Ζωηφόρος

Νέο!-Κατέλυσαν το αυτοδιοίκητο του Αγίου Όρους – Έτρωσαν το κύρος της Δικαιοσύνης – Ζητείται η παραίτηση του υφ. Δικαιοσύνης,

Κατέλυσαν το αυτοδιοίκητο του Αγίου Όρους

– Έτρωσαν το κύρος της Δικαιοσύνης

– Ζητείται η παραίτηση του υφ. Δικαιοσύνης


                                                                            ***

Γεωργιάδης: Ζητά την παραίτηση Πεταλωτή για το Βατοπέδι

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για «άδικη απόφαση για την προφυλάκιση του Εφραίμ, παραμονή Χριστουγέννων» που «δίχασε τον ελληνικό λαό και έπληξε την Ορθοδοξία».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι «η ταυτόχρονη παρουσία του υφυπουργού και βασικού κατήγορου στην υπόθεση κ. Πεταλωτή, συνιστά μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα».

Πηγή: http://gr.news.yahoo.com/%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%84%CE%AE-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%AD%CE%B4%CE%B9-074206567.html


***

Γιατί η σύλληψη του Εφραίμ είναι παράνομη…

Η ΙΔΙΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΞΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ…!!!

Σύμφωνα με την Αρχή της Διοίκησης του Αγίου Όρους οι φορείς που εμπλέκονται σε αυτήν είναι τρείς:

1.       H Ελληνική πολιτεία, που είναι υπεύθυνη σύμφωνα με το Ελληνικό Σύνταγμα, για την Ασφάλεια και την πολιτική προστασία του Αγίου Όρους (άρθρο 105/1986 του Συντάγματος).

2.       Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, για την πνευματική Αυτοτέλεια του Αγίου Όρους.

3.       Τα εκκλησιαστικά διοικητικά όργανα του Αγίου Όρους, για την εφαρμογή των κανόνων λειτουργίας του, δηλαδή τα γενικά διοικητικά όργανα του Αγίου Όρους, όπως η Ιερή Κοινότητα, η Ιερή Επιστασία και η Έκτακτη Εικοσαµελής Σύναξη.

Η πράξεις του Ηγούμενου δεν απειλούν την ασφάλεια του Αγίου Όρους άρα δεν νομιμοποιούνται οι Ελληνικές Αρχές να παρέμβουν στα εσωτερικά του και να διατάξουν την σύλληψη του ΕΦΡΑΙΜ…!!!

Η Ελληνική δικαιοσύνη θα έπρεπε να παραπέμψει την Ηγούμενο ΕΦΡΑΙΜ στα γενικά διοικητικά όργανα του Αγίου Όρους και να αφήσουν τα θρησκευτικά όργανα να αποφασίσουν για την τύχη του…!!!!

Είναι κάτι σαν την παραπομπή των βουλευτών, αν υπάρχουν ενδείξεις αδικημάτων από την δικαιοσύνη στη βουλή, και αυτή αποφασίζει για την παραπομπή τους η όχι…!!!

Στο Νοµοθετικό ∆ιάταγµα της 10/16 Σεπτεµβρίου 1926 “περί κυρώσεως του Καταστατικού Χάρτου του Αγίου Όρους”, περιλαμβάνονται ΟΙ διατάξεις που ρυθμίζουν την οργάνωση, τη διοίκηση και την απονοµή της δικαιοσύνης στο Άγιο Όρος.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, η παρέμβαση της Ελληνικής εκτελεστικής εξουσίας για την σύλληψη του ΕΦΡΑΙΜ είναι καθόλα παράνομή, και με το σκεπτικό ότι παραβιάζεται και η δικαιοδοσία του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ επιτρέπει την παρέμβαση ακόμα και της ΡΩΣΙΑΣ για την αποκατάσταση της τάξης …!!!

Το μείζων ερώτημα που τίθεται είναι αν οι αρμόδιοι δικαστές και πολιτικοί που έδωσαν την εντολή γνώριζαν όλα αυτά η όχι ;

Αν δεν γνώριζαν τότε δεν έχουν καμία θέση στην πολιτική ζωή της χώρας γιατί είναι επικίνδυνοι…!!!

Αν γνώριζαν, αυτό αποτελεί άμεσο χτύπημα της ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΚΛΗΣΙΑΣ…!!!

ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ…..ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝ…..!!!

Πηγή : http://thoureios.blogspot.com/

Πηγή: http://vatopaidi.wordpress.com/2011/12/26/%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%ce%b7-%cf%83%cf%8d%ce%bb%ce%bb%ce%b7%cf%88%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b5%cf%86%cf%81%ce%b1%ce%af%ce%bc-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%bd/

***

Δυσφορία από την αγιορείτικη ηγεσία

- Την Τρίτη το νεό ιατρικό ανακοινωθέν για τον Εφραίμ

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καρυών, Κωνσταντίνος Δοκουσλής, την Τρίτη το πρωί θα εκδοθεί νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία του ηγούμενου που μέχρι στιγμής εμφανίζει σαφή βελτίωση. Υπενθυμίζεται ότι ο ηγούμενος Εφραίμ διεγνώσθη με λοίμωξη του αναπνευστικού, δισκοπάθεια και απορρύθμιση σακχάρου.

Στο μεταξύ, στη συνεδρίαση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Ορους τη Δευτέρα, αποφασίστηκε η αποστολή στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου, επιστολής συμπαράστασης στον ηγούμενο Εφραίμ, όπως και η σύνταξη επιστολής προς τον εισαγγελέα του Αρείου Παγου Ιωάννη Τέντε με την παράκληση να επανεξετασθεί η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την προφυλάκιση του ηγουμένου.

Τέλος, με τρίτη επιστολή τους στο υπουργείο εξωτερικών θα εκφράσουν τη δυσφορία της αγιορείτικης ηγεσίας για την μη τήρηση, όπως υποστηρίζουν, των διαδικασιών που προβλέπει ο καταστατικός χάρτης στη διαδικασία εξέτασης του ηγουμένου από τον εισαγγελέα και τους αστυνομικούς που τον συνόδευαν καθώς απαιτείτο η παρουσία εκπροσώπου της Ιεράς Επιστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του ηγούμενου Εφραίμ έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, η προθεσμία εκτέλεσης του οποίου έληξε στις 4 το απόγευμα της Δευτέρας.

Πηγή: http://gr.news.yahoo.com/%CE%B4%CF%85%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B7%CE%B3%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%89%CE%AF-181905329.html

***

Προφυλάκιση Γέροντα Εφραίμ:

ανάγκη να αποκατασταθεί άμεσα το τρωθέν κύρος της Δικαιοσύνης

του Σπύρου Μπαζίνα

Μετά τη γενική κατακραυγή και ιδίως τις δηλώσεις της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους, του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών, των Σεβασμιότατων Μητροπολιτών Θεσσαλονίκης, Πειραιώς, Πατρών, Φθιώτιδος, Ναυπάκτου, Σιατίστης, Κονίτσης, Μεσογαίας και Προικονήσου, και τόσων άλλων επωνύμων πολιτών, όπως των κκ. Μητσοτάκη, Λούλη και Κονιδάρη, κομμάτων, όπως του ΛΑ.Ο.Σ. και οργανισμών ακόμη και από το εξωτερικό, όπως το Ίδρυμα Αγίου Ανδρέα (βλ. ιστοσελίδα Romfea.gr 23. και 26.12.2011), γίνεται σαφές ότι η μη δυναμένη να αιτιολογηθεί απόφαση του Συμβουλίου Εφετών που διατάσσει την προφυλάκιση του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη κ. Εφραίμ, Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, πλήττει καίρια την εμπιστοσύνη του Λαού στη Δικαιοσύνη και θίγει βάναυσα το κύρος της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της.

Το ένταλμα φέρεται να αναφέρει ότι η προσωρινή κράτηση διατάσσεται προκειμένου να αποφευχθεί η εκ μέρους του κατηγορουμένου τέλεση νέων αξιοποίνων πράξεων. Ως περιστατικά της προηγουμένης ζωής αυτού ή ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξεως που στηρίζουν αυτή την κρίσητο ένταλμα μνημονεύει: (α) την εκμετάλλευση της ιδιότητος του ως καθηγουμένου αγιορειτικής μονής παγκοσμίας ακτινοβολίας ώστε να επηρεάσει πολιτικά πρόσωπα και κρατικούς λειτουργούς,(β) την επανειλημμένη τέλεση πράξεων, οι οποίες είναι αντίθετες προς το μοναχικό πολίτευμα και την πνευματική αποστολή του, και (γ) την πρόκληση ιδιαιτέρως μεγάλης ζημίας στην δημόσια περιουσία. Είναι λίαν αμφίβολο όμως αν τα στοιχεία αυτά δικαιολογούν το έσχατο μέτρο της προφυλάκισης και την ουσιαστική κατάργηση του τεκμηρίου της αθωότητας. Από πότε έγινε ο επηρεασμός πολιτικών προσώπων (ακόμη κι αν δεν έχει παράνομο αποτέλεσμα, πράγμα που μένει να αποδειχτεί) ποινικό αδίκημα; Από πότε πήραν τα ποινικά δικαστήρια την δικαιοδοσία του επισκόπου του Αγίου Όρους, δηλαδή του Οικουμενικού Πατριάρχου, και ελέγχουν ποινικά μοναχούς για παραβίαση του μοναχικού πολιτεύματος και της πνευματικής αποστολής του; Και από πότε το ουσιαστικό ζητούμενο της δίκης, η ζημία του δημοσίου, θεωρείται δεδομένο προτού καν κριθεί από το αρμόδιο δικαστήριο;

Δυο ενέργειες τουλάχιστον είναι κατεπείγουσες. Πρώτον, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο μόνος που έχει δικαίωμα να ασκήσει ένδικο μέσο κατά του βουλεύματος που αίρει τη διαφωνία μεταξύ Ανακριτή και Εισαγγελέα για την προφυλάκιση, να ασκήσει άμεσα αναίρεση. Έτσι, ο Άρειος Πάγος θα έχει να σώσει το κύρος της Δικαιοσύνης, κρίνοντας αιτιολογημένα αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την προφυλάκιση, δηλαδή αν ο κατηγορούμενος ιερομόναχος είναι αγνώστου διαμονής, ύποπτος φυγής η τέλεσης άλλων αδικημάτων, και αν η παραπάνω αιτιολογία είναι επαρκής. Η σύνδεση του θέματος αυτού με την ουσία της υπόθεσης, δηλαδή τις βάσιμες η όχι ενδείξεις ενοχής, η την βαρύτητα των πράξεων που αποδίδονται στον κατηγορούμενο (βλ. δηλώσεις στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού «Άλφα» της 25.12.2011), έχει ως αποτέλεσμα (ανεξαρτήτως προθέσεων) την παραπλάνηση και την συσκότιση του ερωτήματος αν πληρούνται οι όροι της προφυλάκισης η όχι.

Και δεύτερον η αρμοδία Πρόεδρος του Συμβουλίου Επιθεωρήσεως Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης και Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου να ασκήσει τις εξουσίες της προς διαπίστωση της διάπραξης πειθαρχικού παραπτώματος. Το συγκεκριμένο ερώτημα εν προκειμένω είναι μήπως, μετά τις παραπάνω συγκεκριμένες δηλώσεις, που προέρχονται από σημαίνοντα πρόσωπα, τα οποία δεν φαίνονται να έχουν ιδιαίτερη σχέση ούτε με τον κατηγορούμενο ιερομόναχο ούτε με την μείζονα υπόθεση, αλλά εκφράζουν τον προβληματισμό μιας σημαντικής μερίδας του Λαού, κρίνεται σκόπιμο να διαταχτεί προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι δικαστικοί λειτουργοί που συνέπραξαν στην έκδοση του βουλεύματος:(α) ενήργησαν όχι αμερόληπτα, αλλά είτε εξυπηρετούντες σκοπιμότητες είτε επηρεασμένοι από χρονικώς παρωχημένα δημοσιεύματα ή τρίτους, με βάση πληροφορίες περί προσώπων ή πραγμάτων που δεν αναδύονται από την ποινική δικογραφία, (β) υπερέβησαν κατά τη διατύπωση της δικαιοδοτικής τους κρίσης τα ακραία όρια της λογικής, μη δυνάμενοι να την αιτιολογήσουν πλήρως και εμπεριστατωμένα, και( γ) προσέβαλαν σπουδαίως, με την εξόχως αμελή συμπεριφορά τους, όχι μόνο το κύρος της Δικαιοσύνης και των ιδίων, αλλά και όλων των λοιπών συναδέλφων τους, οι οποίοι επιτελούν ευόρκως το καθήκον τους.

Η ηγεσία της Δικαιοσύνης οφείλει να ενεργήσει άμεσα και αποτελεσματικά για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη του Λαού στην Δικαιοσύνη και το τρωθέν κύρος της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της, έτσι ώστε ο απλός άνθρωπος να πιστεύει και πάλι ότι «υπάρχουν δικασταί εν Αθήναις» και να σέβεται την έννομη τάξη. Διαφορετικά, οδηγούμαστε στην ένταση της παρανομίας και του λαϊκού αισθήματος ότι οι πραγματικοί ένοχοι για την λεηλασία του δημόσιου ταμείου μένουν ατιμώρητοι (ενώ αναζητούνται εξιλαστήρια θύματα), και, επομένως, στην ενθάρρυνση της αυτοδικίας, που μπορεί να πάρει την μορφή επανάστασης. Με αυτό τον τρόπο υπονομεύεται, ως μη όφειλε, η ενότητα του Λαού και το ήδη τρομερά δυσχερές έργο της Κυβέρνησης.

***

Κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ, ΖΗΤΟΥΜΕ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦ.ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Γ.ΠΕΤΑΛΩΤΗ

………………..

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ(agioritikovima.gr) ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Λ.ΠΑΠΑΔΗΜΟ

Aξιότιμε κ. πρόεδρε της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Με αφορμή την απόφαση της προφυλάκισης του καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμαδρίτη Εφραίμ ζητούμε την άμεση απομάκρυνση από την κυβέρνηση του υφυπουργού δικαιοσύνης κ. Γιώργου Πεταλωτή δεδομένου ότι:

Ως βασικός κατήγορος στην υπόθεση Βατοπαιδίου και μέλος των εξεταστικών επιτροπών που έγιναν για την υπόθεση έχει έννομο συμφέρον και κατ΄ επέκταση δεν είναι ορθό και δίκαιο να προϊσταται των δικαστικών αρχών.Αν και αυτό έπρεπε να γίνει εξ αρχής.

Η συντακτική ομάδα του agioritikovima.gr

Πηγή: http://www.agioritikovima.gr/2011-07-14-22-28-56/4376-Κ-ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ,ΖΗΤΟΥΜΕ-ΤΗΝ-ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ-ΤΟΥ-ΥΦ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ-Κ-Γ-ΠΕΤΑΛΩΤΗ

***

Η διάταξη του άρθρου 282 Κώδικος Ποινικής Δικονομίας

ΑΡΘΡΟ

ΚΩΣΤΑ ΕΛ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω

και μέλους του Συλλόγου Φίλων

της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου

ΠΡΟΣ

Το Περιοδικό

«ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ»

ΠΑΤΡΑ 26-12-2011

ΘΕΜΑ:

1.- Ευρισκόμεθα ενώπιον ενός νέου ύπουλου και μεθοδευμένου διωγμού των Χριστιανών;

2.- ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ!

3.- Ως επί ληστήν ήλθατε…..

4.- Η διάταξη του άρθρου 282 Κώδικος Ποινικής Δικονομίας!

—————–

1.- Η κοινή γνώμη της πατρίδας μας και η Διεθνής Χριστιανική Κοινότητα, με έκπληξη πληροφορήθηκε την έκδοση απόφασης τινός, του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, δυνάμει της οποίας, διατάσσεται η σύλληψη και προσωρινή κράτηση του Ηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντος Εφραίμ, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 282 παράγραφος 3 του Κώδικος Ποινικής Δικονομίας.

2.- Πρόκειται περί βουλεύματος, που επέλυσε τη διαφορά, μεταξύ της Ανακρίτριας της Υπόθεσης και του κ. Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών, ο οποίος ήτο αντίθετος στην ως άνω προσωρινή κράτηση.

3.- Η απόφαση «διέρρευσε» στο κοινό, μέσω του ΙΝΤΕRNET, γύρω στις 4 μ.μ. ώρα Ελλάδος, της Παρασκευής 23-12-2011 και ακολούθως έγινε γνωστή την 24-12-2011 από την τηλεόραση (γιατί ο έντυπος τύπος είχε ήδη ενημερωθεί, μέχρι και τα νέα – ειδήσεις της Παρασκευής πρωϊας 23-12-2011).

4.- Και δεν πρόφθασε να στεγνώσει η μελάνη, στο περίεργο αυτό Βούλευμα, σε χρόνο μηδέν, ήδη το Σάββατο 24-12-2011, παραμονή Χριστουγέννων του 2011, υπήρχε ένταλμα συλλήψεως του «κακοποιού», το οποίον εκόμισε στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, Εισαγγελικός Λειτουργός της Θεσσαλονίκης , και ο Αστυνομικός Διευθυντής της Χαλκιδικής , προς άμεσον εκτέλεσή του!

5.- Τους ως άνω συνόδευαν έως την Πύλην της Ιεράς Μονής τριάντα (30) πάνοπλοι Αστυνομικοί, οι οποίες παρέμειναν έξωθι της πύλης, την νύχτα της παραμονής των Χριστουγέννων, δίκην ομάδος Σαρακηνών Πειρατών, που πολιορκούσαν, εκ νέου, το Μοναστήρι μας, όπως προ πολλών αιώνων….

6.- Έφεραν και Ιατροδικαστήν οι εκτελεστές του Βουλεύματος, γιατί δεν πίστευαν στην ασθένεια του Γέροντος Εφραίμ!

7.- Αυτή τη στιγμή ο Γέρων Εφραίμ, φρουρείται ασθενών εντός του κελίου του, στην Ιεράν Μονήν και μόλις καταστεί εφικτή η μετακίνησή του, θα μεταφερθεί στο κελί των υποδίκων, σε Κρατική Φυλακή.

8.- Δεν γνωρίζομεν την «αιτιολογία» του ως άνω Δικαστικού Βουλεύματος, αλλά, από τη διάταξη, που εφήρμοσε, θα πρέπει να έκρινε:

α)Ότι υφίστανται σοβαρές ενδείξεις περί της ενοχής του για κακούργημα ή πλημμέλημα, που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τριών 93) μηνών και ότι η προσωρινή κράτηση, παρίσταται απολύτως αναγκαία, κατ’ άρθρον 296 Κ.Ποιν.Δ., για να εξασφαλισθεί ότι ο κατηγορούμενος, θα εμφανισθεί στο Δικαστήριο (το οποίον -σημειωτέον- ακόμη δεν έχει προσδιορισθεί, ούτε έχει διαμορφωθεί σχετικό κατηγορητήριο καν, μια και η δικογραφία αυτή είναι ακόμη σε εξέλιξη στο στάδιο της προδικασίας!!).

Αυτά προς ενημέρωση του κοινού, το οποίον τινές των δημοσιογράφων ή άλλοι τινές άσχετοι περί την υπόθεση ή περί της Νομικήν Επιστήμην, παραπληροφορούν τούτο (κοινόν) ότι -δήθεν- ο πατήρ Εφραίμ, ο Σεβαστός μας Ηγούμενος ,«κρίθηκε ένοχος» ή ότι -δήθεν- συνελήφθη «για να εκτίσει την ποινή του» ή ότι -δήθεν- ήταν «φυγόδικος» και άλλα παντελώς ανυπόστατα….

Περαιτέρω, σύμφωνα, με το άρθρο 282, παράγραφος 3 του Κώδικος Ποινικής Δικονομίας, το ως άνω περίεργο βούλευμα, θα πρέπει να έκρινε ότι:

β)Ο κατηγορούμενος είχε κάνει προετοιμαστικές κινήσεις ή ενέργειες, για να διευκολύνει την φυγήν του από την Ελλάδα στο Εξωτερικό (ύποπτος φυγής).

γ)Δεν έχει γνωστή διαμονή στη χώρα.

δ)Κατά το παρελθόν υπήρξε φυγόποινος ή φυγόδικος ή κρίθηκε ένοχος για απόδραση κρατουμένου ή παραβίαση περιορισμών διαμονής.

ε)Ή κρίνεται αιτιολογημένα, ότι αν αφεθεί ελεύθερος, είναι πολύ πιθανόν, όπως προκύπτει από ειδικά μνημονευόμενα περιστατικά της προηγούμενης ζωής του ή από τα συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης για την οποία κατηγορείται να διαπράξει και άλλα εγκλήματα. Μόνον η βαρύτητα -κατά Νόμον- της πράξης, δεν αρκεί για την επιβολή προσωρινής κράτησης.

9.- Αντιστοίχως, δεν ισχύει, ούτε μία, από τις ως άνω προϋποθέσεις εφαρμογής της διατάξεως του άρθρου 282 παρ. 1 και 3 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

α)Στη συνείδηση της Κοινής Γνώμης, 4 χρόνια μετά αφότου ξέσπασε το λεγόμενον «σκάνδαλο Βατοπαιδίου», η όλη υπόθεση αποτελεί μια σκευωρία, και ουδέν αδίκημα προέκυψε, ιδίως από την πλευρά του Γέροντος Εφραίμ, ούτε -έστω- κατ’ ένδειξη.

Η αθωότητα του Γέροντος Εφραίμ, ήδη πανθομολογείται ακόμη και από τους -αρχικώς- διώκτες του Πολιτικούς τε και Δημοσιογράφους, τε και Κανάλια της Τηλεόρασης, για να μην αναφερθούν εδώ ονόματα ….

Δεκάδες εκπομπές, σε γνωστό κανάλι της Τηλεόρασης, έχουν κάνει «σκόνη» κάθε πιθανή κατηγορία (γιατί ακόμη «ψάχνεται» η κατηγορία)….

Δύο, λίαν επιτυχημένες, εκδηλώσεις, των Φίλων της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, μια στην Αθήνα την 18-5-2011 στην Αίθουσα «Αθηναϊς» στο Βοτανικό και μια στη Θεσσαλονίκη την 15-6-2011 στην Αίθουσα του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου διοργανώθηκαν σχετικώς, με συμμετοχή γνωστών Ειδικών Καθηγητών Πανεπιστημίου και προβολή βίντεο, και έχει κυκλοφορήσει και σχετικό φυλλάδιο με τίτλο «Βατοπαίδι: Μύθοι και Αλήθειες», από τις οποίες εκδηλώσεις, έγινε αντιληπτό σε κάθε καλόπιστο ερευνητή της υπόθεσης, ότι πρόκειται περί σκευωρίας , και όχι μόνον για μια ή δύο «αιτίες» , αλλά για δεκάδες αιτίες (μια εκ των οποίων θα αρκούσε για την αθωότητα του Γέροντος Εφραίμ)!

Παράλληλα, εκδόθηκε και διανεμήθηκε δωρεάν ειδικό βιβλίο-τόμος, με θέμα: «Το ιδιοκτησιακόν καθεστώς της Λίμνης Βιστωνίδας», με δεκάδες ντοκουμέντα, διατάξεις Νόμων, Γνωμοδοτήσεις Καθηγητών Πανεπιστημίου Νομικής, που αποδεικνύουν, ότι η Λίμνη Βιστωνίδα αποτελεί, ομού μετά των λοιπών παραλιμνίων εκτάσεών της, περιουσιακόν στοιχείον της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, εδώ και πολλούς αιώνες, το οποίον, ο κάθε Ηγούμενος οφείλει να προστατεύει και εκμεταλλεύεται για τις ανάγκες της Μονής!

Αν, λοιπόν, ο Ηγούμενος πατήρ Εφραίμ, ουδέν μεμπτόν έπραξεν, ουδέν αδίκημα τον βαρύνει, σταματάμε εκεί στην παράγραφο 1 του άρθρου 282 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας!

β)Όχι μόνον ο Γέρων Εφραίμ, δεν είναι ύποπτος φυγής στο εξωτερικό ή ότι έχει κάνει προετοιμαστικές κινήσεις προς τούτο, αλλά μόλις επέστρεψε, με αντίθετη πορεία από το Εξωτερικό προς την Ελλάδα, προκειμένου να εμφανισθεί στην Ανακρίτρια και στο ως άνω Δικαστικό Συμβούλιο, αυτοπροσώπως! Συγκεκριμένως, επέστρεψε από την Ρωσία, όπου έγινε δεκτός με τιμές αρχηγού Κράτους, για να απολογηθεί, παριστάμενος και αυτοπροσώπως και μετά των Συνηγόρων του. Επομένως, πόθεν, προέκυψεν και αυτή η προϋπόθεση της υπόνοιας φυγής του;;

γ)Ο γέρων Εφραίμ, είναι σαφώς γνωστής διαμονής, είναι Ηγούμενος Μοναστηριού του Αγίου Όρους, εγκαταβιώνει εκεί, και εκεί πήγαν και τον βρήκαν σε λιγότερο από 24 ώρες (χρόνος ρεκόρ!), παραμονή Χριστουγέννων! (Της μεγίστης των εορτών της Θρησκείας μας!!) οι διώκτες και εκτελεστές της αποφάσεως αυτής!

δ)Η περίπτωση να ήταν στο παρελθόν φυγόποινος ή φυγόδικος ή ένοχος απόδρασης κρατουμένου ή παραβίασης των περιορισμών διαμονής, δεν υφίσταται στο πρόσωπό του.

ε)Τέλος, δεν είναι δυνατόν να ομιλούμε περί κινδύνου επαναλήψεως ή τελέσεως «νέων αδικημάτων» εκ μέρους του, αφού, κατά τα εκτενώς αναφερόμενα στην ως άνω παράγραφο «α», ουδέποτε διέπραξε, και ουδέποτε αποδείχθηκε ένοχος οιουδήποτε αδικήματος (πώς -λοιπόν- να είπωμεν, περί «νέων» αδικημάτων, αφού δεν υπήρξε ούτε «παλαιά» και πώς, να είπωμεν περί «επαναλήψεως», αφού επαναλαμβάνεται ό,τι έχει ήδη -κάποια στιγμή- ξαναγίνει)!!

Τέλος, ο Γέρων Εφραίμ, είναι απαράδεκτο, είναι αδιανόητο να θεωρείται, από κάποιον, εχέφρονα «επικίνδυνος κακοποιός» που δεν μπορεί -άλλως, να εξασφαλισθεί η προσέλευσή του στο Δικαστήριο!!

10.- Πρόκειται, λοιπόν, περί παντελώς αδίκου αποφάσεως, ληφθείσης παραμονήν Χριστουγέννων και εκτελεσθείσης ομοίως σε 24 ώρες (τελεί ήδη σε περιορισμό-φρούρηση), κατά πρωτοφανή «αγριότητα» και Εωσφορικόν Πείσμα!

Το ερώτημα, που τίθεται, είναι ποίοι, εξακολουθούν να συντηρούν, ακόμη και σήμερον, ένα σκάνδαλο-φάντασμα και να το κλιμακώνουν σε διωγμό Ηγουμένων, κατά την Υψίστην Χριστιανικήν Εορτήν των Χριστουγέννων;;;

11.- Προ διμήνου, περίπου, γίναμε ρεζίλι διεθνώς με την απόφαση του -τότε- Πρωθυπουργού περί διενέργειας δημοψηφίσματος.

Τώρα, γίναμε διεθνώς ρεζίλι και αναστατώσαμε την παγκόσμιο Χριστιανική Κοινότητα, παραμονή Χριστουγέννων 2011! Πού οδηγούμαστε, λοιπόν;; Και έχομεν αγανακτήσει Κύπριους και Ρώσους ορθόδοξους αδελφούς μας, οι οποίες δικαίως διαμαρτύρονται!

12.- Γιατί υφίστανται στην Ελληνική Δικαιοσύνη δύο μέτρα και δύο σταθμά; Άλλους αφήνουν και φεύγουν στο εξωτερικό, όντας υποδίκους και άλλους, κάνουν κάτι μήνες να τους συλλάβουν, ενώ για τον Σεβαστό μας Ηγούμενο π. Εφραίμ, σπάσανε ρεκόρ σε:

α)Εντατική εργασία, εκτός έδρας απασχολουμένων!

β)Εργαζομένους με υπερωρίες, σε ψύχος!

γ)Σε εργαζομένους, κατά νυκτερινές ώρες, Κυριακές και Εορτές, μετά των αντιστοίχων επιδομάτων!

Φίλες και Φίλοι,

«Ως επί ληστήν ήλθαν, βαλείν χείρα» επί του Αξίου Ηγουμένου, Γέροντος Εφραίμ! ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ!

13.- Οι πάντες (Καθηγητές Πανεπιστημίου, Πατριάρχες, Αρχιεπί-σκοποι, Επίσκοποι, Κληρικοί, Μοναχοί, Λαϊκοί) έχουν διατρανώσει την συμπαράστασή τους στον Γέροντα Εφραίμ ζητώντας την άμεση ανάκληση της αδίκου και διάτρητης αυτής προφυλάκισής του και θα ήταν πλεονασμός από εμένα να επαναλάβω εδώ, τις ορθές, νόμιμες και δίκαιες σκέψεις τους και τα επιχειρήματά τους, με τις οποίες και τα οποία έχουν μονοπωλήσει τις αναρτήσεις τους στο ΙΝΤΕRNET.

14.- Και βεβαίως, θα γίνει, από απόψεως Νομικής, κάθε αρμόζουσα ενέργεια, προς προσβολήν του σχετικού βουλεύματος ή αντικαταστάσεως της προσωρινής κρατήσεως του Γέροντος Εφραίμ, με άλλα -ηπιότερα- μέτρα!

15.- Όμως, η χρονική συγκυρία, που συνέβησαν τα εν λόγω δυσάρεστα γεγονότα και οι συνθήκες της τάχιστης, εντός 24 ωρών, εκτελέσεως, του σχετικού εντάλματος, συνηγορούν ότι πρόκειται ΠΕΡΙ ΝΕΟΥ ΔΙΩΓΜΟΥ, ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ, ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ. ΚΑΙ -ΜΑΛΙΣΤΑ- ΟΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ, ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΧΩΡΑΝ, ΣΕ ΜΙΑΝ «ΙΔΙΟΤΥΠΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗΝ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΟΥ ΥΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΟΝ «ΠΟΝΤΙΟ ΠΙΛΑΤΟ»!

16.- Γι’ αυτό, αδελφοί μου, ας έχουν γνώση οι φύλακες!

ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ, ΣΤΩΜΕΝ ΜΕΤΑ ΦΟΒΟΥ, ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ, εδώ και τώρα!

Ο γεννηθείς ΚΥΡΙΟΣ , να μας προστατεύει και να μας ενδυναμώνει, άπαντες, στη Νέα Φάση της «ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ» που εισερχόμεθα…..

ΠΑΤΡΑ 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Το μέλος του Συλλόγου Φίλων Ιεράς

Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου

ΚΩΣΤΑΣ ΕΛ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ


Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel