεται ισότιμα έναντι όλων των πολιτών, σημειώνοντας ότι υπάρχουν διατάξεις που προβλέπουν ότι οι κατηγορούμενοι, που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας μπορούν να κρατούνται σε νοσοκομεία των φυλακών."

Πηγή: http://dexiextrem.blogspot.com/2011/12/4_26.html

***

«Σίριαλ» η προφυλάκιση

Σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης μεταφέρεται πιθανώς την Τρίτη ο Εφραίμ

Αντιδρά η Ρωσία στην προφυλάκιση Εφραίμ.

Σε δημόσιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης αναμένεται να διακομιστεί κατά πάσα πιθανότητα την Τρίτη ο ηγούμενος Εφραίμ, ο οποίος παραμένει από την παραμονή των Χριστουγέννων φρουρούμενος στο κελί του στον Άγιον Όρος. Η κατάσταση της υγείας του ηγούμενου παρουσιάζει σαφή βελτίωση σύμφωνα με τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Καρυών που τον εξέτασε τη Δευτέρα, και η τελική απόφαση για τη μεταφορά του, με πλωτό η εναέριο μέσο, θα ληφθεί κατόπιν επανεξέτασης το πρωί της Τρίτης.

Η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους στηρίζει την ίδια στιγμή τον ηγούμενο Εφραίμ, ζητώντας επανεξέταση της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών για την προφυλάκισή του.

Η κατάσταση της υγείας του ηγούμενου θα επανεξεταστεί στις 10:00 το πρωί της Τρίτης και θα εκδοθεί νέο ιατρικό ανακοινωθέν, όπως δήλωσε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καρυών, Κωνσταντίνος Δοκουσλής.

Ο κ. Δοκουσλής εξέτασε τη Δευτέρα τον ηγούμενο επισημαίνοντας ότι κατάσταση της υγείας του παρουσιάζει σαφή βελτίωση, και εκτίμησε πως την Τρίτη θα είναι σε θέση να μεταφερθεί με πλωτό μέσο ή ελικόπτερο (ο Εφραίμ διεγνώσθη με λοίμωξη του αναπνευστικού, δισκοπάθεια και απορρύθμιση σακχάρου).

Οι συνήγοροι του ηγούμενου Εφραίμ παραπέμπουν στην ιατρικό γνωμάτευση, ώστε ο μοναχός να μεταχθεί στις φυλακές, όπως ορίζει ο νόμος και σύμφωνα με το ένταλμα που έχει εκδοθεί σε βάρος του.

Εν τω μεταξύ, σε συνεδρίαση της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Ορους αποφασίστηκε η αποστολή επιστολής συμπαράστασης στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου και στον ηγούμενο Εφραίμ, καθώς και η σύνταξη επιστολής προς τον εισαγγελέα του Αρείου Παγου Ιωάννη Τέντε με την παράκληση να επανεξετασθεί η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την προφυλάκιση του ηγουμένου.

Με τρίτη επιστολή τους στο υπουργείο Εξωτερικών θα εκφράσουν τη δυσφορία της αγιορείτικης ηγεσίας για την μη τήρηση, όπως υποστηρίζουν, των διαδικασιών που προβλέπει ο καταστατικός χάρτης στη διαδικασία εξέτασης του ηγουμένου από τον εισαγγελέα και τους αστυνομικούς που τον συνόδευαν καθώς απαιτείτο η παρουσία εκπροσώπου της Ιεράς Επιστασίας.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χαράλαμπος Αθανασίου, κράτησε αποστάσεις, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, από την απόφαση για την προφυλάκιση του ηγούμενου Εφραίμ, κάνοντας λόγο για μέτρο που πρέπει να λαμβάνεται με φειδώ και προσοχή. Απέρριψε ωστόσο ταυτόχρονα τις όποιες προσπάθειες παρέμβασης τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό.

Για σκοπιμότητες πίσω από την προφυλάκιση του ηγουμένου μίλησε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης.

«Η απόφαση για τον Εφραίμ, είναι έμφορτος ημεδαπών και αλλοδαπών σκοπιμοτήτων. Η δικαιοσύνη πρέπει να πείθει τον κόσμο. Είναι μεν ανεξάρτητη, αδέσμευτη και ανεπηρέαστη. Όμως, πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι ορισμένες αποφάσεις αλληλοσυγκρούονται. Πρεμούρα για να μπει παραμονή των Χριστουγέννων, φυλακή ο Εφραίμ, ελεύθεροι πολλοί από αυτούς που έχουν διασπαθίσει το χρήμα του ελληνικού λαού. Κάποια πράγματα πρέπει να ορθοτομούν τον λόγο και την πράξη» είπε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Εν τω μεταξύ, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δηλώνει ότι ελπίζει σε «δίκαιη, έντιμη και μη πολιτικοποιημένη δίκη» του αρχιμανδρίτη Εφραίμ.

Την ανάγκη να υπάρξει αναμονή έως την έγκυρη δικαστική εξέταση των δεδομένων της υπόθεσης της Μονής Βατοπαιδίου εξέφρασε ο πρωθιερέας Βλαντίμιρ Βιγκιλιάνσκι, διευθυντής της υπηρεσίας Τύπου του Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κυρίλλου, σημειώνοντας ταυτοχρόνως ότι ελπίζει σε δίκαιη, έντιμη και μη πολιτική δίκη του αρχιμανδρίτη Εφραίμ, του οποίου τη δράση εγκωμίασε.

Πηγή: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231143451

 


Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel