Ζωηφόρος

To Facebook δίνει τα στοιχεία των χρηστών του στην αμερικανική κυβέρνηση...

Σημαντική αποκάλυψη από το Reuters...

 

Το Facebook είναι η πρώτη εταιρεία που ανακοινώνει τον αριθμό των αιτημάτων που κατέθεσαν οι αρχές ασφαλείας των ΗΠΑ για στοιχεία χρηστών του, σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται το Reuters...

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το Facebook έλαβε περίπου 10.000 αιτήματα για το δεύτερο εξάμηνο του 2012, που αφορούσαν τα στοιχεία περίπου 19.000 χρηστών.

Τα στοιχεία αυτά αποκαλύπτονται κάτω από την πίεση που ασκείται σε εταιρίες κολοσσούς του ίντερνετ αλλά και στην αμερικανική κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη της λειτουργίας του συστήματος PRISM που επέτρεπε στην κυβέρνηση να υποκλέπτει στοιχεία από τηλεφωνικές και διαδικτυακές συνομιλίες και συναλλαγές.

Το δρόμο του Facebook αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες εταιρίες χωρίς όμως να αποκαλύπτουν πόσα από τα αιτήματα υποβλήθηκαν από την εθνική υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ (NSA).

Τα στοιχεία για τη λειτουργία του συστήματος υποκλοπής από το 2007 έφερε στο φως της δημοσιότητας η βρετανική εφημερίδα Guardian έχοντας ως «βαθύ λαρύγγι» τον πρώην πράκτορα της CIA, Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος έχει καταφύγει στο Χονγκ Κονγκ αναζητώντας προστασίας από ενδεχόμενη σε βάρος του δίωξη.

Από την πλευρά της η αμερικανική κυβέρνηση δια στόματος του επικεφαλής της NSA έχει αρκεστεί στο ότι η λειτουργία του συστήματος απέτρεψε σειρά τρομοκρατικών απειλών διαβεβαιώνοντας παράλληλα τους Αμερικανούς πολίτες ότι οι υποκλοπές και παρακολουθήσεις δεν αφορούσαν πολίτες των ΗΠΑ αλλά κατοίκους του εξωτερικού.

Το θέμα, μάλιστα, αναμένεται να συζητηθεί και στη σύνοδο των G8 την ερχόμενη εβδομάδα όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή σύμβουλος ασφαλείας του προέδρου Ομπάμα καθώς έχει θορυβήσει τους ηγέτες ευρωπαϊκών και άλλων κρατών.

 

Πηγή: http://fimotro.blogspot.gr/2013/06/to-facebook.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel