Ζωηφόρος

Μπουτάρης: «Χουντικό καρακιτσαριό» η αναπαράσταση της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τον χαρακτηρισμό «χουντικό καρακιτσαριό» απέδωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στην εκδήλωση για την αναπαράσταση της απελευθέρωσης της πόλης.

 

Μιλώντας στην εκπομή Κοινωνία Ωρα Mega, ο κ. Μπουτάρης υποστήριξε ότι η εκδήλωση διοργανώθηκε ερήμην των τοπικών αρχών.

Όπως είπε ο κ.Μπουτάρης, «η αναπαράσταση ήταν μία παράβαση των αρχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, έγινε ερήμην μας, δηλαδή αποφασίστηκε ερήμην μας», ενώ πρόσθεσε ότι θα μπορούσε αυτή η αναπαράσταση να γίνει στο πλαίσιο της μεγάλης παρέλασης.

«Το υπουργείο, οι σύμβουλοι του υπουργού, αγνόησαν τις αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης», δήλωσε ο κ.Μπουτάρης, ενώ διευκρίνισε ότι ο ίδιος έδωσε το παρών σε όλες τις εκδηλώσεις για τη διπλή επέτειο των 100 ετών από την απελευθέρωση της πόλης και της 28ης Οκτωβρίου.

«Κάτι τέτοιου είδους αναπαραστάσεις γίνονταν μόνο επί χούντας», δήλωσε ο κ. Μπουτάρης, προκαλώντας την «έκρηξη» του βουλευτή της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, που συμμετείχε στο πάνελ της εκπομπής.

Πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63730585

***

Ψωμιάδης: Στον Μπουτάρη αρέσουν τα ρωμαικά όργια!

Συνέχεια στις πολλές κόντρες της συμπρωτεύουσας έδωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης εξαπολύοντας επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη:

«Εμείς προτιμάμε τις παρελάσεις με στολές εποχής, παρά τις παρελάσεις που θυμίζουν ρωμαϊκά όργια! Όταν εκπροσωπείς μία πόλη, οφείλεις να σέβεσαι και την Ιστορία της.

Δυστυχώς ο Γιάννης Μπουτάρης είναι αντίθετος σε οτιδήποτε χριστιανικό και πατριωτικό. Σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τον τόπο και γιορτάζοντας τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, που θα έπρεπε να εκπέμπουμε σαφές μήνυμα ενότητας και όχι διάλυσης της πόλης, ο δήμαρχος αναπολεί με νοσταλγία το οθωμανικό της παρελθόν. Εξάλλου, Χούντα είναι να λοιδορείς και να καταργείς την άλλη άποψη" κατέληξε ο πρώην περιφεριεάρχης

Πηγή: http://dexiextrem.blogspot.gr/2012/10/blog-post_2399.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel