Ζωηφόρος

Η βάπτιση Βουλευτή της Μοζαμβίκης στον Πειραιά από τον Μητροπολίτη Μοζαμβίκης κ. Ιωάννη

Με την άδεια και την ευλογία του Μητροπολίτου Πειραιώς Σεραφείμ, ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης Ιωάννης τέλεσε χθες βράδυ, κατά τη διάρκεια

 

Αγρυπνίας στον παλαιό Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Καραβά στον Πειραιά, την βάπτιση του βουλευτή της Μοζαμβίκης Zacarias Jose.

Ο νεοφώτιστος Ορθόδοξος αφρικανός Χριστιανός, ο οποίος έλαβε το όνομα Ζαχαρίας – Θεόδωρος, κατηχήθηκε από τον Επίσκοπο Μοζαμβίκης στη χώρα του, αλλά είχε εκφράσει την επιθυμία του να βαπτισθεί στην Ελλάδα.

Έτσι, με την ευκαιρία της ολομέλειας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας στην Αθήνα αυτές τις μέρες, προγραμματίστηκε το μυστήριο της Βαπτίσεώς του με αναδόχους τον ορθόδοξο βουλευτή της Ουγκάντας Theodore Sekikubo, ο οποίος είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Συνεργασίας της Δ.Σ.Ο. με το Παναφρικανικό Κοινοβούλιο, και την ελληνοαμερικανίδα βουλευτή της Πολιτείας Νιου Χάμσαϊαρ Ευσταθία Μπούρα.

Ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης Ιωάννης μίλησε με θερμά λόγια για τον βουλευτή, ορθόδοξο χριστιανό πλέον, Ζαχαρία-Θεόδωρο, λέγοντας πως έχουν άψογη και αποδοτική συνεργασία για το καλό του λαού της Μοζαμβίκης. Επίσης, ο κ. Ιωάννης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ για την κανονική άδεια που του παραχώρησε, αλλά και τον εφημέριο του Ναού π. Σπυρίδωνα Τσιμούρη. Στην Βάπτιση παρέστησαν από πλευράς Δ.Σ.Ο. παρέστησαν: Ο Γενικός Γραμματέας βουλευτής Αναστάσιος Νεράντζης, ο Αντιπρόεδρος της Ρωσικής Κρατικής Δούμα Sergey Zhelezniak, η Αντιπρόεδρος του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου Juliana Kantengwa, η βουλευτής Αιγύπτου Marian Malak, η Γενική Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων και Επικοινωνίας της Βουλής των Ελλήνων Νάγια Μήλιου, ο σύμβουλος της Δ.Σ.Ο. Δρ. Κώστας Μυγδάλης, ο Λιβανέζος θεολόγος Roni Bou Saba κ.α.

Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου / φωτογραφίες: Ιδιωτική Οδός

Πηγή:synodoiporia.blogspot.gr

 

Και από: http://www.diakonima.gr/2013/06/29/%ce%b7-%ce%b2%ce%ac%cf%80%cf%84%ce%b9%cf%83%ce%b7-%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%ae-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bc%ce%bf%ce%b6%ce%b1%ce%bc%ce%b2%ce%af%ce%ba%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf/

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel