Ζωηφόρος

Ο Φράγκος κάνει "θόρυβο" και στην Τουρκία

Rate this item
(1 Vote)

Ο Στρατηγός Φραγκούλης παρουσίασε το βιβλίο του

"Ποιά Τουρκία; Ποιοί Τούρκοι;"

Στις 25 Οκτωβρίου ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμύνης και Αρχηγός ΓΕΣ, Στρατηγός ε.α. Φράγκος Φραγκούλης παρουσίασε στην Παλαιά Βουλή το βιβλίο του "Ποιά Τουρκία; Ποιοί Τούρκοι;" των εκδόσεων Λιβάνη.

 

Παρευρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Πικραμμένος, στην κυβέρνηση του οποίου ο Στρατηγός διατέλεσε υπουργός Εθνικής Άμυνας, πλήθος στρατιωτικών εν ενεργεία και αποστράτων, όπως επίσης και πολιτικών με την αναπάντεχη παρουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζου. Οι φωτογραφίες αποτελούν μάρτυρα για το αδιαχώρητο που επικράτησε στην εκδήλωση.

Στην παρουσίαση του βιβλίου ο δημοσιογράφος Λάμπρος Καλαρρύτης ήταν συντονιστής της συζήτησης και μίλησαν η δημοσιογράφος-βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, ο δημοσιογράφος και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Λιάνης, οι καθηγητές Ιωάννης Μάζης και Κώστας Φωτιάδης και η δημοσιογράφος-βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη. Διακρίναμε επίσης τον κ. Μανώλη Παττακό, Πρόεδρο του λαογραφικού ομίλου «ΚΟΥΡΗΤΕΣ» και του Συλλόγου Χρωμοναστηριανών «Παναγία Κερά» μαζί με μέλη του συγκροτήματος «ΚΟΥΡΗΤΕΣ» και τον κ. Ιωάννη Μαραγκάκη Αντιπρόεδρο του Συλλόγου όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, οι οποίοι με την παρουσία τους υπενθύμισαν και τις Σφακιανές ρίζες του πατέρα του Στρατηγού, με το άλλο σκέλος από την Ανατολική Θράκη.

Δείτε την ομιλία του Φράγκου Φραγκούλη εδώ:

http://farosradio.gr/el/faros-news/item/2338-poia-tourkia-poioi-tourkoi.html

πηγή: http://dexiextrem.blogspot.gr/2012/10/blog-post_7204.html

***

Ο Φράγκος κάνει "θόρυβο" και στην Τουρκία

Έχει τον τρόπο του να προκαλεί “θόρυβο” ο πρώην Α/ΓΕΣ Φ.Φράγκος.

Εδώ στην Ελλάδα έκανε θόρυβο με την δήλωσή του περί “βομβαρδισμού” των Ιμίων με πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Στην Τουρκία το βιβλίο του συζητιέται για τους ισχυρισμούς που διατυπώνει για την καταγωγή του Κεμάλ και του Ερντογάν.

Οι περισσότερες τουρκικές εφημερίδες αναφέρονται σ΄ όσα γράφει ο Φράγκος και σύμφωνα με τα οποία:

- O  Πορθητής είναι ελληνικής καταγωγής. Ενταφιάστηκε στην Βυζαντινή εκκλησία των 12 Αποστόλων. 6 μήνες πριν τον θάνατο του επέτρεψε να κάνουν τα πορτρέτο του. Κάτω από αυτό το πορτρέτο υπάρχει κείμενο  στην ελληνική. Ο Μουσταφά Κεμάλ δεν γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη αλλά στην Μαλάτια. Η δε κα Ζουμπεϊντέ δεν ήταν η μητέρα του αλλά η θεία του.

- Οι παππούδες του Ερντογάν πολέμησαν εναντίον των Τούρκων στις ρωμαίικες συμμορίες.

- Επίσης  ο αντιπρόεδρος Μπουλέντ Αρίντς είναι ελληνικής καταγωγής, είναι Κρητικός.

- Στην Τουρκία μόνο το 40% του πληθυσμού είναι τούρκοι. Το βιβλίο μου  έχει σαν στόχο να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν οι Έλληνες την Τουρκία και τους Τούρκους και να σπάσουν τα ταμπού.

- Στην Τουρκία δεν υπάρχει ρηχό πιάτο και βαθύ πιάτο. Στην Τουρκία όλα τα πιάτα είναι το ίδιο. Οι Τούρκοι σχεδιάζουν την επανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

- Στην Τουρκία ζουν λαοί που δεν είναι με κανένα τρόπο Τούρκοι και αυτοί περιμένουν το πράσινο φως από την Ορθοδοξία για να ιδρύσουν το Βυζάντιο.

πηγή: http://www.onalert.gr/stories/fragos-tourkia-vivlio

και από: http://emprosdrama.blogspot.gr/2012/10/blog-post_7490.html

***

Το βιβλίο του Φράγκου "τσιγκλάει" τους Τούρκους. Τι έγραψαν

“Τσίγκλισε” τους Τούρκους το νέο βιβλίο του  στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου

«Ποια Τουρκία ;  Ποιοι Τούρκοι ;»,  απόσπασμα  από την παρουσίαση του περιεχομένου του από τον εκδοτικό οικο Λιβάνη, σας παρουσίασαμε σε προηγούμενη αναάρτηση μας!.

Σύμφωνα με ανταπόκριση της  Χουριέτ από την Αθήνα  με τίτλο «Ένα περίεργο βιβλίο από τον ‘πραξικοπηματία’   Έλληνα» και υπέρτιτλο «Αποτελεί λέει απάντηση στο βιβλίο του Νταβούτογλου  ‘Στρατηγικό Βάθος’», το όνομα του  στρατηγού εν αποστρατεία, πρώην αρχηγού των χερσαίων δυνάμεων της Ελλάδας, κ.Φραγκούλης Φράγκος είχε περάσει στους ισχυρισμούς περί στρατιωτικού πραξικοπήματος τον περασμένο Νοέμβριο...

Στην παρουσίαση του βιβλίου, γράφει,  τονίζεται ότι  αυτό αποτελεί απάντηση στο βιβλίο «Στρατηγικό Βάθος» που φέρει την υπογραφή του Τούρκου υπουργού εξωτερικών, κ. Α.Νταβούτογλου.

Κατά την εφημερίδα όταν ήρθαν στην ημερήσια διάταξη οι ισχυρισμοί περί πραξικοπήματος , πριν ακόμα εκδοθεί το Βιβλίο που  έγραψε ο κ. Φραγκούλης, ο εκδοτικός Οίκος Λιβάνης προέβη στην ακόλουθη δήλωση : «Ο Φράγκος κάνει αναφορά  στην καταγωγή πολλών Τούρκων ηγετών μεταξύ των οποίων ο Ερντογάν, ο Ατατούρκ και ο Φατίχ.  Ο συγγραφέας ερευνά το παρελθόν τον 1000 ετών της Ανατολίας και αναφέρεται στον εκτουρκισμό των ντόπιων χριστιανών και στον εκμουσουλμανισμό τους».

Ο εκδοτικός οίκος στην ανακοίνωση του τόνισε, γράφει η εφημερίδα,  πως στο βιβλίο αναφέρεται ότι χριστιανικής καταγωγής λαοί ζουν ακόμα στην Ανατολία και ότι περιμένουν το φως που θα έλθει από τον ορθόδοξο κόσμο για να ιδρύσουν το νέο Βυζάντιο.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά  σε σχόλια ελληνικών  ιστοσελίδων που έγραψαν ότι στην περίπτωση που ο Νταβούτογλου διαβάσει το βιβλίο του Φράγκου σίγουρα θα λιποθυμήσει....  Στη συνέχεια γίνεται αναφορά σε αποσπάσματα από τον πρόλογο του βιβλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη λεζάντα της φωτογραφίας του κ. Φραγκούλη αναφέρεται ότι είχε ασκήσει καθήκοντα και στρατιωτικού ακολούθου στην Τουρκία, μεταξύ 1991 και 1998, και ότι ο κ. Φραγκούλης, που είναι από την Κομοτηνή, γνωρίζει και την τουρκική γλώσσα.

Πηγή: http://www.emprosdrama.blogspot.gr/2012/10/blog-post_3354.html

***

Ο Φράγκος Φραγκούλης αμφισβητεί τη καταγωγή Κεμάλ, Ερντογάν!

Απόσπασμα από το βιβλίο του

Ο Φραγκούλης Φράγκος “ξαναχτυπά”

Αυτή τη φορά ως …συγγραφέας.

To Onalert παρουσιάζει ένα μικρό απόσπασμα από το νέο του βιβλίου με τίτλο ''ΠΟΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ; ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ'' που συνοδεύεται από CD και περιέχει χάρτες και αποκαλυπτικά ντοκουμέντα. 

Ο Φράγκος έχει μάθει τη τέχνη…του promotion άψογα!

Διαβάστε ένα απόσπασμα:

Ήταν μια χειμωνιάτικη μέρα του Νοεμβρίου του 1991, όταν, νεαρός αντισυνταγματάρχης, έφτασα στην Άγκυρα με την ιδιότητα του Στρατιωτικού Ακολούθου της Ελληνικής Πρεσβείας, διηγείται ο στρατηγός ε.α. Φραγκούλης Φράγκος, πρώην Αρχηγός ΓΕΣ και πρώην  υπηρεσιακός Υπουργός Αμυνας.

Ο πατέρας μου, Στέργιος, γεννημένος το 1914 στη Χαριούπολη της Ανατολικής Θράκης, από πατέρα Σφακιανό και μάνα Ανατολικοθρακιώτισσα, μου περιέγραφε στα παραμύθια του έναν τόπο λατρευτό και ευλογημένο· αλλά, έξω από τον κόσμο του παιδικού ονείρου, αιωρούνταν ερωτηματικά εάν θα πρέπει να συνεχίσω κι εγώ να τον αγαπώ. Ήθελα να διαπιστώσω ο ίδιος αν, μετά τον ξεριζωμό της Μικρασιατικής Καταστροφής, υπήρχαν ακόμα ψήγματα των Ελλήνων και των λαών της Μικράς Ασίας ή αν είχαν απομείνει μόνο τα σπασμένα μάρμαρα.

Έμεινα τρία χρόνια και, το καλοκαίρι του 1998, επανήλθα στην Άγκυρα ως Ακόλουθος Άμυνας, έχοντας πλέον στις αποσκευές μου όχι τα παιδικά μου παραμύθια, αλλά γνώση της σύγχρονης Τουρκίας και τη βεβαιότητα ότι γύρω μου υπήρχαν και υπάρχουν όλοι οι λαοί που κατοικούν για πολλές χιλιάδες χρόνια αυτό τον τόπο. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα να προσεγγίσω το θέμα πιο αναλυτικά, ξεκινώντας από τη μάχη του Μαντζικέρτ (1071) μέχρι και σήμερα, έτει σωτηρίω 2012, και να ενδυναμώσω την αγάπη μου για τον κάτοικο της σημερινής Τουρκίας, αλλά με ερωτηματικά για τον ανερχόμενο νεο-οθωμανισμό, που διακατέχει αυτούς που συνεχίζουν να αμφισβητούν φιλίες, αξίες και γειτνίαση.

Αυτό είναι ένα κομμάτι που ο εκδοτικός οικος Λιβάνη έστειλε στον Τύπο για να προιδεάσει για το νέο βιβλίο του Φραγκούλη Φραγκου ''ΠΟΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ; ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ'' που συνοδεύεται από CD και περιέχει χάρτες και αποκαλυπτικά ντοκουμέντα. Τόσο αποκαλυπτικά που ο Φράγκος αφήνει υποννοούμενα για τη καταγωγή πολλών Τούρκων ,μεταξύ των οποίων του Ερντογάν, του Κεμάλ και του Μωάμεθ!

Στην  μελέτη αυτή - αναφέρει ο εκδοτικός οικος - ο συγγραφέας αναζήτησε έγγραφα, αρχεία, στοιχεία και βιβλιογραφία από διάφορες πηγές, ώστε να διεμβολίσει την ιστορική πραγματικότητα της Μικράς Ασίας, ξεκινώντας με γεγονότα που συνέβησαν πριν από μια περίπου χιλιετία και αφορούν τη μετάλλαξη των ντόπιων χριστιανών σε «Τούρκους» και «μουσουλμάνους» (με αποκορύφωμα τις πρόσφατες αποκαλύψεις για την καταγωγή πολλών κορυφαίων αξιωματούχων και πολιτικών της Τουρκίας, όπως ο Ερντογάν, ο ίδιος ο Κεμάλ, ακόμα και ο Μωάμεθ Β΄ ο Πορθητής).

Όλα αυτά τα στοιχεία αλλά και οι συνθήκες διαβίωσης των μειονοτήτων στην Τουρκία μάς οδηγούν στο συμπέρασμα ότι όλοι οι παλιοί και αλλοτριωμένοι κάτοικοι της Μικράς Ασίας αναμένουν και αναζητούν το φως στο Φανάρι και στην Ορθοδοξία για να επανασυστήσουν το δικό τους ΝΕΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, μαζί με τους συνειδητοποιημένους, πλέον, Οθωμανούς. Αυτοί οι λαοί, οι οποίοι είναι λαοί της Μικράς Ασίας και σε καμία περίπτωση δεν είναι Τούρκοι, έχουν το δικαίωμα να αυτοπροσδιοριστούν, εθνικά και θρησκευτικά, όπως οι ίδιοι επιθυμούν.

 Με όλα αυτά αναμένεται να κάνει πάταγο, ενόψει και της άφιξης - σε λίγες ημέρες - και του κ Ναβούτογλου στην Ελλάδα 

Πηγή: http://www.onalert.gr/stories/fragos-kemal-moameth

Και από: http://www.emprosdrama.blogspot.gr/2012/10/blog-post_8390.html

 

Last modified on Friday, 25 October 2013 12:17
Login to post comments

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel