Ζωηφόρος

Στις κάλπες οι θεολόγοι, του Χάρη Ανδρεόπουλου,

Στις κάλπες οι θεολόγοι

του Χάρη Ανδρεόπουλου

δημοσιογράφου – θεολόγου ΑΠΘ (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.),

συνεργάτη της εφημ. «Ελευθερία» της Λάρισας,

της Πύλης Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «amen.gr»

και καθηγητή στο Γυμνάσιο Αρμενίου ν. Λάρισας.

 «Σάλπισμα» της Πανελλήνιας Ενωσης Θεολόγων (ΠΕΘ) για καθολική συμμετοχή - Aναλυτικά στο «amen.gr» οι υποψήφιοι για το Διοικητικό και Εποπτικό Συμβούλιο της Ενωσης – Πως θα ψηφίσουν οι θεολόγοι – μέλη της ΠΕΘ από την επαρχία. 

Στις κάλπες προσέρχονται οι 3.500 περίπου θεολόγοι της χώρας στα τέλη Νοεμβρίου προκειμένου να εκλέξουν το Διοικητικό Συμβούλιο του επιστημονικού τους φορέα που είναι η Πανελλήνια Ενωση Θεολόγων (ΠΕΘ), για τη θητεία της επόμενης διετίας (2010 – 2012). Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του απερχομένου Δ.Σ. οι εκλογές θα διεξαχθούν τη Κυριακή 22 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο τακτικής γενικής συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί εκείνη την ημέρα (11 π.μ.) στην αίθουσα τελετών της Ενωσης, στη Αθήνα (οδ. Χαλκοκονδύλη 37, 3ος όροφος). Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γ.Σ. και οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την επόμενη Κυριακή, 29 Νοεμβρίου στην ίδια αίθουσα, ενώ οι θεολόγοι – μέλη της ΠΕΘ από την επαρχία - όσον αφορά   το κεντρικό Δ.Σ. - θα ψηφίσουν δι’ αλληλογραφίας.

Επικαλούμενη την ποικίλη αμφισβήτηση που δέχεται τα τελευταία χρόνια το μάθημα των Θρησκευτικών, η Διοίκηση της ΠΕΘ καλεί τους θεολόγους (λαϊκούς και κληρικούς) όλης της χώρας να συμμετάσχουν μαζικά στις επικείμενες αρχαιρεσίες. «Η καθολική μας συμμετοχή θα συμβάλλει όχι μόνο στην γενικότερη βελτίωση της πνευματικής πορείας του τόπου μας, αλλά και στην αποτελεσματικότερη εκπλήρωση του έργου, εκεί όπου ο καθένας μας έχει ταχθεί», υπογραμμίζει το Δ.Σ., τονίζοντας επίσης ότι «μόνο με το άγρυπνο ενδιαφέρον μας θα μπορέσουμε ως θεολόγοι να εκπληρώσουμε αποτελεσματική την υψηλή και θεάρεστη αποστολή μας».

* Το απερχόμενο Δ.Σ υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας της ΠΕΘ, τα Παραρτήματα της Ενωσης σ’ όλη τη χώρα θα πρέπει να πραγματοποιήσουν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των νέων Διοικουσών Επιτροπών των Παραρτημάτων εντός του ιδίου μηνός με την αρχαιρεσίες της Ενωσης για το κεντρικό Δ.Σ. Προς τούτο καλούνται οι υπεύθυνοι των περιφερειακών Παραρτημάτων να μεριμνήσουν σχετικώς για τη πραγματοποίησή τους.  

Οι υποψήφιοι για το Δ.Σ. :

1.    Aβαγιάννης Σταύρος του Ευστατίου

2.    Ανδριόπουλος Παναγιώτης του Ιωάννου

3.    Καβρουδάκη Αργυρώ του Ιωάννου

4.    Κατωπόδης Απόστολος του Παναγιώτου

5.    Κρομμύδας Βασίλειος του Ιωάννου

6.    Μπάκος Ηλίας του Δημητρίου

7.    Ορφανός Μάρκος του Αναστασίου

8.    Παπαβασιλείου Κων/νος του Περικλέους

9.    Πετρίδης Ιερόθεος του Πέτρου

10.    Τσάγκας Ιωάννης του Βασιλείου

11.    Τοκατλίδης Αντώνιος του Χαρίτωνος

12.    Τσιαντής Παναγιώτης του Νικολάου

13.    Τσιτσίγκος Σπύρος του Κων/νου

14.    Φραγκόπουλος Ηλίας του Χρήστου

(Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν από 1 μέχρι 9 υποψηφίους)

Oι υποψήφιοι για το Εποπτικό Συμβούλιο:

1.    Αθανασόπουλος Δημήτριος του Σταύρου

2.    Γκίκας Κων/νος του Ιωάννου

3.    Κουτρούμπας Δημήτριος του Γεωργίου

4.    Μεσσηνιώτης Σπυρίδων του Μάριου

5.    Τσιτσογιάννης Σπυρίδων του Ιωάννου

(Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν από 1 μέχρι 3 υποψηφίους)

* Επισημαίνεται ότι οι ψηφοφόροι από την επαρχία  θα πρέπει να αποστείλουν επί αποδείξει  τον φάκελο (θα τον παραλάβουν ταχυδρομικώς μαζί με το λοιπό εκλογικό υλικό) που θα περιέχει το ψηφοδέλτιά τους για το Δ.Σ και το Εποπτικό Συμβούλιο, μέχρι της προτεραίας των εκλογών. Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις εκλογές καθώς, επίσης, και για την εγγραφή, ως μελών, των θεολόγων που θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά στις εκλογές, οι ενδιαφερόμενο μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της ΠΕΘ (Χαλκοκονδύλη, 37, 3ος όροφος, Αθήνα) , στα τηλέφωνα 210 – 5224180, ενώ σχετική ενημέρωση παρέχεται και στο ιστοχώρο της ΠΕΘ (http://www.petheol.gr).  

πηγή: http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=792

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel