Ζωηφόρος

Κυκλοφορεί το νέο φύλλο της Ρήξης (φ. 88)

Rate this item
(0 votes)

Κυκλοφόρησε το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στα περίπτερα το νέο φύλλο της εφημερίδας Ρήξη (φύλλο 88).

 

Η περίοδος χάριτος για την τρόικα τελείωσε. Ο πρωθυπουργός δεν πρέπει να αφήσει και αυτή την ευκαιρία να στείλει τους τροϊκανούς σπίτι τους και να απαιτήσει άμεση διαπραγμάτευση με τους εντολοδόχους τους. Διαφορετικά, έργο της εκδίωξης της τρόικας πρέπει να το αναλάβουν οι λαϊκές και δημοκρατικές δυνάμεις

Ο Γιώργος Καραμπελιάς γράφει για τη Χρυσή Αυγή και πως σε κάποια μέρη του συστήματος, σε κύκλους των πρεσβειών και των μυστικών υπηρεσιών καλλιεργείται η ιδέα πως, αντί να κινδυνεύσουν από ένα πραγματικά λαϊκό αντισυστημικό κίνημα, γιατί να μην προωθήσουν τη Χ.Α.; Υπενθυμίζει ότι τα ίδια έκαναν το ’30 στη Γερμανία και το ’67 στην Ελλάδα και τη συνέχεια τη γνωρίζουμε καλά.

Διαβάστε ακόμα σε αυτό το φύλλο:

Ο Σωτήρης Δημόπουλος καταπιάνεται με τους ηθικούς αυτουργούς του ακροδεξιού ακτιβισμού∙ αυτούς που τα προηγούμενα χρόνια είχαν στήσει μια γιγαντιαία ιδεολογική μηχανή που χτυπούσε όποια φωνή δεν συντασσόταν με το «πολιτικό ορθό». Ο Σταύρος Χριστακόπουλος γράφει την πληττόμενη από την ανεργία και την οικονομική κρίση Θράκη που της ετοιμάζουν τώρα και τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες. Η θρακιώτικη διαδικτυακή σελίδα Προξενείο Στοπ μας ενημερώνει ότι διάφοροι ελεγχόμενοι από το τουρκικό προξενείο «Σύλλογοι» κυριολεκτικά κάνουν ότι θέλουν στη Θράκη. Ο Νίκος Ντάσιος γράφει για τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες των μνημονίων, όπως καταδεικνύουν οι πρόσφατες εκθέσεις της ΓΣΕΕ και του ΓΣΕΒΕΕ. Δημοσιεύουμε ένα άρθρο των Νιου Γιορκ Τάιμς που συνοδευόμενο από ένα πολύ κατατοπιστικό διάγραμμα μας δείχνουν πως αλληλοεπηρεάζονται οι οικονομίες σε διεθνές επίπεδο και γιατί το ελληνικό πρόβλημα απασχολεί την Ε.Ε., τις ΗΠΑ, αλλά και την Κίνα κ.ά.

Κύπρος: Για την Κύπρο ο Αλέκος Μιχαηλίδης γράφει για τα παιγνίδια εξουσίας που διαδραματίζονται στην Κύπρο, όπου ο μηχανισμός του ΔΗΚΟ αποφάσισε να στηρίξει τον φιλοανανικό Αναστασιάδη.

Διεθνή: Στα διεθνή έχουμε ένα μικρό αφιέρωμα για τις σχέσεις Τουρκίας-Συρίας, όπου τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν. Ο Θανάσης Τζίουμπας φωτίζει την τουρκική εμπλοκή στη συριακή κρίση, που αποτελεί μέρος του προβλήματος με τις επιδιώξεις που έχει στην περιοχή. Ο Γιάννης Ξένος προσθέτει ότι η Τουρκία δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο το συριακό μέτωπο, αλλά και το χρονίζον κουρδικό και σταδιακά ανοίγει ένα νέο με το Ιράκ. Φιλοξενούμε κείμενο του Κώστα Ράπτη για τα ερωτήματα που έχει να απαντήσει ο Ερντογάν μετά το συνέδριο του κόμματός του. Ο Γιώργος Ρακκάς γράφει για το προβληματικό ευρωπαϊκό εγχείρημα με την Ευρώπη να αποτελεί τον παγκόσμιο ασθενή της κρίσης. Ο Βασίλης Στοϊλόπουλος καταθέτει τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι με αφορμή την προβολή της ταινίας για τον Μωάμεθ σταδιακά μετακινούμαστε από τον αυταρχισμό στη θεοκρατία.

Κινήματα: Ο Μιχάλης Χατζηπέτρου σχολιάζει το έλλειμμα πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και τι θα μπορούσαν να πράξουν αν λάμβαναν υπόψη τους τις αγωνιστικές παραδόσεις του λαού μας. Ο Δημήτρης Μπούσμπουρας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις διαδικασίες φαστ τρακ που προωθούνται στο περιβάλλον. Παρουσιάζουμε την ελπιδοφόρα πρωτοβουλία που έρχεται από τη Θεσσαλονίκη για τη δημιουργία του καταναλωτικού συνεταιρισμού «βιος coop». Ιδέες: Ο Παρασκευάς Καρασούλος γράφει για το ατραγούδιστο παρόν μας, πως το ελληνικό τραγούδι δεν έχει καταφέρει να εκφράσει όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα τα τελευταία τρία χρόνια. Ο Σπύρος Κουτρούλης παρουσιάζει τρία βιβλία που κυκλοφόρησαν τον Σεπτέμβριο και αξίζουν να προσεχθούν. Ο Κώστας Σαμάντης περιγράφει την κατάσταση στους Δήμους, που οι περισσότεροι βρίσκονται ένα βήμα πριν την κατάρρευση. Τέλος, σχολιάζουμε την απίστευτη είδηση για τους ομογενείς που θέλουν να δωρίσουν 600 δισ. στην Ελλάδα και πως λειτουργούν τέτοιες ειδήσεις για την κοινή γνώμη.

Οι Λησμονημένες Ιστορίες αυτό το μήνα θυμούνται το πιο αιματηρό αεροπορικό τρομοκρατικό χτύπημα πριν τις 11/9, με θύματα εβδομήντα οχτώ Κουβανούς.

Τέχνη: –Σε αυτό το φύλλο στο cineΡήξη ο Κωνσταντίνος Μπλάθρας παρουσιάζει την τελευταία ταινία των αδελφών Ταβιάνι, Ο Καίσαρας Πρέπει να Πεθάνει, τέλος τα σκίτσα του Νικόλα

Αναζητήστε την στα περίπτερα!

Την εφημερίδα Ρήξη μπορείτε επίσης να τη βρείτε:

Αθήνα: Στο Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο, Θεμιστοκλέους 37 (Εξάρχεια) Θεσσαλονίκη: Στο Στέκι του Άρδην, Βαλαωρίτου 1 &Δωδεκανήσου γωνία (8ος όροφος), Πάτρα: Κοινοτικόν, χώρος εναλλακτικής παρέμβασης, Ηφαίστου, αρ. 50 (μεταξύ Γεροκωστοπούλου & Πατρέως).

Εφημερίδα Ρήξη ardin-rixi.gr, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Τηλ. επικοινωνίας: 210 3826319 & 2310 543751

Login to post comments

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel