Ζωηφόρος

Κατηγορούν τον Πανάρετο για φαινόμενα οικογενειοκρατίας!

Κατηγορούν τον Πανάρετο

για φαινόμενα οικογενειοκρατίας!

***

Κοίτα ποιος μιλάει για οικογενειοκρατία!

της Εύης Πανταζοπούλου

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

από την εφημερίδα «Δημοκρατία», 23/12/1010

Η καριέρα του υφυπουργού Παιδείας στη Σχολή της συζύγου του απ' όπου πήρε πτυχίο και ο γιος τους

Ο «αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω» λέει ο σοφός λαός, κάτι που, όπως αποδεικνύεται, δεν ισχύει στην περίπτωση του υφυπουργού Παιδείας, με αποτέλεσμα να έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Και αυτό γιατί ο ακαδημαϊκός κ. Γιάννης Πανάρετος, ενώ έχει επιδοθεί σε ένα ανελέητο κυνήγι κατά των φαινομένων νεποτισμού σε Πανεπιστημιακά και Τεχνολογικά Ιδρύματα, βρέθηκε να είναι μπλεγμένος σε μια υπόθεση οικογενειοκρατίας με πρωταγωνιστές τον ίδιο και τη σύζυγο του.

Η ιστορία αυτή μετράει σχεδόν 20 χρόνια και στο πέρασμα του χρόνου είχε ξεχαστεί, μέχρι τη στιγμή που ο υφυπουργός αποφάσισε να ανοίξει τον φάκελο «οικογενειοκρατία» και να ξεκινήσει πόλεμο με την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Η ακαδημαϊκή πορεία του κ. Πανάρετου ξεκίνησε από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, όπου διορίστηκε μέλος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού, ενώ στο ενεργητικό του έχουν καταγραφεί τρεις αποτυχημένες προσπάθειες να εξελιχθεί στη βαθμίδα του καθηγητή. Και τις τρεις φορές ο κ. Πανάρετος προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να επανεξεταστούν οι αιτήσεις του.

Την τελευταία, μάλιστα, φορά προέβαλλε ως αιτιολογία το γεγονός ότι ένα από τα μέλη του εκλεκτορικού σώματος, που τον έκρινε, είχε λιγότερα χρόνια προϋπηρεσίας από τον ίδιο. Φαίνεται δε ότι η τρίτη ήταν και η τυχερή για τον υφυπουργό Παιδείας, αφού κατάφερε να εκλεγεί καθηγητής και λίγα χρόνια αργότερα ζήτησε και πέτυχε τη μετάθεση του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ως εδώ δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό, αφού ο κ. Πανάρετος, όχι μόνο ακλούθησε τη συνηθισμένη διαδικασία για να καταλάβει πανεπιστημιακή έδρα, αλλά βρήκε και αρκετά εμπόδια στον δρόμο του. Το 1991, ωστόσο, ορκίζεται καθηγητής στο Τμήμα Στατιστικής της Ανώτατης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ), όπου πρόεδρος ήταν η σύζυγος του κυρία Ευδοκία Ξεκαλάκη.

Έκτοτε, οι δυο σύζυγοι εναλλάσσονται στη διοίκηση του Τμήματος επί 12 ολόκληρα χρόνια. Συγκεκριμένα, το 1993 (δηλαδή δύο μόλις έτη μετά την εκλογή του) ο υφυπουργός Παιδείας αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου, διαδεχόμενος τη γυναίκα του. Παραμένει στη θέση για τρία χρόνια και παραδίδει τη σκυτάλη και πάλι στην κυρία Ξεκαλάκη, για τον απλούστατο λόγο ότι, όντας στενός φίλος του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, διορίστηκε γενικός γραμματέας στο υπουργείο Παιδείας.

Η σύζυγος του εκτελεί χρέη προέδρου στο Τμήμα Στατιστικής για τέσσερα συναπτά έτη, καθώς, στο διάστημα αυτό και μετά τη θητεία του στο υπουργείο Παιδείας, ο κ. Πανάρετος ορίζεται επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας. Επιστρέφει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2000 και αναλαμβάνει εκ νέου την προεδρία, που κατείχε έως τότε (ποιος άλλος;) η σύζυγος του.

Στον ίδιο δρόμο και ο Πανάρετος junior

Την παράδοση της οικογένειας στης διοικητικές θέσεις δεν αποκλείεται να συνεχίσει ο γιός του κ. Πανάρετου ο οποίος αποφοίτησε από το Τμήμα Στατιστικής της ΑΣΟΕΕ την περίοδο, μάλιστα, που διατελούσε πρόεδρος ο πατέρας του. Προς το παρόν, πάντως, είναι επίκουρος καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Λοζάνης, προσδοκώντας σε αντίστοιχη επαγγελματική εξέλιξη με αυτή των γονέων του. Ο ίδιος, λοιπόν, άνθρωπος που στηρίχθηκε σε συγγενικό του πρόσωπο για να χτίσει την ακαδημαϊκή του καριέρα, γρήγορα και άκοπα, είναι αυτός που προσπάθησε να βάλει λουκέτο στο Τμήμα Κοινωνικής θεολογίας λόγω εκτεταμένων φαινομένων οικογενειοκρατίας. Αλλά ο κ. Πανάρετος δεν σταμάτησε εκεί, αφού με έγγραφο του προς την Εισαγγελία Αθηνών ζήτησε να διερευνηθούν τυχόν παρανομίες σε όλα τα Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

***

Στοιχεία-σοκ για Πανάρετο

Υποβλήθηκε στις Πεμ, 23/12/2010 - 13:25.

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας 'Δημοκρατία', η οποία αποκαλύπτει πως ο Υφυπουργός Παιδείας Ι. Πανάρετος για περισσότερο από μια δεκαετία έχει στήσει στην ΑΣΟΕΕ το δικό του καθεστώς οικογενειοκρατίας. Ο κ. Πανάρετος φέρεται να εκλέχθηκε στη θέση του Καθηγητή του Τμήματος Στατιστικής το 1991 όταν Πρόεδρος εκεί ήταν η σύζυγος του κα. Ευδοκία Ξεκαλάκη.

Η συνέχεια μοιάζει απίστευτη για τον άνθρωπο που σήμερα εγκαλεί τα μισά Ιδρύματα της χώρας, καθώς επί μία δεκαετία αυτός και η σύζυγος του εναλλάσονταν στην Προεδρεία του Τμήματος στήνοντας ένα απίστευτο μηχανισμό. Μάλιστα, τις φορές που ήταν η σειρά της κας Ξεκαλάκη να διατελέσει Πρόεδρος, ο κος. Πανάρετος αναλάμβανε κρατικές θέσεις που είχαν άμεση επαφή με το χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Και το γαϊτανάκι της δραστηριότητας κατά τα άλλα σερίφη της νομιμότητας στα ΑΕΙ συνεχίζεται καθώς κατά τη θητεία του Υφυπουργού ως Προέδρου του Τμήματος Στατιστικής φοίτησε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του και ο γιος του. Μιλάμε δηλαδή για παρόμοια περίπτωση με αυτή του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας για την οποία ο κος. Πανάρετος εγκαλεί σήμερα ολόκληρο το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μήπως ήρθε η ώρα να δώσουν κάποιοι εξηγήσεις στον κόσμο;

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/el/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%BF

***

Κοίτα ποιός μιλάει για οικογενειοκρατία ! Ο ..Πανάρετος !

"Είπαμε: η εποχή της μονόπλευρης προπαγάνδας τελειώνει...

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας 'Δημοκρατία', η οποία αποκαλύπτει πως ο Υφυπουργός Παιδείας Ι. Πανάρετος για περισσότερο από μια δεκαετία έχει στήσει στην ΑΣΟΕΕ το δικό του καθεστώς οικογενειοκρατείας.

Ο κ. Πανάρετος φέρεται να εκλέχθηκε στη θέση του Καθηγητή του Τμήματος Στατιστικής το 1991 όταν Πρόεδρος εκεί ήταν η σύζυγος του κα. Ευδοκία Ξεκαλάκη. Η συνέχεια μοιάζει απίστευτη ....

για τον άνθρωπο που σήμερα εγκαλεί τα μισά Ιδρύματα της χώρας, καθώς επί μία δεκαετία αυτός και η σύζυγος του εναλλάσονταν στην Προεδρεία του Τμήματος στήνοντας ένα απίστευτο μηχανισμό. Μάλιστα, τις φορές που ήταν η σειρά της κας Ξεκαλάκη να διατελέσει Πρόεδρος, ο κος. Πανάρετος αναλάμβανε κρατικές θέσεις που είχαν άμεση επαφή με το χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Και το γαϊτανάκι της ανηθικότητας του κατά τα άλλα σερίφη της νομιμότητας στα ΑΕΙ συνεχίζεται καθώς κατά τη θητεία του Υφυπουργού ως Προέδρου του Τμήματος Στατιστικής φοίτησε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του και ο γιος του.

Μιλάμε δηλαδή για παρόμοια περίπτωση με αυτή του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας για την οποία ο κος. Πανάρετος εγκαλεί σήμερα ολόκληρο το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Άραγε, για την κα. Διαμαντοπούλου και το ΠΑΣΟΚ ισχύει το αξιώμα ''ό,τι νόμιμο είναι και ηθικό"; Μήπως ήρθε η ώρα να δώσουν εξηγήσεις στον κόσμο και να μην κρύβουν τις αδυναμίες τους πίσω από σκάνδαλα άλλων;

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"

Πηγή: http://taxalia.blogspot.com/2010/12/blog-post_9820.html

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel