Ζωηφόρος

Για τη φορολόγηση της Εκκλησίας,

Επιστολή ΔΙΣ σε Κυβέρνηση

και Αρχηγούς Κομμάτων

Επιστολή προς τους τρεις από τους πέντε πολιτικούς αρχηγούς, αποφάσισαν να αποστείλουν οι Συνοδικοί Ιεράρχες, που συνεδρίασαν την Τρίτη (13/04) υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες “της επιστολής το ανάγνωσμα”, θα έχει αποδέκτες τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη.

Στην επιστολή, όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, θα γνωστοποιείται η θέση της Εκκλησίας για το υπό κατάθεση φορολογικό νομοσχέδιο, που θα ψηφιστεί από την ολομέλεια αύριο.

Σύμφωνα με συνοδικούς κύκλους η Ιερά Σύνοδος θα ζητά:

-Να μειωθεί ο φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας (ΦΜΑΠ) από 3 τις χιλίοις σε 1.

-Να εξαιρεθεί η Εκκλησία από την φορολόγηση εκτός σχεδίου αγροτεμαχίων, καθώς όπως υποστηρίζουν οι Ιεράρχες αυτό συμβαίνει σε όλα τα φυσικά πρόσωπα

-Και τέλος να εξαιρεθεί η Εκκλησία από την φορολόγηση των δεσμευμένων ακινήτων έως ότου αυτά αποδεσμευθούν.

Κατά τους ίδιους κύκλους,  η απόφαση των Ιεραρχών ήταν να μην αποσταλούν επιστολές στο ΚΚΕ, καθώς οι βουλευτές του έχουν δηλώσει παρόν στη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου και δεν έχουν εκφράσει θέση. Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη της Συνόδου εκτιμούν ότι δεν θα είχε νόημα η οποιαδήποτε επιστολή αφού εξ' αρχής ζητά την επιπλέον φορολόγηση της Εκκλησίας αλλά και τον διαχωρισμό της με την Πολιτεία.

Μάλιστα κάποιοι εκτιμούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει και πρωτοστατεί στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από ναούς σε όλη την Ελλάδα, όπου ζητείται να αυξηθεί η φορολόγηση της Εκκλησίας.

πηγή: http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=2139

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel