Ζωηφόρος

Τιμωρήθηκαν επειδή τόλμησαν να πουν ότι ο γάμος είναι μόνο μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας

Η ελευθερία να διαφωνείς και το δικαίωμα στην προσωπική συνείδηση είναι θεμελιώδεις ελευθερίες σε κάθε πραγματική ελεύθερη κοινωνία.

(Το ελληνικό Σύνταγμα αναφέρει στο άρθρο 5 ότι καθένας έχει το δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του). Ωστόσο, η βρετανική κυβέρνηση έχει αποτύχει εντελώς να εξετάσει τον αντίκτυπο που έχουν στις ατομικές ελευθερίες τα σχέδιά της να «επαναπροσδιορίσει» το γάμο, ώστε ο γάμος να περιλάβει και τα άτομα του ιδίου φύλου.

Η οργάνωση ‘Coalition for Marriage’ («Συνασπισμός για το Γάμο») κυκλοφόρησε ένα νέο φυλλάδιο στο οποίο περιγράφονται δέκα ιστορίες ανθρώπων που έχουν ήδη τιμωρηθεί με διάφορους τρόπους, μόνο και μόνο επειδή ύψωσαν την φωνή τους υπέρ του «παραδοσιακού» γάμου, όπως πλέον ονομάζουν τον γάμο μεταξύ άνδρα και γυναίκας στην Δύση (όπως λέμε «παραδοσιακή πίτα» ή «παραδοσιακός ξενώνας» κλπ σαν κάτι που ανήκει στο παρελθόν).

Στο φυλλάδιο αυτό υποστηρίζουν ότι το νέο ορισμό του γάμου τον παρουσιάζουν ως ένα «ανεκτικό μέτρο», αλλά αυτό θα γίνει γρήγορα αναγκαστικό. Στην πραγματικότητα, λένε, έχει ήδη γίνει. Πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν ήδη τιμωρηθεί επειδή εξέφρασαν τις πεποιθήσεις τους για το γάμο. Αν ο γάμος «επανακαθοριστεί» τελικά από την κυβέρνηση, τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα. Παρακάτω είναι δέκα παραδείγματα αυτής της νέας «τυραννίας της ανεκτικότητας».

1. Ο Adrian Smith υποβιβάστηκε στην εργασία του και του κόπηκε ο μισθός κατά 40 τοις εκατό, μόνο και μόνο γιατί είπε ότι εάν επιβληθεί τις εκκλησίες να τελούν «gay γάμους» αυτό θα είναι «μια παρατραβηγμένη ισότητα». Έγραψε αυτές τις λέξεις στην προσωπική σελίδα του στο Facebook, που δεν ήταν ορατή στο ευρύ κοινό. H λεσβία συνάδελφός του και "φίλη" του στο facebook (στην φώτο δεξιά, με την σύντροφό της) είδε τη φράση και καθώς τη θεώρησε "προσβλητική" τον "κάρφωσε" στην υπηρεσία του.

2. Ο Peter και η Hazelmary Bull καταδικάστηκαν να πληρώσουν £ 3.600 ως αποζημίωση επειδή το πανδοχείο τους (B & B) είχε μια πολιτική που επέτρεπε μόνο σε παντρεμένα ζευγάρια να μοιράζονται ένα διπλό κρεβάτι, κάτι που ενόχλησε ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων.

3. Ο βουλευτής David Burrowes έλαβε απειλές θανάτου επειδή είπε ότι ο «επαναπροσδιορισμός του γάμου» είναι περιττός, διότι το σύμφωνο Συμβίωσης ήδη δίνει στα ζευγάρια του ιδίου φύλου νομική ισότητα με τα παντρεμένα ζευγάρια.

4. Ο αρχιεπίσκοπος της Υόρκης, Δρ John Sentamu, έλαβε e-mail μίσους - κάποια από αυτά ρατσιστικού χαρακτήρα (είναι μαύρος) – επειδή μίλησε δημόσια ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης να επαναπροσδιορίσει το γάμο. Η αστυνομία του North Yorkshire διερεύνησε τα μηνύματα αυτά ως «εγκλήματα μίσους».

5. Ο Rhys & η Esther Curnow είναι ένα νεαρό ζευγάρι νεόνυμφων (φωτο) που συγκέντρωσε 500.000 υπογραφές κατά του επαναπροσδιορισμού του γάμου και τις παρέδωσε στην οδό 10 της Downing Street, στο γραφείο του πρωθυπουργού. Αμέσως το ζευγάρι έγινε στόχος απειλών και μηνυμάτων μίσους, κάτι που οδήγησε σε μια αστυνομική έρευνα.

6. Η οργάνωση ‘Παγκόσμιο Συνέδριο Οικογενειών’ ήθελε να διοργανώσει ένα συνέδριο για τον επαναπροσδιορισμό του γάμου, αλλά αυτό της απαγορεύτηκε από το Δικηγορικό Σύλλογο και το Queen Elizabeth II Conference Centre, επειδή, τους είπαν, η συζήτηση του θέματος θα ήταν μια παραβίαση των «πολιτικών για την πολυμορφία».

7. Ο Arthur McGeorge, ένας οδηγός λεωφορείου αντιμετώπισε πειθαρχικά μέτρα από τα αφεντικά του, μόνο και μόνο επειδή μοίρασε μια αίτηση υποστήριξης του παραδοσιακού γάμου στην εργασία του κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.

8. Ο Δρ Bill Beales, ένας αξιοσέβαστος διευθυντής σχολείου, ήρθε αντιμέτωπος με εκκλήσεις για απόλυσή του, επειδή είπε σε ένα σχολείο ότι άνθρωποι οδηγούνται σε «δίκη επειδή έχουν παραδοσιακές απόψεις σχετικά με το γάμο».

9. Η Lillian Ladele, ληξίαρχος στο Δήμο του Islington, ωθήθηκε να παραιτηθεί από τη δουλειά της, επειδή ζήτησε να γίνουν σεβαστές οι πεποιθήσεις της ότι ο γάμος είναι η ένωση ενός άνδρα με μια γυναίκα.

10. Η Δρ Angela McCaskill, μία κουφή υπάλληλος ‘ποικιλομορφίας’ (diversity officer) σε ένα πανεπιστήμιο στην Αμερική, απολύθηκε επειδή υπέγραψε σε μια ψηφοφορία που έλεγε ότι οι άνθρωποι που θα ψηφίσουν θα πρέπει να αποφασίσουν αν ο γάμος θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί.

Πηγή: http://redskywarning.blogspot.gr/2013/01/blog-post_8810.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel