Ζωηφόρος

Μέχρι και οι άθεοι δεν επιτρέπουν τα αίσχη της Ελλάδος: Υπό εξέταση ο Mr. Bean για προσβολή ...των θείων

Το μικρό θεατρικό του γνωστού κωμικού, Ρόουαν Άτκινσον, με θέμα τον Αρχιεπίσκοπο του Καντερμπέρι, που παρουσιάζεται στην παράσταση «Κωμική Συγχώρεση»,

πρόκειται να ελεγχθεί από την βρετανική ανεξάρτητη αρχή για τα ΜΜΕ, Οφκομ, η οποία έχει δεχθεί περί τα 3000 παράπονα για την συγκεκριμένη παράσταση.

Στο τρίλεπτο τρέιλερ του θεατρικού, ο Άτκινσον ντυμένος σαν Αρχιεπίσκοπος μιλά για το πως θα «ρίξεις στο κρεβάτι τον γείτονά σου», πως «θα φερθείς ηλίθια», και γιατί η προσευχή «δεν πιάνει».

Το BBC δέχθηκε 2.819 παράπονα για την παρουσίαση της παράστασης Κωμική Συγχώρεση, που βασίζεται κυρίως στο θεατρικό με τον Αρχιεπίσκοπο του Κάντερμπερι. Η Οφκομ δέχθηκε περισσότερα από 484 παράπονα τηλεθεατών οι οποίοι ενοχλήθηκαν από την γλώσσα που χρησιμοποιείται μαζί με θρησκευτικό κείμενο. Οι μισές αιτήσεις παραπόνων στο BBC μιλούσαν για θρησκευτική προσβολή.

Η Οφκομ θα ελέγξει εάν η γλώσσα που χρησιμοποιεί ο Άτκινσον είναι κατάλληλη για να προβληθεί σε τηλεοπτικό σποτ πριν τις 9 το βράδυ και εάν το BBC τήρησε όλα τα απαιτούμενα στάνταρ. Το BBC πάντως αφαίρεσε από τον ιστότοπό του το εν λόγω βίντεο απολογούμενο για την προβολή του.

Η ανακοίνωση του BBC έγραφε ότι «η παράσταση έχει ευρύ κοινό επομένως το να χρησιμοποιηθεί η κατάλληλη γλώσσα, τόνος, ύφος και περιεχόμενο είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Ζητούμε συγγνώμη από όποιον τηλεθεατή προσβλήθηκε. Ο Ρόουαν είναι γνωστός για τους κωμικούς ρόλους του και αυτό ήταν ένα στοργικό πορτρέτο ενός Αρχιεπισκόπου που σκοπό είχε να ψυχαγωγήσει. Δεν είχαμε σκοπό να προσβάλλουμε κανέναν».

Η έρευνα της Οφκομ θα φέρει αποτελέσματα εντός 2 μηνών

Πηγή: http://dexiextrem.blogspot.gr/2013/04/mr-bean.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel