Ζωηφόρος

Εκοιμήθη ένας από τους τελευταίους ασκητές της Μονής Κουδουμας Κρήτης, Αρχιμ. Αναστάσιος ο πνευματικός

 

 

 Ανεπαύθη εν Κυρίω ένας από τους τελευταίους ασκητές των σπηλέων των Αστερουσίων Ορέων της Νότιας Κρήτης.

 

Πρόκειται για τον σεβαστό και χαρισματικό πνευματικό, πανοσ. αρχιμ. κυρο Αναστάσιο, ο οποίος για πολλά χρόνια εγκαταβιούσε στην γεραρά Μονή Παναγίας του Κουδουμά και ανέπαυε στο ιερό του πετραχήλι πολλούς κληρικούς και λαϊκούς.

Διακρινόταν για την αγάπη του στην Παναγία μας και στους τοπικούς Αγίους της Μονής Κουδουμάς. Είχε ως παράδειγμα της ζωή του τους παλαιότερους ασκητές της ευρύτερης περιοχής  των Αστερουσίων Ορέων, αλλά και τους σύγχρονους αγωνιστές Γέροντες.

Ήταν ένας ιερομόχαχος με πολλά χαρίσματα, λιτός, απλός, φιλόξενος, υπομονετικός, ακατήγορος, φιλόπονος και καλωσυνάτος.

Τιμούσε τον συνομιλητή του και ένα αειθαλές χαμόγελο τον χαρίτωνε πάντοτε. Ασκητικός, σοβαρός, σεμνός, σεβάσμιος, συνετός και χαρισματικός καθοδηγητής στα πνευματικά θέματα.

Ένας ακόμη από τους παλαιούς καλούς αναχωριτές των Αστερουσίων Ασκητηρίων, και αναχώρησε για την ποθεινή και πανευφρόσυνη Βασιλεία των Ουρανών. Κοιμήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου, όπου νοσηλευόταν τους δύο τελευταίους μήνες. Ο πατερικός Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος, καθώς και ο Καθηγούμενος και οι πατέρες της Μονής Κουδουμάς στάθηκαν δίπλα στον αείμνηστο Γέροντα με περισσή αγάπη.

Όλοι μας ζητούμε τας μακαρίων ευχών του από την Άνω Ιερουσαλήμ που ταξιδεύει ο πνευματοκίνητος Γέροντας Αναστάσιος.

Tην Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 02.00 μ.μ. ετελέσθη η εξόδιος ακολουθία και ταφή, στην Ιερά Μονή Κουδουμά από τον επιχώριο Ιεράρχη κ. Μακάριο.

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel